Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(sineriuke @ 2014 12 10, 22:33)
dabar dar su saka kankyne,uzkni...o kibire mirkyt,vis kyla,vandens nedazo,bet kad isplaukia,o taip i akva greiciau ikist noris doh.gif

Pavirk saka pora valandu su labai daug druskos, o paskui pora kartu po pusvalandi svariuose vandenyse. Vakare jau galesi merkt. Nebeplauks mirksiukas.gif
Dar galima i kamiena akmenuku arba svino saratu prigreziot, tik kai jau galutinai isbrinks - bus sunku iskrapstyt.
P.S. IDOMYBE! Laukine obelis skesta is karto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 11, 09:51)
P.S. IDOMYBE! Laukine obelis skesta is karto  4u.gif

O kaip apdoroti obels šaką, kad vandens nedažytų? g.gif Ir vandenyje mirkiau, ir viriau kokius tris kartus, ir vistiek vandenį dažė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 12 10, 23:03)
O tai tipo maisto gausa/perteklius neitakoja tu smulkiuju sraigiu populiacijos dydzio? bent jau nemazai literaturos taip deklaruoja  g.gif
-------------
I sraigiu tema - gal kas zinot nuo ko gaista ampuliarijos?amziaus faktorius atmetamas, zuvytes irgi formoj, o va ampuliariju burelis palaipsniui iskeliavo pas neptuna...

Sraiges zinoma mieliau veisiasi kur gausiau maisto, bet melanijos (jau nekalbu apie "katuskes" ar prudinukus) ir optimaliom salygom visai neprastai dauginasi lotuliukas.gif Joms praktiskai zuvu sudo pakanka pasiturimam gyvenimui. Kai per daug - pacios ismirsta-susireguliuoja. Gal ir su Tavo ampuliarijom taip nutiko? g.gif
O dideles isdvese ar mazos? Pas mane irgi buvo isdvese, bet tik mazytes. (Tokios iki antpirscio dydzio). Pora kladkiu i 100 litru akva suvarvejo, o as nieko nedariau. Tai ju kokie 200 pasidare ir dar 4 "mamytes". Bent puse uzaugo iki mazo nago dydzio, o paskum prasidejo masine dvesykla. (Net grunta keiciau, nes nebepajegiau kriaukliuku isrankiot). Tai net nzn ar cia buvo kokia nors liga, ar maisto trukumas g.gif
Siaip akvas buvo gausiai apzeldintas, bet mazos ampuliarkes augalu griauzt dar nemoka schmoll.gif
Beje, visos neisdviso. Liko mazdaug tiek, kiek ir normaliai tilptu i akva. Deje, bet ir pora mamyciu i visuotines dvesyklos pabaiga uzlinko verysad.gif Bet tos galejo but ir senos.
------------
Veliau paziuresiu gal dar ka nors apie ampuliarkes rasiu. Talmuduose nemazai yra apie jas rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Rebutia @ 2014 12 11, 10:09)
O kaip apdoroti obels šaką, kad vandens nedažytų? g.gif  Ir vandenyje mirkiau, ir viriau kokius tris kartus, ir vistiek vandenį dažė doh.gif

