Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

QUOTE(Valatke @ 2012 01 02, 16:26)
As esu normalaus kuno sudejimo (anksciau isvis buvau liesa:), pieno produktu nevartoju nuo 7 men, miltiniu su saiku, nerukau, nevartiju alkoholio ir t.t. - cholesterolis  -9.buvau pradejus vartot vaistus Atoris, tai gal nuo to (kaip salutinis poveikis parasytas) - pradejo slinkti plaukai saujom.Siuo metu gydytojas liepe nutraukt vaistus, bet plaukus jau reiktu skaiciuot  tongue.gif Dabar nesitikrinau cholesterolio, bet speju vel 9.
Mano sese liesa visiskai. Sveiko gyvenimo salininke (su ytin retais nukrypimais) - joga, arbateles ir t.t. Colesterolis - 7.
Sesers vaikas 13 metu - patikrino siais metais cholesteroli - 7.,
Tai as jau nebelabai tikiu, kad galima butu kazka padeti papildais ir pan. Tiesiog tai eina kaip genetinis paveldimumas, o tokie dalykai beveik nesikooreguoja (nebent chemija)

Tame ir esmė, kad baidotės tikro maisto- pieno, mėsos riebalų.
Cholesterolis maiste neturi nieko bendra su cholesteroliu kraujagyslėse.

http://ligos.sveikas..._melas_i_dalis/

http://ligos.sveikas..._melas_2_dalis/

Diabetas ir aterosklerozė vegetarus pažeidžia žymiai anksčiau, negu valgančius mėsą. Kuo daugiau mityboje angliavandenių, tuo greičiau progresuoja nutukimas, diabetas ir aterosklerozė. Tokiu būdu, cholesterolis, kurio vegetarų maiste praktiškai nėra, negali tapti aterosklerozės priežastimi.

vienai tokiai pat vegetarei, gydytojai nustatė cholesterolio 11. Paskirti statinai, kurių ji nė nesiruošė naudoti. Pasiieškojo kitos išeities
Dabar laikosi dietos, kur privaloma kasdien suvalgyti 150 gr sviesto, tikros grietinės, lašinių.
Ir ką manot? po 2 savaičių cholesterolio liko tik 7 lotuliukas.gif (o tai jau normali biologų-ne statinus stumdančių medikų) nustatyta norma.
taigi baikit "kapot " kruopas ir ryti statinus, kurie šalutinių poveikių gausa pavers jus amžinais ligoniais .
 ! 
Žinutė koreguota moderatoriaus: draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše, tiek siunčiami dalyviams asmeninėmis žinutėmis)
Atsakyti
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2012 03 01, 19:50)

Sveriu 60 kg ir man tuoj bus 33 metai. Su skydliauke man viskas ciki. Vargina aukstas spaudimas ir daznas sirdies pulsas. Manau cholesteroli paveldejau is tevu - amzinatilsi teveliui buvo infarktas, o mamytei reikia vel sirdies operacijos (buvo darytas suntavimas pries 18 metu)

Dabar mazinu sviesto, majonezo, tortu, saldumynu, pyragu vartojima, geriu zuvies taukus, rytais zalia arbata, ir fizinis aktyvumas - vandens aerobika 2-3 kart per savaite.
Atsisakyti maisto ir sest ant dietos nesiruosiu (stengiuosi nepersivalgyti, nors ne visad iseina), nes nemanau kad nuo maisto jis toks didelis. Su vyru valgom ta pati, jo cholesterolis - norma.

