Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo planavimas po abrazijos, persileidimo

tyre
Atsakyti
QUOTE(Deimantinė Ana @ 2016 02 25, 11:09)

ir viskas gerai?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2016 02 22, 21:11)
Pso rekomenduoja po 6...per 3 kazin ar visi hormonai atsistato o kur dar organizmo stresas po tokio dalyko...nzn man atrodo per greitai

skaiciausi daug info, tad dabar nepasakysiu kur tiksliai, bet ta pati PSO po atliktu tyrimu jau rekomenduoja kad jei nestumas nutruko iki 21sav imtinai, jau rekomenduoja pastot po 3men.
Amerikieciai ir atliko tyrima su virs 1000 nesciuju, tai tos kurios nelauke ir bande iskart (ankstyvas persileidimas) labai didelis procentas pastojo, tos kurios lauke 3men, 51%, o kurios 6men dar mazesnis procentas, ir tai pasikartojanciu persileidimu neitakojo (t.y. ne didesnis procentas nei iprastai jei planuoji anksciau nei po 6men).

As asmeniskai nezinau. Psichologiskai noriu kuo anksciau pastot, bet kazkiek ir bijau.
Laukiu kol kas histologinio, jei ten nieko neras eisiu po savaites i santariskes pasidarysiu antifosfolipidini ir leidena, svarstau dar del kariotipo.
Kaip bebutu keista ir gydantis gydytojas ir mano ekstrine gydytoja rekomendavo ateit tik po pirmu menesiniu. Hormonus sake galima daryt tik po 2 menesiu. Bet as noreciau issitirt tas visas chlamidijas, mikoplazmas, ureaplazmas. Jauciu teks ieskotis kito gydytojo su kitu poziuriu. Tik neisivaizduoju pas ka cia Vilniuj galima butu nueit.
Papildyta:
QUOTE(Ragany @ 2016 02 23, 15:04)

Beje, zalia sviesa mums ijunge gydytoja, kuri man atliko abrazija. Po savaites padare echo, sake viskas ok ir galim drasiai bandyt. Tuo tarpu, ginekologe poliklinikoj, pas kuria lankiausi, liepe puse metu laukt smile.gif tai paklausem pirmosios ir paskui persirasiau pas ja , tai stebejo ir visa nestuma.

o kokiam jus mieste ir kokia gydytoja uzdege zalia sviesa?
Papildyta:
QUOTE(Deimantinė Ana @ 2016 02 23, 16:19)
As esu 26 metu, nestumas nuo kazkur 5-6 sav. nesivyste , valyma padare po keliu savaiciu. Gydytoja kuri padare valyma irgi uzdege mums zalia sviesa po triju menesiu. Pirmas sis nestumas apskritai buvo... pas kelias gydytojus buvau visi sutartinai kalbejo jog ilgai labai netempciau...

gal galit parasyt kokia gydytoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etute: 26 vasario 2016 - 15:12
As katik po gines, praejo dvi savaites sake viskas issivale, leido po velyku jau gaminti..bat as kazkaip nzn..klausiau ka issitirti, tipo visko sako vistiek neissitirsi liepe bandyti..nu jooo..ir nepakaliau as jos ar jau galima mylu mylu daryti? gal zinoti kas? praejo dvi savaites po persileidimo gal au sakau galima...ot vista blush2.gif uzkirto tiesiog tas klausimas..kazkaip buvau nusiteikusi viska tirtis, bet dabar mastau gal tikrai bandyti ir vel, nes kai pradesi kisti pinigus ir kuo gilyn į mišką tuo daugiau medžių... blink.gif
Atsakyti
As pas tris gydytojus su savo beda buvau ir konsultavausi. Nepykit savo asmeniniu bedu toliau sm nesiplesiu ir pasikliausiu gydytoju nuomonei ir kompetencijai.
lolita4611- mums grieztai buvo uzdraude lytinius santykius menesi laiko. 4u.gif sekmes, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimantinė Ana: 26 vasario 2016 - 18:27
QUOTE(lolita4611 @ 2016 02 26, 16:04)
As katik po gines, praejo dvi savaites sake viskas issivale, leido po velyku jau gaminti..bat as kazkaip nzn..klausiau ka issitirti, tipo visko sako vistiek neissitirsi liepe bandyti..nu jooo..ir nepakaliau as jos ar jau galima mylu mylu daryti? gal zinoti kas? praejo dvi savaites po persileidimo  gal au sakau galima...ot vista blush2.gif  uzkirto tiesiog tas klausimas..kazkaip buvau nusiteikusi viska tirtis, bet dabar mastau gal tikrai bandyti ir vel, nes kai pradesi kisti pinigus ir kuo gilyn į mišką tuo daugiau medžių... blink.gif

