Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

[quote=Valatke,2012 01 03, 11:38]
Pati bandziau gerti lecitina puse metu - jokiu pokyciu nebuvo verysad.gif
O as po visu svenciu galvojau ji pradet gerti, dabar suabejojau ar apsimoka?
Atsakyti
[quote=loretita2,2012 01 11, 20:55]
[quote=Valatke,2012 01 03, 11:38]
Pati bandziau gerti lecitina puse metu - jokiu pokyciu nebuvo verysad.gif
O as po visu svenciu galvojau ji pradet gerti, dabar suabejojau ar apsimoka?
[/quote]
Labutis . Geiau leticina daugiau ne puse metu jokio rezultato , teko prie tableciu pereiti maistas mano kasininkiu dieta aisku kartais nusizengiu sokoladuj bet retai retkarciais pries PMS . bigsmile.gif
Atsakyti
Senokai čia besilankiau, bet ne tiek daug atradusių sau tinkamą gydymą cholesterolio mažinimui. Šį kartą ir man teko susirūpinti, kai MTL jau virš 5, o bendras 7,6 jis kitoks ir nebūdavo. Kardiologė, žinoma, paskyrė kažkokių cheminių vaistų chol. mažinimui ir pagąsdino infarktu arba insultu. Bet nuėjus į vaistinę mane nuramino ir pasiūlė va tokį gydymą:iš vakaro užmerkti 2-4valg š. avižinių dribsnių, ryte suvalgyti, po pusryčių 2 kaps. lecitino 2 savaites, po to po vieną ir po pietų žalios arbatos, žinoma be priemaišų, deserinis š. vid. dydžio puodeliui.O arbata man patiko, sakyčiau prisidėjo prie virškinimo. Ir taip du mėnesius. Be abejo teks ir kūdesnį maistą pasirinkti biggrin.gif Patikino, kad tai išbandyta.Kažkoks rezultatas vistiek bus. Taip , kad susitiksime po dviejų mėnesių smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2012 01 29, 14:03)
Senokai čia besilankiau, bet ne tiek daug atradusių sau tinkamą gydymą cholesterolio mažinimui. Šį kartą ir man teko susirūpinti, kai MTL jau virš 5, o bendras 7,6 jis kitoks ir nebūdavo. Kardiologė, žinoma, paskyrė kažkokių cheminių vaistų chol. mažinimui ir pagąsdino infarktu arba insultu. Bet nuėjus į vaistinę mane nuramino ir pasiūlė va tokį gydymą:iš vakaro užmerkti 2-4valg š. avižinių dribsnių, ryte suvalgyti, po pusryčių 2 kaps. lecitino 2 savaites, po to po vieną ir po pietų žalios arbatos, žinoma be priemaišų, deserinis š. vid. dydžio puodeliui.O arbata man patiko, sakyčiau prisidėjo prie virškinimo. Ir taip du mėnesius. Be abejo teks ir kūdesnį maistą pasirinkti biggrin.gif  Patikino, kad tai išbandyta.Kažkoks rezultatas vistiek bus. Taip , kad susitiksime po dviejų mėnesių smile.gif

Mano cholesterolis pries 2m. buvo 9.Nuvykus pas kardiologe apziurejo ekoskopu sirdi,kraujagysles.Kadangi dar nebuvo cholesterolio nusedusio prie kraujagysliu sieneliu tai patare pabandyti zuvu tauku kapsules.Liepe gerti po 2kaps.1000mg.ryte ir taip pat vakare,du menesius.Viso per diena 4000mg.Ir kai pasidariau tyrimus ir po sia diena mano cholesterolis svyruoja tarp 5-6.Mitybos rezimo laikausi jau apie 10m.,nes kitaip labai auga svoris. smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(lina46 @ 2012 01 29, 13:42)
Mano cholesterolis pries 2m. buvo 9.Nuvykus pas kardiologe apziurejo ekoskopu sirdi,kraujagysles.Kadangi dar nebuvo cholesterolio nusedusio prie kraujagysliu sieneliu tai patare pabandyti zuvu tauku kapsules.Liepe gerti po 2kaps.1000mg.ryte ir taip pat vakare,du menesius.Viso per diena 4000mg.Ir kai pasidariau tyrimus ir po sia diena mano cholesterolis svyruoja tarp 5-6.Mitybos rezimo laikausi jau apie 10m.,nes kitaip labai auga svoris. smile.gif .

