Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė **Mirena**

QUOTE(wer @ 2015 08 20, 09:53)
Žiemą  bus 5 metai,kaip turiu Mireną,planuoju dėtis ir antrą kartą.Artėjant link 5 m.sukakties kelis paskutinius mėnesius labiau jaučiu krūtinės sunkumą ir skausmus antroje ciklo dalyje,nors anksčiau su Mirena to nebejausdavau.Tomis dienomis pateplioja kokias tris dienas,minimalių įklotų užtenka.
Visgi kažkaip neramu,ar laukti iki ,kol sueis 5 metai?
Ar mėnesinės ,baigus galioti Mirenai,grįžta gausios? g.gif Neramina,kaip atskirti,kada jau ta galiojimo pabaiga? g.gif

man suėjo 5 metai balandžio 20 d. Įsidėjau kitą Mireną tik vakar, praleidus 4 mėnesius ilgiau, negu skaičiuotume nuo idėjimo. Gydytojas aiškino, kad nieko tokio, pats pasiūlė praleisti vasarą ramiai, nieko nejudinant. Įdėjimas greitas, bet man tai skausmingas, išėjau iš kabineto kaip išprievartauta ir labai nelaiminga, tepa kraujukas kaip iš žaizdos. Su pirma vargau-tepliojo 9 mėnesius diena iš dienos, gal su antrąja taip nebus. Tikiuosi smile.gif Man jos reikia gydymo tikslais, taip kad, jei reikia, tai reikia....
Atsakyti
QUOTE(**Elle @ 2015 08 20, 14:08)
man suėjo 5 metai balandžio 20 d. Įsidėjau kitą Mireną tik vakar, praleidus 4 mėnesius ilgiau, negu skaičiuotume nuo idėjimo. Gydytojas aiškino, kad nieko tokio, pats pasiūlė praleisti vasarą ramiai, nieko nejudinant. Įdėjimas greitas, bet man tai skausmingas, išėjau iš kabineto kaip išprievartauta ir labai nelaiminga, tepa kraujukas kaip iš žaizdos. Su pirma vargau-tepliojo 9 mėnesius diena iš dienos, gal su antrąja taip nebus.

o tuos keturis mėnesius mėnesinės jau buvo gausios?Įdomu ir kiek tepliojimas tęsis dabar su antrąja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wer: 20 rugpjūčio 2015 - 13:44
QUOTE(wer @ 2015 08 20, 15:43)
o tuos keturis mėnesius mėnesinės jau buvo gausios?Įdomu ir kiek tepliojimas tęsis dabar su antrąja.

man nebuvo jokių mėnesinių, aš iš tų atvejų, kurioms Mirena uždarė mėnesines, ištepliojo 9 mėn. nesuprasi, ar ten mm buvo, ar dėl to hormono progestino, paskui švara tokia, kad išvis nieko, nieko nebuvo ir tuos 4 mėn. Sako, kad taip tiksliai nesibaigia tas Mirenos galiojimas sulig 5 metais, plius minus kažkiek gali būti nukrypimai. Na, šiandien vakarop jau baigia išnykti tas kraujukas nuo įdėjimo, tikiuosi švaros ir ateinančius 5 metelius smile.gif
Atsakyti
o man terliojo tepliojo kraujavo kasdien 2,5 mėn ir staiga švaru g.gif čia jau galima atsipūsti, nes susidariau įspūdį, kad be 6 ar 9 mėn. ar pan. nelabai biggrin.gif
Atsakyti
Kai pirmą kartą įsidėjau Mireną prieš 5 metus, tai kraujavo 3 dienas, po to savaitę buvo švaru ir tada prasidėjo teplionės lygiai 9 mėnesius diena iš dienos. Dabar, su antrąja, šiandien 5-ta diena po įdėjimo, vis pakraujuoja. Negi vėl reiks kankintis? Maniau, kad bus švara verysad.gif
Jei kuri turite Mireną nebe pirmą kartą, pasidalinkit savo patirtim 4u.gif
Atsakyti
aš pirmą kartą esi įsidėjusi mirena,keletą mėn,pradžioje nieko nebuvo,tačiau dabar buvo keletą dienų ,kad patepliojo,tačiau labai nedaug..manau normalu tie patepliojimai pradžioje
Atsakyti
Sveikos,
Mirena turiu virs 3 metu. Menesines visiskai isnyko po 3 men. Per visus 3 metus ne karto net netepliojo. Plaukai neslinko. Migrena vargino, bet ji sutapo su gyvenamosios vietos pakeitimu, nauja aplinka, nauju darbu ir t.t., todel negaliu visos kaltes sumest mirenai.
Minusas didziausias, kad sumazejes lytinis potraukis. Bet negalvoje, o fiziologiskai. Regis bunu susijaudinus stipriai, bet daznai bunu sausutele

