Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

QUOTE(rasų lanka @ 2009 11 25, 22:21)
Sveikos,  4u.gif Visiškai analogiška situacija. Skydliaukė pašalinta prieš beveik 3 metus. Viršsvorio neturiu, nevalgau riebiai...Bendras cholesterolis virš 7, blogasis - taip pat per didelis. Šeimos gydytoja sako, kad tai nuo skydliaukės gali būti. Kitą savaitę einu pas endokrinologę. Žiūrėsiu, ką pasakys. Vaistų irgi nenoriu. Bandysiu žolėmis mažinti.

Na aš jau apsilankiau pas savo šeimos daktarę, ir geriu dabar jau vaistus, parašė "Crestor". Nes 9 ir daugiau cholesterolis tai LABAI BLOGAI. Reikėtų numušti nors iki 7. Dietinės mitybos nesiūlė, nes aš ir taip galima sakyti maitinuosi dietiškai. Beje, ji patvirtino, ką aš esu girdėjus, visa tai nuo slydliaukės (tiksliau, kadangi jos nebėra). Ir nepadės čia jokie liaudies receptai. Be to šių receptų sudėtyje paprastai yra medus, citrinos, česnakas, ir t.t. tokie produktai, kurių aš negaliu valgyti, tuoj sutrinka virškinimas. Buvau pasidarius pernai, tai po savaitės teko nutraukt (ir išmest lauk), nes taip sukilo rūgštys, kad teko ieškot vaistų verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, ir aš jungiuos į jūsų ratelį smile.gif . Nutariau profilaktiškai išsitirti cholesterolį, rezultatas 6,2 verysad.gif . Gydytoja patarė pasilaikyti dietos ir po poros mėnesių vėl pasirodyti . Kol kas atsisakiau sviesto, grietinės, kiausinių pradėjau valgyti daugiau žuvies, kalakutieną, geriu žuvies taukus... Nuraminot, kad lašiniai ne taip jau kenkia....mat mama įdėjo naminių sūdytų ...o uždraustas vaisius toks saldus..., tai vis atsipjaunu po gabalėlį ax.gif . O dėl saldumynų, tai tam produktų sąrašiuke, kur gydytoja davė , atseit juodasis šokoladas neturi cholesterolio...Manau, kad išbandysiu mergaičių receptukus su mirkytom avižom ir tą su trintais česnakais + citrinos + medus. Visa laimė, kad labai mėgstu ir česnakus ir svogūnus smile.gif . Šiaip pas mano mama padidėjęs cholesterolis, geria vaistus....bet kol kas vyliuosi , kad ma neprireiks vaistukų ... Sėkmės visoms mažinančioms!!!!
Atsakyti
sveikos,
panasia bedele atsitiko ir man.
Snd pasiemus tyrimus, suzinojau, kad blogojo cholesterolio kiekis per aukstas.
bet kaip keista- skaitau cia apie valgi ir nesuprantu.
Jau n metu mano mesa-dazniausiai vistiena, nors paskutiniu metu del kazkokiu priezasciu negaliu valgyt mesos. zalia arbata- 10 metu, saldumynu nemegstu ir beveik nevalgau, kose pusryciams kiekviena miela ryta jau metai. Greipfrutai ypac paskutiniu metu valgomi. atrodo kad maitinuosi kaip tik sveikai- net nezinodama kad tai yra gerai, ir nzn apie savo cholesteroli.
negi tas cholesterolis paveldimas? ir maitinkis nesimaitynes sveikai...
verysad.gif
Atsakyti
Sveiki! Praeita savaite pasidariau tyrimus-7,4 cholesterolis doh.gif ! Valgiau ta cesnaku misini,bet del virskinimo problemu-nereguliariai. Gydytoja klause gal kas giminej tuti ar turejo auksta cholesteroli,nes auksto kraujospudzio pas mane nera-tai sako,panasu,kad cia genetiskai. tai nzn kaip cia istikruju. Reikes dar tuos avizinius dribsnius isbandyt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 03 24, 22:31)
sveikos,
panasia bedele atsitiko ir man.
Snd pasiemus tyrimus, suzinojau, kad blogojo cholesterolio kiekis per aukstas.
bet kaip keista- skaitau cia apie valgi ir nesuprantu.
Jau n metu mano mesa-dazniausiai vistiena, nors paskutiniu metu del kazkokiu priezasciu negaliu valgyt mesos. zalia arbata- 10 metu, saldumynu nemegstu ir beveik nevalgau, kose pusryciams kiekviena miela ryta jau metai. Greipfrutai ypac paskutiniu metu valgomi. atrodo kad maitinuosi kaip tik sveikai- net nezinodama kad tai yra gerai, ir nzn apie savo cholesteroli.
negi tas cholesterolis paveldimas? ir maitinkis nesimaitynes sveikai...
verysad.gif

