Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(11alpina @ 2014 11 26, 12:18)
Man tokiam kavariume žiauriai gerai žiūrėtųsi kriauklinukai. Baseinų filtrų smėlis, porą didelių akmenų ir daug kriauklių. kokie 7-10 kriauklinukų, nu super būtų  wub.gif

Kriauklinukai,tai gyvos sraiges?
As dar labai kreveciu noreciau,bet barbusai mano meile,o jie tai jau greit isgaudytu visas krevetes pusryciams,pietums ir vakarienei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 11 26, 11:32)
Kriauklinukai,tai gyvos sraiges?
As dar labai kreveciu noreciau,bet barbusai mano meile,o jie tai jau greit isgaudytu visas krevetes pusryciams,pietums ir vakarienei biggrin.gif

Kriauklinukai, tai grupe mazu cikliduku....jie kriauklese megsta sleptis, ko gero de to taip ir vadinas bigsmile.gif
As tai "razliubyla" barbusus..kazkada irgi labai patiko. bet dideli jie nebegrazus, viska niokoja, ir augalus ir zuvis kitas... schmoll.gif
Atsakyti
Kriauklinukai tai nedideli ciklidai (žuvys), labai įdomios stebėti ir auginti. Pamatysi iš kriauklės išsiveda tėvai vaikus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 26, 10:59)
Kubo forma nera idealiausia jei ketinama turet akva su augalais.

O kodel kubas blogai - kiek pastebejau daug kas is pazengusiu bent jau krevetynus kubinius daro - del to perspektyvos vaizdo g.gif ?
Tik siuo atveju jis visai ne kubas... nors vadina kubu, bet raso
Ilgis (mm): 430
Plotis (mm): 260
Aukštis (mm): 594
Atsakyti
Suaugusius barbusus kokius 6-8 tokiam akve galima butu laikyt. (Nieko naujo,- litras/centimetras). Tik barbusai labai vienas kita vaiko, tai ko gero tik 1 matysis biggrin.gif
Bandyt atsiverst video net nebandau su savo priestvaniniu kompu schmoll.gif
O ten sildytuvas numatytas?? bigsmile.gif Kazkaip neatkreipiau demesio g.gif Jei nera sildytuvo tada tikrai labai jau brungu. Is esmes 50 litru akva uz 300 litu galima be problemu susikomplektuot ir dar MAN (!!!) ant megstamo gerimelio daug liktu drinks_cheers.gif
P.S. Barbusai sugyvena su augalais. Nera patys geriausi "sodininkai", bet dar pakenciama.
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2014 11 26, 11:49)
O kodel kubas blogai - kiek pastebejau daug kas is pazengusiu bent jau krevetynus kubinius daro - del to perspektyvos vaizdo  g.gif ?
Tik siuo atveju jis visai ne kubas... nors vadina kubu, bet raso
Ilgis (mm): 430
Plotis (mm): 260
Aukštis (mm): 594

Kube dugno ir pavirsiaus ploto mazoka augalams. Be to sunkoka persodint. Neadekvaciai gilu. Na ir augalus... jau bet kokio neikisi; reik ziuret kaip erdve uzpildo ir t.t.
Mano gi irgi link kubo tempia. Nepasakyciau, kad labai lengva darzininkaut schmoll.gif Tiek, kad dab krevetkos nieko neisrauna, tai syki atsikankinus paskui jau ilgai rankoviu raitotis nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 26, 12:06)
P.S. Barbusai sugyvena su augalais. Nera patys geriausi "sodininkai", bet dar pakenciama.

Pas mane sumatriniai su mutantais nuede antra tik ka issiskleidusi nemazo anubio lapeli...tai kuo tie museikos geresni uz ciklidus doh.gif

Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 11 26, 12:22)
Pas mane sumatriniai su mutantais nuede antra tik ka issiskleidusi nemazo anubio lapeli...tai kuo tie museikos geresni uz ciklidus  doh.gif

Hm g.gif Lygiai tokius pacius turejau ir neiko jie nerove nei neede. Tik besivaikydami biski islauzydavo, bet nedaug. Kur kas didesnis kenkejas buvo skaliarka. Isikanda ir raudineja rupuze! Nuvaikau, o jin sukus apsukus jau vel ta pati lapa isikandus unsure.gif Amazone greit patvarke, bet kriptos (ir is dalies valisnerijos) visai neblogai tarpo rolleyes.gif Gal todel, kad skaliarke dar maza buvo. Sako, uzaugusios jos vobsce suzvereja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 11 26, 12:49)
Kriauklinukai tai nedideli ciklidai (žuvys), labai įdomios stebėti ir auginti. Pamatysi iš kriauklės išsiveda tėvai vaikus  cool.gif

