Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Tuomce @ 2014 11 14, 11:38)
Kas dėl trąšų- niekada nepradėkite nuo pilnos dozės, pradėti nuo mažesnės nei minimali ir tik palaipsniui didinti.
Taip pat svarbu tręšiant reguliarus vandens keitimas.

Va startavau su katinu akvariumu- neturiu jokio dumblio, o tręšiu VIMI

PRITARIU! Neee, trasoms (o ypac kur katinai geria) tai nepritariu schmoll.gif , bet tikrai reikia turet kantrybes ir viska daryt po biski-palaipsniui. Vat ir prie naujovisko maistelio zuvis reikia pamazel pratint, ir visai fliorai leist akve adaptuotis pries... chliorkalkes uzvarvolinant... ax.gif biggrin.gif
-----------------
Beje, Tuomce, musu Sarkozy irgi isicinkino pastumt kulisa ir lakt pro maitinimo skylute. Kol liezuvis pasiekia - is kitur negeria schmoll.gif Nezinau kiek seniai jin toki isradima padare, bet jau koki menesi stebiuosi, kad akviukas taip greit "nugaruoja" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 14, 10:05)

-----------------
Dilma, o kokios spalvos Tavo siulai? Kiek daug ir prie ko prisikabino? Paziureciau talmude: gal ko nors gero rasciau.

Gražiai žali. Vyniojasi samanoj.
QUOTE(Tuomce @ 2014 11 14, 10:38)
Kas dėl trąšų- niekada nepradėkite nuo pilnos dozės, pradėti nuo mažesnės nei minimali ir tik palaipsniui didinti.
Taip pat svarbu tręšiant reguliarus vandens keitimas.

Va startavau su katinu akvariumu- neturiu jokio dumblio, o tręšiu VIMI

Tai ir nepyliau iš karto visos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 14, 11:24)
PRITARIU! Neee, trasoms (o ypac kur katinai geria) tai nepritariu  schmoll.gif , bet tikrai reikia turet kantrybes ir viska daryt po biski-palaipsniui. Vat ir prie naujovisko maistelio zuvis reikia pamazel pratint, ir visai fliorai leist akve adaptuotis pries... chliorkalkes uzvarvolinant...  ax.gif  biggrin.gif
-----------------
Beje, Tuomce, musu Sarkozy irgi isicinkino pastumt kulisa ir lakt pro maitinimo skylute. Kol liezuvis pasiekia - is kitur negeria  schmoll.gif  Nezinau kiek seniai jin toki isradima padare, bet jau koki menesi stebiuosi, kad akviukas taip greit "nugaruoja"  biggrin.gif

jei žuvims nieko nuo trąšų, tai katėms irgi nieko nebus. kiekiai gi nedideli. Beto ežere pūvantys augalai yra kitiems augalams trąšos , o žmonės ir gyvulius girdo ir patys maudos.

Plius katinai turi ir bliuduką su vandeniu, tai iš jo geria tik viena, kitos iš akvariumo. Jei būtų blogas vanduo- negertų.

Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2014 11 14, 11:26)
Gražiai žali. Vyniojasi samanoj.
Tai ir nepyliau iš karto visos smile.gif

pas mane siūlinis augdavo ten, kur vandens cirkuliavimas prastas. tik užaugdavo aukštesni augalai, užstodavo srovę- tada siūlinis ir pasirodydavo. pagenėdavau augalus - nykdavo.

Papildyta:
P.S Arvydai, tai kada išvysim tavo akvariumo foto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 14 lapkričio 2014 - 11:43
QUOTE(Tuomce @ 2014 11 14, 12:34)
jei žuvims nieko nuo trąšų, tai katėms irgi nieko nebus. kiekiai gi nedideli. Beto ežere pūvantys augalai yra kitiems augalams trąšos , o žmonės ir gyvulius girdo ir patys maudos.

Plius katinai turi ir bliuduką su vandeniu, tai iš jo geria tik viena, kitos iš akvariumo. Jei būtų blogas vanduo- negertų.
Papildyta:
pas mane siūlinis augdavo ten, kur vandens cirkuliavimas prastas. tik užaugdavo aukštesni augalai, užstodavo srovę- tada siūlinis ir pasirodydavo. pagenėdavau augalus - nykdavo.

