Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

Ar tinka mum? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(juliciukas666 @ 2011 11 17, 11:49)
Ar tinka mum?  rolleyes.gif

Tikiuosi bus įdomu 4u.gif

http://himalajudruska.blogspot.com/
http://ajurvedavisie.......sniai&id=10
http://sveikatosmoky...stas-ar-nuodas/
Atsakyti
Sveikos!
Aciukas LIUTUKE 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juliciukas666 @ 2011 11 18, 10:29)
Sveikos!
Aciukas LIUTUKE  4u.gif

Į sveikatytę 4u.gif
Atsakyti
Sian nulekiau druskytes tos,ner blink.gif ispirko. bigsmile.gif Tik tokia rupi. Idomu,ar su kavamale galesiu sumalt? g.gif
Atsakyti
As esu normalaus kuno sudejimo (anksciau isvis buvau liesa:), pieno produktu nevartoju nuo 7 men, miltiniu su saiku, nerukau, nevartiju alkoholio ir t.t. - cholesterolis -9.buvau pradejus vartot vaistus Atoris, tai gal nuo to (kaip salutinis poveikis parasytas) - pradejo slinkti plaukai saujom.Siuo metu gydytojas liepe nutraukt vaistus, bet plaukus jau reiktu skaiciuot tongue.gif Dabar nesitikrinau cholesterolio, bet speju vel 9.
Mano sese liesa visiskai. Sveiko gyvenimo salininke (su ytin retais nukrypimais) - joga, arbateles ir t.t. Colesterolis - 7.
Sesers vaikas 13 metu - patikrino siais metais cholesteroli - 7.,
Tai as jau nebelabai tikiu, kad galima butu kazka padeti papildais ir pan. Tiesiog tai eina kaip genetinis paveldimumas, o tokie dalykai beveik nesikooreguoja (nebent chemija)
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2012 01 02, 16:26)
As esu normalaus kuno sudejimo (anksciau isvis buvau liesa:), pieno produktu nevartoju nuo 7 men, miltiniu su saiku, nerukau, nevartiju alkoholio ir t.t. - cholesterolis  -9.buvau pradejus vartot vaistus Atoris, tai gal nuo to (kaip salutinis poveikis parasytas) - pradejo slinkti plaukai saujom.Siuo metu gydytojas liepe nutraukt vaistus, bet plaukus jau reiktu skaiciuot  tongue.gif Dabar nesitikrinau cholesterolio, bet speju vel 9.
Mano sese liesa visiskai. Sveiko gyvenimo salininke (su ytin retais nukrypimais) - joga, arbateles ir t.t. Colesterolis - 7.
Sesers vaikas 13 metu - patikrino siais metais cholesteroli - 7.,
Tai as jau nebelabai tikiu, kad galima butu kazka padeti papildais ir pan. Tiesiog tai eina kaip genetinis paveldimumas, o tokie dalykai beveik nesikooreguoja (nebent chemija)

