Ir aš jungiuosi į Jūsų būrį...
Prieš kiek daugiau nei 2 savaites ir mūsų šeimai teko išgirsti, kad vaikelio širdelė nebeplaka. Ėjo jau 18a nėštumo savaitė.
Kai nuvažiavau pas gydytoją dėl prasidėjusio tepliojimo, paaiškėjo, kad jau kokios 7-10 dienų, kaip vaikelis manyje buvo be gyvybės ženklų. Tačiau visą tą laiką aš nejaučiau jokių blogų simptomų, jokių skausmų ar požymių, kad kažkas negerai, nebuvo. Pati irgi niekuo nesirgau, jokių kitokių neigiamų dalykų gyvenime nevyko...Prasidėjęs tepliojimas jau tebuvo pasekmė to, kas įvyko ir organizmo valymosi ženklas.
Gavau siuntimą kitai dienai į ligininę, tačiau jau naktį su sarėminiais skausmai išvažiavau į Santariškių klinikas - procesas prasisdėjo savaime. Ligoninėje gavau dar ir vaistų ir po kelių valandų sarėmiavimo gimė vaikelis... Tačiau placenta niekaip neatsidalino ir nepasišalino, kraujavimas nesiliovė, todėl dar ir abraziją padarė. Vakare iš ligoninės grįžau namo. Namuose praleidau 2 sav. (be kalbų tokiam laikui šeimos gydytoja davė nedarbingumą), beveik netepliojo, tik kiek tempė šoną. Po kokių 10 dienų pasitikrinus pas ginę paaiškėjo, kad gimda vis dar iki galo neišsivalė (buvo užspazmavęs kaklelis), o po pakrapštymo vėl pasirodė kiek kraujingų išskyrų, kas reiškė, kad valymosi procesas vyko toliau. Bet dar ir dabar vis pateplioja ir mano gydytojas prognozuoja, kad iki kitų mmm taip ir teplios...
Po poros savaičių gavom histologinio tyrimo atsakymą. Chrorioninėje plokštėje, virkštelėje ir dangaluose uždegiminės infekcijos nėra, vaisius (berniukas...) 48 g. svorio, 14 cm. ilgio, be matomų išorinių ir vidinių vystymosi ydų. Taigi, reziumė - priežastis, kodėl vaikelis nustojo vystytis, liko neaiški... Mano gydytojas bandė guosti, kad, matyt, taip turėjo būti, matyt, vis tik buvo kažkas, kas nebūtų leidę vaikeliui išgyventi, todėl gamta ir susitvarkė... Ir visai nesvarbu kad 13 sav. buvom pas genetikus ir jokios patologijos jie nematė, kad visi daryti tyrimai buvo puikūs...
Kai palieku tik racionalų mąstymą, suprantu, kad gydytojai teisūs, kad. matyt, įvyko tai, kas turėjo įvykti ir ko nei aš, nei jie nebūtų galėje pakeisti ir nėra dėl ko ieškoti kaltų bet... Nuo to suvokimo nepradeda mažiau skaudėti.... Vis dar raudu galvodama, kad gamta (lengviausia visą atsakomybę sumesti jai..) iš mūsų atėmė ne tik vaikelį, bet ir mano slaptą mažytę svajonę apie sūnelį... Atrodo jau turėjau viską ir tik šast, vieną dieną ėmė ir dalį atėmė... Nežinau, ar dar kada bvesiryšim dar vienam vaikeliui, o tuo labiau, kad visi aplink tik ir kalba, kad nėra jau čia didelės bėdos, nes turit fantastišką sveikų ir žavingų vaikų būrį, todėl nėr jau ko Dievo į medį vyt... Žinau ir tai ir sutinku, kad mes toj veitoj esam labai turtingi ir laimingi bet... Kažkodėl skausmas ir liūdesys dar nuolat šalia...Bet aš tikiu mumis, mes susitvarkysim

Tikiu ir Jumis