Atsiveriau cia Jums, pasipasakokit ir jus savo cholesterolio istorijas!  4u.gif

P.S. Turiu siuntima i Kauno Klinikas, gal kas parekomenduotu gydytoja kardiologa, kuris padetu isspresti cholesterolio problema.

sveiki ir aš pas jus su padidėjusiu cholesteroliu doh.gif Jei istorija, tai mano cholesterolis visada būdavo padidėjęs apie 6,3, tai greičiausiai paveldėta iš mamos. Anksčiau jokios dietos jo nesumažino nei punkteliu.
Paskutinius 4 metus buvau nėščia ir maitinau (dviejų vaikų susilaukiau). Maitinausi normaliai jokių apribojimų, potraukis saldumynams ir tortas žiaurus, sviestukai, grietinėlės ir grietinės, šonkauliukai ir picos, kažkaip buvau pamiršusi ta cholestrolį (taip buvo gera smile.gif ). Baigiau maitinti ir po 6 savaičių atsitiktinai Camelijoje vykusioje akcijoje pasitikrinau cholesterolį, o ten rodo 8,1 doh.gif man šokas, kitą dieną einu i polikliniką darau lipidogramą bendras chol jau 9,8 unsure.gif padidėjęs ir geras ir blogas, tik trigliceridai normoje.
Dėl širdies, tai prieš 1,5 m daryta echo pakitimų nerodė, o šiaip iki tyrimo jau kelis mėnesnius vis dažniau užeina širdies stiprus plakimas, bukas skausmas. Šiandien einu pas kardiologą žiūrėsiu... norėjau paklausti ar KMUK buvote, rašote, kad siuntimą turite... aš negavau talonų, eisiu kitur, o jei ką vėlau KMUk. Tiesa, pasidariau viso pilvo echo, jokių pakitimų. Dar turiu siuntimą pas endokrinologą. Šeimos gyd. gąsdina statinais, bet juos gersiu vėliausiai. Ar kas nors negirdėjote apie kepenų valymą Tulčinos klinikoje, įdomu ar padeda...
tiesa sveriu 50 kg, man 35 ... norėčiau sportuoti, bet taip širdis kala, kad baisu...
QUOTE(*DonAngel* @ 2012 03 02, 12:19)
Labas,

jetau skaitau ir viskas lyg ampie mane: sveriu tiek pat ir aktyviai 3 k./sav. sportuoju aerobiką. Skydliaukę ką tik tyriausi viskas OK. Ir manau, kad padidėjęs cholest. mano yra paveldėtas. Mano vyras su viršsvoriu ir valgome abu tą patį maistą - tai pas ji norma. Vieni paradoksai doh.gif  Vaistinėje, kai išsikalbėjau - sako jūs tikras fenomenas rolleyes.gif

Kazkur girdejau, kad su maisto reguliavimu, galima sumažinti cholest. tik 10-20 %, tai nelabai verta kankintis...
Geriu šiuo metu vaistus, Grybe išrašė, matysim po kurso, kas bus pasikeitę, bet širdis jaučia, kad bus tas pats - 7 (bendras), nes manau, kad dėl paveldėjimo jo nepareguliuosiu...

KOkius geriate? Statinus? Aš geriu cholestop vakarais po 2 kaps. po dvi kapsules žuvų taukų su Omega 3 ir laikausi kol kas griežtos dietos be cholesterolio... Bet kai paskaitau tuos straipsnius prieštaringus, tai nebežinau kuo tikėti...

QUOTE(Faustinata @ 2012 03 05, 11:24)
Na taip, man beveik visada buvo skausminga vieta ties kepenim ir bamba. Tai jei patikėsit, aš tų vietų skausmingumą beveik panaikinau su Su Džok rolleyes.gif  Bus įdomu, kai atliksiu kraujo tyrimą balandžio pradžioje.

su džok taškinis masažas? O gal jau darėte chol.tyrimus po avižų dietos?

QUOTE(Loacker @ 2012 03 06, 10:44)
laba, ir as netiketai suzinojau, kad man padidejes cholesterolis, nestumo metu turejau tromboze, dabar maitinu krutimi, paskaiciusi moksline literatura ir ne tik suzinojau, kad nestumo ir zindymo metu cholesterolis gali ryskiai soktelt. siaip visalaik mityba ziurejau ir ziuriu, tai ta zinia man kaip is dangaus. ar buvo kam, kad pabaigus maitint tas padidejimas dingtu ? o kur dar stresai per paskutini menesi, del savo ir vaiko sveikatos, kai atsirado trombas...busiu labai dekinga 4u.gif mano cholesterolis biski virs 7.

