Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

QUOTE(" voresta " @ 2013 01 19, 21:53)
ieškoti priežasčių. Padidėjęs cholesterolis yra tik pasekmė.

jei apribosit riebalus mityboj, padidės trigliceridai.

ar suklydai ar as ko nesuprantu,jei mazinsit riebalus,tai ir trigliceridai apmazes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *mable*: 20 sausio 2013 - 15:34
Sveikos.Esu širdininkė,turiu LABAI prižiūrėt cholesterolį.Dabar ir bendras ir blogasis ir trigliceridai prie apatinės normos ribų,o gerasis-normos viduryje.Nevartoju visai kiaulienos,valgau 1 kiaušinį per 2 sav.maximum,jokio majonezo,jokio sviesto,jokių mėsiškų sriubų,jokių riebalų,skūryčių vištienos ir pan.Daug vaisių,daržovių,žuvies kažkiek,liesa mėsa,kartkartėm žuvų taukų pageriu.Žodžiu,tyrimai idealūs,nors pagal genetiką turiu DIDŽIULĮ polinkį didėt cholesteroliui,todėl ir saugausi ir trigliceridai tikrai nedidėja.Vieną kartą užsienyje darytuose tyrimuose blogas cholesterolis viršijo normą,trigliceridai irgi,taip ir nesupratau ar klaida ten buvo kokia ar kas.Tuo metu aišku vartojau sviesto,kiaušinių daugiau tikrai,žodžiu,riebalų maiste tikrai daugiau buvo.Tada pamačius rezultatus susiėmiau,vėl išbraukiau visokius sviestus ir tt. iš meniu,po 1.5 mėn.darytuose tyrimuose viskas buvo idealu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2013 01 20, 16:32)
ar suklydai ar as ko nesuprantu,jei mazinsit riebalus,tai ir trigliceridai apmazes g.gif

nė kiek nesuklydau
QUOTE
Padidėjęs trigliceridų kiekis “ant tuščio skrandžio” yra vienas iš indikatorių ir simptomų  dėl angliavandenių apykaitos sutrikimo, ko pasekoje – nutukimas, hipoglikemija, progresuojantis cukrinis diabetas, kuris dažniausiai yra ne deagnozuotas.  Dar kartą pasikartosiu: aukštas trigliceridų kiekis  – tai sutrikusios angliavandenių  apykaitos indikatorius, prie visko, kuo aukštesnis šių nelaimę nešančių trigliceridų kiekis, tuo smarkiau  sutrikusi nelaimingų angliavandenių apykaita…. na o tai, kad nutukimas, diabetas žengia koja į koją  su ateroskleroze, infarktais ir insultais, šiandiena žinoma plačiai. O dabar pamastykime: Jeigu aukšti trigliceridai – angliavandenių apykaitos sutrikimas, ar padės košės, vaisiai, ir daržovės  (t.y. turtingi angliavandeniais maisto produktai) sumažinti mums trigliceridų lygį? Arba…
– Ar padės mums turtingas angliavandeniais maistas sumažinti trigliceridų kiekį dėl pažeistos  angliavandenių apykaitos, kuri yra pasekmė per didelio angliavandenių kiekio dietoje?
– Žinoma kad nepadės, pas jus dar labiau padaugės trigliceridų.
Vis dar abejojate? Netikite?  Citata:
<< Lipidemija ( padidėjęs trigliceridų kiekis) neretai lydima gliukozės toleravimo sutrikimu, nutukimu ir gali didėti dėl riebalų apribojimo racione ir atitinkamai padidėjusiu angliavandenių
vartojimu>> Įsiskaitome dar kartą: trigliceridų kiekis padidėja dėl riebalų apribojimo ir  angliavandenių padaugėjimo racione…. Kuo mažiau riebalų ir kuo daugiau angliavandenių, tuo daugiau trigliceridų!  Tai yra,  jeigu pas jus padidėjęs trigliceridų kiekis ir jūs sekate patarimu: nevalgyk riebiai, valgyk daugiau košių, vaisių ir daržovių, trigliceridų kiekis pas jus bus dar didesnis, ir kartu su tuo
gilėja visos likusios problemos… Nieko sau!
Ir iš kur ši citata? Pačių autorių žodžiais, iš <medicininio vadovo>>, kiekvieno save gerbiančio gydytojo Biblija,  The Merk Manual of Diagnosis
and Therapy
. Ši informacija prieinama kiekvienam ir absoliučiai nemokamai ir internete http://www.merck.com/mmpe/index.html. Pažymėsime ir tai, kad The Merck Manual­ vienas iš pačių ultrakonservatyviausių
žinynų, o ne saulės spindulėlis tamsioje šiuolaikinės medicinos karalystėje. Taip kad jei net Merck siūlo apriboti angliavandenius ir padidinti riebalus – reiškia taip ir yra…
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 21 sausio 2013 - 01:15
QUOTE(Magnifique @ 2013 01 20, 19:09)
Sveikos.Esu širdininkė,turiu LABAI prižiūrėt cholesterolį.Dabar ir bendras ir blogasis ir trigliceridai prie apatinės normos ribų,o gerasis-normos viduryje.Nevartoju visai kiaulienos,valgau 1 kiaušinį per 2 sav.maximum,jokio majonezo,jokio sviesto,jokių mėsiškų sriubų,jokių riebalų,skūryčių vištienos ir pan.Daug vaisių,daržovių,žuvies kažkiek,liesa mėsa,kartkartėm žuvų taukų pageriu.Žodžiu,tyrimai idealūs,nors pagal genetiką turiu DIDŽIULĮ polinkį didėt cholesteroliui,todėl ir saugausi ir trigliceridai tikrai nedidėja.Vieną kartą užsienyje darytuose tyrimuose blogas cholesterolis viršijo normą,trigliceridai irgi,taip ir nesupratau ar klaida ten buvo kokia ar kas.Tuo metu aišku vartojau sviesto,kiaušinių daugiau tikrai,žodžiu,riebalų maiste tikrai daugiau buvo.Tada pamačius rezultatus susiėmiau,vėl išbraukiau visokius sviestus ir tt. iš meniu,po 1.5 mėn.darytuose tyrimuose viskas buvo idealu. thumbup.gif