Ale nesakyk! Kai zmona grindis plauna kate butinu butiniausiai turi is to kibiro biski atsiurbt. Raisa taip nedarydavo, o sita kazkokia skalbimo milteliu, bei purvu narkomane doh.gif Ir dar ant pastos irgi narkosa! Kai (itin retai) pabruzinu dantis,- atrodo, kad jai morcius prasidejo: voliojas (tik ismokiau, kad ant klaviaturos negalima), rankas laizo, miauksi, buciuotis lenda... Kai kuriuos pastos neveikia, bet dazniausiai tai TINKA lotuliukas.gif
P.S. Naturaliam vandens telkiny puvantys augalai - ne chemija schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2014 11 14, 11:42)

O pas mane kaip tik ten, kur srovė g.gif . Tai yra, toj samanoj, kuri arčiausiai fleitos g.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif o tai niekas nepaliekat akvariumų be priežiūros kelioms dienoms? Ar trąšas pilat ne kasdien? Kaip elgiatės? ax.gif
Dėl mėlynojo dumblio tarp stiklo ir grunto turėjau omeny blush2.gif
Maniškiai katinai irgi mielai geria arba "nusiplauna leteniukus" akvariume, dabar uždengiau, nes bijau, kad su vaistais vanduo tikrai netinkamas katėms blink.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 14, 11:46)
Ale nesakyk! Kai zmona grindis plauna kate butinu butiniausiai turi is to kibiro biski atsiurbt. Raisa taip nedarydavo, o sita kazkokia skalbimo milteliu, bei purvu narkomane  doh.gif  Ir dar ant pastos irgi narkosa! Kai (itin retai) pabruzinu dantis,- atrodo, kad jai morcius prasidejo: voliojas (tik ismokiau, kad ant klaviaturos negalima), rankas laizo, miauksi, buciuotis lenda... Kai kuriuos pastos neveikia, bet dazniausiai tai TINKA  lotuliukas.gif
P.S. Naturaliam vandens telkiny puvantys augalai - ne chemija  schmoll.gif

Bet tai trąšos ir yra cheminiai elementai. ir visi tie elementai yra iš gamtos.

QUOTE(Dilma @ 2014 11 14, 11:47)
O pas mane kaip tik ten, kur srovė  g.gif . Tai yra, toj samanoj, kuri arčiausiai fleitos g.gif

o aš manau kad samanos yra arti lempų, ir gaunasi didelis šviesos kiekis. ten auga viskas kas netingi. Dumblis irgi biggrin.gif

QUOTE(*Pinkė* @ 2014 11 14, 11:49)
Ačiū už atsakymus  4u.gif o tai niekas nepaliekat akvariumų be priežiūros kelioms dienoms? Ar trąšas pilat ne kasdien? Kaip elgiatės?  ax.gif
Dėl mėlynojo dumblio tarp stiklo ir grunto turėjau omeny  blush2.gif
Maniškiai katinai irgi mielai geria arba "nusiplauna leteniukus" akvariume, dabar uždengiau, nes bijau, kad su vaistais vanduo tikrai netinkamas katėms  blink.gif

paliekam. nepilu tom dienom ir viskas.

o gydant tai taip, neleisk gerti iš akvos. ir trąšų neverta pilt, ypač jei šviesa išjungta gydymo metu.
Atsakyti
QUOTE(*Pinkė* @ 2014 11 14, 12:49)
Ačiū už atsakymus  4u.gif o tai niekas nepaliekat akvariumų be priežiūros kelioms dienoms? Ar trąšas pilat ne kasdien? Kaip elgiatės?  ax.gif
Dėl mėlynojo dumblio tarp stiklo ir grunto turėjau omeny  blush2.gif
Maniškiai katinai irgi mielai geria arba "nusiplauna leteniukus" akvariume, dabar uždengiau, nes bijau, kad su vaistais vanduo tikrai netinkamas katėms  blink.gif

