Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė **Mirena**

Sveikutes.

Buvau pas gine neseniai. tai man siulo irgi detis spirale. Po antro gimdymo praejo jau du metai.Daugiau mazyliu kaip ir neplanuojam tureti. nors ir labai noreciau as wub.gif , vyras sake per senas biggrin.gif

Skaiciau viena straipsni, pati ginekologe komentuoja viska. kuri irgi naudojo Mirena. tik ji paminejo viena fakta. kad isidejus spirale, pastebejo,kad kazkiek suapvalejo juosmuo.
As linkusi i pilnuma, tai va kazkaip sito issigandau, jei pranesiu pilneti blush2.gif ax.gif

Gal galit kuri pasidalinti, ar kuriai taip buvo.
Aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2016 04 02, 08:49)
Sveikutes.
Buvau pas gine neseniai. tai man siulo irgi detis spirale. Po antro gimdymo praejo jau du metai.Daugiau mazyliu kaip ir neplanuojam tureti. nors ir labai noreciau as  wub.gif , vyras sake per senas  biggrin.gif

Skaiciau viena straipsni, pati ginekologe komentuoja viska. kuri irgi naudojo Mirena. tik ji paminejo viena fakta. kad isidejus spirale, pastebejo,kad kazkiek suapvalejo juosmuo.
As linkusi i pilnuma, tai va kazkaip sito issigandau, jei pranesiu pilneti  blush2.gif  ax.gif

Gal galit kuri pasidalinti, ar kuriai taip buvo.
Aciukas  4u.gif

na, aš dar nelabai ką galiu pasakyti, nes Mireną man įdėjo tik prieš 2 mėn. Per tą laiką nukrito 2 kg, ir prieš tas dienas nebebūna persivalgymo priepuolių, kurie būdavo anksčiau blush2.gif Žodžiu PMS kol kas dingęs visai, nebereikia versti šaldytuvo ieškant ko nors saldaus, po to iškart ko nors sūraus ir vėl iš naujo biggrin.gif Tikiuosi taip ir toliau bus thumbup.gif
Atsakyti
Aš su Mirena draugauju metai, sausį suėjo. Tai MMM dar būna, bet įvairiai - vieną mėnesį tik pateplioja, kitą mėnesį normaliai... Kol kas nėra taip, kad visiškai išnyko.

Dėl svorio tai ir aš esu linkusi pilnėti, tai gal kažkiek padidėjo svoris, kokį 1-2 kg pliuso, bet nesuprasi, ar čia sutapimas, kad kaip tik atostogos buvo su AI, ar kad spiralė paveikė.
Bet va, dabar ką tik baigiau kursus pas Vaidą Kurpienę, mitybos derinimą, tai kursai truko 3 mėn, pirmus du mėnesius visai nekrito svoris. jau buvau viltį praradus, ir Vaida sakė, kad GALI būti, jog spiralės hormonai veikia mane ir dėl to kazkiek stabdo svorį. Bet ir as pati ne idealiai laikiausi nurodymu smile.gif Toks gal daugiau mano pacios pasiteisinimas, kad svoris nekrenta dėl spirales. Dabar svoris nukrito ir dar maziau nei buvo pries spirales idejima dabar sveriu. Taip, kad sakyciau nelabai ir itakoja, gal minimaliai 4u.gif
Nesinervinkit ir dekites, nes ramybe svarbiausia, o ne kiekviena menesi bijoti ir testus darytis ax.gif
Atsakyti
Laba diena, man nustate endometrioze, prie sios ligos patariama Mirena, vyras man nupirko. Bet man jos negalima, kadangi 10 metu atgal dejausi spirale ir kankinausi visus metus nuo skausmu, o gavos tai kad kai issiminejo daktare pasake kad mano kunas nepriima svetimkuniu. Vadinas mano atveju lieka gerti kontraceptikus. Tai noriu paklausti gal kam reikia sios spirale Mirenos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Teklyte @ 2016 04 18, 12:02)
Laba diena, man nustate endometrioze, prie sios ligos patariama Mirena, vyras man nupirko. Bet man jos negalima, kadangi 10 metu atgal dejausi spirale ir kankinausi visus metus nuo skausmu, o gavos tai kad kai issiminejo daktare pasake kad mano kunas nepriima svetimkuniu. Vadinas mano atveju lieka gerti kontraceptikus. Tai noriu paklausti gal kam reikia sios spirale Mirenos  verysad.gif