sotieji riebalai senai reabilituoti, protingi jų nesibaido, cholesterolis būtinas normaliai organizmo veiklai. reikėjo perskaityti ankstesnėj žinutėj rekomenduotą straipsnį.
QUOTE
Kuo mityboje mažiau maistinio cholesterolio, tuo daugiau kepenys turi sintetinti MTL cholesterolio, ypatingai svarbaus žarnyno gleivinės ląstelėms, kurios atsinaujina kas 24–48 valandas. (Taip, taip, taip, buvo atlikta daugybė tyrimų, kurių metu buvo taikyta dieta su didžiulėmis maistinio cholesterolio dozėmis. Išaiškėjo, kad kuo daugiau maiste cholesterolio – tuo žemesnis jo kiekis kraujyje).



be to, širdies kuras-riebalai.

aš kasdien valgau grietinę, sviestą, riebią mėsą, kiaušinius ir neturiu nei antsvorio nei padidėjusio cholesterolio. Nevartoju jokių vaistų . Apskritai neturiu jokių sveikatos problemų, nors man jau virš 50m. Užtat nevalgau visiškai jokių grūdinių ir mano racione kasdien mažiau nei 100gr angliavandenių..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 21 sausio 2013 - 01:44
aciu uz info VORESTA 4u.gif as daugiau riboju riebalus,o anglevandeniai mano silpnybe unsure.gif reiks riboti o gal atsisakyti.mano tetis be tauku negali gyventi cholesterolis normoj jau 82metu,mama turi to blogio,tai mes visi vaikai irgi turim dideli chol.
reikes isiskaityti atidziau i tavo siuloma straipsni 4u.gif
Atsakyti
malonu, kad bent kažkas mane girdi smile.gif
reikia atkreipti dėmesį, kad aukštoje temperatūroje, kaitinant, cholesterolis oksiduojasi, tampa oksicholesteroliu ir toks jau yra ne maistas, jis yra viena iš aterosklerozės priežasčių. Pvz. fermentiniuose sūriuose- sugadintas cholesterolis...
todėl reikia negadinti cholesterolio kaitinimu. Tik žmogus gadina savo maistą prieš valgydamas, daugiau nėra nė vieno kito tokio gyvio po saule biggrin.gif

