Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Rebutia @ 2014 12 08, 14:22)
Reikia jūsų patarimo 4u.gif

Ar išgyventų žuvys, jei savaitę būtų nešertos? Ar geriau nupirkti tą tirpstančią maisto tabletę (ar kaip ji ten vadinasi...)? g.gif

Suaugusioms zuvims 12 dienu pabadaut - norma. Tempia net iki 3 savaiciu, bet tada rast augalu nebsitikekim schmoll.gif smile.gif

Papildyta:
P.S. Ilgai grojanti tablete nepakenktu, tik zuvys nelabai moka lest nauja maista
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 12 08, 13:59)
Gavosi labai neblogai,graziai atrodo,tarytum vazonas perpus uzsikases i grunta,bet taip nepaliksiu,man graziau naturaliau,kai saka akvariume,ne pilys,kaukoles.,vazona idejau,kad pandos turetu kur pasislept,nes jos megejos,pas mane ankstesniam akvariume kai saka buvo,tai daznai po ja slepesi,bet sitos kazkokios drasios,plaukioja bureliu,net i pati virsu nuplaukia oro ikvept(tai jiems normalu),labai idomios zuvytes stebet thumbup.gif pterikui inirtingai ieskau namu doh.gif bet diena jo nematau,jis net nejuda,tuno uz filtro prisisiurbes prie stiklo,idomu ka jis nakti daro g.gif

Tai pas Tave su fauna jau kaip ir baigta? (Aisku, didiji sama dar tai reikia kam nors insudyt). Jau akvariumo riba pasiekta!! Ai, melaniju BUTINAI uzsiveisk! Ir jei gautum maza ampuliarija, tai ta irgi galima priimt. Kol mazos jos gerietes, bet isaugusios pradeda uglius skabot ir su tuom savo nameliu augalus isvarto. Mazam akve jau blogai. (Isvarto ir dideliam, bet mazam labiau motosis). Tiesa, suaugusios ampuliarkes labai idomus gyviai: nersto metu ikriukus priziuri ir dar savyje turi iki 17 cm. ilgio straubli kuri gali iskist i pavirsiu ir ikvept oro. (12 cm. tai pats maciau, o 17 tik skaiciau). ax.gif
Bogybe tokia, kad pagal lyti ampuliarkes absoliuciai neatsiskiria schmoll.gif Tik kai jau nersia. Bet ir tai ikriukus dazniausiai nakti deda, tai irgi nepaaiskeja kas te su kleckais, o kas su papais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 08, 14:38)
Suaugusioms zuvims 12 dienu pabadaut - norma. Tempia net iki 3 savaiciu, bet tada rast augalu nebsitikekim  schmoll.gif  smile.gif

Papildyta:
P.S. Ilgai grojanti tablete nepakenktu, tik zuvys nelabai moka lest nauja maista

Ačiū 4u.gif Reiks dėl ramybės nupirkti tabletę, tik kaži ar valgys..Na nebent labai išalks biggrin.gif Bet pati ramiau gyvensiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 08, 15:54)
Tai pas Tave su fauna jau kaip ir baigta?

Su fauna baigta,dar tik sraigiu reikia melaniju ir vietoj ampuliarijos geriau noriu Neritina natalensis "Zebra" wub.gif o pterika tikrai reik kuo skubiau iskraustyt unsure.gif dar keli augaliukai ir akva pilnas thumbup.gif tik neonu 7 noreciau,nezinau kodel,laime nesantis skaicius biggrin.gif tik ar ne per daug butu,abejojau del to pirkau 5 g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rebutia @ 2014 12 08, 15:54)
Ačiū  4u.gif  Reiks dėl ramybės nupirkti tabletę, tik kaži ar valgys..Na nebent labai išalks biggrin.gif Bet pati ramiau gyvensiu  smile.gif

O nenorit automatine serykla nusipirkt?yra ju ir paprastu,nebrangiu,manau tikrai reikalingas daiktas,jei bent karta per metus ilgiau isvaziuojat,ja zinoma galima naudot visada,kai ir namie esat biggrin.gif nes man tai kazkaip isvaziuot ir palikt zuvis be maisto savaite,kazkaip gaila,o jei neisgyvens?o jei nevlgys tabletes?.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 12 08, 15:54)

O nenorit automatine serykla nusipirkt?yra ju ir paprastu,nebrangiu,manau tikrai reikalingas daiktas,jei bent karta per metus ilgiau isvaziuojat,ja zinoma galima naudot visada,kai ir namie esat biggrin.gif nes man tai kazkaip isvaziuot ir palikt zuvis be maisto savaite,kazkaip gaila,o jei neisgyvens?o jei nevlgys tabletes?.. unsure.gif

Negasdink publikos! biggrin.gif Per savaite tikrai nieko blogo nenutiks. Rebutia ir taip 2 dienas serykle perka, bet (aciu Dievui) negauna. Tik pinigu svaistymas unsure.gif Gerai kai Tau puse stukos nuo ano kruto akvo atliko, o mums is kur gaut? A?? drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif jungiuosi prie Jusu smile.gif labai noriu pradeti auginti zuvytes, todel studijuosiu sia tema kol kazka suprasiu smile.gif
Gal kaip pradziai rekomenduotume nuo kokio dydzio akvariumo pradeti ir kokiu zuvyciu smile.gif
p.s. turejau gal 10 litru akvariuma, auginau keleta gupiju, bet namuose buvo salta, irangos neturejau ir teko su jomis atsisveikint...
Atsakyti
QUOTE(ofiso mergaite @ 2014 12 08, 16:43)
Sveiki smile.gif jungiuosi prie Jusu  smile.gif  labai noriu pradeti auginti zuvytes, todel studijuosiu sia tema kol kazka suprasiu smile.gif
Gal kaip pradziai rekomenduotume nuo kokio dydzio akvariumo pradeti ir kokiu zuvyciu smile.gif
p.s. turejau gal 10 litru akvariuma, auginau keleta gupiju, bet namuose buvo salta, irangos neturejau ir teko su jomis atsisveikint...