O atejau su klausimu. Tas menesniu isnykimas znoma yra labai patogu, bet kiek ir baugina. Uz metu planuojame sauktis leliuka ir idomu kaip man cia seksis. Gal yra cia pastojusiu po mirenos? Nebus kazi sunkiau g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, pasidalinsiu it as apie mirena wink.gif tik mano pasekmes po jos liudnokos. sad.gif ka tik is ligonines:( zodziu turejau ja 1,5 m ir kentejau, tikejausi kad viskas bus gerai . Is pradziu tepliojo puse metu su trumpom pertraukom, po to is vis dingo 3 men, po to vel atsinaujino kaip ir normalios menesines buvo. Bet svoio priaugau, nors metus dijetos laikiausi, veidas plaukais apaugo ir pastovus nuovargis. Zodziu pries 7d istraukiau. Is kart pradejau kraujuoti, nors pries sav baigesi menesines. Sesta kraujavimo diena , vakar, vakare pradejo skaudeti pilvo apacia, kraujavimas padidejo dar labiau, krito dideli kresuliai, zodziu uzmigt bijojau, tai greitoji isveze I ligonine. Ten po bemieges nakties tyrinejimu pasake kad cia tas hormonas iseina. Zodziu niekada daugiau nesikisiu i savo hormonine sistema. Ir jums nepatariu. Sekmes wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Brillante @ 2015 08 27, 23:17)

O atejau su klausimu. Tas menesniu isnykimas znoma yra labai patogu, bet kiek ir baugina. Uz metu planuojame sauktis leliuka ir idomu kaip man cia seksis. Gal yra cia pastojusiu po mirenos? Nebus kazi sunkiau  g.gif

Na, kiek gine sake ir kiek info skaiciau, tai jau po isemimo po savaites galima pastot. Bet cia turbut labai individualu, juk organizmai skirtingi: kam greai neisojasi spirale, kam tenka isidet ir sako, jog daugiau nebesides...
Linkiu, kad po isemimo "uzkibtu" greitai ir lengvai mirksiukas.gif
Atsakyti
O man ginekologė pasiūlė Fleree - įsidėjau prieš 4 mėnesius: kol kas esu patenkinta. Nuolat pamirsdavau isgerti kontraceptines tabletes, plius jos gi i visa organizma veikia. O spirale veikia tik ten, kur ideta - tai ir apsisprendziau detis Fleree. Pradzioj po idejimo siek tiek maude pilvo apacia, bet dabar viskas lyg ir ok. Ginekologe aiskino, kad Fleree tinka negimdziusioms merginoms - hormonu kiekis pagal ja ten nera mazas, bet kitos spirales, pvz., Mirena, yra didesne ir isitvirtina geriau pas gimdziusias moteris. Zodziu, kol kas viskas gerai. Ziuresim, kaip bus ateity.
Atsakyti
Fleree irgi veikia visą organuizmą,nes tas hormonas patenka ir į kraują,ypač nuo Mirenos daugeliui moterų slenka plaukai,auga svoris,kankina migrena ir kt.pašaliniai poveikiai...
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 09 17, 05:50)
Fleree irgi veikia visą organizmą,nes tas hormonas patenka ir į kraują,ypač nuo Mirenos daugeliui moterų slenka plaukai,auga svoris,kankina migrena ir kt.pašaliniai poveikiai...

