Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 21, 18:04)

kai mes imam maitintis atvirkščiai- mažinam angliavandenius ir didinam riebalus, pas mus cholesterolis ir trigliceridai tampa norma

Na is tiesu keista mityba,medikai kalba,kad cholester.atsiranda del riebaus maisto, o cia patariat mazinti CH riebalais?! blink.gif
Atsakyti
taip, sunku patikėti, tačiau taip yra. Ir tai ne mano vienos patirtis.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2013 11 20, 15:33)
Tik mane domina toks klausimas: ar nesusidurete su padidejusiu cholesterolio kiekiu, kai neveikia skydliauke? Mano neveikiancios  skydliaukes stazas virs 10 metu... Seimos daktare paminejo, kad tai gali buti susije... g.gif

Dabar dilema - vartot ar nevartot tableciu???

Skydliaukės veikla ir cholesterolis tikrai susiję.

Gal neskubėk vartot, labai jau negražiai apie cholesterolį mažinančius vaistus rašo - kepenis pjauna ir šiaip... Čia įdomus (nesekiau temos, gal jau skelbtas) straipsnis 1 ir straipsnis 2, tegu ir ne profesionalus, o profesionalo komentaras, sakyčiau, ne į temą, tiesiog dar kartą pakartotos tezės be skelbtų tyrimų apžvalgos.

Mano cholesterolis šiuo metu 8, žadu pabandyt Balvočiūtės anticholesterolinę arbtą, bet dar nepradėjau blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _una_: 21 lapkričio 2013 - 19:39
QUOTE(_una_ @ 2013 11 21, 19:34)

4u.gif
As siandien ziurejau Balvociutes el.puslapi, ir kaip tik uzkliuvo ta arbata.
Bandysiu ir as. Kolege pasake, kad yra vaistinese ir Karvelio zoleliu anticholesteroline arbata.
Pradesiu nuo ju. smile.gif
Atsakyti
Per menesi laiko susitvarkiau cholesteroli su dieta.Daktare sake, kad dieta nepades.Tai nzn ar tyrimai kaskart buna skirtingi ir be dietu, bet mano blogasis po men.is 5,4 tapo 3,0, bendras is 7,8 -5,3.Valgiau vistiena virta be odeles, lazdynu riesutus, obuolius, tuna aliejuj, dar alyvuogiu aliejaus sauksteli kada prisimindavau, bulves virtas, kopustus raugintus, na dar salotu , bet ju irgi nemegstu.Kartais varskes su medum, lieso jogurto, rugpienio.Nebadavau ir visai neblogas maistas buvo.
Atsakyti
Labukas visoms kovojančioms su cholesteroliu. Atklydau iš Paleo mitybos temelės. Didžiausias mano cholesterolis dar liepos mėn buvo 9,52. Dabar jau:

Bendras 6.53
DTL 1.99
MTL 4.21
Trigliceridai 0.7

Liepos men buvo 9.52
Taigi, atrodo einu teisingu keliu valgydama dagiau riebalu(avokadas, al. aliejus, lašiniai) ir nevartodama blogųjų angliavandenių, tokių kaip miltai ar saldumynai.

Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2013 11 22, 11:24)
DTL      
MTL      
Trigliceridai

Sie rodikliai mano kraujo tyrime yra ir buvo normos ribose,bet bendrasis svyruoja nuo 5,7 iki 6,5, kodel taip? g.gif
O kazin laboratorijos tyrimus saziningai atlieka, nes teko girdeti,kad kartais megsta pripiesti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jollė: 22 lapkričio 2013 - 13:16
bendrasis mažiausiai ką sako- tiesiog net nereikia į jį žiūrėti rimtai. Labiau reikia žiūrėti į santykį tarp atskirų frakcijų: MTL ir DTL cholesterolio santykis neturėtų viršyti 3; bendrojo ir DTL cholesterolio – 5. Kuo šie skaičiai didesni, tuo pavojingesnė dislipidemija. Kuo mažiau gerojo DTL cholesterolio, tuo didesni šie santykiai ir tuo didesnė rizika. Pasiskaičiuokit santykius.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 20, 16:51)
nebediskutuoja, nes su paleo mityba kas norėjo, savo cholesterolius susitvarkė. Didėjantis cholesterolio kiekis kraujyje yra tik pasekmė, todėl statinų naudojimas pagerins tyrimų rezultatus, tačiau vėliau pablogins sveikatą.