Ir aš tikiuosi, kad man taip sukėlė cholesterolį, nuovargis, maitinimas krūtimi, stresas. Būtinai parašykite kokie bus tyrimai kai darysite, parašysiu ir aš, nes geriausi patarimai iš patirties.

Kažkas rašė apie kraujagyslių tyrimą, tai čia koks tyrimas, reiktų pasidaryti gal, nes ir galvą dažnai skauda..

O vandens gėrimas sakykim 3 l per parą turbūt jokio poveikio chol mažinimui neturi, juk jis netirpus vandenyje?

Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2012 05 29, 16:09)
sveiki ir aš pas jus su padidėjusiu cholesteroliu  doh.gif  Jei istorija,  tai mano cholesterolis visada būdavo padidėjęs apie 6,3, tai greičiausiai paveldėta iš mamos.

tiesa sveriu 50 kg, man 35 ... norėčiau sportuoti, bet taip širdis kala, kad baisu...

svoris 50 kg. O prie kokio čia ūgio? rolleyes.gif gal tu coliukė?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 30 gegužės 2012 - 09:14
QUOTE(" voresta " @ 2012 04 30, 14:52)
vienai tokiai pat vegetarei,  gydytojai nustatė cholesterolio 11. Paskirti statinai, kurių ji nė nesiruošė naudoti. Pasiieškojo kitos išeities
Dabar laikosi  dietos, kur privaloma kasdien suvalgyti 150 gr sviesto, tikros grietinės, lašinių.
Ir ką manot? po 2 savaičių cholesterolio liko tik 7  lotuliukas.gif  (o tai jau  normali biologų-ne statinus stumdančių medikų) nustatyta norma.
taigi baikit "kapot " kruopas ir ryti statinus, kurie šalutinių poveikių gausa pavers jus amžinais ligoniais .

Vakar buvau pas kardiologę, papasakojau apie griežtą dietą be cholesterolio, tai ji sakė tą patį, kad jei nevalgysiu kepenys pačios pagamins, geriau valgyti protingai, nepiktnaudžiaujant, nesinervinti ir stengtis kiek galima mažiau galvoti apie cholesterolį.
Labai atrodo paprasti patarimai, bet sunku nesinervinti ir negalvoti kai cholesterolis toks. Bandysiu dėliotis maistą, susigrąžinsiu i maisto gaminimą kažkiek sviesto, kažkiek grietinės ir jogurtą valgysiu normalų ne tą 0 procentų, nuo kurio tik skrandžio rūgštingumas kylą.
Įdomu, ar nėra temos apie mitybą kai padidėjęs cholesterolio kiekis. Manau turėtų reikalai eiti į gerą, jei maistas būtų nelabai riebus ir skanus, nes man becholesterlio dieta žiauriai neskani, valgau ir vistiek alkana.... nuo to nervas ima ir dar labiau kyla cholesterolis.
Gaila, kad tema nurimus visai, būtų įdomu pasitarti ir sužinoti kaip kitoms sekasi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2012 05 30, 09:13)
svoris 50 kg. O prie kokio čia ūgio? rolleyes.gif  gal tu coliukė?