Jei zinai priezasti del ko padidejes cholesterolis tai nesunku ji koreguoti. Papildai cia niekuo deti jei netinkamus vartojate. Nesenai vienoje paskaitoje girdejau jog paprasta puodelyje plikoma kava labai kelia cholesteroli, kava gerai tik plikoma greitai po karstu spaudimu. Kitas dalykas cholesterolis aukstas dabar pas jaunus zmones buna todel kad kepenys neatlieka savo funkcijos, taigi susitvarkykite kepenu veikla ir cholesterolis zenkliai pakis. Liesumas ar pilnumas visai nerodiklis kad cholesterolis mazas ar didelis, yra nemazai pilnu zmoniu kuriu cholesterolis normoje ir atvirksciai. Beto cholesterolis bendras rodiklis dar nieko nesako reikia zinot didelio ir mazo tankio, bei trigliceridus, o tada spresti ar tikrai kazkas netvarkoje ax.gif
Atsakyti
Pati bandziau gerti lecitina puse metu - jokiu pokyciu nebuvo verysad.gif
Tiesa, kava plikoma geriu-stipria ir vienasyk per diena, ryte.
bet va galvoju, o kaip su tuo musu vaiku -paaugliu? Taigi jis nei kavos geria, nei ten kepenys dar nera 'susideveje"... g.gif
O gal Jus galit patarti,kokie tyrimai buna, kad issitirti kepenu bukle?Buciau dekinga,jei kas "ant kelio" uzvestu.nes siais laikais pats turi buti "gydytojas", nes maniskis tik padaro kraujo tyrima ir tyledamas (na dar buna fraze apie dieta) graziai isega i ligos istorija ax.gif patarkit,mergaiciai, kaip visa tai galima butu padaryti... blush2.gif Tiesa, apie geraji-blogaji dabar nepamenu tiksliu skaiciuku (tik zinau ,kad to blogo gerooookai per daug), bet kaip tik ruosiuosi si menesi eiti tyrimams
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2012 01 03, 10:38)
Pati bandziau gerti lecitina puse metu - jokiu pokyciu nebuvo verysad.gif
Tiesa, kava plikoma geriu-stipria ir vienasyk per diena, ryte.
bet va galvoju, o kaip su tuo musu vaiku -paaugliu? Taigi jis nei kavos geria, nei ten kepenys dar nera 'susideveje"... g.gif
O gal Jus galit patarti,kokie tyrimai buna, kad issitirti kepenu bukle?Buciau dekinga,jei kas "ant kelio" uzvestu.nes siais laikais pats turi buti "gydytojas", nes maniskis tik padaro kraujo tyrima ir tyledamas (na dar buna fraze apie dieta) graziai isega i ligos istorija ax.gif patarkit,mergaiciai, kaip visa tai galima butu padaryti...  blush2.gif Tiesa, apie geraji-blogaji dabar nepamenu tiksliu skaiciuku (tik zinau ,kad to blogo gerooookai per daug), bet kaip tik ruosiuosi si menesi eiti tyrimams

Čia tyrimai ir normos, nustatant kepenų būklę, paparastai tiriamas bilirubinas ( ima kraują iš venos )
Kepenų fermentai:
Aspartataminotransferazė (GOT,AST) 0-35,0 U/l
Alaninaminotransferazė (GPT,ALT) 0-45,0 U/l
Gama gliutamiltransferazė (γ-GT) 0-55 U/l
Bilirubinas bendras 0-18,8 µmol/l
Bilirubinas tiesioginis 0-3,4 µmol/l
Cholesterolis:
Cholesterolis 0-5,20 mmol/l
Trigliceridai 0-2,30 mmol/l
DTL-cholesterolis 0,9-4,7 mmol/l
MTL-cholesterolis 0-3,37 mmol/l
Ar to norėjote? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 03 sausio 2012 - 15:35
Tai as nusokuoju penktadieni pas savo daktariuka ir sakau "noriu issitirti cholesteroli (gera-bloga ) ir kepenu bukle ". Ar jis supras, apie ka as cia? Ar reikia konkreciai sakyti "kepenu bukles tyrimas,bilirubinas"
Gal ir kvailai klausineju, bet sitoj srity dar nenusimanau lotuliukas.gif o paprasyt reikes...
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2012 01 04, 16:43)
Tai as nusokuoju penktadieni pas savo daktariuka ir sakau "noriu issitirti cholesteroli (gera-bloga ) ir kepenu bukle ". Ar jis supras, apie ka as cia? Ar reikia konkreciai sakyti "kepenu bukles tyrimas,bilirubinas"
Gal ir kvailai klausineju, bet sitoj srity dar nenusimanau lotuliukas.gif o paprasyt reikes...

Kepenu fermentus paprastoje poliklinikoje nepadarys, Kaune daro antroj (silainiuose), kituose miestose nezinau. O del cholesterolio supras tikrai smile.gif jei pasakysi kad nori matyti pilna tyrima geraji blogaji ir trigliceridus smile.gif
Atsakyti
Bandysiu suzinot - o gal daro... aciuks.gif
Atsakyti