Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

30 l akvariume apsvietimas: LED 6 W,tai cia daug ar mazai? Noriu augaliuko kuriam reikalingas stiprus apsvietimas ir nezinau ar jis pas mane augtu blush2.gif kazkaip turi buti W= l,bet cia led,tai kaip cia dabar apskaiciuot doh.gif
Atsakyti
Pabandyk pasiskaityti čia.
ten tokie kaip palyginimai. gal rasi ka naudingo. As tai radau bet jau post factum. doh.gif pries perkant reikejo skaityt, o ne po pirkimo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 09 gruodžio 2014 - 23:34
QUOTE(Egyda @ 2014 12 09, 20:38)
Tai va galvoju gal viena helena isileisti kad apmazintu tas mazas sraigutes bet ir kad neprisiveistu helenu dauk:)

Tas rudasias "katuskes" geriausia traiskomuoju budu naikint. Prisiveisus visokiu botiju ar helenu (dar guramiai lygtais rankioja) paskui ju paciu neber kur det unsure.gif
Ne karta rankiniu budu isnaikinau iki nulio! Tik reik netinget rankove pasiraitot. Biski vandenio nusemi (kad kaskart samstyt nereiketu) ir, kai tik uzmatai, - rankioji. Mazytes prie stiklo treksteli betraukdamas. Realiai po kokius 6-8 kartus per diena "nardyt" tenka, bet jau po poros dienu matosis akivaizdus rezultatas thumbup.gif Tada jau galima ir liautis medziot, bet geriau dar pora savaiciu pasikankint ir pribaigt iki galo.
Tiesa cia patarineju is tu laiku, kai dangti lengva budavo nuimt. Dabar tai uzsiknisciau "telika" non stop beardydamas biggrin.gif Ale visokio brudo turiu, o katuskiu - NEA ax.gif Tfu, tfu, tfu. Tuk, tuk, tuk.
------------
Del samuku tai gal irgi koridorus paziurek? Ju visokiu buna. Nebutinai kaip burines Sineriukes pandos: yra ir kitokiu mazu. Dideliu kreveciu neturetu praryt, o mazgiu... g.gif Visaip gali but. Diena samukai neaktyvus, bet nakti gali ir susirankiot kas ne vietoj padeta ax.gif Na, koridorai (lyginant su torpedom) prastai plaukia, tai gudresnes krevetes turetu ismanevruot savo subines thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 12 10, 00:22)
30 l akvariume apsvietimas: LED 6 W,tai cia daug ar mazai? Noriu augaliuko kuriam reikalingas stiprus apsvietimas ir nezinau ar jis pas mane augtu blush2.gif kazkaip turi buti W= l,bet cia led,tai kaip cia dabar apskaiciuot doh.gif

Tiksliai nezinau kiek, bet akivaizdziai maza apsvietimo. Net skaiciuojant, kad LED svies dvigubai ryskiau negu liuminescencine - vis tiek truksta. Kaip nors padidink, kad bent 0,4 W (ledinio) litrui tektu. Bet sviesa megstantiems augalams cia kaip drambliui bambonke. unsure.gif Nepamirsk, kad ir kiti augalai "pavesi" sudaro ir t.t.
Kazka galima pakeist ilgiau svieciant, bet kai tiek mazai "zvakiu" tai irgi pades ne ka geriau negu mirusiam magnetas. tongue.gif
Eri nuorodoj akivaizdi LED reklama. Plika akim matosi, kad nesamoniu prirasyta, tai kaip po to galima tiket apsvietimo stiprumo skaiciukais? bigsmile.gif
Vidutinis apsvietimas turi but 0,5 W litrui nuo liuminescensines, aba 2 W nuo kaitriosios. Taip ir skaiciuok. Pagaliau is akies turetum matyt ar gerai yra; viena kita vato promile esmes nesudaro schmoll.gif
Dar galima kur nors pardej ant dezutes paskaityt ka ten raso ir palygint su labiau pazistamu lempu uzrasais. Tik nuo visur bent po puse liaupsiu vis tiek atmesk, nes ten irgi REKLAMOS aukoms skirta tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
as irgi pamenu tokias vienas (kurios veisesi ne dienom o valandom) sraiges isnaikinau pati. Uz helena pabuvau. Tik uzmatau ir traukiu ir nesu helenai maistelio - per kokias turbut 3-4d visas sugaudziau.
Dabar ziuriu dar viena mazyte melanija jau atsiradus thumbup.gif , tai bus 5 siuo metu jos pas mane. Bet kazkas jau sake pries tai - jei sraiges veisias vadinas per daug maisto likuciu... reik nustot sert zuvis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2014 12 10, 01:33)
Pabandyk pasiskaityti čia.
ten tokie kaip palyginimai. gal rasi ka naudingo. As tai radau bet jau post factum.  doh.gif pries perkant reikejo skaityt, o ne po pirkimo

Pagal lentele,kiek isnesa mano nevisai blondiniska galva, 7 w led= 60 w kaitinamosios lempos,tai pas mane apie 50 W kaitinamosios g.gif internete radau tokia info:" pagal nerašytą taisyklę akvariumininkai naudoja 0,4 -0,8W 1 litrui vandens. Pvz. jei įsigijote 100ltr akvariumą, jūsų akvariumui apšviesti reikės 40 – 80W fluorescencinės lempos galingumo". Tuomet kyla kitas klausimas,kiek w fluorecencines lempos yra 6 w led arba 50 w kaitinamosios? doh.gif susipainiojau...
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 10, 13:26)
Vidutinis apsvietimas turi but 0,5 W litrui nuo liuminescensines, aba 2 W nuo kaitriosios. Taip ir skaiciuok. Pagaliau is akies turetum matyt ar gerai yra;

Tai isvertus led i kaitriosios pagal ta lentele,pas mane 50 w kaitriosios,pagal tave skaiciuojant 2w litrui,tai 60 w turi but,tai nedaug ir betruksta,beto vandens juk maziau nei 30 l telpa(gruntas,saka...),tai kaip ir apsvietimas turetu but geras g.gif is akies tai man gerai apsviestas,nepalygint kai turejau akva su kaitriaja doh.gif tik kad jei sakai,kad toj lentelej nesamone,tai dabar zinok,kur tiesa ir kaip apskaiciuot doh.gif
Atsakyti
w/l matavimas tinka lempoms t8 ir t5. Led reikia liumenais skaičiuot.
optimalu apie 30 lumenų/litrui jei nebus co2

[attachmentid=233592]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 10 gruodžio 2014 - 11:58
QUOTE(Tuomce @ 2014 12 10, 13:58)
w/l matavimas tinka lempoms t8 ir  t5. Led reikia liumenais skaičiuot.
optimalu  apie 30 lumenų/litrui jei nebus co2

[attachmentid=233592]

Nieko nesuprantu verysad.gif tai kiek pas mane tu lumenu doh.gif
Atsakyti
visas lenteles sudejus i kruva tai apie 10 w reiktu tavajam...
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 12 10, 13:25)

Ant lemputes nieko neparasyta? Dezutes aisku neturi g.gif Tuomet reik pardej susirast panasia lempute ir nuziuret bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 12 10, 12:25)

lempos specifikacijoje būna nurodyta kiek liumenų. jei neturi dėžutės, info gali rast internete.
Atsakyti
Pas mane toks sviestuvas:
http://akvariumai.lt...rt-6w-5627.html , cia nieko neraso,bet turiu dezute,tai reiks pasiieskot,paskaityt instrukcija g.gif aciu visiems 4u.gif
Atsakyti