Ką per nesąmones rašot...
Esu įsitikinus, kad hormoninė spiralė (ar Mirena, ar Levosert) yra geriau už hormonines tabletes ar kontraceptinį žiedą, nes jos išskiriamas hormonas yra nuolatos ir žymiai mažesniu kiekiu bei tolygiai.
Aš įsidėjau Mireną po antro gimdymo praėjus beveik 8 mėnesiams ir nešiojau ją 6 metus ir 9 mėnesius.
Taigi man su Mirena:
-dingo visos pienligės ir uždegimai, prieš tai varginę nuolatos;
-dingo migrena (bent kelias dienas per mėsesį varginę itin stiprūs galvos skausmai);
-žymiai susilpnėjo PMS (nuotaikos svyravimai, pykčio protrūkiai);
-dingo visi menstruacijų skausmai (būdavo itin stiprūs, nuo jų būdavau net nedarbinga, o mokyklos laikais vos ne iki vėmimo kankindavo skausmai);
-padidėjo libido (nuo tablečių būdavo laaabai sumažėjęs);
-žymiai susilpnėjo mėnesinės, jos tapo reguliarios, trumpos (išnykti neišnyko, bet užtekdavo plono įklotėlio dienai) (pažymėtina, kad šiaip mano gimdos sienelės storesnės, nei įprastai, tad, anot medikų, mano mėnesinės gausesnės, manau, todėl jos nedingo visiškai);
-buvo visiškai ramu dėl nebijojimo pastoti.

Įdomumo dėlei 1 neigiamas (nors gal ir teigiamas) niuansas - pradėjau jausti ovuliaciją. Tai maždaug pusdienio (ar kelių valandų) trukmės nevienodo intensyvumo skausmas paeiliui kas mėnesį vis kitoje pilvo apačios pusėje. Užtat dėl jo beveik valandų tikslumu žinau, kada prasidės mėnesinės lygiai už 14 dienų.

O dabar, ką pajaučiau Mireną išsiėmus..... vat dabar ir supratau visa tai, ką turėjau gero, būdama su Mirena.

Suėjus lygiai 5 metams Mirenos nešiojimo aš nuvykau pas gyd, bet ji patarė nekubėti, jei nejaučiu jokių pasikeitimų, tad kuo ramiausiai praėjo dar metai. Kaip ir sakė gyd., mėnesinės vos po truputėlį pradėjo gausėti (tai nutinka visoms skirtingai) tik praėjus daugiau nei 6 metams (reiškia tiek hormonas veikė vienodai, kaip iki tol) (niekada hormono veikimas nesibaigia lygiai su paskutine 5 metų diena), po truputėlį pradėjau jausti PMS.
Gyd. užtikrino, kad net ir susilpnėjus hormono veikimui, Mirena tebeveiks kaip paprasta fizinė apsauga, tad savo pagrindinę funkciją ji atliks (taip ir yra).

Dabar noriu vėl įsidėti ir sužinojau, kad yra Levosert - tas pats gaminys, kaip ir Mirena, tik kito gamintojo ir jau netrukus jos aprašyme atsiras 5 metų poveikio terminas, o ne 3 metų, kaip kol kas nurodoma dėl tam tikrų priežasčių. Kadangi savo gyd. pilnai pasitikiu eilę metų, pirksiu Levosert ir ramiai nešiosiu ją tiek, kiek norėsiu ir galėsiu - 6 ar 7 metus...

Na, o kam svoris auga nuo Mirenos, turiu patarimą - dieta "MĖ" (mažiau ėsti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute555: 21 rugsėjo 2015 - 11:46