Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

QUOTE(Faustinata @ 2012 06 03, 11:44)
Lina46, Mintė - neturiu kuo pasidžiaugti, nes cholesterolis gerokai šoktelėjo  g.gif  Avižas  panaudojus daugiau kaip mėnesį pablogėjo virškinimas, tuomet jų atsisakiau. Stengiausi sveikai maitintis, bet ne visada pavykdavo blush2.gif Šiek tiek nuramina ši citata iš vieno medicininio strapsnio: Jei padidėjęs cholesterolis , tai tik
skambutis su varpeliu, jei padidėjęs trigliceridų kiekis, tai jau
varpo dūžiai.
Dabar benras 8,45, o trigliceridai ir DTL normos ribose, o MTL- 6,1  doh.gif Pasiskaičius homosanitus, nutariau nebekreipti dėmesio, tą patį kalba ir homeopatai. O statinių preparatų niekuomet nevartosiu, kuriuos bruka vos ne per jėgą  tongue.gif O Su Džok taškiniu masažu tikrai padėjo kaip minėjau, atsikratyti skausmingų vietų pilvo srityje. Ir toliau su juo draugauju, tik reikia turėti kantrybės smile.gif  Gal ką nors "žemiško" patarsite biggrin.gif

Labai įdomu ką homeopatai siūlo? Ar skiria ką nors naudoti ar kokių patarimų. Nes žemiško kol kas nelabai aišku kur rasti.
O man papuolė kol kas liuks kardiologės, aplankiau dvi. Nei viena nebruka statinų, viena net pasakė, kad jei man būtų 60 metų tai statinai nepakenktų jau kepenims, bet mano amžiuje tai žymiai žalingiau nei cholesterolis. Ji sako turi pacientų su 14 bendro cholesterolio ir puikiai gyvena. Jei paveldėta, tai nelabai ką čia ir padarysi, aišku, koreguoti dietą ji siūlo, bet kategoriškai nevalgyti cholesterolio turinčio maisto tikrai neliepia. viską valgyti su saiku, taip kad psichikai streso nebūtų. Kuo daugiau streso tuo daugiau kepenys pagamins blogojo cholesterolio.
Mano trigliceridai taip pat normoje tik blogasis 6,5. nei antsvorio, nei spaudimo neturiu, tai sako stebėti save reguliariai pasidaryti tyrimus (kas 6 mėn) ir ramiai gyventi. Arterosklerozė lygiai taip pat ateina tiems kieno aukštas chol. ir kieno normalus. Čia mane taip nuramino.
Dar šeimos gydytoja siunčia pas endokrinologą. Ryt eisiu, čia manau statinus kiš. Bet aš noriu išklausyti visokių nuomonių, ir nesiginčisiu pasiimsiu receptą, o gerti tikrai nesiruošiu.
Pabandysiu pirmiausia su šiokiais tokiais apribojimais, atostogomis pabandysiu atsipalaiduoti, pailsėti. Tada rudenį tyrimus darysiu, jei rezultatas bus nieko gero. Bandysiu homosanitus metodus. Baugu atrodo, bet kai pagalvoju, keletą metų be jokio sustojimo valgiau tai kas papuolą, riebiai, saldžiai, pyragai tortai, transriebalai doh.gif , tai jei keletą mėnesių išbandysiu ir kitą valgymo būdą, manau tikrai nemirsiu dėl to.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2012 06 04, 13:47)
Labai įdomu ką homeopatai siūlo? Ar skiria ką nors naudoti ar kokių patarimų. Nes žemiško kol kas nelabai aišku kur rasti.
O man papuolė kol kas liuks kardiologės, aplankiau dvi. Nei viena nebruka statinų, viena net pasakė, kad jei man būtų 60 metų tai statinai nepakenktų jau kepenims, bet mano amžiuje tai žymiai žalingiau nei cholesterolis. Ji sako turi pacientų su 14 bendro cholesterolio ir puikiai gyvena. Jei paveldėta, tai nelabai ką čia ir padarysi, aišku, koreguoti dietą ji siūlo, bet kategoriškai nevalgyti cholesterolio turinčio maisto tikrai neliepia. viską valgyti su saiku, taip kad psichikai streso nebūtų. Kuo daugiau streso tuo daugiau kepenys pagamins blogojo cholesterolio.
Mano trigliceridai taip pat normoje tik blogasis 6,5. nei antsvorio, nei spaudimo neturiu, tai sako stebėti save reguliariai pasidaryti tyrimus (kas 6 mėn) ir ramiai gyventi. Arterosklerozė lygiai taip pat ateina tiems kieno aukštas chol. ir kieno normalus. Čia mane taip nuramino.
Dar šeimos gydytoja siunčia pas endokrinologą. Ryt eisiu, čia manau statinus kiš. Bet aš noriu išklausyti visokių nuomonių, ir nesiginčisiu pasiimsiu receptą, o gerti tikrai nesiruošiu.
Pabandysiu pirmiausia su šiokiais tokiais apribojimais, atostogomis pabandysiu atsipalaiduoti, pailsėti. Tada rudenį tyrimus darysiu, jei rezultatas bus nieko gero. Bandysiu homosanitus metodus. Baugu atrodo, bet kai pagalvoju, keletą metų be jokio sustojimo valgiau tai kas papuolą, riebiai, saldžiai, pyragai tortai, transriebalai  doh.gif , tai jei keletą mėnesių išbandysiu ir kitą valgymo būdą, manau tikrai nemirsiu dėl to.