Man po abrazijos sakė 10 dienų nesimaudyti ir myliukų jokių, o po to galima, bet aš ilgiau laukiau. Tirti irgi nieko nenorėjo, nes hormonai pakitę dėl nėštumo ir persileidimo, tai tik po poros mėnesių pradėjo tikrinti.
Atsakyti
QUOTE(etute @ 2016 02 26, 15:14)
*Laukiu kol kas histologinio, jei ten nieko neras eisiu po savaites i santariskes pasidarysiu antifosfolipidini ir leidena, svarstau dar del kariotipo.
**Kaip bebutu keista ir gydantis gydytojas ir mano ekstrine gydytoja rekomendavo ateit tik po pirmu menesiniu.
*** Jauciu teks ieskotis kito gydytojo su kitu poziuriu. Tik neisivaizduoju pas ka cia Vilniuj galima butu nueit.

*Aš irgi galvoju apie kariotipo tyrimą. Nors dar neapsisprendėm su MB, ar bandysim dar kartą "gaminti" vaikelį, bet išsitirt vistiek išsitirsim... Jei kartais kas smile.gif Tik man dar įdomu, ar užteks tik vienam iš mūsų siuntimo pas genetikus ar reik abiem eiti pas savo šeimos gydytojus ir abiem tuos siuntimus gauti g.gif
**Pasitikrinti po visko aš ėjau pati (po 10 dienų). Ligoninėje tik gavau nurodymus toliau kreiptis į poliklinikos gydytoją, bet terminų, kada tai reik daryti, nenurodė.
Kadangi po poliklinikos gydytojos dar papildomai buvau ir privačiai pas savo gydytoją, po apžiūros jis irgi paleido mane laukti pirmų mmm ir liepė pasirodyti, jei jų nesulauksiu arba tuo atveju, jei jų metu ilgiau, nei įprasta, gausiai ir ilgai kraujuosiu.
***Aš privačiai lankausi pas gydytoją R.Juršėną Jis ir visus ankstesnius mano nėštumus prižiūrėjo, ir gimdymus priėmė, ir šį kartą buvo tas, kuris konstatavo, kad viskas baigėsi...

ir nepakaliau as jos ar jau galima mylu mylu daryti? gal zinoti kas? praejo dvi savaites po persileidimo  gal au sakau galima..

Už geras žinias ir žalią šviesą 4u.gif

Dėl myliuko, tai išleidžiant iš ligoninės gavau nurodymus, kad 2 savaites negalima vonioj maudytis ir santykiaut. Tai jei gerai jautiesi, tepliojimų nebėra, manau, kad gal ir galit bandyt smile.gif

Atsakyti
QUOTE(etute @ 2016 02 26, 15:14)
skaiciausi daug info, tad dabar nepasakysiu kur tiksliai, bet ta pati PSO po atliktu tyrimu jau rekomenduoja kad jei nestumas nutruko iki 21sav imtinai, jau rekomenduoja pastot po 3men.
Amerikieciai ir atliko tyrima su virs 1000 nesciuju, tai tos kurios nelauke ir bande iskart (ankstyvas persileidimas) labai didelis procentas pastojo, tos kurios lauke 3men, 51%, o kurios 6men dar mazesnis procentas, ir tai pasikartojanciu persileidimu neitakojo (t.y. ne didesnis procentas nei iprastai jei planuoji anksciau nei po 6men).