Vistik tuos du mėnesius kaip pasižadėjau vartosiu pagal patarimą, o pasidarius kraujo tyrimą bus matyt. Gyd. sakė, kad vožtuvas pakalkėjęs. Jei niekas nepasikeis, tuomet pasinaudosiu jūsų patrirtimi. Aišku, kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai.
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2012 01 29, 21:12)
Vistik tuos du mėnesius kaip pasižadėjau vartosiu pagal patarimą, o pasidarius kraujo tyrimą bus matyt. Gyd. sakė, kad vožtuvas pakalkėjęs. Jei niekas nepasikeis, tuomet pasinaudosiu jūsų patrirtimi. Aišku, kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai.

Labutis merginos . Esu skaiciusi kad jei jau prededi vartoti tabletes nuo holesterolio tai ju nutraukti negali ? Ir taip visam gyvenimuj . O ydomu prie ju organizmas nepripranta ?
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 02 03, 13:07)
Labutis merginos . Esu skaiciusi kad jei jau prededi vartoti tabletes nuo holesterolio tai ju nutraukti negali ? Ir taip visam gyvenimuj . O ydomu prie ju organizmas nepripranta ?

g.gif manau ,kad pripranta.
Atsakyti
Sveiki,
Visai neseniai, pries pusmeti nustate cholesterolio kieki - 9. Geriau Zaranta 20 mg du menesius, bet po to atsitokejau - negi gersiu visa gyvenima sia chemija? Po vaistu vartojimo cholesterolis mazesnis nei norma. Tiksliai nepamenu, bet nesieke bendras net keturiu. Savijauta buvo prasta - toks jausmas kad niekam nebeturejau jegu - isnyko raumenys - sunku pasidare net galva issiplaut duse atsistojus.
Po 2 menesiu vel tyrimas - cholesterolis jau 7.6.
Po 2 sav. vel tyrimas - cholesterolis jau 6.5

Taigi visi daryti cholesterolio tyrimai:
1. 9
2. Po 2 men vaistu gerimo - maziau nei norma
3. Po 2 men nieko nevartojimo - 7.6
4. Po 2 savaiciu - 6.5

Kaip suprast? Juk nieko nevartojau, dietu nesilaikiau, kodel nukrito per toki trumpa laiko tarpa? Man toks jausmas, kad cia kazkas negerai su tais tyrimais-gal tyrimas netikslus ???

Sveriu 60 kg ir man tuoj bus 33 metai. Su skydliauke man viskas ciki. Vargina aukstas spaudimas ir daznas sirdies pulsas. Manau cholesteroli paveldejau is tevu - amzinatilsi teveliui buvo infarktas, o mamytei reikia vel sirdies operacijos (buvo darytas suntavimas pries 18 metu)

Dabar mazinu sviesto, majonezo, tortu, saldumynu, pyragu vartojima, geriu zuvies taukus, rytais zalia arbata, ir fizinis aktyvumas - vandens aerobika 2-3 kart per savaite.
Atsisakyti maisto ir sest ant dietos nesiruosiu (stengiuosi nepersivalgyti, nors ne visad iseina), nes nemanau kad nuo maisto jis toks didelis. Su vyru valgom ta pati, jo cholesterolis - norma.

Atsiveriau cia Jums, pasipasakokit ir jus savo cholesterolio istorijas! 4u.gif

P.S. Turiu siuntima i Kauno Klinikas, gal kas parekomenduotu gydytoja kardiologa, kuris padetu isspresti cholesterolio problema.