Internete radau neblogą straipsniuką apie cholesterolį. http://www.balsas.lt...aujagysliu-ligu Gal kuriai pravers informacija. Surašyti ir rodikliai, kiek turėtų būti kraujyje cholesterolio, kaip matuoti, ką valgyti, kad mažėtų. Net nebūčiau pagalvojusi, kad padidėjęs cholesterolis – viena rimčiausių širdies ir kraujagyslių ligų. Maniau, kad padidėjęs kraujospūdis labiausiai pavojingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 25 birželio 2012 - 21:58
Sveiki, jungiuosi prie jusu burelio 4u.gif
visa beda prasidejo kai pries pusmeti pasimatavus kraujo spaudima pamaciau ji gerokai per dideli (nors visada buvo idealus). Tada pradejau matuotis reguliariai pastebejau kad daznokai pakyla, kartais jausdavau sirdeles virpejima(kaip issigandusi buciau).
Nuejau pas seimos daktara paprasiau siuntima pas kardiologa:) padare kraujo tyrimus o ten cholesterolis 6,8 doh.gif Pries pora metu jau buvo zenklu kad kazkas su cholesteroliu negerai kiekvienais metai darydavausi issamiuz kraujo tyrimus, su visais rodikliais, jau tada rode truputeli virs normos ir padidejusi blogaji cholesteroli. Bet kadangi jos nusprende , kad esu jauna ir sportuojanti, bei kuda tai viskas cia gerai (kepenis sustresuoja i dientas doh.gif as joms bandziau pasakyti kad pas mane dietu nera).
Siandiena man 26m turiu padidejusi kraujo spaudima, stipriai padidejusi cholesteroli. Esu sportuojantis (tai mano darbo dalis) zmogus prisiziurintis mityba. Ir greiciausiai viska paveldejau, nes tevelis 30m serga igimta hipertonija ir turi igimta cholesterolio kieki verysad.gif Biskiuka pikta, kad visa laika save priziurejau, o sia tau...
Dar is manes pasisaipe sesutes kurios krauja ima, kad esu kuda ir prisimastau cia cholesteroliu tokiame amziuje...
Kita savaite einu pas kardiologa, ziuresim kokie tyrimai eis toliau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Aš su cholesteroliu bėdų neturiu (bet turiu labai saugotis su maistu,kad ir neturėčiau,nes yra širdies problemų).Norėjau paklausti ar kuri nebandėte gerti L-karinitino?Lieknutėm labai net nesiūlau jo.Šiaip jis kaip ir prisideda prie kūno riebalų deginimo,bet kartu labai gerai šalina riebalus iš kraujo-muša cholesterolį.
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2012 06 24, 09:23)
Sveiki, jungiuosi prie jusu burelio  4u.gif
visa beda prasidejo kai pries pusmeti pasimatavus kraujo spaudima pamaciau ji gerokai per dideli (nors visada buvo idealus). Tada pradejau matuotis reguliariai pastebejau kad daznokai pakyla, kartais jausdavau sirdeles virpejima(kaip issigandusi buciau).
Nuejau pas seimos daktara paprasiau siuntima pas kardiologa:) padare kraujo tyrimus o ten cholesterolis 6,8 doh.gif  Pries pora metu jau buvo zenklu kad kazkas su cholesteroliu negerai kiekvienais metai darydavausi issamiuz kraujo tyrimus, su visais rodikliais, jau tada rode truputeli virs normos ir padidejusi blogaji cholesteroli. Bet kadangi jos nusprende , kad esu jauna ir sportuojanti, bei kuda tai viskas cia gerai (kepenis sustresuoja i dientas  doh.gif  as joms bandziau pasakyti kad pas mane dietu nera).
Siandiena man 26m  turiu padidejusi kraujo spaudima,  stipriai padidejusi cholesteroli. Esu sportuojantis (tai mano darbo dalis) zmogus prisiziurintis mityba. Ir greiciausiai viska paveldejau, nes tevelis 30m serga igimta hipertonija ir turi igimta cholesterolio kieki  verysad.gif Biskiuka pikta, kad visa laika save priziurejau, o sia tau...
Dar is manes pasisaipe sesutes kurios krauja ima, kad esu kuda ir prisimastau cia cholesteroliu tokiame amziuje...
Kita savaite einu pas kardiologa, ziuresim kokie tyrimai eis toliau.

