Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

sveikutes

QUOTE(Magnifique @ 2013 01 21, 14:24)
Mano tėtis valgo riebiai (sviestas,grietinė,kiaulienos kartkartėm ir ttt.) cholesterolis SIAUBINGAI didelis .Kai tik pakoreguoja mitybą,iškart pakrenta,pas močiutę tas pats.Mano mityboj atsiradus daugiau riebalų,taip pat didėja cholesterolis,tai niekaip manęs nieks neįtikins,kad valgant taukus,cholesterolis sumažės  doh.gif  doh.gif  O nevalgant-trigliceridai didės  doh.gif  Man neteko kol kas sutiks žmonių,kurių kraujo rodmenys atitiktų jūsų pavyzdį.

as pritariu siai nuomone.....

"voresta" , kodel tuomet gydytojai kalba priesingai, kodel visu situ Jusu pasakymu nepasako gydytojas ir nepataria sitaip gyventi......man nelabai suprantama. jei viska gydytojai sako priesingai, tai is kur zmogus gali zinoti kas gerai, aks negerai sveikatai jei esi ne medikas doh.gif
Atsakyti
Gydytojus ruošia pagal pasenusias žinias, jie įstatomi į tam tikrus rėmus, ir pacientus negali gydyti savo nuožiūra, yra schemos, kurių jie privalo laikytis- toks susirgimas- tokie vaistai. Viskas, jokios saviveiklos būti negali, gausi per kepurę. Vaistus patvirtina ministerija, ir nebūtinai tai bus geriausi, gali būti, kad vaistai tik ypatingų vaistų lobistų dėka atsiranda vaistų , skirtų ligai gydyt,i sąraše.
Yra medicinos atstovų, kurie kalba kitaip, tačiau jie greičiau bus uždusinti, nei jų kalbos pasieks visuomenę.

http://gamta.vdu.lt/...olesterolis.htm

Apie cholesterolio teikiamą žalą sveikatai šiais laikais yra girdėjęs kiekvienas. Ištisas dekadas didžiuliai finansiniai ištekliai buvo skiriami maisto prekių vartotojų bauginimo cholesteroliu kampanijai.
Bauginimo cholesteroliu kampanija turėjo daug rimtų padarinių – kitos, gal būt daug aktualesnės mokslinių tyrimų temos negavo finansavimo, viso pasaulio gyvūlinės kilmės maisto gamintojai ir prekeiviai turėjo sunkiai įvertinamų ekonominių nuostolių, o milijonai prigasdintų sveikų žmonių buvo priversti atsisakyti skanaus maisto ar vartoti kenksmingus vaistinius preparatus. Kasmet gydytojai išrašo ir farmacinės kampanijos parduoda cholesterolio kiekį kraujuje mažinančių vaistų už 14 mln dolerių.

prieš tokią galią sunku pūsti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 27 balandžio 2013 - 15:49
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 15:48)

Gydytojus ruošia pagal pasenusias žinias, jie įstatomi į tam tikrus rėmus
, ir pacientus negali gydyti savo nuožiūra, yra schemos, kurių jie privalo laikytis- toks  susirgimas- tokie vaistai. Viskas, jokios saviveiklos būti negali, gausi per kepurę. Vaistus patvirtina ministerija, ir nebūtinai tai bus geriausi, gali būti, kad vaistai tik ypatingų vaistų lobistų dėka atsiranda  vaistų , skirtų ligai gydyt,i sąraše.
Yra medicinos atstovų, kurie kalba kitaip, tačiau jie greičiau bus uždusinti, nei jų kalbos pasieks visuomenę.

http://gamta.vdu.lt/...olesterolis.htm
prieš tokią galią sunku pūsti..

bet tai jie gi vaziuoja i konferencijas, mokymus, tobulinimus ir t.t. ......ir gydytojas, kuris esas artimas manau kad pasakytu tiesa.....as nekalbu apie eilinisu ligonius....

