Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Nedaug pamelavau bigsmile.gif Pabandysiu isverst SKOLIOZES esme.
"Neretai gupijos suserga Skolioze (stuburo iskripimu). Prie to pazymetinas pilvelio isputimas. Ligos atsiradimo priezastis neistyrineta. Manoma, kad liga atsirado del ilgalaikio inbridingo ( kraujomaisos tarp artimu giminaiciu). Ligos atsiradimo priezastimis gali buti traumos; gemalo vystymosi sutrikimai nescia patele maitinant sausu maistu; del ilgalaikio deguonies trukumo. Dazniau suserga mailius. Kartais Skolioze suserga ka tik isnersusios pateles. Matomai tai siedintina su staiga pasikeitusiu vidiniu plivelio spaudimu".
-----------------------------
Psio. Gydymas nenurodytas - skias doh.gif Bet nenurodyta ir, kad gupijos gali uzsikrest viena nuo kitos. Ale sita (kaip ir tai, kad skolioze - tik gupiju liga) skaiciau kazkur kitur, bet dab vargiai berasiu originala.
P.S. Tarp kitko skaiciau teksta tik apie specifines gupkiu ligas. Prie kai kuriu parasyta, kad kencia ir kitos zuvys, o prie Skoliozes ir prie Trichodineliozes (pastarosios sukelejas infuzoria Trichodina modesta) jokios kitos zuvu rusys neminimos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Egyda @ 2014 11 16, 23:14)
O kaip pritvirtintas patronas?
ir seip kas geriau ar taupanti lempa ar liuminencine ta?smile.gif nes galvojau deti dvi is sonu:)

Nzn kas geriau. Pas mane isukama ir vienos pilnai uztenka. (Nors yra vieta ir antrai). O patronus prie medines sieneles nebuvo sunku prisriubuot biggrin.gif
"GALVOK FEDIA! ISRADINEK"!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti
Nzn kas geriau. Pas mane isukama ir vienos pilnai uztenka. (Nors yra vieta ir antrai). O patronus prie medines sieneles nebuvo sunku prisriubuot biggrin.gif
[/quote]
Pas mane 15w stovi liuminencine tai tikrai mazai:)
Tai va galvoju vienam ir kitam sone nors po 10w imesti:)
nu kaskaip teks lipdyt:) super momentas labai geras dalikas;D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egyda: 16 lapkričio 2014 - 22:54
[quote=Egyda,2014 11 16, 23:53]
[/quote]
Pas mane 15w stovi liuminencine tai tikrai mazai:)
Tai va galvoju vienam ir kitam sone nors po 10w imesti:)
nu kaskaip teks lipdyt:) super momentas labai geras dalikas;D
[/quote]
Supermomentas? g.gif Uosvis turi uz 16 Lt nusipirkes nemaza bonkute kazkokiu eteriniu kliju. Tie tai ir gelezi, ir plastmase, ir ka nori sulipdo taip, kad paskui greiciau nulausi negu atplesi. (Gaila nebeatsimenu pavadinimo). O supermomentas... Ir brangu, ir paskum turesi labai atsargiai elgtis, kad neatliptu gaubta bemetant.
Mazu pas Tave imanoma kronsteinus su varztais prie kokios nors kitos vidines gaubto irangos pritvirtint? bigsmile.gif Tada butu 100 proc. patikima lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(tiutiute @ 2014 11 16, 23:32)
visur kur pardavinejamos lemputes turi buti galimybe paziureti kaip dega  smile.gif

Teoriskai taip, o praktiskai... blink.gif NESTOVI mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 16, 23:09)
Teoriskai taip, o praktiskai...  blink.gif  NESTOVI  mirksiukas.gif  biggrin.gif

na tada galima eit ir paburbuliuot pardavejui, kad suorganizuotu kur paziuret kaip dega lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2014 11 17, 00:20)
na tada galima eit ir paburbuliuot pardavejui, kad suorganizuotu kur paziuret kaip dega  lotuliukas.gif

Aha, atsivezi su tacka visokiu rusiu prisikroves ir pradedi pagalbinese patalpose liustroj sukinet thumbup.gif Ania? bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Eri` @ 2014 11 16, 23:26)
tai kad ne viena gupija turejo, ir sita jau buvo su tokiu pilvu pries 3 savaites, tai specialiai ir dave va sako imk, turesi dar ir maziuku.

