QUOTE(BSmilga @ 2009 11 17, 23:26)
Sveikos merginos, turiu ir aš bėdą, mano cholesterolis 9,48 "gerasis" 2,15, "blogasis"- 6,75. Abudu viršija normas. Prieš metus bendras buvo 6,05. Blogai nesijaučiu, antsvorio neturiu (ūgis 174, svoris apie 70), kraujo spaudimas netgi per mažas, 100/60, riebiai, sūriai, aštriai nevalgau, fizinis aktyvumas - geras. Perskaičiau, kiek radau straipsnių, kaip subalansuoti mitybą, kai ji ir taip subalansuota?
Prieš beveik tris metus man išoperavo skydliaukę, geriu L-Thyroksiną 150 mg kasdien, gal tai ir yra to pasekmė? Poryt eisiu pas savo gydytoją, aišku bus prirašyta NNNNNN vaistų, kurie dabar tokius pinigus kainuoja!!!! Ar iš tikrųjų Lecitinas toks veiksmingas? Instrukcijoje paskaičiau, kad su pakaitine hormonų terapija netinka vartoti.
QUOTE(Faustinata @ 2009 11 25, 20:11)
Mano padėtis beveik tokia pati: cholesterolis 7,6, skydliaukė išoperuota prieš keturis metus, tik L-tiroksino geriu po 75mg. Turiu problemą, kad labai nepastovūs hormonai ir kas tris mėnesius reikia tirtis.Cholesterolio padidėjimas neturėtų būti susijęs su skydliaukės pašalinimu. Nemanau, kad gerai būtų vartoti vaistus nuo holesterolio, nes sako kai pradedi tai jau reikės visą laiką naudoti. Juk yra liaudies medicinos praktiškų patarimų.
Sveikos,
Visiškai analogiška situacija. Skydliaukė pašalinta prieš beveik 3 metus. Viršsvorio neturiu, nevalgau riebiai...Bendras cholesterolis virš 7, blogasis - taip pat per didelis. Šeimos gydytoja sako, kad tai nuo skydliaukės gali būti. Kitą savaitę einu pas endokrinologę. Žiūrėsiu, ką pasakys. Vaistų irgi nenoriu. Bandysiu žolėmis mažinti.