Pirmam puslapy yra daug naudingu dalyku pradedanciajam (ir ne tik). Uzmesk aki, gal patiks mirksiukas.gif
Anksciau populiariausios ismieros budavo 90/60/90, o dabar 128 litrai ir neaisku per kuria vieta biggrin.gif As siulau pradet nuo tarp 80 ir 130 puzliuku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 12 08, 17:42)
Negasdink publikos! biggrin.gif  Per savaite tikrai nieko blogo nenutiks. Rebutia ir taip 2 dienas serykle perka, bet (aciu Dievui) negauna. Tik pinigu svaistymas  unsure.gif  Gerai kai Tau puse stukos nuo ano kruto akvo atliko, o mums is kur gaut? A??  drinks_cheers.gif

Negazdinu,tiesiog savo nuomone issakiau,as nepalikciau be maisto schmoll.gif
O pinigu jokiu man neatliko,nepirkau to kruto,nes lt tiek neturejau,o ir pagailejau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 12 08, 15:54)

Bet į šėryklas dedasi maistas granulėmis? Ar ne į visas? g.gif Nes pas mane žuvys palepę... geriausia, kai duodu "augalinį" maistą, valgo su malonumu..Kai duodu maistą dribsniais, išspjauna...Nors kol nedaviau augalinio maisto, valgė tą dribsniais ir bėdų nematė, o dabar schmoll.gif O kažkada nepataikiau maisto nusipirkt, ir buvo granulėmis, tai nelabai ten jos valgė, nes tie išbringo, pasidarė didelė, jos nei praryja, nei atkanda doh.gif tai taip ir plaukiodavo tos granulės paviršiuje, kol nenugraibydavau....
Nors gal iš bado viską pradėtų valgyt biggrin.gif ir net rastų kaip atkąsti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2014 12 08, 14:22)

Ar išgyventų žuvys, jei savaitę būtų nešertos? Ar geriau nupirkti tą tirpstančią maisto tabletę (ar kaip ji ten vadinasi...)? g.gif

laisvai išgyventų,aš visad palieku kai reikia,savaitę be probemų išbūna
Atsakyti
QUOTE(Rebutia @ 2014 12 08, 13:22)

Vieną savaitgalį buvau įmetutusi Trixie savaitgalio pašaro (tokia balta tabletė), tai po dviejų dienų grįžusi radau daugiau kaip puse (o dar galvojau, kad pagal žuvų skaičių gal dvi reikėtų įmesti). Prie tos abletės tik krevetės puotavo.
Bet kitą kartą išvykdama kelioms dienoms vėl įmesčiau. Jei jau žuvys labai išalktų, manau, atrastų. (Aš bijau palikti alkanas, kad man mažų krevetukų neišgaudytų. Šiandien dar mačiau kad yra mažulių už filtro pasislėpusių).

Gal kas žinot, kaip automatinėse šėrykloseyra dozuojamas pašaro kiekis, t.y. kaip nustatoma, kiek vienu metu įberti? Aš turiu Juwel, bet dar nei karto nenaudojau. Kol kas smagu pačiai maisto įberti.
Papildyta:
QUOTE(ancienteye @ 2014 12 08, 11:27)
Gal kas žinot pavadinimą žuvyčių, kurios tokios kaip ir persišviečiančios, ir matos vidaus organai?  biggrin.gif

Man iš permatomų labai patinka stiklinis šamas (Kryptopterus bicirrhis). (Iš tikrųjų pas mane akvariumas yra tik dėl to, kad būdama svečiuose pamačiau šias žuvis ir labai labai užsinorėjau). Tik jie labai baikštūs, slepiasi tarp žolių ir išlenda artėjant šėrimo laikui bei vakare. Jei akvariume šviesa neįjungta, jų beveik nematyti. Laikoma, kad jie kaip ir lepoki, bet aš susileidau į šviežiai paleistą akvariumą ir iš 11 netekau tik vieno (tuo tarpu to paties pirkimo neonų iš 20 liko tik 4). Internete rašoma, kad šėrimui geriausiai tinka dafnija, artemija. Pas mane neėda, išspjauna. Šeriu sausu maistu ir uodo trūlio lervomis.

Viduriai matosi ir žarijų tetros (Hyphessobrycom amandae). Jos taip pat ramios, plaukioja pas mane būreliu. Ir labai įdomiai žolėse miega uodegom aukšyn galvom žemyn. Ryte, kai šeriu žuvis, jos net nereaguoja - tebemiega. Šiaip nieko įpūdingo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giege: 08 gruodžio 2014 - 22:06
QUOTE(sineriuke @ 2014 12 08, 12:15)
...tik neonai kolkas plaukioja prie pat dugno doh.gif gal dar bijo,o gal led apsvietimas per ryskus,skaiciau kazkur,kad neonams patinka,kai yra plaukiojanciu augalu,kusiuose gali pasislepti nuo sviesos...

Mano akvariumui jau beveik 2 mėn., bet neonai po šiai dienai labiau slepiasi žolėse (sulindę į valisnerijas). Išlenda šėrimo metu, bet labiau palei dugną.
Atsakyti