[QUOTE]

Ūgis 165 cm 4u.gif kardiologė sakė, pagal KMI nepavalgius turputį lotuliukas.gif šiaip kai būnu normalaus svorio tai 54 kg
Atsakyti
Cholesteroliui labai gerai Omega 3 su česnaku. Tačiau vien Omega 3 ne visiems padeda- už cholesterolį atsakingas B12.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2012 05 30, 17:41)
Vakar buvau pas kardiologę, papasakojau apie griežtą dietą be cholesterolio, tai ji sakė tą patį, kad jei nevalgysiu kepenys pačios pagamins, geriau valgyti protingai, nepiktnaudžiaujant, nesinervinti ir stengtis kiek galima mažiau galvoti apie cholesterolį.
Labai atrodo paprasti patarimai, bet sunku nesinervinti ir negalvoti kai cholesterolis toks. Bandysiu dėliotis maistą, susigrąžinsiu i maisto gaminimą kažkiek sviesto, kažkiek grietinės ir jogurtą valgysiu normalų ne tą 0 procentų, nuo kurio tik skrandžio rūgštingumas kylą.
Įdomu, ar nėra temos apie mitybą kai padidėjęs cholesterolio kiekis. Manau turėtų reikalai eiti į gerą, jei maistas būtų nelabai riebus ir skanus, nes man becholesterlio dieta žiauriai neskani, valgau ir vistiek alkana.... nuo to nervas ima ir dar labiau kyla cholesterolis.

mano vyras cholesterolį( o ir cukrų) kraujyje sėkmingai susimažino (per 4 mėn) laikydamasis mažai angliavandenių turinčios dietos. Užtat daug termiškai neapdorotų riebalų- valgė lašinius, grietinę, grietinėlę, sviestą+ baltyminis maistas + nekrakmolingos daržovės.
Anksčiau nerašiau, nes dar neturėjom tyrimų rezultatų, dabar jau turim thumbup.gif
va, net medikai jau pripažįsta
Profesorius, habilituotas daktaras, kraujagyslių chirurgas Giedrius Uždavinys sakė neturintis duomenų, kad žmogui badaujant valosi kraujagyslės ir nyksta susidariusios aterosklerotinės plokštelės, tačiau mano, jog dieta padėtį gali šiek tiek pagerinti. Susirgus kraujagyslių ligomis patartina normalizuoti kūno svorį, daugiau judėti ir kontroliuoti cholesterolio kiekį kraujyje. Profesorius mano, kad žmogui didžiulę žalą padaro gausus angliavandenių vartojimas. „Nesu nusiteikęs prieš dietas. Pats esu laikęsis mažai angliavandenių turinčios dietos – cholesterolio kiekis kraujyje mažėjo“, – tvirtino G.Uždavinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 30 gegužės 2012 - 20:40
QUOTE(dita09 @ 2012 05 30, 19:37)
Cholesteroliui labai gerai Omega 3 su česnaku. Tačiau vien Omega 3 ne visiems padeda- už cholesterolį atsakingas B12.

Labai gaila, kad esu alergiška česnakui, taip pat kitiems puikiem produktams kaip morkos, bičių produktai, citrusiniai...
Apsilankiau dar pas vieną kardiologę, tai paskyrė sako labai stiprius natūralius vaistus nuo cholesterolio omacor 1000 mg. bet labai brangūs, įdomu ar kas bandėte? Kol kas tikrai nepirksiu, bandysiu koreguoti dietą rekomenduoja suvalgyti 200-300 mg cholesterolio per parą. Čia surašyta koks produktas turi kiek cholesterolio
cholesterolio kiekiai produktuose
Dar neskaičiavau tas rekomenduojamas kiekis daug ar mažai riebalų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2012 05 31, 16:50)

Apsilankiau dar pas vieną kardiologę, tai paskyrė sako labai stiprius natūralius vaistus nuo cholesterolio omacor 1000 mg. bet labai brangūs, įdomu ar kas bandėte? Kol kas tikrai nepirksiu,

ir teisingai padarysi, nes kas iš tiesų yra tas" vaistas"?
Omega-3 rūgščių etilo esteriai
o kam tau Omega3, kuri, neva, eskimus apsaugo nuo cholesterolio

Tiesa yra ta, kad eskimai nežino daugelio degeneratyvinių susirgimų ne dėl ypač kenksmingų Omeg-3 vartojimo, o dėl kitų faktorių. Omega-3 yra vienintelis trūkumas jų idealioje visais kitais atžvilgiais dietoje.

