QUOTE(kubilina @ 2014 12 13, 17:19)
Man info apie elodeja buvo naujiena. Pas mane ji auga 35ltr akvariume. Ten gyvena neonai, krevetės ir endlerio gupijos, ir jau turbūt koks 1000 melanijų. Jau metai kaip skabau viduje ir nepastebėjau, kad va šitai faunai kas nors negero darytųsi.
Kaip pasidaryti melanijų gaudyklę? Į akis jos man nelenda, net ir toks gausus kiekis susislėpęs grunte. Tik kartais vakarais jų išlenda tiek, kad... uch.
Kitam akvariume turiu helenų, tai ten labai šauniai ta populiacija susireguliuoja pati. Į mažąjį helenų nededu, nenoriu kad paskui tušti kiautai voliotūsi. Nusiurbti būtų sunku, nes ten labai smulkus gruntas, siurbiasi su viskuo.
Nu man irgi niekad niekas nera nusinuodyjes. (Arba tiesiog nezinau). Tiesa, dabar pasisaugau, bet anksciau po nedaug karpydavau (didelio) akvo viduj ir lyg ir nieko
Tiesiog talmuduose taip parasyta tai...
--------------
--------------
Tai gal nuo stiklu ir parankiok? Pora kartu paretinsi ir susinormalizuos.
Siaip maisiukus su maisteliu deda kaip gaudykle, bet del melaniju tai nzn kaip paximycint, kad ten susirinktu; nelabai jos viliojasis
Be to ir zuvys prie "lovio" kaip mat prisistatys. Gal nakciai pabandyt idet ir dar kaip nors pridengt, kad is virsaus priejimo nebutu
Ai, bet geriausia tai rankiot