QUOTE(Faustinata @ 2012 06 03, 11:44)
Lina46, Mintė - neturiu kuo pasidžiaugti, nes cholesterolis gerokai šoktelėjo Avižas panaudojus daugiau kaip mėnesį pablogėjo virškinimas, tuomet jų atsisakiau. Stengiausi sveikai maitintis, bet ne visada pavykdavo Šiek tiek nuramina ši citata iš vieno medicininio strapsnio: Jei padidėjęs cholesterolis , tai tik
skambutis su varpeliu, jei padidėjęs trigliceridų kiekis, tai jau
varpo dūžiai. Dabar benras 8,45, o trigliceridai ir DTL normos ribose, o MTL- 6,1 Pasiskaičius homosanitus, nutariau nebekreipti dėmesio, tą patį kalba ir homeopatai. O statinių preparatų niekuomet nevartosiu, kuriuos bruka vos ne per jėgą O Su Džok taškiniu masažu tikrai padėjo kaip minėjau, atsikratyti skausmingų vietų pilvo srityje. Ir toliau su juo draugauju, tik reikia turėti kantrybės Gal ką nors "žemiško" patarsite
skambutis su varpeliu, jei padidėjęs trigliceridų kiekis, tai jau
varpo dūžiai. Dabar benras 8,45, o trigliceridai ir DTL normos ribose, o MTL- 6,1 Pasiskaičius homosanitus, nutariau nebekreipti dėmesio, tą patį kalba ir homeopatai. O statinių preparatų niekuomet nevartosiu, kuriuos bruka vos ne per jėgą O Su Džok taškiniu masažu tikrai padėjo kaip minėjau, atsikratyti skausmingų vietų pilvo srityje. Ir toliau su juo draugauju, tik reikia turėti kantrybės Gal ką nors "žemiško" patarsite
Labai įdomu ką homeopatai siūlo? Ar skiria ką nors naudoti ar kokių patarimų. Nes žemiško kol kas nelabai aišku kur rasti.
O man papuolė kol kas liuks kardiologės, aplankiau dvi. Nei viena nebruka statinų, viena net pasakė, kad jei man būtų 60 metų tai statinai nepakenktų jau kepenims, bet mano amžiuje tai žymiai žalingiau nei cholesterolis. Ji sako turi pacientų su 14 bendro cholesterolio ir puikiai gyvena. Jei paveldėta, tai nelabai ką čia ir padarysi, aišku, koreguoti dietą ji siūlo, bet kategoriškai nevalgyti cholesterolio turinčio maisto tikrai neliepia. viską valgyti su saiku, taip kad psichikai streso nebūtų. Kuo daugiau streso tuo daugiau kepenys pagamins blogojo cholesterolio.
Mano trigliceridai taip pat normoje tik blogasis 6,5. nei antsvorio, nei spaudimo neturiu, tai sako stebėti save reguliariai pasidaryti tyrimus (kas 6 mėn) ir ramiai gyventi. Arterosklerozė lygiai taip pat ateina tiems kieno aukštas chol. ir kieno normalus. Čia mane taip nuramino.
Dar šeimos gydytoja siunčia pas endokrinologą. Ryt eisiu, čia manau statinus kiš. Bet aš noriu išklausyti visokių nuomonių, ir nesiginčisiu pasiimsiu receptą, o gerti tikrai nesiruošiu.
Pabandysiu pirmiausia su šiokiais tokiais apribojimais, atostogomis pabandysiu atsipalaiduoti, pailsėti. Tada rudenį tyrimus darysiu, jei rezultatas bus nieko gero. Bandysiu homosanitus metodus. Baugu atrodo, bet kai pagalvoju, keletą metų be jokio sustojimo valgiau tai kas papuolą, riebiai, saldžiai, pyragai tortai, transriebalai , tai jei keletą mėnesių išbandysiu ir kitą valgymo būdą, manau tikrai nemirsiu dėl to.