Kuo gi gera eskimų dieta?

1. Joje nėra cukraus.
          2. Joje beveik nėra krakmolo.
          3. Labai mažas kiekis Omega-6.
          4. Jokių perkeptų, denatūruotų baltymų.
          5. Labai didelis vartojamų produktų maistingumas (vitaminai, mineralai, aminorūgštys, sočiosios riebiosios rūgštys, steroliai).
          6. Daug vartojama mėsos ir žuvies neapdorotos.
          7. Viskas, ko negalima valgyti žalio, yra verdama ir geriama kaip buljonas.
          8. Valgomos kremzlės ir kaulų čiulpai.
          9. Valgomi daugelis liaukų ir organų – antinksčiai, skydliaukė, smegenys – jie kartu su hormonais, sočiomis rūgštimis ir steroliais apsaugo    nuo Omega-3 žalojančio poveikio.
          10. Retai persivalgo.
          11. Puikus tulžies ir žarnyno mikrofloros funkcionavimas.

Šie 11 punktų yra pliusai. Minusas tik vienas:  10% kalorijų gaunamų iš Omega-3.

Tvirtinti, kad žuvies taukai – tai būtent tai, kas apsaugo nuo organizmo degradavimo, tai tas pats, ką tvirtinti, jog jogurtas – Hundzos slėnio gyventojų ilgaamžiškumo priežastis. Laikantis idealios dietos, lašiša, jei ją vartoti retkarčiais, visai priimtinas maistas. Bet visais kitais atvejais, maitinantis taip, kaip tai daro dabar daugelis, ties lašiša reikia kabinti lentelę su užrašu:

„Pavojinga! Turi  10% riebiųjų rūgščių Omega-3, greitinančių senėjimą ir didinančių tikimybę susirgti širdies-kraujagyslių ligomis ir vėžiu“.

Eskimams pavyksta  ilgai gyventi vartojant padidintą Omega-3 riebiųjų rūgščių kiekį tik  idealios visais kitais atžvilgiais dietos sąskaita. Pamiršta žmonės dar ir tai, kad eskimai gyvena ten, kur šalta. Kuo aukštesnė aplinkos temperatūra, tuo Omega-3 daroma žala yra didesnė.

taigi, ir ties omacor 1000 mg reikėtų tokios pat lentelės, kaip ties lašiša mirksiukas.gif
dar internete yra vienas irgi geras straipsnis apie tą patį, ieškokit gooogle Ar verta vartoti Omega3
Atsakyti
Lina46, Mintė - neturiu kuo pasidžiaugti, nes cholesterolis gerokai šoktelėjo g.gif Avižas panaudojus daugiau kaip mėnesį pablogėjo virškinimas, tuomet jų atsisakiau. Stengiausi sveikai maitintis, bet ne visada pavykdavo blush2.gif Šiek tiek nuramina ši citata iš vieno medicininio strapsnio: Jei padidėjęs cholesterolis , tai tik
skambutis su varpeliu, jei padidėjęs trigliceridų kiekis, tai jau
varpo dūžiai.
Dabar benras 8,45, o trigliceridai ir DTL normos ribose, o MTL- 6,1 doh.gif Pasiskaičius homosanitus, nutariau nebekreipti dėmesio, tą patį kalba ir homeopatai. O statinių preparatų niekuomet nevartosiu, kuriuos bruka vos ne per jėgą tongue.gif O Su Džok taškiniu masažu tikrai padėjo kaip minėjau, atsikratyti skausmingų vietų pilvo srityje. Ir toliau su juo draugauju, tik reikia turėti kantrybės smile.gif Gal ką nors "žemiško" patarsite biggrin.gif
Čia dar radau naudingos informacijos:
http://ligos.sveikas...holesterolemija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Faustinata: 03 birželio 2012 - 12:03
QUOTE(Faustinata @ 2012 06 03, 12:44)
Pasiskaičius homosanitus, nutariau nebekreipti dėmesio, tą patį kalba ir homeopatai.