Aš jau perėjau visus gydytojus, daugiau neisiu niekur kol kas. Laikysiuosi protingų dviejų kardiologių (tokių kurios nenori bet kokiu būdu įbrukti statinų) patarimų, atsipalaiduosiu, pasistengsiu nurimti ir nors kiek užmiršti tą cholesterolį, valgysiu saikingai visko ir reguliariai stebėsiu savo savijautą ir cholesterolį. Dar rudenį gal bandysiu ieškoti homeopato,bet vasarą daugiau sau nervų ir laiko negadinsiu poliklinikose, jokių ligų dėl širdies nerado, o jei paveldėtas choleseterolis tai nieko ir nepakeisiu, tik pabloginsiu nervindamasi. Aterosklerozė aplanko ir tuos pas kuriuos aukštas chol. ir pas kuriuos normalus.
Įsibėgėjau ir pamiršau ką norėjau pasakyti, matau, kad tau liko iki vestuvių 1 mėnuo. Ko gi tu pas tuos gydytojus eini, juk širdelė nuo rūpesčių ir streso streikuoja ir paudimas, gal ir cholesterolis dėl to pačio pakilęs. Mano kai bus toks kaip tavo džiaugsiuosi ir ramiai gyvensiu, net kardiologai pripažįsta, kad iki 7 tipo viskas Ok jei yra paveldėjimas.
Geriausias vaistas magnis, kalis ir kokios raminamos žolelės ir mėgaukis artėjančia švente 4u.gif
Kai pas kardiologus eisi tik nepulk gerti statinų ir nesutik jokiam kraujo valymui, sako nuo jo dar paskui pablogėja. Jauna, sportuoji, sveikai gyveni, tikrai dar kraujagyslės neturėtų būti užkalkėję.
Sėkmės, būtinai parašyk kaip pas gydytojus sekėsi, ką rekomendavo. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
Matau vasaroja visi, tyluma temoje. Aš tai užsukau pasidžiaugti, kad mano cholesterolis bendras per 1,5 mėn. sumažėjo nuo 9,8 iki 7,1 thumbup.gif Laikiausi sumažinto chol. dietos, cholestop gėriau ir angliavandenius apribojau. žiūrėsim kaip bus toliau. Kaip kitiems sekasi?
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2012 08 10, 11:27)
Laba diena,
Matau vasaroja visi, tyluma temoje. Aš tai užsukau pasidžiaugti, kad mano cholesterolis bendras per 1,5 mėn. sumažėjo nuo 9,8 iki 7,1  thumbup.gif  Laikiausi sumažinto chol. dietos, cholestop gėriau ir angliavandenius apribojau. žiūrėsim kaip bus toliau. Kaip kitiems sekasi?

Nu šaunu, Minte, kad taip pavyko susimažinti cholesterolį. Aš niekaip neprisiruošiu išsitirti, manau, kad ir nebus sumažėjęs. Ar tiksliai įvardijai vaistų pavadinimą? Google man išmetė bent tris panašius pavadinimus.
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2012 08 15, 13:52)
Nu šaunu, Minte, kad taip pavyko susimažinti cholesterolį. Aš niekaip neprisiruošiu išsitirti, manau, kad ir nebus sumažėjęs. Ar tiksliai įvardijai vaistų pavadinimą? Google man išmetė bent tris panašius pavadinimus.

