QUOTE(k_azu @ 2014 11 16, 18:55)
Geriausia yra uzsiimti dresura, kad tokiu situaciju nebutu. Kokia prasme sedeti ir planuoti ka daryti jei iskils tokia problema. Geriau iskart mokyti suni, kad jam i galva net nesautu, kad galima urgti ar kasti. As nuo pirmu dienu Axeliui paduodavau is rankos visokiu skanestu ar didesniu grauzalu ir jam begrauziant sugrizdavau ir paimdavau. Tada arba atiduodavau arba paduodavau kokiu kitu skanuku is rankos uz gera elgesi. Vieninteli karta jis suurzge kai buvo mazdaug 5 menesiu ir besisveciuojant pas MB tevus jis gavo didziuli zalia kaula pagrauzimui. Grauze jis ta kaula kokias 10 minuciu ir mums jau sedant prie stalo as nusprendziau atimti kaula, kad galeciau ramiai vakarieniauti nebijodama, kad jis danti nusilaus ar praris per dideli gabala... Priejau paimti ir is tos laimes niekad neturejus kaulo mano bernas sugalvojo "papriestarauti" man. Situacija buvo isspresta ir isaiskinta vienu geru pliaukstelejimu per nosi. Tai buvo pirmas ir paskutinis kartas kai as girdejau savo suni urzgianti ant manes.
Del musimo - kaip kazkas jau sake, labai priklauso nuo suns ir situacijos. Axelis i kaili yra gaves tik kokius 3 kartus. Bet gavo taip, kad vargsas galvojo mirs. Jam daug ir nereikia. Siaip pakanka pakelto balso arba net zvilgsnio. Jis greitai pajaucia mano pakitusia nuotaika is kuno kalbos. Kokia prasme musimo? Tai neissprendzia problemos, tai tik ivaro suniui baime vel taip pat pasielgti. Tai tik pasako: jei myzciosi ant kilimo gausi i kaili. Bet nepaaiskina suniui koks elgesys yra teisingas.
Del musimo - kaip kazkas jau sake, labai priklauso nuo suns ir situacijos. Axelis i kaili yra gaves tik kokius 3 kartus. Bet gavo taip, kad vargsas galvojo mirs. Jam daug ir nereikia. Siaip pakanka pakelto balso arba net zvilgsnio. Jis greitai pajaucia mano pakitusia nuotaika is kuno kalbos. Kokia prasme musimo? Tai neissprendzia problemos, tai tik ivaro suniui baime vel taip pat pasielgti. Tai tik pasako: jei myzciosi ant kilimo gausi i kaili. Bet nepaaiskina suniui koks elgesys yra teisingas.
Ačiū už išsamų atsakymą. Iš rankų aš ją šeriu, bet skaniuko atimti nebandžiau. Lauke surastą kaulą išskapštau iš nąsrų- neurzgia.
O dresuoti labai noriu, mano svajonė čia. Tik su pinigėliais šiuo metu niekaip neišsitenkam