Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(cile @ 2014 11 17, 12:28)

----------------
Arvydai, ka tamstos talmudai ir koranai raso apie zuvu tuberkulioze - ar ji pavojinga zmogui, nes akva straipsniai gasdina neva taip, o is tikro tai lyg ne...
Esu jau klausus sito reikalo, bet kiek pamenu tasyk visi praignorino mano ta paklausima.

Neperseniausiai ziurejau tuberkulioze, bet, kad pas zuvi butu zmogiskas TBC neuzmaciau schmoll.gif Dar pasicekavinsiu, tik itariu, kad talmude apie zmoniu ligas parasyta maziausiai. Nebent bacila konkreciai atitiktu g.gif
P.S. O man tuberkulioze negresia!! As dar pirmoj-trecioj klasej prasirgau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 17, 12:58)
Neperseniausiai ziurejau tuberkulioze, bet, kad pas zuvi butu zmogiskas TBC neuzmaciau  schmoll.gif 

Tai vat as ir kiek isnarsiau visur, tai zuvinio ir zmoginio turetu skirtis vien del kuno temperaturos skirtumu...bet akva saltiniuose kone visur zmones gasdina, kad atsargiai su visokais karpiais ir auksinukem...o kadangi kopina viena s nuo kito tuos straipsnius rasydami, tai ir gaunasi dezinfo doh.gif
pvz cia http://www.akvariuma...edes_zuvys9.htm net paryskinta...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 11 17, 13:19)
Tai vat as ir kiek isnarsiau visur, tai zuvinio ir zmoginio turetu skirtis vien del kuno temperaturos skirtumu...bet akva saltiniuose kone visur zmones gasdina, kad atsargiai su visokais karpiais ir auksinukem...o kadangi kopina viena s nuo kito tuos straipsnius rasydami, tai ir gaunasi dezinfo  doh.gif
pvz cia http://www.akvariuma...edes_zuvys9.htm net paryskinta...

Hmmm, radau, kad ta pati zuvu bakterija limpa ir zinduoliams blink.gif Tik nefurikinu engelskai, o vertimas... siaip sau kokybe.
Zuvu tuberkuliozes sukelejas,- bacila-lazdele Mucobacterium. Regis tokia pati ir zmogiska. Pagoglinkit kas mokat.
------------
SS visos prekes tik ezerams ir kudroms biggrin.gif Normaliam 10 litru akvui nieko neradau schmoll.gif
Tiesa, man nieko ir nereikia. Nebent, kad 2 filtrai sugede palepej trunija. (Isoriniam varikliukas sugedes, o vidinio kempynytes konteineri isviriau). Gal esat girdeje kur (ir ar) buna pirkt atskiru akvo irangos detaliu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 17, 13:39)
Hmmm, radau, kad ta pati zuvu bakterija limpa ir zinduoliams  blink.gif  Tik nefurikinu engelskai, o vertimas... siaip sau kokybe.
Zuvu tuberkuliozes sukelejas,- bacila-lazdele Mucobacterium. Regis tokia pati ir zmogiska. Pagoglinkit kas mokat.
------------
SS visos prekes tik ezerams ir kudroms  biggrin.gif  Normaliam 10 litru akvui nieko neradau  schmoll.gif
Tiesa, man nieko ir nereikia. Nebent, kad 2 filtrai sugede palepej trunija. (Isoriniam varikliukas sugedes, o vidinio kempynytes konteineri isviriau). Gal esat girdeje kur (ir ar) buna pirkt atskiru akvo irangos detaliu?  bigsmile.gif

Nu joa..reiks kykutes paklaust kaip ten su ta zuvu/zmogu TBC
Akva daliu tai gal bazes 12 sandelys turetu...galit ju tinklapy pasiziuret..sio bei to lenkiskiem filtram tikrai turi...bet pvz tokie pyyyypt lipdukai aquel filtram kainuoja virs 10Lt, kas sudaro labai zenklia viso filtro kainos dali doh.gif
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 17, 13:39)
Zuvu tuberkuliozes sukelejas,- bacila-lazdele Mucobacterium. Regis tokia pati ir zmogiska.

