Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

user posted image

Lota "darbuojasi" kaime. Sakė, niekas neduoda šampūno, bet kailio grožiu nesiskundė. biggrin.gif
Nesiskundė ir ryšio su šeimininkais klausimu. Jai patinka būti šuniškai nepriklausoma. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 18, 20:15)
Nu sorry, bet norisi ziaugcioti. doh.gif

Nu tai žiaugčiokit, tik temoj neprivemkit, tamsta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 11 18, 18:16)
skaičiau,kad šaltuoju metų laiku reikia suretint šunų maudynes,jei tai ne koki jorkiukai,kadangi nusiplauna riebalinis sluoksnis,kuris yra kaip papildoma apsauga nuo šalčio.

Tikrai taip, be to galva guldau, kad kuo intensyviau "skalbiamas" suo, tuo intesyvesne riebaliniu liauka veikla.

Su sampunu du kartus ir kondicionierium po visu sampunu, poto dziovinu ir sukuoju.Taip liepe veisejai ,sekmingai dirbantys 14 metu ir visi kiti mano suns veisles atstovai, kad plaukas iki zemes augtu sveikas ir grazus.
Maniske laksto esfaltu, pedutes lieka juodos,jas kaskarta plaunu vandeniu, o pats plaukas susiriebaluoja,kaip pas zmones panasiai, ties saknim.
Uztrunku apie 3 valandas kas karta,bet manau tai puikus budas suns ir seiminko rysiui stiprinti,nors ir seip juo nesiskundziu,bet daugumai,kaip matau cia paskaicius nepakenktu.

Nu joa, as jau geriau suni 3 val pusyne paganyciau su komandu pakartojimu intarpais - tai butu zyyymiai naudingiau tiek rysiui stiprint, tiek apskritai sveikatai, tiek sunu, tiek mano lotuliukas.gif

Kai paskaitau diskusijas- "Gal kvapelis atsirado, nuo apmirusiu odos lasteliu ar pastovejusiu riebalu  g.gif

O tai ne nuo to kvapas atsiranda? Beje, ar bandet suni ilgesni laika vesiai palaikyt..tarkim masinoj..smarve baisuline, butent del suintensyvejusios riebalu gamybos...

aj nu, bet giliai nosies neikisus nelabai dar smirda"  Nu sorry, bet norisi ziaugcioti. doh.gif

Man tai ziaugciot norisi nuo ne kuriu nariu blondinisku pareiskimu..na ir apskritai nuo dekoraskiu turetoju mentaliteto ir elgesio

"Susals netekes riebalinio sluoksnio ant kailio"( ir to riebalo netekimo bijo seimininke, kasdien tukinanti savo suni kosemis, beje kuris anskciau gyveno lauke apskritai) .... Tai gal ir pati nesiplaunat daznai galvos,kad smegenys nepersaltu be riebalinio sluoksnelio?
Slapio i lauka isvaryt nebutina, o ir seip jei bute gyvena,kada jis ten susals ypac jei suo su pavilne ir i lauka iseina tik budamas sausas?

Ar tamstele su savo baltapuke temose nepasiklydot? Cia mixu ir jiems prijaucianciu tema..o ateiviai su izuloka bendravimo maniera itariu ne tik mane mazumele uzknisa wink.gif
--------------
Lotishke puikios formos wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 18 lapkričio 2014 - 21:44
Aš maudau kai atsimenu, paskutiniu metu ir nemaudyta parodinį sezoną apturėjo, net nešukuota - švari visa ir nesmirda, Katė irgi gražuolė, kailis blizga ir kvepia patalyne.
Su galvos neplovimu neprikolas - yra žmonių, kurie plauna galva be šampūno, ir plaukai nesiriebaluoja. Kaip ir vieni žmonės galvą plaut turi kasdien, o kiti kas mėnesį ar du plauna, ir tųkurie rečiau plauna plaukai sveikesni. Kai su šampūnu nuplaunamas iebalinis sluoksnis, galvos odai stresas - nėra apsaugos, dėl to skiriama dar daugiau riebalo plaukui padengt, dėl to reikia dar dažniau plaut.. nu ir užburtas ratas smile.gif Manau, su šunem tas pats, nors reiktų biologiškai pasiaiškint ar ta pati sandara
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 11 18, 21:41)
Nu joa, as jau geriau suni 3 val pusyne paganyciau su komandu pakartojimu intarpais - tai butu zyyymiai naudingiau tiek rysiui stiprint, tiek apskritai sveikatai, tiek sunu, tiek mano  lotuliukas.gif