tas portalas turi paieškos langelį viršuje, dešinėje, įrašyk ten žodį cholesterolis
Yra dar daug geros informacijos .Vienas žmogus rašo :
Labai atsitiktinai suradau Homosanitus internetinį puslapį ir pirmiausia užkliuvo straipsnis „Cholesterolio reabilitacija“. Skaičiau tą straipsnį kartą, dar kartą ir dar daugelį kartų... Negalėjau patikėti, kad tie rekomenduojami „puikūs“ cholesterolį mažinantys vaistai – statinai – gali visiškai mane pražudyti. Padaryti kraujo tyrimai parodė karčią tiesą – statinai pakenkė kepenims ir vietos gydytoja liepė nutraukti jų vartojimą.  Nustojau juos vartoti. Tačiau nuvykus į Kauno klinikas konsultacijai, gydytojas - kardiologas ir net profesorius neleido net prasižioti apie tai, jog nevartosiu statinų. „Reikia, nes kitaip gresia staigi mirtis...“,- sakė profesorius. Išrašė receptą, tiesa, jau, kaip jie sakė, daug saugesniems vaistams „Sortis“.

Tada jiems neprieštaravau, bet pasilikau prie savo nuomonės, kad aš jų nevartosiu. Nupirkau šiuos vaistus, bet pilna dėžutė iki šiol tebeguli spintoje. Tada dar paklausiau ir kitų medikų patarimų: nevalgyti kiaušinių trynių, mėsos, kitų produktų, kuriuose daug cholesterolio.

Kas gi man beliko – pradėjau vegetarišką maitinimąsi: be mėsos, be kiaušinių, be grietinės, be sviesto... ir, aišku, be statinų... Naudos buvo tik tiek, kad šiek tiek nukrito svoris, kuris, metus rūkyti, buvo padidėjęs apie 10 kg. O cholesterolis? Cholesterolis vis augo... Išaugo beveik iki 9. O mano šeima, norėdama man padėti išgyventi, visokiais įmanomais būdais ieškojo išeities. Daugiausiai naudingos informacijos gaudavome pavartę Homosanitus puslapius. Straipsnį „Cholesterolio reabilitacija“ esame netgi atspausdintą popierinį variantą perdavę skaityti tiems patiems kardiologams, kurie siūlė vartoti statinus.

Kadangi vegetariška mityba, kaip man pasirodė, naudos nedavė, o atvirkščiai, priėjau išvados, keisti mitybą. Vegetarišką mitybą „padėjau į šalį“ ir vėl pradėjau valgyti viską, tik saikingai, taip pat ir mano taip mėgstamus kiaušinius. Atrodo, man dar daugiau jų norėjosi, nei anksčiau. O čia dar Velykos – kiaušinių šventė.  Po švenčių nusprendžiau padaryti kraujo tyrimus, pažiūrėti, koks gi gali būti mano cholesterolio kiekis, tiek suvalgius kiaušinių trynių, kurių gydytojai, šiukštu, nurodė vartoti labai jau saikingai, nes jie turi daug cholesterolio.  Ką gi jūs manote, mano baisiam nustebimui, cholesterolio kiekis buvo labai sumažėjęs. Jis buvo tik 6.3. Iš to man teko padaryti išvadas.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2012 06 03, 11:13)
tas portalas turi paieškos langelį viršuje, dešinėje, įrašyk ten žodį cholesterolis
Yra dar daug geros informacijos .Vienas žmogus rašo :

Taip , Voresta, visiškai sutinku su tuo žmogumi 4u.gif Mano tėvukai jau anapilin iškeliavę, kurie išgyveno virš 80- ies, taip ir nesužinoję savo cholesterolio. O mes privalome formacininkams kišenes pripildyti ir save nuodyti. Apie omegas esu blogos nuomonės, nes visai neaišku iš kokio "gerumo" žuvelių ji pagaminta. Šiais laikais jau nebėra kuo tikėti verysad.gif
Atsakyti
nesvarbu, iš kokių žuvelių jas gamina, svarbu jų santykis maiste ir žala, kurią daro šio santykio nebuvimas.