Va ka radau vieno rimto dedes parasyta
"Sukėlėjas Mycobacterium piscium, rečiau kai kurios kitos mycobacterium genčiai priklausančios bakterijos. Tai gramteigiama, rūgščiai atspari, aerobinė, nejudri, storos lazdelės formos bakterija. Atspari tripsinui ir pepsinui. Nepalankiomis sąlygomis sudaro sporas. Optimali vystymosi temperatūra 25 laipsniai C. Tačiau temperatūrai pakilus virš 34 laipsnių, bakterijų kultūra pasėliuose žūna. "
http://www.aquazoo.l...-zuvu-liga.html
Taip iseitu, kad tik zuvims tas brudas...nes kiek ziurejau VMVT tinklapy, tai ten prie zmonem-zverim bendru ligu, sitos nera... g.gif
Atsakyti
Ačiū, Cile, man tas klausimas irig labai įdomus buvo.
Dabar kažkaip ramiau. Mano mažylis labai mėgsta pažvejoti akvariume bigsmile.gif
Atsakyti
Ai, joo, Mycobacterium o ne Muto... Suklydau berasydamas blush2.gif Bet kai googlinau pacia bakterija tai radau prie jos kazka ir apie zinduolius. Tik sakau,- as angliskai nesuprantu. Ale kompas atvertinejo M. tuberkuliosis ar ka tai panasaus
Atsakyti
Velnes jnw radau daugiausiai 4000k lemputes:/
Atsakyti
QUOTE(Egyda @ 2014 11 17, 14:43)
Velnes jnw radau daugiausiai 4000k lemputes:/

Teks pasokt iki Kauno cool.gif
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 17, 14:40)
Ai, joo, Mycobacterium o ne Muto... Suklydau berasydamas  blush2.gif  Bet kai googlinau pacia bakterija tai radau prie jos kazka ir apie zinduolius.

Mikobakterijos žodžio reikšmė

mikobaktèrijos [gr. mykēs — grybas + ↗ bakterijos], Mycobacteriaceae genties bakterijos; gyvena dirvožemyje, vandenyje, maisto produktuose; mineralizuoja org. junginius, raugina silosą, pieną, sintetina vitaminus, aminorūgštis; kai kurios sukelia žmonių ir gyvūnų ligas (pvz., tuberkuliozę).
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 11 17, 14:59)
Teks pasokt iki Kauno  cool.gif
Papildyta:

Mikobakterijos žodžio reikšmė

mikobaktèrijos [gr. mykēs — grybas + ↗ bakterijos], Mycobacteriaceae genties bakterijos; gyvena dirvožemyje, vandenyje, maisto produktuose; mineralizuoja org. junginius, raugina silosą, pieną, sintetina vitaminus, aminorūgštis; kai kurios sukelia žmonių ir gyvūnų ligas (pvz., tuberkuliozę).

O idomu kiek daugiausiai k buna taupanciose gal zinot kas? Buna 8000k?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egyda @ 2014 11 17, 15:21)
O idomu kiek daugiausiai k buna taupanciose gal zinot kas? Buna 8000k?smile.gif

Tai, kad 8000 gal net spektre nera? g.gif Sakyciau 7 ar 7,5 tukst. jau pats maksimumas g.gif Taupiosose ko gero tiek nebus; gal 6000 ir yra daugiausia
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 17, 15:33)
Tai, kad 8000 gal net spektre nera? g.gif  Sakyciau 7 ar 7,5 tukst. jau pats maksimumas  g.gif Taupiosose ko gero tiek nebus; gal 6000 ir yra daugiausia

Kiek maciau intike tai 6500k daugiausiai maciau:)
Atsakyti
Aš čia biškį su labai nesezoniniu klausimu: ar paliekat akvariumo prietaisus įjungtus, kai žaibuoja? Aš vasarą išvažiuodama visus elektros prietaisus iš rozečių atjungiu, o kaip su akvariumu teks daryti?

Kai pirkau prailgintoją akvariumui, tai pirkau su apsauga nuo žaibo. Gal su tokiu galima ir palikti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giege: 17 lapkričio 2014 - 18:58