apie straisni...ilgai skaiciau deliojau visus mokslinius terminus biggrin.gif , kas sunku neismananciam medicinoj zmogui, bet jei sakykim tiesa, kad tas cholesterolis gerai - tai valio......tada kam kovoti ir laikytis sveikos mitybos......as suprantu, kad iskisti vaistus, bet man vistiek nesumokiamas dalykas, kaip savi gydytojai nenurodo info kur apsisvietsi ir kad nereikai jo naikinti doh.gif

is ka eilinis zmogus gali toliau daryti esant tokiam dvejoniu lauke doh.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 04 27, 22:20)
bet tai jie gi vaziuoja i konferencijas, mokymus, tobulinimus ir t.t. ...

kas tuos mokymus rengia? ta pati sistema.. ar net vaistų gamintojai...todėl daktariukas negaus nieko kita, kaip tik tą pačią informaciją.

...tada kam kovoti ir laikytis sveikos mitybos.....

pirmiausia reikia išsiaiškinti, kas iš tiesų yra ta sveika mityba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 27 balandžio 2013 - 22:40
Man irgi nepasitikėjimą kelia visokios farmacijos kompanijos. Bet kitą kartą nelabai turi iš ko rinktis. Po paskutinio patikrinimo sužinojau, kad cholesterolis - 10,5, o trigliceridų - netoli 6. Antsvorio kaip ir neturiu, judu nemažai, nesimaitinu sveikai, bet tikrai negyvenu traškučių pakį apsikabinus. Niekaip kitaip negaliu paaiškinti kaip paveldėjimu. Geriu rozuvastatiną, tiesa, dabar tik 5 mg. Ką tokiu atveju daryt? Maitintis tik kruopom? Bus kaip tame anekdote, daktarėli, jei negersiu, nerūkysiu, ilgiau gyvensiu? Gyvensi tiek pat, tik ilgiau atrodys.
Gal turit kokių minčių ar receptų?
Atsakyti
jokiu būdu, tik ne kruopomis. Mano vyro panašus buvo, dabar, per metus kitokios mitybos (paleo)- norma.

Vienintelis teisingas būdas sumažinti cholesterolį kraujyje, tai maistinis cholesterolis mityboje. ( Diana Schwarzbein , endokrinologė)

Dėl paveldėjimo- paveldime neteisingą mitybą, kurią mums primetė- krakmolu maitinti liaudį yra pigu. Ir, kai taip maitinantis, jau atėjome iki ligos, reikia keisti mitybą, o ne prie jos pridėti anticholesterolinius vaistus.

Dėl anticholesterolinių vaistų
Šiame kontekste (iškreiptų tyrimų) „prastūmimas“ įvairių Enro–nų ir WorldCom–mų – vaikelio vapaliojimas palyginus su tokiomis „pelningomis“ ligomis kaip aukštas cholesterolio kiekis kraujyje... Kas tai yra milijardas, kitas, o kartais ir dešimt pašalinių dolerių palyginus su pelnu, gaunamu parduodant vaistus „nuo cholesterolio“!

Viso labo tik penki pagrindiniai vaistai – Pravachol, Mevacor, Zocor, Lescol ir Lipitor – duoda 25,6 milijardus dolerių... Ir tai didmeninės prekybos doleriai! Kol jie pasiekia pacientus – suma dvigubinasi.

2001 metų cholesterolio kiekio mažinimo kraujyje preparatų pardavimai:

VAISTAI (firma, 1 dozė, mėnesio kaina), gautas pelnas

Pravachol (pravastatin Na, Bristol–Myers40 mg113,76 $2) – 173,000,000 $

Mevacor (lovastatin)Merck&Co40 mg 122,16 $ – (duomenys nepatikslinti)