Laba, dar turit spirale? Galvoju detis... Uz kiek parduodat?
Atsakyti
Ar visos, įsidėjusios Mireną, prieš tai vartojo geriamus KT? Man siūlo dėtis dėl gydymo sumetimų, bet nė karto gyvenime nesu gėrusi KT, nežinau, kaip organizmas reaguos į hormonus. Nesinori sumokėti pinigus, įsidėti, o paskui lupti lauk doh.gif Bet teks rizikuoti matyt... Juk būna ir taip, kad KT netoleruoja, o Mirena tinka.
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2016 05 30, 20:00)
Ar visos, įsidėjusios Mireną, prieš tai vartojo geriamus KT? Man siūlo dėtis dėl gydymo sumetimų, bet nė karto gyvenime nesu gėrusi KT, nežinau, kaip organizmas reaguos į hormonus. Nesinori sumokėti pinigus, įsidėti, o paskui lupti lauk  doh.gif Bet teks rizikuoti matyt... Juk būna ir taip, kad KT netoleruoja, o Mirena tinka.

Nevartojau niekada jokių KT, spiralė gydymo tikslais įdėta prieš du mėnesius, kol kas jaučiuosi keistai, bet sako reikia priprasti, nors kai kas man nepatinka ir kantrybė vis senka. Su svoriu problemų nėra, bet pastebėjau plaukų slinkimą, vargina tepliojimas, o mėnesinės, kad ir negausios, bet paiilgėjo nuo 4-5 dienų iki 7-8 blink.gif o ir ciklas visiškai kol kas išsireguliavęs.
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2016 05 30, 19:00)
Ar visos, įsidėjusios Mireną, prieš tai vartojo geriamus KT? Man siūlo dėtis dėl gydymo sumetimų, bet nė karto gyvenime nesu gėrusi KT, nežinau, kaip organizmas reaguos į hormonus. Nesinori sumokėti pinigus, įsidėti, o paskui lupti lauk  doh.gif Bet teks rizikuoti matyt... Juk būna ir taip, kad KT netoleruoja, o Mirena tinka.

KT niekada nevartojau. Ideta gydymo tikslais. Jau pusmetis. Jokiu pasaliniu pojuciu,negerumu, jokio tepliojimo,ciklas normalus.
Atsakyti
QUOTE(dute1 @ 2016 06 02, 21:07)
Nevartojau niekada jokių KT, spiralė gydymo tikslais įdėta prieš du mėnesius, kol kas jaučiuosi keistai, bet sako reikia priprasti, nors kai kas man nepatinka ir kantrybė vis senka. Su svoriu problemų nėra, bet pastebėjau plaukų slinkimą, vargina tepliojimas, o mėnesinės, kad ir negausios, bet paiilgėjo nuo 4-5 dienų iki 7-8  blink.gif  o ir ciklas visiškai kol kas išsireguliavęs.

Šitai viskas normalu, panašiai ir man buvo, įdėta gydymo tikslais, dabar va tuoj bus metai, nieko nejaučiu, ciklas reguliarus, mm vos tepa po kelias dienas, kartais būna, kad paskausta pilvo apačią, bet tas būna trumpai ir labai retai.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2016 06 02, 22:59)
Šitai viskas normalu, panašiai ir man buvo, įdėta gydymo tikslais, dabar va tuoj bus metai, nieko nejaučiu, ciklas reguliarus, mm vos tepa po kelias dienas, kartais būna, kad paskausta pilvo apačią, bet tas būna trumpai ir labai retai.

O kiek laiko tepliojo, nes man vos kelias dienos per mėnesį buvo kai netepliojo, tai taip nuo to pavargau, kad jau buvau supykusi ir nusprendusi išsiimti. Nors sakė, kad normalu jei teplioja iki trijų mėnesių, bet aš jau nuo to taip pavargau unsure.gif O dar tas plaukų slinkimas gazdina g.gif O ciklas buvo kaip laikrodukas kas 27 dienas, dabar praktiškai kas 22 gaunasi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(dute1 @ 2016 06 03, 15:35)
O kiek laiko tepliojo, nes man vos kelias dienos per mėnesį buvo kai netepliojo, tai taip nuo to pavargau, kad jau buvau supykusi ir nusprendusi išsiimti. Nors sakė, kad normalu jei teplioja iki trijų mėnesių, bet aš jau nuo to taip pavargau  unsure.gif O dar tas plaukų slinkimas gazdina  g.gif  O ciklas buvo kaip laikrodukas kas 27 dienas, dabar praktiškai kas 22 gaunasi  blink.gif

Apie tris mėnesius tepliojo daugiau dienų nei netepliojo, paskui vis mažėjo ir mažėjo.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2016 06 03, 16:07)
Apie tris mėnesius tepliojo daugiau dienų nei netepliojo, paskui vis mažėjo ir mažėjo.

Na tai dar mėnesį reikia kentėt, na tikiuosi kaip nors dings tas tepliojimas, nes kitaip tikrai imsiu lauk
Atsakyti