Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė **Mirena**

QUOTE(garbane @ 2016 01 26, 11:15)
Realiai skauda tiek laiko ir tiek ,kaip ima krauja is pirsto ar venos.Sekundziu reikalas ten,nereikia be reikalo gazdintis,paskui juoksies is saves ka bijojai 4u.gif

Kaip kam, man tikrai ilgiau skaudėjo, nei kraujo ėmimas, ir paskui nesijuokiau iš savo baimės, pagrįstai bijojau, o galvojau mažiau skaudės, nes kitos iš vis nieko nejaučia. Tikrai negąsdinu, kiekvienai skirtingai, skausmas pakenčiamas. smile.gif
Atsakyti
Uffff, nu kaip bus, taip. Ketvirtadienį sužinosiu biggrin.gif
Atsakyti
To skausmu nepavadinčiau. Tiesiog toks keistas tempiantis spaudžiantis jausmas. Kai kurios gydytojos dėjimo metu paprašo pacientės sukosėti, tai tuo metu ir įdeda, sako tada išvis nieko nejauti. Bet dėl to sukosėjimo pasikalbėk su gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2016 01 26, 12:35)
Uffff, nu kaip bus, taip. Ketvirtadienį sužinosiu  biggrin.gif

Viskas bus gerai 4u.gif
Kiekvienai manau,vis kitoks tas jautimas.
Atsakyti
Nu aš jau su drauge Mirena biggrin.gif Na ką galiu pasakyti. Siaubingai buvau įsibaiminus, įsinervinus, visą naktį skaudėjo galvą, žiauriai bijojau, bet... pasakysiu, jei būčiau žinojus, kas laukia ir būčiau neįsitempus, o atsipalaidavus, būtų neskaudėję. Nes pradžioj buvo toks stiprėjantis maudimas ir tada tik bac, kažkas duriančio, gydytoja negalėjo įkišti, liepė atsipalaiduot. Atsipalaidavau ir bac, be jokių skausmų viską padarė. Kadangi užsimerkus buvau, tai net nemačiau, ką daro. Ji tik pasakė, kad viskas. Žodžiu, tikrai nebuvo taip baisu, kaip galvojau thumbup.gif Bet mane labiausiai ir gąsdino ta nežinomybė, kai nežinai, kokio skausmo tikėtis. Kai žinau, kas laukia, man asmeniškai lengviau būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2016 01 28, 12:35)
Nu aš jau su drauge Mirena biggrin.gif Na ką galiu pasakyti. Siaubingai buvau įsibaiminus, įsinervinus, visą naktį skaudėjo galvą, žiauriai bijojau, bet... pasakysiu, jei būčiau žinojus, kas laukia ir būčiau neįsitempus, o atsipalaidavus, būtų neskaudėję. Nes pradžioj buvo toks stiprėjantis maudimas ir tada tik bac, kažkas duriančio, gydytoja negalėjo įkišti, liepė atsipalaiduot. Atsipalaidavau ir bac, be jokių skausmų viską padarė. Kadangi užsimerkus buvau, tai net nemačiau, ką daro. Ji tik pasakė, kad viskas. Žodžiu, tikrai nebuvo taip baisu, kaip galvojau thumbup.gif Bet mane labiausiai ir gąsdino ta nežinomybė, kai nežinai, kokio skausmo tikėtis. Kai žinau, kas laukia, man asmeniškai lengviau būna smile.gif

wink.gif NU O KA SAKIAU? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2016 01 28, 13:14)
wink.gif NU O KA SAKIAU? smile.gif

biggrin.gif

bet jausmas tai toks sakyčiau įdomus. Vis patempia pilvą, pamaudena, jaučiuos tokia biškį kiaušinis, normaliai bijau ką daryt. Galva tokia irgi sunki, nors galvą įsiskaudėjo dar vakar naktį prieš dedant mireną, tai labai tikiuosi, kad ji greitu metu praeis, nes jau buvau visai pamiršus, kas yra galvos skausmai.