Zocor (simvastatin)Merck&Co40 mg115,53 $7) – 179,000,000 $

Lecol (fluvastatin Na)Novartis80 mg58,62 $) – ,559,000,000 $

Lipitor (atorvastatin Ca)Phizer Inc.40 mg93,92 $ – 6,400,000,000 $

VISO: 25,663,000,000 $

Sintetinių vaistų pelno norma svyruoja nuo 95% iki 99%. Dėl tokio pelno ir su tokiu pelnu iki pat šaknų „nupirksi“ kokius tik nori tyrimus ir kokius tik nori tyrinėtojus ir, kaip patvirtina ir JAMA ir New York Times, šiuos tyrimus galima be jokių kliūčių publikuoti pačiuose „moksliškiausiuose“ žurnaluose, iš kurių po to ir semiasi informacijos „gydantys“ gydytojai – „kad ir kaip būtų iškreiptas sumanymas, metodika – supainiota, rezultatų pristatymas – klaidingas, neaiškus ir prieštaringas, informacijos analizė – nukreipta saviems interesams, argumentacija – neįtikinama, išvados – menkos ir nepagrįstos...“.

K. Monastyrskis "Cholesterolis.Tiesa ir melas" susiraskit ir atidžiai perskaitykit. Tai absurdas .
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 28, 15:12)
jokiu būdu, tik ne kruopomis. Mano vyro panašus buvo, dabar, per metus kitokios mitybos (paleo)- norma.

Kas tai? Jei rašėt anksčiau, tiesiog pasakykit - paieškosiu.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2013 04 28, 14:28)
Kas tai? Jei rašėt anksčiau, tiesiog pasakykit - paieškosiu.

dabar jau yra tema:
http://www.supermama...?...899461&st=0

civilizacinės ligos išnyksta be vaistų, atsisakius civilizacinės mitybos. Civilizacinė mityba- mityba krakmolu (kuris virškinant virsta gliukoze) +cukrus-visais pavidalais.

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 28, 13:12)

Vienintelis teisingas būdas sumažinti cholesterolį kraujyje, tai maistinis cholesterolis mityboje. ( Diana Schwarzbein , endokrinologė)

eisim sita mityba skaityti, nes vyrui reikia panaikinti ta cholesteroli doh.gif

o kas tai yra?

Jus tiek visko zinot, kad tada butu galima is jusu rinktis info ir pradeti kazkaip geriau atsirinkti kas prie ko ir gal susitvarkytu tai....

Atsakyti
visa esmė, kad mes negalim priversti kito žmogaus . Vyras turi norėti pats ir suprasti, kodėl negalima vieno ar kito- kitaip jis nuolat klupinės.
Atsakyti
Visos temos neskaičiau,todėl atsiprašau jeigu pasikartosiu:žinau keletą žmonių kuriems pavyko susitvarkyti su padidėjusiu cholesteroliu valgant avižinius dribsnius.Taip darė mano mama,jos sesuo po to dar papasakojo keletui draugių ir jos visos džiaugėsi rezultatais.Naujoje darbovietėje aš papasakojau kelioms bendradarbėms tai iš vienos kuri labai sąžiningai valgė dribsnius sulaukiau padėkos nes rezultatas nustebino ją tiek metų kovojančią su cholesteroliu.Vakare reikia 2 valgomus šaukštus paprasčiausių avižinių dribsnių užpilti verdančiu vandeniu taip kad gautųsi košelė ir kad dar liktų vietos jai išbrinkti.Uždengti kad ne taip greit atvėstų ir palikti per naktį.Ryte atsikėlus ją suvalgyti ,o po to bent valandą nieko nevalgyti nebent gerti vandens.Truputį palaisvina vidurius bet nesuviduriuojama.Mano mama labai jau skeptiškai žiūrėjo į tą košę,bet dabar visiems sako-valgykit taip nors mėnesį,o paskui sakykit ar tiesa čia ar ne.Tai ir aš sakau gal kam padės ,gal kas nors sugalvos ir pabandys.
Atsakyti
nemėginau, nežinau, gal ir mačina, juk gali būti įvairių būdų, bet mes pasukom kitu keliu: mes jau pusantrų metų išvis nevalgom jokių grūdų jokiu pavidalu.
Kiekvienas galim pasidalinti savo patirtimi ir pasirinkti sau labiausia priimtiną variantą.
Kam statinai, kam avižos, o kam gyvenimas be grūdų drinks_cheers.gif
Atsakyti