Tikrai taip, yra paveldima smile.gif Su dieta mes galim tik sumazint i musu organizma patenkancio cholesterolio kieki, bet didzioji jo dalis yra gaminama musu organizme blush2.gif
Prie dietos dar butinas fizinis kruvis (darbas nesiskaito tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2010 03 25, 15:34)
Tikrai taip, yra paveldima  smile.gif  Su dieta mes galim tik sumazint i musu organizma patenkancio cholesterolio kieki, bet didzioji jo dalis yra gaminama musu organizme  blush2.gif
Prie dietos dar butinas fizinis kruvis (darbas nesiskaito  tongue.gif )

jo jo, riekes uzsiimt sportu. nes dietos man nepatare , sako per kuda jai.
ir dar pasake daug gert... ir pasirodo zalia arbata - tai ne gerimas, reik vandens. o as jos pakest negaliu! doh.gif bet arbata geriu litrais.... ot kaip nesazininga verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra81 @ 2009 09 18, 10:41)
Laba, priimkite ir mane į savo būrelį. Šiandien sužinojau, kad mano cholesterolis yra padidėjęs (6,19 mmol/l). Nors gydytoja buvo labai kategoriška ir šio tyrimo nenorėjo man paskirti tipo labai esi jauna ir nėra čia ko ieškoti ligų, taigi už tyrima susimokėjau ir visgi jį pasidariau. Ir tuo labai džiaugiuosi, kuo ankščiau pradėsiu rūpintis tuo greičiau gal jis susinormalizuos. Labai ačiū už visus patarimus pradėsiu gerti lecitiną o paskui žiūrėsiu kaip bus. Parašykit kaip jums sekasi, kas labiausiai padeda. Aciū. Visoms sekmės

o man taip nesinori gert vaistu..ir tiap ju daug ragauju...
su dieta pas mane vsikas tvarkoj, pasirodo kaip tik ir valgau kas atseit mazina cholesteroli.
bet geriausias pasiulymaskuri isgirdau cia - sportas!
smile.gif
Atsakyti
labas vakaras, jungiuos ir as i jusu buri.
mano mamai_74 m., jai gyd.nustate, kad padidejes cholesterolio kiekis.
bandysiu rast atsakyma, ka daryt, kad jis nedidetu.
sportuot jau kaip ir nlb iseitu mano mamai.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2010 03 29, 22:40)
labas vakaras, jungiuos ir as i jusu buri.
mano mamai_74 m., jai gyd.nustate, kad padidejes cholesterolio kiekis.
bandysiu rast atsakyma, ka daryt, kad jis nedidetu.
sportuot jau kaip ir nlb iseitu mano mamai.

o gyd jokiu vaistu neisrase?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 03 31, 13:46)
o gyd jokiu vaistu neisrase?

nerase spec.jokiu vaistu. liepe laikytis dietu.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2010 04 01, 21:19)
nerase spec.jokiu vaistu. liepe laikytis dietu.

o man kaip tik pasake kad per kuda as dietom...
Atsakyti
Mano mamai irgi rado padidejusi cholesterolio kieki. Na pradejo labiau ziureti, ka i burna deda, jau ir keliu kilogramu neteko, vaistu gydytojai dar nebruko. Bet pasiskaiciau, kad gali buti paveldima, speju turesiu ir as ta "dziaugsma" kazkada, jei dar dabar nera. Reikes pasidometi placiau, kas daugiausiai itakoja ta cholesterolio didejima.
Atsakyti