Ar yra merginų smarkiai sportuojančių? Fitnesas ta prasme, svoriai dideli ir pan. Man gydytoja sakė apie savaitę nesportuot, vėliau jau tipo neiškris. Bet man tokia baimė, o jeigu... brr

Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif gal kuri bandėt pastoti kai išsiėmėt mireną? kaip greit pasisekė?
Atsakyti
Buvau pas gydytoją konsultacijoje dėl spiralės ir ji mane kiek nugąsdino. Sako, kaklelis kietas ir yra 50 proc tikimybė kad bus negalima įdėti. Kaip gydytojos deda? Jos ją išpakuoja? Nes gydytoja lyg ir sakė kad neišpakuos pakuotės kol nebus tikra ar galima ją įdėti. Nesu tikra ar tikrai taip išgirdau smile.gif
Gal galite pasidalinti patirtimi tos, kurioms buvo kažkas panašaus?
Atsakyti
Norejau paklausti, ar kas naudojo Duphastona turint mirena? turiu cysteliu kiausidese,del to paskyre..vat idomu gal kam taip buvo?
Atsakyti
Laba visoms
man tik savaitė,kaip idėjo Mirena. Reikėjo dėl endometriozės.. gal yra daugiau kas galėtu pasidalintu patirtimi dėl endometriozės po idėjimo Mirenos..
Man labai skaudėjo kai dėjo Mirena.. net silpna nuo skausmo buvo.. ta vakarą vos paeiti galėjau. Ir kitas kelias dienas gėriau Nemesil gynė buvo išrašiusi. Dabar kol kas ir tepimas sumažėjęs bet tempia juosmenį.
Atsakyti
QUOTE(sky131 @ 2015 11 04, 17:13)
Sveikutės, gal kuri žinot ar mirena tiksliai kaip laikrodis veikia 5 metus? Baigiasi 5 metai ir strimgalviais lėkti - kitą įsidėti? Pasidalinkit , prašau patirtimi.

Mirena veikia ilgiau, ji gali būti ir 7 metus. Mirena yra dvejopo poveikio, pirmiausiai dėl hormonų poveikio mes tiesiog negalime pastoti, o antra, net ir pastojimo atveju spiralė neleidžia įsitvirtinti vaisiui - taip veikia paprastos, nehormoninės spiralės.
Mano įsitikinimai yra tokie, kad abortuojantis principas nepatinka, todėl tik tiksuėjus 5 metams, pasikeičiau Mireną. Dabar jau treti metai turiu antrą Mireną.
Papildyta:
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2016 01 26, 12:19)
Kaip kam, man tikrai ilgiau skaudėjo, nei kraujo ėmimas, ir paskui nesijuokiau iš savo baimės, pagrįstai bijojau, o galvojau mažiau skaudės, nes kitos iš vis nieko nejaučia. Tikrai negąsdinu, kiekvienai skirtingai, skausmas pakenčiamas.  smile.gif

Tikrai labai subjektyvu. Man asmeniškai pirmą kartą skaudėjo labai labai smarkiai. Nualpau, vėliau krėtė drebulys, jau buvo minčių, kad pradūrė gimdą ar dar kas nors negerai, tačiau tai nepasitvirtino.
Antrą kartą bijojau labai. Išgėriau nuskausminamųjų, tačiau ir vėl buvo labai blogai. Gydytoja pasakė tik tiek, kad "vaikeli teks pakentėti". Deja, nepaklausiau iš to streso, kodėl man buvo tokie dideli skausmai. Dedant spiralę antrą kartą irgi reikėjo uostyti amoniaką.
Vėliau skaičiau, kad būna atvejų, kai gimdos kaklelis yra itin kietas ir spiralės net neįmanoma įdėti. Pasikalbėjau su mama ir iš tiesų jai būtent taip ir buvo. Spiralės jai taip ir neįdėjo..
Papildyta:
QUOTE(Voruta @ 2015 10 03, 22:59)
Mirena turiu daugiau nei 5metus,mmm niekada nebuvo dingusios,bet trukdavo kelias dienas ir vos vos tepdavo.dabar jos ženkliai pagausėjo,taigi manau laikas keisti.
*Mirena rinkausi,būtent todėl, kad joje pakankamas hormono kiekis neabortuoti,t.y neuzsimesga vaisius.
Ji veikia kaip vietinis hormonas,nepatenka į kraują.