Artritas, žvynelinė, trombozė, serotonino ir katecholaminų perteklius, silpna kraujo ląstelių kilerių veikla, alergija, visų rūšių skausmai, PMS, širdies kraujagyslių ligos, uždegimai ... tai ligos, kurias įtakoja medžiagos, medicinoje vadinamos prostaglandinais (PG). Prostglandinai skirstomi į tuos, kurie:

1.Slopina uždegimus (PG1).

2.Skatina uždegimus (PG2).

3.Blokuoja PG2. (PG3).

Normaliai funkcionuojančiame organizme prostaglandinų santykis turi būti toks:

PG1/(PG2+PG3) = 1/1

Tai vėlgi akivaizdžiai pasireiškianti priešybių vienybė. Pažeidus šį santykį į vieną ar kitą pusę turėsime fizinius skausmus.
[SIZE=7]
Nuo ko priklauso šis santykis organizme? Nuo jame sintetinamų arba gaunamų iš išorės polinesočiųjų riebiųjų rūgščių Omega6 ir Omega3, kurios yra gamybinė medžiaga prostaglandinams. Sveikame organizme jų santykis turi būti  1:1. Daugelį amžių mūsų maiste šis santykis toks ir buvo, tačiau atėjo pramonės revoliucija su savo presais ir mus taip užspaudė, kad šis santykis mūsų maiste tapo 10:1, o kai kam (pvz, pigaus saulėgrąžų aliejaus mėgėjams) ir 25:1.

PG1 sintetinti organizme reikalingos Omega3,  PG2 – Omega6. Kuomet organizme yra pažeidžiamas balansas tarp šių dviejų r. rūgščių į Omega6 didėjimo pusę, tada organizme prasideda visa eilė aukščiau  paminėtų problemų. Kaip tokiu atveju gydo valstybinė medicina? Ji skiria kokius nors priešuždegiminius vaistus, kurie stabdo prostaglandinų PG2 sintezę arba skiria Omega3, kurios yra   PG1 sintezės pagrindas. Abiem atvejais gaunamas trumpalaikis savijautos pagerėjimas, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje šie abu metodai tik žaloja organizmą. Esant kai kurioms būsenoms Omega3 perteklius organizme duos trumpalaikį pagerėjimą, bet žala organizmui nuo to bus didesnė, negu esant Omega6 pertekliui organizme. Skirtumas tik toks, kad skiriasi vien pojūčiai: vartojant per daug Omega6 – akivaizdūs, nes esant uždegimams – skauda, o vartojant Omega3 koncentruotas ir  per daug – degraduojantis procesas vyksta ilgą laiką nieko nejaučiant ir tik daug vėliau pasirodo visu savo grožiu kokioje nors infarkto ar insulto formoje.

čia tik nedidelė citata, tęsinį susiraskit...

naminių, kaimo palaidų, kombikormais nelesinamų vištų kiaušiniuose Omega6 ir Omega3 santykis yra 1:1. Neturinčių laisvės ir lesinamų daug Omega6 turinčiais pašarais vištų kiaušiniuose šis santykis yra 3-20:1. O Omega6 perteklius išbalansuoja organizme prostaglandinų gamybą – didėja uždegimus skatinančių ir mažėja uždegimus slopinančių.
Tas pat su pienu ir mėsa, nes gyvulių pašarai "praturtinami" pigių aliejų gamybos atliekomis... va taip ir maitinamės... va ir uždegimai iš kur ..

QUOTE(Faustinata @ 2012 06 04, 13:07)
O mes privalome formacininkams kišenes pripildyti ir save nuodyti.

o mes galim šviestis ir išmokti gyventi be jų malonės thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 04 birželio 2012 - 13:43