Gal nepakankamai stropiai nuzievinot? As isviriau su druska ir nieko nedaze schmoll.gif Tiesa, mano "saka" buvo (ir yra) atrezta nuo saknies
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 11, 10:16)
Sraiges zinoma mieliau veisiasi kur gausiau maisto, bet melanijos (jau nekalbu apie "katuskes" ar prudinukus) ir optimaliom salygom visai neprastai dauginasi lotuliukas.gif  Joms praktiskai zuvu sudo pakanka pasiturimam gyvenimui. Kai per daug - pacios ismirsta-susireguliuoja. Gal ir su Tavo ampuliarijom taip nutiko?  g.gif
O dideles isdvese ar mazos? Pas mane irgi buvo isdvese, bet tik mazytes. (Tokios iki antpirscio dydzio). Pora kladkiu i 100 litru akva suvarvejo, o as nieko nedariau. Tai ju kokie 200 pasidare ir dar 4 "mamytes". Bent puse uzaugo iki mazo nago dydzio, o paskum prasidejo masine dvesykla. (Net grunta keiciau, nes nebepajegiau kriaukliuku isrankiot). Tai net nzn ar cia buvo kokia nors liga, ar maisto trukumas  g.gif
Siaip akvas buvo gausiai apzeldintas, bet mazos ampuliarkes augalu griauzt dar nemoka  schmoll.gif
Beje, visos neisdviso. Liko mazdaug tiek, kiek ir normaliai tilptu i akva. Deje, bet ir pora mamyciu i visuotines dvesyklos pabaiga uzlinko  verysad.gif  Bet tos galejo but ir senos.
------------
Veliau paziuresiu gal dar ka nors apie ampuliarkes rasiu. Talmuduose nemazai yra apie jas  rolleyes.gif 

Papildyta:

Gal nepakankamai stropiai nuzievinot? As isviriau su druska ir nieko nedaze  schmoll.gif  Tiesa, mano "saka" buvo (ir yra) atrezta nuo saknies

Arvydai, ar gali irstantcios sraigiu kriaukles keisti vandens parametrus? Pas mane pilna grunte sraigiu kriaukliu, tokiu apyrusiu, nutirpusiu, tai sakau, gal labai blogai akvariumui toks dalykas, nes augalai visiskai isnyko, barzda akvariuma uzkariavo sad.gif gal rimtai ir man imti rankioti jas, bet manau, tai neimanoma, reikia visa grunta tada pasikeisti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristutex: 11 gruodžio 2014 - 09:22
QUOTE(Egyda @ 2014 12 11, 02:05)
Ai dar klausimelis gal kas zinos:) jai varinia laido gysla butu vandenije ji keistu parametrus nes sugalvojau pasidaryt nersiklelia grazia kad nlb gadintu vaizdo:)

KEICIA!!! Jokiu gyvu nekisk vario!!! schmoll.gif schmoll.gif Nezinau i kuria puse keicia, bet valisnerijoms sakes patampa net nuo mazo gabaliuko doh.gif (Nuo rudziu valisnerijoms beje irgi sakes, o daugelis kitu augalu - toleruoja) smile.gif

Papildyta:
QUOTE(kristutex @ 2014 12 11, 10:22)
Arvydai, ar gali irstantcios sraigiu kriaukles  keisti vandens parametrus? Pas mane pilna grunte sraigiu kriaukliu, tokiu apyrusiu, nutirpusiu, tai sakau, gal labai blogai akvariumui toks dalykas, nes augalai visiskai isnyko, barzda akvariuma uzkariavo sad.gif gal rimtai ir man imti rankioti jas, bet manau, tai neimanoma, reikia visa grunta tada pasikeisti....

Ir seni kiautai, ir visokie pagrazinimai is kriaukliu kietina vandeni. Praktiskai tai vienintele buitine priemone (neskaitant kankoreziu nuoviro) kaip galima ta vandeni pakietint. O paminkstint jau paprasciau. Soda ax.gif
P.S. Net ir gyvu sraigiu kiautukai kazkiek itakoja vandens parametrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arvydas.: 11 gruodžio 2014 - 09:35
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 11, 10:32)
KEICIA!!! Jokiu gyvu nekisk vario!!! schmoll.gif  schmoll.gif  Nezinau i kuria puse keicia, bet valisnerijoms sakes patampa net nuo mazo gabaliuko  doh.gif  (Nuo rudziu valisnerijoms beje irgi sakes, o daugelis kitu augalu - toleruoja)  smile.gif

Papildyta:

Ir seni kiautai, ir visokie pagrazinimai is kriaukliu kietina vandeni. Praktiskai tai vienintele buitine priemone (neskaitant kankoreziu nuoviro) kaip galima ta vandeni pakietint. O paminkstint jau paprasciau. Soda  ax.gif