Nus,ir aš taip galvoju,ale ką aš žinau,gal geriau jį tris valandas mirkyt reiktų,dėl to ryšio g.gif Velnias,maniškio veisėjai visai neatsakingai įkišo dėžutėn,nutrenkė ir jokio raštelio nepaliko,kaip dažnai aną skalbt reik . Net veislės neparašė-pudelis jis ar koks Jamaikos burundukas g.gif Tiesa,aš net ne su šampūnu jį plaunu,su LOCu.O feno tai bijo maniškis.Jei kas savaitę tektų fenuot po kelias valandas,išgaruotų, jaučiu, tas ryšys ...

Beje,šunys kaip ir žmonės, tikrai kiekvienas kvepia skirtingai.Arba smirdi,čia jau kaip kam patinka biggrin.gif .Maniškis neturi kažkokio stipraus kvapo,nebent kokioj smarvėj išsivolioja.O vat anytos buvęs beveik kokerspanielis,tai jau tikrai, neplautas ilgiau, butą prismaradydavo doh.gif Bet jam su inkstais buvo problemos,tai gal dėl to g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 11 18, 23:30)
Aš maudau kai atsimenu, paskutiniu metu ir nemaudyta parodinį sezoną apturėjo, net nešukuota - švari visa ir nesmirda, Katė irgi gražuolė, kailis blizga ir kvepia patalyne.
Su galvos neplovimu neprikolas - yra žmonių, kurie plauna galva be šampūno, ir plaukai nesiriebaluoja. Kaip ir vieni žmonės galvą plaut turi kasdien, o kiti kas mėnesį ar du plauna, ir tųkurie rečiau plauna plaukai sveikesni. Kai su šampūnu nuplaunamas iebalinis sluoksnis, galvos odai stresas - nėra apsaugos, dėl to skiriama dar daugiau riebalo plaukui padengt, dėl to reikia dar dažniau plaut.. nu ir užburtas ratas smile.gif Manau, su šunem tas pats, nors reiktų biologiškai pasiaiškint ar ta pati sandara

Su sunem ne visai tas pats, nebent su jorkais, maltesem, tu atseit tokia pat plauko struktura kaip zmoniu. Bet principas panasus, kaip ir sakai - kuo dazniau maudai, tuo intensyviau priverstos dirbti riebalines liaukos, idant atstatytu sarmais pazeista hidrolipidine plevele.
Senai pastebejau, kad jei gerai prigriebia liga, aisku ilgai neplauni galvos, kol tempa auksta, tada pasveikus ir jau pagaliau isplovus, plaukai buna labai atsigave, kaip po geriausios kaukes...o jei drozi kas antra diena su sampunui, tada jau vargas...
Kas del sunu smarves ir ne, tai visgi amzius labai itakoja sita reikala...jaunas sveikas suo kvapo skleidzia minimaliai, deja, perkopus i antra gyvenimo puse kvapelis ganetinai suintensyveja.
----------------
Beje, mazumele nukrypom nuo esminio klausimo-lututes Pinkis nesenai turejo reumatiniu ar sanariu problemu, tai va delto ji nuo dregmes ir salcio reiktu pasaugot..o kol slapias suo dziuna, visko gali nutikt..nereik ne lauko...
Uzpernai ziema pamenu savo senoliuke ismaudziau, paskui po kokiu 12 val i lauka isvedziau.,..na ir susuko sunyte taip, kad teko pas vetus vezt, vaistu suleidom, tai pasveikom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 18 lapkričio 2014 - 22:48
QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 18, 14:15)
O ko jus taip bijot savo sunis maudyti???? As savo maudau kas savaite, be kalbu vardant tobulo ir svaraus kailio, nes smirdeti manoji niekada nesmirda.
Kai atveda draugai savo sunis pasaugoti, visu pirma, ka padarau irgi ismaudau (nebent tai butu suo,kuris laikomas taip pat svariai ,kaip mano), nes zinau,kad dauguma seimininku tinginiai siuo klausimu.
Maudau vakare po paskutinio lauko,kad isdziutu pilnai iki kito, ir nematau kame gali buti bedos ir kam kelt klausima?

QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 18, 19:15)
Su sampunu du kartus ir kondicionierium po visu sampunu, poto dziovinu ir sukuoju.Taip liepe veisejai ,sekmingai dirbantys 14 metu ir visi kiti mano suns veisles atstovai, kad plaukas iki zemes augtu sveikas ir grazus.
Maniske laksto esfaltu, pedutes lieka juodos,jas kaskarta plaunu vandeniu, o pats plaukas susiriebaluoja,kaip pas zmones panasiai, ties saknim.
Uztrunku apie 3 valandas kas karta,bet manau tai puikus budas suns ir seiminko rysiui stiprinti,nors ir seip juo nesiskundziu,bet daugumai,kaip matau cia paskaicius nepakenktu.
Jei toks daznas maudymas nepakenkia tokiam gleznam ir trapiam suneliui kaip mano ir jo silkiniams plaukams, ko jau bijoti del stambiu sunu?

Kai paskaitau diskusijas- "Gal kvapelis atsirado, nuo apmirusiu odos lasteliu ar pastovejusiu riebalu  g.gif , aj nu, bet giliai nosies neikisus nelabai dar smirda"  Nu sorry, bet norisi ziaugcioti. doh.gif
"Susals netekes riebalinio sluoksnio ant kailio"( ir to riebalo netekimo bijo seimininke, kasdien tukinanti savo suni kosemis, beje kuris anskciau gyveno lauke apskritai) .... Tai gal ir pati nesiplaunat daznai galvos,kad smegenys nepersaltu be riebalinio sluoksnelio?
Slapio i lauka isvaryt nebutina, o ir seip jei bute gyvena,kada jis ten susals ypac jei suo su pavilne ir i lauka iseina tik budamas sausas?

Tai vat tame ir skirtumas,kad mano šunų plauko sandara smarkiai skiriasi juo Jūsų šuns,visų pirma tuo,kad mano šunys turi povilnę (o vienas iš jų tikrai nemažą) ir nuo dažno maudymo su šampūnų plaukas tikrai prastėja (išbandyta ).
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 11 18, 23:45)

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 11 18, 22:41)

Nu joa, as jau geriau suni 3 val pusyne paganyciau su komandu pakartojimu intarpais - tai butu zyyymiai naudingiau tiek rysiui stiprint, tiek apskritai sveikatai, tiek sunu, tiek mano  lotuliukas.gif
--------------
Lotishke puikios formos  wub.gif

O po triju valandu pusny, man labai super dar tris valandas pasimaudyt bigsmile.gif
Ne nepasiklydau,nes esu visu visu sunu myletoja ir gerbeja (priesingai nei kai kurios,kur betkuriai progai pasitaikius pasiepia dekoratyvinius) O jeigu beveislis, tai reikia apleisti, t.y laikyti suni ,kol pradvoksta pasenusiais riebalais, it pasenusiu zmogum ir mirstanciom lastelem ?
Gi jei butumet rasiusios,kad mano suo puse metu buna kvepiantis ir svarus -na tai valio, bet cia smulkmeniskai su visom detalem aprasinejot ir analizavot smarviu tipus, visas galimas tu smarviu priezastis ir atsmus,is kuriu kaip intensyviai suo dvokia/nedvokia.
Jei as buvau neteisi,kad praustis sveikatai nekenkia, tai buvo galima moksliskai ir argumentuotai pagristi mano neteisuma (su nuorodomis i mokslinius straipsnius be abejo), ir taip irodyti savaji teisuma, paprasta wink.gif O ne pult izeidinet mane ir kazkuria niekuo deta sunu veisle, ir visa tai uz simpatizavima elementariai higienai.
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 19, 00:51)
kai kurios,kur betkuriai progai pasitaikius pasiepia dekoratyvinius

Gal ne tiek pacius dekoratyvinius, kiek didzios daugumos ju laikytoju savita mentaliteta ir ju pupuliuku suzmoginima mirksiukas.gif Tarkim Zay su savo rusu zaisliuku Oku apseina kaip su normaliu rimtu sunim...ir tokiu protingu dekoratyviniu suneliu yra ne vienas, bet, deja ne daugelis...
O jeigu beveislis, tai reikia apleisti, t.y laikyti suni ,kol pradvoksta pasenusiais riebalais, it pasenusiu zmogum ir mirstanciom lastelem ?

