Oi, Kubiliuk, dar prisiminiau, kad kai jau melanijos islenda is grunto, tai jos isropoja ko ne visos. Ziek visu neissirankiok!
Ir nenukanalizuok ju Ir helenoms nesuserk Jos gi labai geros
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 14, 10:33)
Oi, Kubiliuk, dar prisiminiau, kad kai jau melanijos islenda is grunto, tai jos isropoja ko ne visos. Ziek visu neissirankiok!
Va todėl ir nerankioju, kad nežinau kur dėti surinkus
Gyvą padarą nukanalizuoti nekyla rankos, mielai su kurio nors pasidalinčiau.
O kad jis geros, tai tikrai matosi. Visi metai kaip nesu siurbisu akvariumo dugno, o š.... nesimato a nei vieno, grunto akmenukai kaip ką tik supilti - švarutėliai!
Norečiau sulaukti protingo patarimo, kaip naikint dumblius, tiksliau tai juodaja barzda. nes jau visa filtro kempinele yra uzgrobta. (zinoma filtras nebegali tinkamai atlikt savo funckiju)
QUOTE(M.K. @ 2014 12 14, 18:18)
pas mane daug helenų. reiktų melanijų. tik ar nesuės helenos melanijų? Nes paprastų sraigiu neliko nė pėdsako
man reiktu vienos helenos
QUOTE(Eri` @ 2014 12 14, 21:05)
o kaip jus matot kad barzda ant kepines?
QUOTE(M.K. @ 2014 12 14, 19:18)
pas mane daug helenų. reiktų melanijų. tik ar nesuės helenos melanijų? Nes paprastų sraigiu neliko nė pėdsako
Pas mane 126ltr akvuke yra ~10 helenų, pradžioje jos puolė daugintis, buvo labai daug ikriukų. Bet tada išsirito vos keli mažyliai. Įleidau apie 10 melanijų. Tai tikrai mačiau kaip kelios iš karto buvo sugautos, bet tos kurios suprato, kad reik slėptis subujojo :-)
Kai siurbiu gruntą randu visokio dydžio, reiškia dauginasi, bet iš grunto nosių nekaišioja :-)
Jokių kitokių sraigių nėra.
pora nuotraukų
QUOTE(tiutiute @ 2014 12 14, 21:46)
man reiktu vienos helenos
jamkit penkias
tai visa kempine su pukuotukais. ir kempines tarpeliu nebesimato ( kas buvo anksciau), matosi dabar tarpuose pukelis.
QUOTE(Eri` @ 2014 12 15, 12:57)
tai visa kempine su pukuotukais. ir kempines tarpeliu nebesimato ( kas buvo anksciau), matosi dabar tarpuose pukelis.
Labai jau abejotinos Tavo "diagnozes" Butu labai ciotka, jei filtras galetu bazda susiurbt Pirma karta girdziu, kad barzda atsidure filtre!
Jei neatsiplauna (kuo irgi giliai abejoju) pakeisk kempinyte ir psio.
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 15, 12:55)
Labai jau abejotinos Tavo "diagnozes" Butu labai ciotka, jei filtras galetu bazda susiurbt Pirma karta girdziu, kad barzda atsidure filtre!
jos nieks nesusiurbe, o ji uzsiveise ant jo. pas mane juk dišovas filtras. Barzda ant filtro kempines o ne filtre. Kempine tai toks daiktas kuris susjijunges siuliukais sudaro koreta pavirsiu, tai nuo tu siuliuku nukabint yra kazkas toooookio. plesosi kartu su "siuliukais" tai realiai taip ir be kempines liksiu jei skabyt bandysiu. Nu cia kaip toks kaip buna lipuckos ant kedu, vienas galas minstas kitas kietas, sudejus viens ant kito prilimpa ir laikos. tai ir cia ir jei koks pukas uzrenta - nurinkt sunku.