Nepasakyčiau kad tai tiesa. Perskaičiau ne vieną Paleo temą SM, taip pat nemažai skaičiau užsienio tinklapiuose. Ir radau, kad Paleo šalininkų gretose padidėjęs cholesterolis yra taisyklė. Net ir pas tuos, kurie sako, kad susitvarkė su Paleo cholesterolį, jo lygis yra arba aukštesnis už normą arba ties viršutine normos riba g.gif

Beja cholesterolį kelia TIK gyvūninės kilmės produktai- visa mėsa (nesvarbu liesa ar riebi, žuvis, (krevetės beja turi daugiau choleterolio nei riebi kiauliena bigsmile.gif) , pieno produktai ,kiaušiniai)

Aš darau eksperimentą , po mėnesio nevalgymo visų šių produktų (maximaliai vengiu, ne visai 100 procentų atsisakiau, bet 90 proc. tikrai ) pasidarysiu cholesterolio tyrimus ax.gif

o kad su Paleo šiek tiek pasireguliuoja choleterolis, tai manau čia dėl pieniškų produktų, cukraus ir miltų sumažinimo ar išėmimo iš raciono, bet mėsos šioje dietoje akivaidžiai per daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 15 gruodžio 2013 - 18:38
QUOTE(Radmile @ 2013 12 15, 19:13)
Nepasakyčiau kad tai tiesa. Perskaičiau ne vieną Paleo temą SM, taip pat nemažai skaičiau užsienio tinklapiuose. Ir radau, kad Paleo šalininkų gretose padidėjęs cholesterolis yra taisyklė. Net ir pas tuos, kurie sako, kad susitvarkė su Paleo cholesterolį, jo lygis yra arba aukštesnis už normą arba ties viršutine normos riba  g.gif

tai va- kad neaišku su tom normomis, nes daugiau kraujo cholesterolio turinčios vyresnės moterys gyvena ilgiau už turinčias mažiau cholesterolio. Taip pat žinoma, kad didesnis kraujo cholesterolio kiekis didina imuninį atsparumą.
Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) nustatytos bendrojo cholesterolio normos kraujyje ne daugiau kaip 5,2 mmol/l. Tokias normas nustatė medikai. Biologai gi kalba šiek tiek kitaip, jų norma 7,2 mmol/l. Kodėl nesutampa nesunku nuspėti – kuo mažesnė norma, tuo daugiau statinų vartotojų. Be to, PSO normos visiškai neįvertina galimų nacionalinių skirtumų. Norvegijoje, šalyje, kurioje žmonės pasižymi geros sveikatos rodikliais, 90% žmonių virš 45 metų amžiaus patenka į rizikos grupę, netgi 40% norvegų, jaunesnių kaip 20 metų pateko į rizikos grupę. Nekvepia absurdu?
tyrimas, atliktas Prancūzijoje su grupe senų moterų, gyvenusių senelių namuose. Vidutinis tiriamųjų amžius buvo 82,2 metai. Cholesterolio koncentracija jų kraujyje nuo 4 iki 8,8 mmol/l. Buvo tiriama penkis metus. Per tą laiką numirė 52 iš 92 moterų. Didžiausias mirtingumas buvo tų, kurių cholesterolio kiekis kraujyje buvo žemas. Minimalus mirtingumas, kurių kraujyje cholesterolio buvo apie 7 mmol/l. Tyrimo autoriai spėjo, kad padidintas cholesterolio kiekis seniems žmonėms pagerina cheminius ir fizinius ląstelių membranų parametrus

Beja cholesterolį kelia TIK gyvūninės kilmės produktai- visa mėsa (nesvarbu liesa ar riebi, žuvis, (krevetės beja turi daugiau choleterolio nei riebi kiauliena  bigsmile.gif) , pieno produktai ,kiaušiniai)
gerai būtų- tačiau iš kur tada pas tuos, kurie visai nevalgo gyvūninės kilmės maisto, cholesterolis didėja?
Dieta be cholesterolio nemažina kraujo cholesterolio kiekio. Žmogaus kūnas sintetina 3 kartus daugiau cholestrolio, nei gaunama su maistu. Vartojant maistą, kuriame nėra cholesterolio, jo sintetinama daugiau ir atvirkščiai.
Aš darau eksperimentą , po mėnesio nevalgymo visų šių produktų (maximaliai vengiu, ne visai 100 procentų atsisakiau, bet 90 proc. tikrai ) pasidarysiu cholesterolio tyrimus  ax.gif

o koks jis dabar yra- padidėjęs ar normalus? Ar pasidarei tyrimą? Bus įdomu.

Mano vyras -katabolikas/disaerobikas- jo racione gyvūninės kilmės riebalai sudaro ~50 proc. jau du metai. Jo padidėjęs cholesterolis sumažėjo iki normos per pirmus metus. Tačiau jei žmogus anabolikas/anaerobikas- tai jam daugiau reikia ne gyvulinių riebalų
Anaerobiniams pacientams reikia vieno ar daugiau iš šių papildų: neigiamo valentingumo sieros, vitamino B6, magnio (oratato ar aspartato), L-karnitino, vario ir proteolitinių fermentų (bromelaino, pankreatino). Mitybos rekomendacija apima cukraus, alkoholio, fermentuoto maisto ir sterolinių riebalų vengimą.
Disaerobiniams pacientams reikia: glicerolio, cholino, inozitolio, kalio (oratato ar citrato), bioflavanoidų ir niacino. Mityboje reikia vengti laisvųjų riebiųjų rūgščių ir transformuotų riebiųjų rūgščių (augalinių aliejų, margarino, padažų salotoms, kepto maisto, konservuotos mėsos) ir didinti sterolinių riebalų vartojimą (taip, reikia vartoti cholesterolio turintį maistą, pvz.: kiaušinius).