Kad to nebutu, visai nebutina suni "skalbt" kas savaite doh.gif Tam yra sukavimas ir valymas dregnu skuduru be sarminiu plovikliu...
Jei as buvau neteisi,kad praustis sveikatai nekenkia, tai buvo galima moksliskai ir argumentuotai pagristi mano neteisuma (su nuorodomis i mokslinius straipsnius be abejo), ir taip irodyti savaji teisuma, paprasta wink.gif O ne pult izeidinet mane ir kazkuria niekuo deta sunu veisle, ir visa tai uz simpatizavima elementariai higienai.

Nu blem, reiks progai pasitaikius pasikapstyt ir tu moksliniu straipsniu paieskot.
Kas del izeidinejimu, tai tamsta pati megstat naudot gana arogantiska bedravimo stiliu...ne tik mixu temoj, bet ir kitose..kazi cia lietuviska maniera, ar jau olandu mazumele itakota g.gif
-----------------
Beje, labai idomu kas kiek laiko prausit savo blondinuke, kai jai bus 10-15metu...nes pasikartosiu - savo keturiu metu mixes galiu visai nemaudyt - ji bemaz neturi kvapo, gal tik silpna specifini sveiko sunelio..kas kita su kurtisko tipo baltaja - kad ir kiek ja maudyt, jos kvapas gana stiprus jau kuri laika...jai 9 metai..anksciau to nebuvo..lygiai ta pati galiu pasakyt apie iki jos karsintas dvi taksiukes..i senatve deja, nebe naslaitem ima kvepet...belieka dazniau guoliukus skalbt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 19 lapkričio 2014 - 00:09
QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 18, 23:51)
O po triju valandu pusny, man labai super dar tris valandas pasimaudyt  bigsmile.gif

Ne nepasiklydau,nes esu visu visu sunu myletoja ir gerbeja (priesingai nei kai kurios,kur betkuriai progai pasitaikius pasiepia dekoratyvinius)

Gerai,kad pas jus para guminė biggrin.gif Man su darbais,daržais,gėlynais,namais,šiaip hobiais ir širdžiai mielais dalykais 6 val. per dieną šuniui skirt anikaip nesigauna blush2.gif .O jei ir gautųsi,vis tiek nemaudyčiau taip dažnai schmoll.gif
Bet gi mes visos bais skirtingos,šunys irgi.Jums svarbu šuns kailis,man paklusnumas pagrindinis prioritetas.Tai nereiškia,kad blusėti smirdaliai pas mus .
Man net mintis nekyla rašyt,kad mane pvz. vimdo nuo tų išpraustų ,iššukuotų,iščiustytų rankinukų ax.gif O jūsų fantazija iš karto apie mūsiškius prikūrė nebūtų dalykų ir jau žiaukčiojat.Tipo,mes tvarte gyvenam,kilimų nematę,vandens neturim,nesiprausiam,šunys kaip kiaulės laikomos ir t.t... Nu,kad ne schmoll.gif
Atsakyti
Jei as buvau neteisi,kad praustis sveikatai nekenkia, tai buvo galima moksliskai ir argumentuotai pagristi mano neteisuma (su nuorodomis i mokslinius straipsnius be abejo)

Prasom, svieskites ir nemaukit daugiau visu sunu ant vieno kurpalio wink.gif http://www.vetvila.l...ip-maudyti-suni
Daznai maudomi tik jorkai ir i juos savo kailio struktura panasus.."tradiciniai" sunys maudomi kur kas reciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 19 lapkričio 2014 - 00:32