Tuomet, matomai, pardej dar nesirgo schmoll.gif Vis tik is pradziu turi (kaip pagrindinis simptomas) stuburas iskrypt, o tik paskui pilvelis issipust.
Tavo fotkej ta nestuke dar pakenciamai atrodo. Nors vis tiek matosi, kad kupra nenaturaliai isgaubta ir vuodega kazkaip per staigiai zemyn nulinkus. Ale ta kita... kaip per mesmale praleista verysad.gif
Atsakyti
Nlb yra prie ko tvirtinti:/ o kiaurai dankti nenoriu gresti:) ryt bus apmastimu laikas;D
Atsakyti
Na jo, prisiskaiciau.... yra ir pas mane tokia pat gupija, pasidare kuprota kaip pridusinau blush2.gif tai i placiuosius ja?
Atsakyti
Nu as dar linkus palaukti. Nors panqsu kad tiesa. Tikrai panasu i tai kad amen jai.
Atsakyti
QUOTE(mirtingoji @ 2014 11 17, 01:33)
Na jo, prisiskaiciau.... yra ir pas mane tokia pat gupija, pasidare kuprota kaip pridusinau blush2.gif tai i placiuosius ja?

Mesk su diiidelia trajektorija mirksiukas.gif
Pati storiausia ir profesionaliausia "talmuda" perziurejau. Skoliozes gydymas irgi nenurodytas schmoll.gif Skias jo ir nera, nes 50 kitokiu ligu tai nurodyta rolleyes.gif
Kas blogiausia, tai tai, kad nors parasyta, jog skolioze dazniausiai uzpuola gupijas,- iliustracijoj nufotografuota skolioze serganti tetra. Vands liga liecia ir kitu rusiu zuvis.
Taip pat nenurodytas ligos sukelejas. Reiktu manyt, kad tai nei virusas, nei parazitas ir tada liga neuzkreciama. Bet pagal ana teksta: "Priroda bolezni neizuciena" (ligos kilme neistirta)... Nu ciort znajet uzkreciama ar ne g.gif Greiciau NE, bet as vis tiek nebuciau linkes rizikuot schmoll.gif
P.S. Dar paziuresiu pradinuku ir vidutinioku "sventosiose knygose" (Biblijoj ir Korane), bet nemanau, kad rasiu ka nors esmingai naujo.
P.S.(2) Uz tai radau labai daug visokiu akvariuminiu parazitu paveiksliuku! Sian imsiu lupa ir bandysiu issiaiskint kas tokie yra mano "meduzos" ir "blusos" bigsmile.gif

Papildyta:
Pradinuku "talmudely" jau konkreciai parasyta, kad skoliozes gydymo nera. Bet pilvo issiputimas kaip simptomas nenurodytas nei "biblijoj", nei "korane". Tai nixai skolioze gali but ir be didelio pilvo? nestuke.gif bigsmile.gif unsure.gif Nors as buciau labiau linkes tiket storaja knyga ir specialiu straipsniu apie gupijas. Juo lab, kad tada (pagal visaip issiklaipiusiu zuvyciu simptomatika) ligu gali but dar kokios 3-4. Bet populiariausia - skolioze. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 17, 00:33)
Aha, atsivezi su tacka visokiu rusiu prisikroves ir pradedi pagalbinese patalpose liustroj sukinet  thumbup.gif  Ania?  bigsmile.gif 

Kad gal visgi senukuose yra stendukas su ivairiais patronais, galima pasitikrint ta lempele...Ir bent jau ju kataloge yra kelios taupios lemputes 6500K.
O ar matet kokis nemenkas akvariumistikos skyrelis pas juos - jei kada is Hipikos ismestu, tfu tfu tfu, zinociau kur grizt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 17 lapkričio 2014 - 11:10
QUOTE(cile @ 2014 11 17, 12:01)
Kad gal visgi senukuose yra stendukas su ivairias patronais, galima pasikirint ta lempele...Ir bent jau ju kataloge yra kelios taupios lemputes 6500K.
O ar matet kokis nemenkas akvariumistikos skyrelis pas juos - jei kada is Hipikos ismestu, tfu tfu tfu, zinociau kur grizt biggrin.gif

blink.gif Kur???!!! Kodel nieko nezinau??? blink.gif ...As gi 'SS' nuolaida turiu ax.gif
------------
Dar pasiklausiu apie skolioze pas VYRUS! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 11 17, 12:11)
blink.gif  Kur???!!! Kodel nieko nezinau???  blink.gif  ...As gi 'SS' nuolaida turiu  ax.gif

http://www.senukai.l...ist_tab=actions
reik zet, kuriose zoo prekiauja, man rodos mega jei kaune
Bent jau aquel filtrai gerom kainom...o dabar sunu ir kaciu guoliam dideles nulaidos thumbup.gif
----------------
Arvydai, ka tamstos talmudai ir koranai raso apie zuvu tuberkulioze - ar ji pavojinga zmogui, nes akva straipsniai gasdina neva taip, o is tikro tai lyg ne...
Esu jau klausus sito reikalo, bet kiek pamenu tasyk visi praignorino mano ta paklausima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 17 lapkričio 2014 - 11:31