Paliekam ir vos ne menesiui be prieziuros! Bet tik tie, kurie chemijos nenaudoja. Ir... Na, per tiek laiko tai uzdumbleja; ale pravalai stiklus-akmenius ir vel grazu tongue.gif
Grunto pavirsiui (kur prie stiklo matosi) yra ne dumblis, o organiniu atlieku sankaupa. Itariu, kad neturit melaniju? g.gif ISIGYKIT! Be to, tokia sankaupa reiskia, kad nepakankamai stropiai atsiurbinejat ir gresia grunto uzrugimu. (Gal jau net ir uzsiraugino). Siulyciau atsiurbinejant ranka kiek imanoma sujaukt grunta, atsiurbt kiek imanoma daugiau, o paskum ta vandeni grazint i akva pora kartu perleidus (is viedro i kibira) per mexanini filtra. Darbo DAFIGA! Bet tai bus mokestis uz tai, kad anksciau patinginiavot biggrin.gif
P.S. Kokiom priemonem gydai manke? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2014 11 14, 12:55)
Bet tai trąšos ir yra cheminiai elementai. ir visi tie elementai yra iš gamtos.
o aš manau kad samanos yra arti lempų, ir gaunasi didelis šviesos kiekis. ten auga viskas kas netingi. Dumblis irgi biggrin.gif
paliekam. nepilu tom dienom ir viskas.

o gydant tai taip, neleisk gerti iš akvos. ir trąšų neverta pilt, ypač jei šviesa išjungta gydymo metu.

Teoriskai VISKAS (iskaitant ir mudu) yra cheminiai elementai. (Vandu irgi... vandenilio ir deguonies skiedalas). Bet...
Nu as is chemijos viena karta gyvenime esu gaves ketverta! thumbup.gif (Uz tai, kad darbu mokytojui padejau Mendelejevo lenteles raideles-skaiciukus is faneros ispjaustyt ir priklijuot ant medziu drozliu plokstes). Bet stabiliausiai tai turedavau "saiba"; tik trimestre 3 su sesiais "gelezinkeliais". (Musu Kolba baisiniai tingedavo per atostogas i pataisas eit, tai, galu gale, visiems perestukinams-analfabetamas troikes surasydavo) lotuliukas.gif Gera mokytoja buvo! Is figuros biski panasi i sita - nestuke.gif . Tik jau klimatsine doh.gif
Anksciau visokius pesticidus ir herbicidus is kukuruzniku ant lauku barstydavo ir tos slikstynes barstymo neisjungdavo net lektuvui darant iiiilga posuki. Buvo sventas zodis - PLANAS! Reik kuo daugiau isbarstyt ir ***** kur, ir ***** ko, ir ***** kiek kainuoja. Svarbu - DAUG!!!
Syki "kukuruzas" virs musu "Volgos" praskrido, tai tuometinis limuzinas (iskaitant ir langus) is beveik violetiskai tamsiai zalios tapo salotavas biggrin.gif
Reiktu susitart ka vadinam chemija g.gif Juk su zuvyciu kakalais sumaisyti molio durduliukai irgi yra chemija? Ania? bigsmile.gif
Atsakyti
Šiauliuose ieškau melanijų help.gif pioneer.gif arba gal kas turi atliekamų augaliukų, tai kartu su jais būtų galima parsisiūst iš kito miesto ax.gif

Vakar siurbiau ten kur nėra augalų, tai lyg normaliai, nedaug ten visokio sssshhh prisiurbiau ir gerokai pajudinau aš ten jį, labai negaliu per daug įsijausti, nes visą pogruntį išsiurbsiu unsure.gif Jau tas mėlynas brudas beveik dingo, labai labai nedaug bėra keliose vietose.

Gydau Sera Costapur, pakėliau temperatūrą iki 28 (šiaip 25 pas mane), ir išjungiau lempas. Serga tik naujosios rodostomos ir neonai aišku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 14, 12:41)
Teoriskai VISKAS (iskaitant ir mudu) yra cheminiai elementai. (Vandu irgi... vandenilio ir deguonies skiedalas)....
Juk su zuvyciu kakalais sumaisyti molio durduliukai irgi yra chemija? Ania? bigsmile.gif

Aš tą ir turiu omeny, kad viskas yra chemija tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(*Pinkė* @ 2014 11 14, 12:42)
Gydau Sera Costapur, pakėliau temperatūrą iki 28 (šiaip 25 pas mane), ir išjungiau lempas. Serga tik naujosios rodostomos ir neonai aišku  doh.gif

Aš manus apturėjau tik vieną kart ir aišku tada kai turėjau neonus..
Atsakyti