As asmeniskai nezinau. Psichologiskai noriu kuo anksciau pastot, bet kazkiek ir bijau.
Laukiu kol kas histologinio, jei ten nieko neras eisiu po savaites i santariskes pasidarysiu antifosfolipidini ir leidena, svarstau dar del kariotipo.
Kaip bebutu keista ir gydantis gydytojas ir mano ekstrine gydytoja rekomendavo ateit tik po pirmu menesiniu. Hormonus sake galima daryt tik po 2 menesiu. Bet as noreciau issitirt tas visas chlamidijas, mikoplazmas, ureaplazmas. Jauciu teks ieskotis kito gydytojo su kitu poziuriu. Tik neisivaizduoju pas ka cia Vilniuj galima butu nueit.
Papildyta:
o kokiam jus mieste ir kokia gydytoja uzdege zalia sviesa?

As klaipedoje smile.gif o tas plazmas, jei nebuvo tirta, tai pasidarykit.. Pries pirmaji nestuma turejau ureaplazma. reikejo 2 kursu antibiotiku..

taip, taip, del to laukimo, as ta pati skaiciau. Galvoju, gal organizmas isivaziaves buna, ir nelabai priesinasi svetimkunio priemimui tiesiog jau. Todel ir nusprendem nelaukti, nes ir norejosi, ir bijojau baisiai. testus gadinau kaip pabludus , tol kol pamaciau dvi vienodas juosteles, nes su nesivystanciu, man antroji neisryskejo iki kontrolines..

As katik po gines, praejo dvi savaites sake viskas issivale, leido po velyku jau gaminti..bat as kazkaip nzn..klausiau ka issitirti, tipo visko sako vistiek neissitirsi liepe bandyti..nu jooo..ir nepakaliau as jos ar jau galima mylu mylu daryti? gal zinoti kas? praejo dvi savaites po persileidimo  gal au sakau galima...ot vista blush2.gif  uzkirto tiesiog tas klausimas..kazkaip buvau nusiteikusi viska tirtis, bet dabar mastau gal tikrai bandyti ir vel, nes kai pradesi kisti pinigus ir kuo gilyn į mišką tuo daugiau medžių... blink.gif

O as kazkaip del sekso neklausiau. Bet man regis ir pradejom po tu pirmuju menesiniu.. Man dar uzeidavo psichadieniu po tos abrazijos. teko kelis kartus ir raminamuju pavartot. Uzbaigimui kazkuri vakara susikraciau pusbuteli brendzio, kai vyras darbe buvo, gerai issikriokiau..nors siaip as stirpiuju isvis nevartoju, bet jei griebiuos, vadinasi, man labai blogai ir kompanijos nereikia tuo metu..
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2016 02 26, 18:04)

Del myliuku man sake kad negalima 2sav arba kol kraujuosiu.
Ir 4 savaites negalima vonios.
Atsakyti
etute o tyrimus jums daro del fosfo ir kitus nemokamai santariskese po 1 persileidimo?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2016 02 27, 21:36)
etute o tyrimus jums daro del fosfo ir kitus nemokamai santariskese po 1 persileidimo?

Po pirmo jokiu nemokamu nebuvo. Bet as ten daugiau hormonus tyriaus.
Dabar po antro ir nieks nemokamu nesiulo. Darysiuos mokamus. Brangiausias kiek ziurejau Sorpo tai kariotipas, siulo ir vyrui pasidaryt.

Kita savaite tureciau gaut histologini, tada 5dieni eisiu pas nauja gine, ziuresim ka snekes, o tada pradesiu darytis tyrimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etute: 27 vasario 2016 - 19:51
QUOTE(etute @ 2016 02 27, 19:49)
Kita savaite tureciau gaut histologini...

Ar jau gavai atsakymus?
Atsakyti