QUOTE(žydrynė @ 2015 09 17, 05:50)
Fleree irgi veikia visą organizmą,nes tas hormonas patenka ir į kraują,ypač nuo Mirenos daugeliui moterų slenka plaukai,auga svoris,kankina migrena ir kt.pašaliniai poveikiai...
Ką per nesąmones rašot...
Esu įsitikinus, kad hormoninė spiralė (ar Mirena, ar Levosert) yra geriau už hormonines tabletes ar kontraceptinį žiedą, nes jos išskiriamas hormonas yra nuolatos ir žymiai mažesniu kiekiu bei tolygiai.
Aš įsidėjau Mireną po antro gimdymo praėjus beveik 8 mėnesiams ir nešiojau ją 6 metus ir 9 mėnesius.
Taigi man su Mirena:
-dingo visos pienligės ir uždegimai, prieš tai varginę nuolatos;
-dingo migrena (bent kelias dienas per mėsesį varginę itin stiprūs galvos skausmai);
-žymiai susilpnėjo PMS (nuotaikos svyravimai, pykčio protrūkiai);
-dingo visi menstruacijų skausmai (būdavo itin stiprūs, nuo jų būdavau net nedarbinga, o mokyklos laikais vos ne iki vėmimo kankindavo skausmai);
-padidėjo libido (nuo tablečių būdavo laaabai sumažėjęs);
-žymiai susilpnėjo mėnesinės, jos tapo reguliarios, trumpos (išnykti neišnyko, bet užtekdavo plono įklotėlio dienai) (pažymėtina, kad šiaip mano gimdos sienelės storesnės, nei įprastai, tad, anot medikų, mano mėnesinės gausesnės, manau, todėl jos nedingo visiškai);
-buvo visiškai ramu dėl nebijojimo pastoti.
Įdomumo dėlei 1 neigiamas (nors gal ir teigiamas) niuansas - pradėjau jausti ovuliaciją. Tai maždaug pusdienio (ar kelių valandų) trukmės nevienodo intensyvumo skausmas paeiliui kas mėnesį vis kitoje pilvo apačios pusėje. Užtat dėl jo beveik valandų tikslumu žinau, kada prasidės mėnesinės lygiai už 14 dienų.
O dabar, ką pajaučiau Mireną išsiėmus..... vat dabar ir supratau visa tai, ką turėjau gero, būdama su Mirena.
Suėjus lygiai 5 metams Mirenos nešiojimo aš nuvykau pas gyd, bet ji patarė nekubėti, jei nejaučiu jokių pasikeitimų, tad kuo ramiausiai praėjo dar metai. Kaip ir sakė gyd., mėnesinės vos po truputėlį pradėjo gausėti (tai nutinka visoms skirtingai) tik praėjus daugiau nei 6 metams (reiškia tiek hormonas veikė vienodai, kaip iki tol) (niekada hormono veikimas nesibaigia lygiai su paskutine 5 metų diena), po truputėlį pradėjau jausti PMS.
Gyd. užtikrino, kad net ir susilpnėjus hormono veikimui, Mirena tebeveiks kaip paprasta fizinė apsauga, tad savo pagrindinę funkciją ji atliks (taip ir yra).
Dabar noriu vėl įsidėti ir sužinojau, kad yra Levosert - tas pats gaminys, kaip ir Mirena, tik kito gamintojo ir jau netrukus jos aprašyme atsiras 5 metų poveikio terminas, o ne 3 metų, kaip kol kas nurodoma dėl tam tikrų priežasčių. Kadangi savo gyd. pilnai pasitikiu eilę metų, pirksiu Levosert ir ramiai nešiosiu ją tiek, kiek norėsiu ir galėsiu - 6 ar 7 metus...
Na, o kam svoris auga nuo Mirenos, turiu patarimą - dieta "MĖ" (mažiau ėsti).