Sveiki,
Visai neseniai, pries pusmeti nustate cholesterolio kieki - 9. Geriau Zaranta 20 mg du menesius, bet po to atsitokejau - negi gersiu visa gyvenima sia chemija? Po vaistu vartojimo cholesterolis mazesnis nei norma. Tiksliai nepamenu, bet nesieke bendras net keturiu. Savijauta buvo prasta - toks jausmas kad niekam nebeturejau jegu - isnyko raumenys - sunku pasidare net galva issiplaut duse atsistojus.
Po 2 menesiu vel tyrimas - cholesterolis jau 7.6.
Po 2 sav. vel tyrimas - cholesterolis jau 6.5
Taigi visi daryti cholesterolio tyrimai:
1. 9
2. Po 2 men vaistu gerimo - maziau nei norma
3. Po 2 men nieko nevartojimo - 7.6
4. Po 2 savaiciu - 6.5
Kaip suprast? Juk nieko nevartojau, dietu nesilaikiau, kodel nukrito per toki trumpa laiko tarpa? Man toks jausmas, kad cia kazkas negerai su tais tyrimais-gal tyrimas netikslus ???
Sveriu 60 kg ir man tuoj bus 33 metai. Su skydliauke man viskas ciki. Vargina aukstas spaudimas ir daznas sirdies pulsas. Manau cholesteroli paveldejau is tevu - amzinatilsi teveliui buvo infarktas, o mamytei reikia vel sirdies operacijos (buvo darytas suntavimas pries 18 metu)
Dabar mazinu sviesto, majonezo, tortu, saldumynu, pyragu vartojima, geriu zuvies taukus, rytais zalia arbata, ir fizinis aktyvumas - vandens aerobika 2-3 kart per savaite.
Atsisakyti maisto ir sest ant dietos nesiruosiu (stengiuosi nepersivalgyti, nors ne visad iseina), nes nemanau kad nuo maisto jis toks didelis. Su vyru valgom ta pati, jo cholesterolis - norma.
Atsiveriau cia Jums, pasipasakokit ir jus savo cholesterolio istorijas!
P.S. Turiu siuntima i Kauno Klinikas, gal kas parekomenduotu gydytoja kardiologa, kuris padetu isspresti cholesterolio problema.