Man mėnesinės dingo nuo pusmečio. Spiralę turiu jau 7,5 metų, niekada taip ir nebuvo daugiau jokio kraujavimo. Skirtingi organizmai reaguoja skirtingai.
Papildyta:
QUOTE(eglute555 @ 2015 09 21, 12:45)
Ką per nesąmones rašot...
Esu įsitikinus, kad hormoninė spiralė (ar Mirena, ar Levosert) yra geriau už hormonines tabletes ar kontraceptinį žiedą, nes jos išskiriamas hormonas yra nuolatos ir žymiai mažesniu kiekiu bei tolygiai.
Aš įsidėjau Mireną po antro gimdymo praėjus beveik 8 mėnesiams ir nešiojau ją 6 metus ir 9 mėnesius.
Taigi man su Mirena:
-dingo visos pienligės ir uždegimai, prieš tai varginę nuolatos;
-dingo migrena (bent kelias dienas per mėsesį varginę itin stiprūs galvos skausmai);
-žymiai susilpnėjo PMS (nuotaikos svyravimai, pykčio protrūkiai);
-dingo visi menstruacijų skausmai (būdavo itin stiprūs, nuo jų būdavau net nedarbinga, o mokyklos laikais vos ne iki vėmimo kankindavo skausmai);
-padidėjo libido (nuo tablečių būdavo laaabai sumažėjęs);
-žymiai susilpnėjo mėnesinės, jos tapo reguliarios, trumpos (išnykti neišnyko, bet užtekdavo plono įklotėlio dienai) (pažymėtina, kad šiaip mano gimdos sienelės storesnės, nei įprastai, tad, anot medikų, mano mėnesinės gausesnės, manau, todėl jos nedingo visiškai);
-buvo visiškai ramu dėl nebijojimo pastoti.

Įdomumo dėlei 1 neigiamas (nors gal ir teigiamas) niuansas - pradėjau jausti ovuliaciją. Tai maždaug pusdienio (ar kelių valandų) trukmės nevienodo intensyvumo skausmas paeiliui kas mėnesį vis kitoje pilvo apačios pusėje. Užtat dėl jo beveik valandų tikslumu žinau, kada prasidės mėnesinės lygiai už 14 dienų.

O dabar, ką pajaučiau Mireną išsiėmus..... vat dabar ir supratau visa tai, ką turėjau gero, būdama su Mirena.

Suėjus lygiai 5 metams Mirenos nešiojimo aš nuvykau pas gyd, bet ji patarė nekubėti, jei nejaučiu jokių pasikeitimų, tad kuo ramiausiai praėjo dar metai. Kaip ir sakė gyd., mėnesinės vos po truputėlį pradėjo gausėti (tai nutinka visoms skirtingai) tik praėjus daugiau nei 6 metams (reiškia tiek hormonas veikė vienodai, kaip iki tol) (niekada hormono veikimas nesibaigia lygiai su paskutine 5 metų diena), po truputėlį pradėjau jausti PMS.
Gyd. užtikrino, kad net ir susilpnėjus hormono veikimui, Mirena tebeveiks kaip paprasta fizinė apsauga, tad savo pagrindinę funkciją ji atliks (taip ir yra).

Dabar noriu vėl įsidėti ir sužinojau, kad yra Levosert - tas pats gaminys, kaip ir Mirena, tik kito gamintojo ir jau netrukus jos aprašyme atsiras 5 metų poveikio terminas, o ne 3 metų, kaip kol kas nurodoma dėl tam tikrų priežasčių. Kadangi savo gyd. pilnai pasitikiu eilę metų, pirksiu Levosert ir ramiai nešiosiu ją tiek, kiek norėsiu ir galėsiu  - 6 ar 7 metus...

Na, o kam svoris auga nuo Mirenos, turiu patarimą - dieta "MĖ" (mažiau ėsti).

Mano potyriai su Mirena irgi patys geriausi, man ji labai tiko. Iki Mirenos kraujavimai būdavo tokie dideli, kad visą gyvenimą nuo mėnesinių pradžios turėjau didelę mažakraujystę ir niekas man nepadėjo, jokie medikamentai, liaudies priemonės ir pan. Tik visiškai nustojus kraujuoti, kraujas susitvarkė idealiai.
Kokie pliusai?
Kaip ir mano cituojama narė sakė - dingo pienligės ir uždegimai, dingo menstruacijų skausmai, PMS pojūčiai sumažėjo, dingo baimė pastoti, pradėjau jausti ovuliaciją, visiškai nustojau kraujuoti, tiesa pirmas pusmetis po Mirenos įdėjimo buvo vienas minusas - vos ne pusmetį kraujavau šiek tiek ištisai. Buvo minčių mesti spiralę lauk, nes skausmas kankino pusmetį, nors ir nebuvo didelis. Prakentėjau ir dabar esu labai patenkinta. Tiesa, nežinau, ar tik man taip atrodo, tačiau sakyčiau, kad krūtinę labiau skauda per PMS, tačiau dingo skausmai prieš menstruacijas.
Atsakyti