Atsakyti
Faustinata,atsiliepk,papasakok mums kaip tau sekesi su avizinemis kruopomis,ar nukrito cholesterolis,juk jau 2men.praejo 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2012 03 01, 20:50)
Sveriu 60 kg ir man tuoj bus 33 metai. Su skydliauke man viskas ciki. Vargina aukstas spaudimas ir daznas sirdies pulsas. Manau cholesteroli paveldejau is tevu - amzinatilsi teveliui buvo infarktas, o mamytei reikia vel sirdies operacijos (buvo darytas suntavimas pries 18 metu)

Dabar mazinu sviesto, majonezo, tortu, saldumynu, pyragu vartojima, geriu zuvies taukus, rytais zalia arbata, ir fizinis aktyvumas - vandens aerobika 2-3 kart per savaite.
Atsisakyti maisto ir sest ant dietos nesiruosiu (stengiuosi nepersivalgyti, nors ne visad iseina), nes nemanau kad nuo maisto jis toks didelis. Su vyru valgom ta pati, jo cholesterolis - norma.

Labas,

jetau skaitau ir viskas lyg ampie mane: sveriu tiek pat ir aktyviai 3 k./sav. sportuoju aerobiką. Skydliaukę ką tik tyriausi viskas OK. Ir manau, kad padidėjęs cholest. mano yra paveldėtas. Mano vyras su viršsvoriu ir valgome abu tą patį maistą - tai pas ji norma. Vieni paradoksai doh.gif Vaistinėje, kai išsikalbėjau - sako jūs tikras fenomenas rolleyes.gif

Kazkur girdejau, kad su maisto reguliavimu, galima sumažinti cholest. tik 10-20 %, tai nelabai verta kankintis...
Geriu šiuo metu vaistus, Grybe išrašė, matysim po kurso, kas bus pasikeitę, bet širdis jaučia, kad bus tas pats - 7 (bendras), nes manau, kad dėl paveldėjimo jo nepareguliuosiu...
Atsakyti
QUOTE(*DonAngel* @ 2012 03 02, 13:19)
Labas,

jetau skaitau ir viskas lyg ampie mane: sveriu tiek pat ir aktyviai 3 k./sav. sportuoju aerobiką. Skydliaukę ką tik tyriausi viskas OK. Ir manau, kad padidėjęs cholest. mano yra paveldėtas. Mano vyras su viršsvoriu ir valgome abu tą patį maistą - tai pas ji norma. Vieni paradoksai doh.gif  Vaistinėje, kai išsikalbėjau - sako jūs tikras fenomenas rolleyes.gif

Kazkur girdejau, kad su maisto reguliavimu, galima sumažinti cholest. tik 10-20 %, tai nelabai verta kankintis...
Geriu šiuo metu vaistus, Grybe išrašė, matysim po kurso, kas bus pasikeitę, bet širdis jaučia, kad bus tas pats - 7 (bendras), nes manau, kad dėl paveldėjimo jo nepareguliuosiu...

Na as manau kad su vaistais, t.y. statinais, nusimusti cholesteroli galima labai greit (man po 2 men blogasis MTL buvo labai mazas)- bet nustojus vartoti jis tuoj atsinaujina. Negi gerti chemija visa gyvenima? doh.gif As nusiteikus pries ta bruda. schmoll.gif Nezinau, gal ir blogai, bet sakiau daugiau negersiu. Ieskau budu kaip sveikiau gyventi... g.gif
O kitokiu sirdies bedu pas jus nera? tik aukstas cholesterolis?
Atsakyti
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2012 03 02, 15:26)
Na as manau kad su vaistais, t.y. statinais, nusimusti cholesteroli galima labai greit (man po 2 men blogasis MTL buvo labai mazas)- bet nustojus vartoti jis tuoj atsinaujina. Negi gerti chemija visa gyvenima?  doh.gif  As nusiteikus pries ta bruda.  schmoll.gif  Nezinau, gal ir blogai, bet sakiau daugiau negersiu. Ieskau budu kaip sveikiau gyventi... g.gif
O kitokiu sirdies bedu pas jus nera? tik aukstas cholesterolis?

Taip, jokių sveikatos bėdų neturiu. Tik cholesterolis doh.gif
Atsakyti