O gal galima kur daugiau apie jas paskaityt,ar gal galit grazias rusis isvardint?
Dievinu ciklidus,bet didialiam akvariumui dabar vietos nera,nezinojau,kad yra tokiu ciklidu kurie gali gyventi 46 l akvariume thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 26, 13:06)
O ten sildytuvas numatytas?? bigsmile.gif 

Sildytuvo man regis nera schmoll.gif bet kad nezinau ar jo man prireiks,nes namie visad 20-25 laipsniu,anksciau turejau akvariuma,auginau coridorusus,lialiusus,auksines...normaliai,vanduo zemiau 20 C nenukrisdavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 11 26, 11:16)
Sis video apie fluval edge labai informatyvus: https://www.youtube....2lg&app=desktop ,viska parodo,papasakoja,tik kad angliskai as tik esme suprantu,bet paziurejus viskas aisku,kaip viskas paslepiama ir koks filtras smile.gif  augalinio daryt nenoriu,nedraugauju su augalais,bet keli gyvi tikrai bus,o augint noriu barbusus,kiek idomu i 46 l akva galima butu ileist?
Kas dek sio akvariumo,idomiausia,kad dalis dugno stiklinis(be pado),o gruntas laikui begant zaliuoja,tai ar nebus problema,kad labai matysis? g.gif

jei augalinio nedarysit,tai keliem augalam to ledinio apšvietimo tikrai užteks,tik man forma jo nelabai patinka,kažkoks siauras ir aukštas mastau.gif o didesnio nenorit pirkt?
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 11 26, 12:10)
Sildytuvo man regis nera schmoll.gif bet kad nezinau ar jo man prireiks,nes namie visad 20-25 laipsniu,anksciau turejau akvariuma,auginau coridorusus,lialiusus,auksines...normaliai,vanduo zemiau 20 C nenukrisdavo smile.gif

daugumai zuvyciu reik bent 25 laipsniu, ciklidams kai kuriems ir daugiau bet ne kambary o vandenyje.
Mes irgi galim gyvent prie 18 laispniu kambaryje - apsirengt galim ir bus silta, bet geriau jauciames kai buna 25, tai ir cia taip pat. gali gyvent bet jokio komforto - apsirengt irgi negali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 26 lapkričio 2014 - 12:28
QUOTE(žydrynė @ 2014 11 26, 14:21)
jei augalinio nedarysit,tai keliem augalam to ledinio apšvietimo tikrai užteks,tik man forma jo nelabai patinka,kažkoks siauras ir aukštas mastau.gif o didesnio nenorit pirkt?

Didesnio nera kur statyt,pas mane ir tai zoosodas: sfinksas,buldogiuke,2 amazones papugos,visa laime papugoms siemet dastatem namo kampa ir gavo savo atskira kambariuka,o siaip pas mus rvetaine kartu su virtuve,kuria skiria toks kaip bariukas,viso tik 25 kvadratai,nera kur dideli akva kist,noriu nedidelio,ant to baro,kurio plotis 45 cm,tai man tas akva kaip tik ir forma man jo super,tiks mums,kad aukstesnis ir dizainas wub.gif nenoriu paprasto staciakampio stiklo,kuriame visa iranga vidui ir paskiau suk galva kaip ta iranga paslept doh.gif del to ieskau tokio su visa paslepta iranga,kad paciai nereiktu sukt galvos koki filtra,koki apsvietima det blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Eri` @ 2014 11 26, 14:25)
daugumai zuvyciu reik bent 25 laipsniu, ciklidams kai kuriems ir daugiau bet ne kambary o vandenyje.
Mes irgi galim gyvent prie 18 laispniu kambaryje - apsirengt galim ir bus silta, bet geriau jauciames kai buna 25, tai ir cia taip pat. gali gyvent bet jokio komforto - apsirengt irgi negali.

Jei reiks sildytuva dapirksiu,jis daug vietos neuzima,o ir laidas graziai uzsisleptu toj juodoj daly mirksiukas.gif
Atsakyti
Sineriuke, štai keletas video
N. Similis
L. Brevis
Va šitie ypač gražūs
L. Ocellatus gold

Tačiau juos reiktų tokiam akvariume tik vienos rūšies laikyt, sakykim patiną ir kokias 5-6 pateles

Tik, mano nuomone, akvariumo forma nėra visiškai vykusi. Visos žuvys pagrinde bus prie dugno, o jis aukštas, atrodys tuštokai. nebent kokį akmenį iki pat viršaus įdėti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 11alpina: 26 lapkričio 2014 - 13:12