O nesugadintą cholesterolį valgyti galima ir tai tik į sveikatą.

dar kita aterosklerozės priežastis yra glikacija - tai tokios jungiamojo audinio baltymų reakcijos su kraujo cukrumi, didžiąja dalimi fruktoze, iš saldumynų, kultūrinių vaisių, medaus.
va tuos dalykus reik smarkiai apriboti, galima išvis jų atsisakyti bent mėnesiukui, kad įsitikinti .
Dar tam turi įtakos svorio augimas.
Atsakyti
Mano tėtis valgo riebiai (sviestas,grietinė,kiaulienos kartkartėm ir ttt.) cholesterolis SIAUBINGAI didelis .Kai tik pakoreguoja mitybą,iškart pakrenta,pas močiutę tas pats.Mano mityboj atsiradus daugiau riebalų,taip pat didėja cholesterolis,tai niekaip manęs nieks neįtikins,kad valgant taukus,cholesterolis sumažės doh.gif doh.gif O nevalgant-trigliceridai didės doh.gif Man neteko kol kas sutiks žmonių,kurių kraujo rodmenys atitiktų jūsų pavyzdį.
Atsakyti
Gerai kai vyksta diskusija smile.gif Manau, kad tiek Magnifique, tiek "voresta" yra teisios savo atžvilgiu, nes čia įžvelgiu PAVELDIMUMĄ. Ir kai labai peržengtos ribos reikia kažkiek reguliuoti. Kaimyno tėvas nugyveno amžių, kaip jis sako- "badaudamas", nes cholesterolis būdavo didžiulis. Pas sūnų tas pats, bandė laikytis tos "bado" dietos, vistiek cholesterolis ne ką pakisdavo. Mano chol. yra virš 8- ių, nebekreipiu dėmesio. Tiek gal negerai, kad MTL yra 5,99. Gal išreikšite savo nuomonę?
Atsakyti
Labas 4u.gif Bėdų neturiu su cholesteroliu, bet va, MB dabar padidėjimą nustatė.. Esam jauni pakankamai, bandom dabar laikytis dietos, tiksliau sveikai maitintis, jau apie savaitėlę. Gal žinote kur kokių lentelių, skaičiuoklių, kur būtų parašyta kiek koks produktas turi cholesterolio? Nors kai kurios minėjo apie anglevandenių sumažinimą, turim šeimoj ne vieną mediką, kurie sako dietos ir tik dietos... smile.gif Bent jau mūsų atveju 4u.gif Vaisių valgom labai daug ir ne tik dabar, bet pastoviai, daržovių turim ir savų ir pirktinių, iš kur padidėjimas pas B yra, neįsivaizduoju, nebent nuo pyragų... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2013 04 08, 14:42)
Labas  4u.gif Bėdų neturiu su cholesteroliu, bet va, MB dabar padidėjimą nustatė.. Esam jauni pakankamai, bandom dabar laikytis dietos, tiksliau sveikai maitintis, jau apie savaitėlę. Gal žinote kur kokių lentelių, skaičiuoklių, kur būtų parašyta kiek koks produktas turi cholesterolio? Nors kai kurios minėjo apie anglevandenių sumažinimą, turim šeimoj ne vieną mediką, kurie sako dietos ir tik dietos... smile.gif Bent jau mūsų atveju  4u.gif Vaisių valgom labai daug ir ne tik dabar, bet pastoviai, daržovių turim ir savų ir pirktinių, iš kur padidėjimas pas B yra, neįsivaizduoju, nebent nuo pyragų...  unsure.gif

Labai patogu. Ne tik cholestoroliui.
http://www.dieta.lt/.....r]=Pasirinkti
Atsakyti
QUOTE(Su nuomone @ 2013 04 08, 18:23)
Labai patogu. Ne tik cholestoroliui.
http://www.dieta.lt/.....r]=Pasirinkti

Širdingai dėkoju good.gif
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2013 04 08, 20:47)
Širdingai dėkoju  good.gif

Šiaip čia ir kitur pasiskaitykit apie cholesterolį daugiau, rasit skirtingų nuomonių, nes panašu, kad maistas ne tiek daug ir telemia, tai jau greičiau konkretaus organizmo sąvybės unsure.gif
Atsakyti