Negalėčiau pasakyti, ar jie čia tikrai padėjo, gal ir dieta, gal ir kažkiek vaistai, gal dar savaime po maitinimo pasireguliavo.
vaistus šituos geriu
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2012 08 10, 13:27)
Laba diena,
Matau vasaroja visi, tyluma temoje. Aš tai užsukau pasidžiaugti, kad mano cholesterolis bendras per 1,5 mėn. sumažėjo nuo 9,8 iki 7,1  thumbup.gif  Laikiausi sumažinto chol. dietos, cholestop gėriau ir angliavandenius apribojau. žiūrėsim kaip bus toliau. Kaip kitiems sekasi?

Sveika smile.gif
Saunu,kad sekasi kovoti su cholesteroliu.Ta pacia problema turiu ir as.Kai turejau jo 9,tai kardiologe paziurejo echoskopu jog prie kraujagysliu nera jo prikibe,tai liepe zuvu taukus po 2000mg. 2 kart dienoj gerti.Tai per 2 men.nukrito iki normos 5.
Dabar vel buvo jo 7.Tai 1men. pageriau tokiom dozem,dabar cholesterolis 6.
Man blogiausia kai jis padideja,tai labai sutrinka atmintis,labai sunku susikaupti,susikoncentruoti.
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 08 15, 14:42)
Sveika smile.gif
Saunu,kad sekasi kovoti su cholesteroliu.Ta pacia problema turiu ir as.Kai turejau jo 9,tai kardiologe paziurejo echoskopu jog prie kraujagysliu nera jo prikibe,tai liepe zuvu taukus po 2000mg. 2 kart dienoj gerti.Tai per 2 men.nukrito iki normos 5.
Man blogiausia kai jis padideja,tai labai sutrinka atmintis,labai sunku susikaupti,susikoncentruoti.

lina46, aš taip ir galvojau, kad kol geriami kokie nors prepatatai chol. sumažės, o nustojus vartoti vėl šoktels. Jei yra polinkis į didėjimą, tai sunku bus su juo kovoti. Čia daugiau, turbūt, nuo kepenų veiklos priklauso.
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 08 15, 16:42)
Sveika smile.gif

Aš dariausi tyrimą birželio pabaigoje, po to apsidžiaugiau, kad tiek sumažėjo ir leidau sau pailsėti nuo griežtos dietos ir žuvų taukų, tuos vaistus irgi ne taip sąžiningai gėriau apie mėnesį laiko. Dabar tyrimo nesidariau, bet iš savijautos galiu pasakyti, kad jaučiu padidėjimą, nes vėl grįžo galvos skausmas, kuris buvo praėjęs. Kadangi atostogos ir kelionės jau baigėsi, vėl griežtai imuosi gerti vaistus, žiūrėsiu kaip toliau seksis.

QUOTE(Faustinata @ 2012 08 15, 21:44)
lina46, aš taip ir galvojau, kad kol geriami kokie nors prepatatai chol. sumažės, o nustojus vartoti vėl šoktels. Jei yra polinkis į didėjimą, tai sunku bus su juo kovoti. Čia daugiau, turbūt, nuo kepenų veiklos priklauso.

Taip jei polinkis į didėjimą tai ir teks kovoti pastoviai, atsipalaiduoti turbūt nepavyks. Bet aš galvoju, jei chol kiekiui sumažinti padeda žoliniai preparatai, tai galiu juos pastoviai naudoti ar su kažkokiom pertraukom, svarbu, kad ne statinai. Tik gal reikėtų kaitalioti juos, kad nepriprastų organizmas.... O gal ir sąžiningai laikantis sveikos mitybos viskas išsispręstų. Bet dar prisideda streso faktorius doh.gif Nuo rugsėjo laukia labai įtemptas laikas, tai manau ir cholesterolis gaus progos padidėti doh.gif

Faustinata, norėjau paklausti, ar dar anksti pienių šaknis kasti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintė: 16 rugpjūčio 2012 - 06:57
QUOTE(Mintė @ 2012 08 16, 06:52)

Faustinata, norėjau paklausti, ar dar anksti pienių šaknis kasti?

norejau paklausti, o ka su jomis darote?
Atsakyti