Oi, gal galite plačiau aprašyti, kaip galėčiau su soda, ar dar kokiomis buitinėmis priemonėmis paminkštinti vandenį 4u.gif Mano akvariumas 200 l... Kiek man sodos pilti, kad nepadaryti "šipučkės" iš akvariumo bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kartais zinote kas nutiko, akvariumas su dangciu, jame lempa. Nei is sio nei is to pradejo ta lempa mirkseti, nieko nelieciau. Atidariau dangti, matau laidelius, bet nezinau kur beda.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristutex @ 2014 12 11, 10:37)
Oi, gal galite plačiau aprašyti, kaip galėčiau su soda, ar dar kokiomis buitinėmis priemonėmis paminkštinti vandenį  4u.gif  Mano akvariumas 200 l...  Kiek man sodos pilti, kad nepadaryti "šipučkės" iš akvariumo  bigsmile.gif

Sunkus atvejis verysad.gif Reiktu labai tiksliai zinot vandens parametrus kokie yra ir kokius norima pasiekt. O tada jau daug skaiciavimo.
Beveik geriau dazniau po daugiau vandens pakaitaliot. Tada ilgainiui priartes prie musisko vandentiekio neutraliu parametru, kurie siaip jau dazniausiai yra labai geri. (Negalioja tik Palangoj ir Birzuose).
P.S. Talmude yra kazkokios skaiciuokles, bet uzsiknisciau beskaiciuodamas.
Turetu but ir inete. Gal net musu "pradziamoksly" yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 11, 10:53)
Sunkus atvejis  verysad.gif  Reiktu labai tiksliai zinot vandens parametrus kokie yra ir kokius norima pasiekt. O tada jau daug skaiciavimo.
Beveik geriau dazniau po daugiau vandens pakaitaliot. Tada ilgainiui priartes prie musisko vandentiekio neutraliu parametru, kurie siaip jau dazniausiai yra labai geri. (Negalioja tik Palangoj ir Birzuose).
P.S. Talmude yra kazkokios skaiciuokles, bet uzsiknisciau beskaiciuodamas.
Turetu but ir inete. Gal net musu "pradziamoksly" yra  mirksiukas.gif

Oi, dekui už ats. maniau viskas paprasčiau čia bus 4u.gif neee, gal aš nežaisiu tada su ta soda.... tikrai nieko neapskaičiuosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2014 12 11, 10:38)
Gal kartais zinote kas nutiko, akvariumas su dangciu, jame lempa. Nei is sio nei is to pradejo ta lempa mirkseti, nieko nelieciau. Atidariau dangti, matau laidelius, bet nezinau kur beda.. g.gif

Aba lempa mirsta, aba kontaktai atsipalaidave. Pabandyk paverzt lempa, o jei nepageres - susirask vyra bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egyda @ 2014 12 11, 00:53)
noreciau ancitruso, bet mano manimu tai jam tikrai per mazas akva

Nepermazas schmoll.gif Taviskis visai tinkamas lotuliukas.gif Tik ancitrusa imk mazesni. (Tarkim iki 6 cm). Paskui jie nebeauga jei jiems vietos maza. Aba auga labai letai.
Nezinau kuo pagrist, bet pastebejau, kad ancitrusu pateles atsparesnes uz vaikinus bigsmile.gif Kaip ir gyvenime biggrin.gif
IDOMYBE! Ancitrusai neturi plaukimo pusles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 11, 10:58)
Aba lempa mirsta, aba kontaktai atsipalaidave. Pabandyk paverzt lempa, o jei nepageres - susirask vyra  bigsmile.gif  biggrin.gif

Vyras darbe biggrin.gif Sukinejau lempa, nieko nesikeicia.. Ar kazkaip kitaip ja paverzti reikia? ax.gif O jei mirsta lempa, tai ji nenustoja tiesiog degti? Ar mirksi g.gif
Atsakyti