QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2012 03 01, 19:50)
Sveriu 60 kg ir man tuoj bus 33 metai. Su skydliauke man viskas ciki. Vargina aukstas spaudimas ir daznas sirdies pulsas. Manau cholesteroli paveldejau is tevu - amzinatilsi teveliui buvo infarktas, o mamytei reikia vel sirdies operacijos (buvo darytas suntavimas pries 18 metu)
Dabar mazinu sviesto, majonezo, tortu, saldumynu, pyragu vartojima, geriu zuvies taukus, rytais zalia arbata, ir fizinis aktyvumas - vandens aerobika 2-3 kart per savaite.
Atsisakyti maisto ir sest ant dietos nesiruosiu (stengiuosi nepersivalgyti, nors ne visad iseina), nes nemanau kad nuo maisto jis toks didelis. Su vyru valgom ta pati, jo cholesterolis - norma.
Atsiveriau cia Jums, pasipasakokit ir jus savo cholesterolio istorijas!
P.S. Turiu siuntima i Kauno Klinikas, gal kas parekomenduotu gydytoja kardiologa, kuris padetu isspresti cholesterolio problema.
sveiki ir aš pas jus su padidėjusiu cholesteroliu
Jei istorija, tai mano cholesterolis visada būdavo padidėjęs apie 6,3, tai greičiausiai paveldėta iš mamos. Anksčiau jokios dietos jo nesumažino nei punkteliu.
Paskutinius 4 metus buvau nėščia ir maitinau (dviejų vaikų susilaukiau). Maitinausi normaliai jokių apribojimų, potraukis saldumynams ir tortas žiaurus, sviestukai, grietinėlės ir grietinės, šonkauliukai ir picos, kažkaip buvau pamiršusi ta cholestrolį (taip buvo gera
). Baigiau maitinti ir po 6 savaičių atsitiktinai Camelijoje vykusioje akcijoje pasitikrinau cholesterolį, o ten rodo 8,1
man šokas, kitą dieną einu i polikliniką darau lipidogramą bendras chol jau 9,8
padidėjęs ir geras ir blogas, tik trigliceridai normoje.
Dėl širdies, tai prieš 1,5 m daryta echo pakitimų nerodė, o šiaip iki tyrimo jau kelis mėnesnius vis dažniau užeina širdies stiprus plakimas, bukas skausmas. Šiandien einu pas kardiologą žiūrėsiu... norėjau paklausti ar KMUK buvote, rašote, kad siuntimą turite... aš negavau talonų, eisiu kitur, o jei ką vėlau KMUk. Tiesa, pasidariau viso pilvo echo, jokių pakitimų. Dar turiu siuntimą pas endokrinologą. Šeimos gyd. gąsdina statinais, bet juos gersiu vėliausiai. Ar kas nors negirdėjote apie kepenų valymą
Tulčinos klinikoje, įdomu ar padeda...
tiesa sveriu 50 kg, man 35 ... norėčiau sportuoti, bet taip širdis kala, kad baisu...
QUOTE(*DonAngel* @ 2012 03 02, 12:19)
Labas,
jetau skaitau ir viskas lyg ampie mane: sveriu tiek pat ir aktyviai 3 k./sav. sportuoju aerobiką. Skydliaukę ką tik tyriausi viskas OK. Ir manau, kad padidėjęs cholest. mano yra paveldėtas. Mano vyras su viršsvoriu ir valgome abu tą patį maistą - tai pas ji norma. Vieni paradoksai
Vaistinėje, kai išsikalbėjau - sako jūs tikras fenomenas
Kazkur girdejau, kad su maisto reguliavimu, galima sumažinti cholest. tik 10-20 %, tai nelabai verta kankintis...
Geriu šiuo metu vaistus, Grybe išrašė, matysim po kurso, kas bus pasikeitę, bet širdis jaučia, kad bus tas pats - 7 (bendras), nes manau, kad dėl paveldėjimo jo nepareguliuosiu...
KOkius geriate? Statinus? Aš geriu cholestop vakarais po 2 kaps. po dvi kapsules žuvų taukų su Omega 3 ir laikausi kol kas griežtos dietos be cholesterolio... Bet kai paskaitau tuos straipsnius prieštaringus, tai nebežinau kuo tikėti...
QUOTE(Faustinata @ 2012 03 05, 11:24)
Na taip, man beveik visada buvo skausminga vieta ties kepenim ir bamba. Tai jei patikėsit, aš tų vietų skausmingumą beveik panaikinau su Su Džok
Bus įdomu, kai atliksiu kraujo tyrimą balandžio pradžioje.
su džok taškinis masažas? O gal jau darėte chol.tyrimus po avižų dietos?
QUOTE(Loacker @ 2012 03 06, 10:44)
laba, ir as netiketai suzinojau, kad man padidejes cholesterolis, nestumo metu turejau tromboze, dabar maitinu krutimi, paskaiciusi moksline literatura ir ne tik suzinojau, kad nestumo ir zindymo metu cholesterolis gali ryskiai soktelt. siaip visalaik mityba ziurejau ir ziuriu, tai ta zinia man kaip is dangaus. ar buvo kam, kad pabaigus maitint tas padidejimas dingtu ? o kur dar stresai per paskutini menesi, del savo ir vaiko sveikatos, kai atsirado trombas...busiu labai dekinga
mano cholesterolis biski virs 7.
Ir aš tikiuosi, kad man taip sukėlė cholesterolį, nuovargis, maitinimas krūtimi, stresas. Būtinai parašykite kokie bus tyrimai kai darysite, parašysiu ir aš, nes geriausi patarimai iš patirties.
Kažkas rašė apie kraujagyslių tyrimą, tai čia koks tyrimas, reiktų pasidaryti gal, nes ir galvą dažnai skauda..
O vandens gėrimas sakykim 3 l per parą turbūt jokio poveikio chol mažinimui neturi, juk jis netirpus vandenyje?