o kad su Paleo šiek tiek pasireguliuoja choleterolis, tai manau čia dėl pieniškų produktų, cukraus ir miltų sumažinimo ar išėmimo iš raciono, bet mėsos šioje dietoje akivaidžiai per daug.

pieno produktai mūsų su vyru racione yra, ir nemažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 15 gruodžio 2013 - 20:31
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 15, 21:29)
tai va- kad neaišku su tom normomis, nes daugiau kraujo cholesterolio turinčios vyresnės moterys gyvena ilgiau už turinčias mažiau cholesterolio. Taip pat žinoma, kad didesnis kraujo cholesterolio kiekis didina imuninį atsparumą.
  Norvegijoje, šalyje, kurioje žmonės pasižymi geros sveikatos rodikliais, 90% žmonių virš 45 metų amžiaus patenka į rizikos grupę, netgi 40% norvegų, jaunesnių kaip 20 metų pateko į rizikos grupę. Nekvepia absurdu?
tyrimas, atliktas Prancūzijoje su grupe senų moterų, gyvenusių senelių namuose.

Žmonių turinčių padidintą cholesterolį palaipsniui daugėja, proporcingai didėja (ir jaunėja !) ir sergamumas širdies ligomis, cukriniu diabetu, autoimuninėmis ligomis ir vėžiniais susirgimais g.gif Tai kaip čia susiję su didesniu imunitetu?
Kinijoje aukščiausias cholesterolio lygis prilygsta mūsų žemiausiam. Pagal tą senučių teoriją, kinai turėtų turėti rimtų sveikatos problemų , bet yra atvirkčiai g.gif Šioje šalyje kaip tik sergamumas širdies ir vėžiniais susirgimais nuo kelių iki keliasdešimt kartų mažesnis nei vakaruose g.gif Sakot norvegai pasižymi gerais sveikatos rodikliais g.gif
Sergamumas širdies ligomis ir vėžinaiis susirgimais Norvegijoje atitinka vakarų vidurkį g.gif

Ta teorija su anabolikais ir katabolikais kažkaip per daug sudėtinga , gyvenimo esmė ir pilnatvė paprastume bigsmile.gif

Mano cholesterolis dabar padidėjęs, kolkas esu ieškojimuose , kas yra geriausia. Bet jūsų teorijoje man per daug prieštaravimų.
čia statistikos šiek tiek:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 16 gruodžio 2013 - 10:35
QUOTE(Radmile @ 2013 12 16, 11:16)
Žmonių turinčių padidintą cholesterolį palaipsniui daugėja, proporcingai didėja (ir jaunėja !) ir sergamumas širdies ligomis, cukriniu diabetu, autoimuninėmis ligomis ir vėžiniais susirgimais  g.gif Tai kaip čia susiję su didesniu imunitetu?
kaip nedidės, kai vis daugiau vartojama perdirbto maisto ir mitybos pagrindas iš krakmolo/cukraus, o tai, savaime aišku, atveda prie ligų. Per padidėjusį insulino išskyrimą ir atsparumą/rezistenciją jam.
Tačiau tyrimai rodo, kad ilgaamžiai turi padidėjusį cholesterolį( na čia su normomis lyginant) ir žemą insulino lygį.

Kinijoje aukščiausias cholesterolio lygis prilygsta mūsų žemiausiam. Pagal tą senučių teoriją, kinai turėtų turėti rimtų sveikatos problemų , bet yra atvirkčiai  g.gif  Šioje šalyje kaip tik sergamumas širdies ir vėžiniais susirgimais nuo kelių iki keliasdešimt kartų mažesnis nei vakaruose  g.gif 

o gyvenimo trukmė? Palygink.

Ta teorija su anabolikais ir katabolikais kažkaip per daug sudėtinga , gyvenimo esmė ir pilnatvė paprastume  bigsmile.gif

tai kad tai super paprasta- jei turi tą padidėjusį cholesterolį, pasimatuoji bent savo šlapimo pH, jo tankį ir žinai, kas pas tave dedasi. Jei šlapimas rūgštas, tankis didelis- esi katabolizme, valgyk gyvulinius riebalus, pH vidurkis virš 6,2, tankis mažas, tau reikia aliejų. Čia SM forume turėjom keletą, kurie, kol nesidarė tyrimo, kad tai išsiaiškinti, šiek tiek "pagrybavo", tačiau kai išsiaiškino- cholesterolis ėmė mažėti, valgant tinkamus riebalus.
Mano cholesterolis dabar padidėjęs, kolkas esu ieškojimuose , kas yra geriausia. Bet jūsų teorijoje man per daug prieštaravimų.

tai ne mano teorija, tik matau jos pritaikymą praktikoje ir realius pavyzdžius.
Tačiau sėkmės ieškojimuose, tik nepamiršk pasidalinti

čia statistikos šiek tiek:
user posted image

na, o dabar susirask tas pačias šalis pagal gyvenimo trukmę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 16 gruodžio 2013 - 12:32