QUOTE(Rebutia @ 2014 12 08, 13:22)
Reikia jūsų patarimo
Vieną savaitgalį buvau įmetutusi Trixie savaitgalio pašaro (tokia balta tabletė), tai po dviejų dienų grįžusi radau daugiau kaip puse (o dar galvojau, kad pagal žuvų skaičių gal dvi reikėtų įmesti). Prie tos abletės tik krevetės puotavo.
Bet kitą kartą išvykdama kelioms dienoms vėl įmesčiau. Jei jau žuvys labai išalktų, manau, atrastų. (Aš bijau palikti alkanas, kad man mažų krevetukų neišgaudytų. Šiandien dar mačiau kad yra mažulių už filtro pasislėpusių).
Gal kas žinot, kaip automatinėse šėrykloseyra dozuojamas pašaro kiekis, t.y. kaip nustatoma, kiek vienu metu įberti? Aš turiu Juwel, bet dar nei karto nenaudojau. Kol kas smagu pačiai maisto įberti.
Papildyta:
QUOTE(ancienteye @ 2014 12 08, 11:27)
Gal kas žinot pavadinimą žuvyčių, kurios tokios kaip ir persišviečiančios, ir matos vidaus organai?
Man iš permatomų labai patinka stiklinis šamas (Kryptopterus bicirrhis). (Iš tikrųjų pas mane akvariumas yra tik dėl to, kad būdama svečiuose pamačiau šias žuvis ir labai labai užsinorėjau). Tik jie labai baikštūs, slepiasi tarp žolių ir išlenda artėjant šėrimo laikui bei vakare. Jei akvariume šviesa neįjungta, jų beveik nematyti. Laikoma, kad jie kaip ir lepoki, bet aš susileidau į šviežiai paleistą akvariumą ir iš 11 netekau tik vieno (tuo tarpu to paties pirkimo neonų iš 20 liko tik 4). Internete rašoma, kad šėrimui geriausiai tinka dafnija, artemija. Pas mane neėda, išspjauna. Šeriu sausu maistu ir uodo trūlio lervomis.
Viduriai matosi ir žarijų tetros (Hyphessobrycom amandae). Jos taip pat ramios, plaukioja pas mane būreliu. Ir labai įdomiai žolėse miega uodegom aukšyn galvom žemyn. Ryte, kai šeriu žuvis, jos net nereaguoja - tebemiega. Šiaip nieko įpūdingo.