Įkraunama...
Įkraunama...

Padidėjęs cholesterolio kiekis

Aš visiškai sutinku su jūsų nuomonėmis,manau,kad mes atsinešam savo ligeles jau gimdami,nes viską lemia genetika. Tik nemaloniausia tai,kad gydytojai poliklinikose bando įsiūlyti kokį tai vaistuką cholesterolio mažinimui,kurį nustojus vartoti,cholesterolis greitai grįžta į savo senuosius ''namučius''. Jie puikiai supranta,kad problemos taip neišspręsi,tačiau gi reikia paremti farmacijos pramonę. Bet aš nepasiduodu gydytojos įkalbinėjimams ir neperku jokių cheminių preparatų-nenoriu mažinant cholesterolį,pakenkti kitiems organams.
Atsakyti
QUOTE(Panda36 @ 2011 10 07, 17:07)
Aš visiškai sutinku su jūsų nuomonėmis,manau,kad mes atsinešam savo ligeles jau gimdami,nes viską lemia genetika. Tik nemaloniausia tai,kad gydytojai poliklinikose bando įsiūlyti kokį tai vaistuką cholesterolio mažinimui,kurį nustojus vartoti,cholesterolis greitai grįžta į savo senuosius ''namučius''. Jie puikiai supranta,kad problemos taip neišspręsi,tačiau gi reikia paremti farmacijos pramonę. Bet aš nepasiduodu gydytojos įkalbinėjimams ir neperku jokių cheminių preparatų-nenoriu mažinant cholesterolį,pakenkti kitiems organams.

Mane kaip tik gydytoja perspejo,kad nesugalvociau gerti kokiu cheminiu vaistu nuo cholesterolio,nes juos pradejus jau visa laika reikes...sake,visas gydymas-dieta. Taigi valgau trupuciuka kudziau,tiksliau sakant nebekemsu sau vos ne per prievarta riebiu dalyku-anksciau taip dariau del per mazo svorio,labai norisi kad jis kiek didesnis butu.Dabar cholesterolis "ant ribos",bet dar labiau "nusikudinti" nelabai iseina,o tai koju nebepavilksiu doh.gif Tiesa,kai buvau jaunesne,buvo kita beda-cholesterolis zemiau normos,o tai dar blogiau nei per aukstas,be to,nuolat silpna darydavosi,vos ne iki alpimu doh.gif

Atsakyti
Sveikos!
Niekad negalvojau,kad taip atsitiks man,bet...
Prisijungiu prie cholesterolio "augintoju" ir as. ax.gif
Esu jauna(taip dar galvoju mirksiukas.gif ) bet uzauginau iki 7,12(atrodo) doh.gif Jokiu rimtu vaistu gyd dar neskire,bet po tryju men reikia vel "prisiduot" unsure.gif

Kaip patarsit sureguliuot mityba? Nes daug skaitau,o visur ta pati per ta pati. rolleyes.gif

o nusivariau dietu deka,nes la-abai jau norejau sulieknet!-ir prasom doh.gif

O dabar einu paskaityt kuom gyvenat mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mamaEgle @ 2011 03 31, 13:52)
Man pasake kad polinkis i didesni cholesteroli gali buti ir paveldetas. nezinau kiek tame tiesos  g.gif

Taip,as skaiciau irgi,kad gali. 4u.gif

QUOTE(sindi @ 2011 09 03, 09:11)
problema gali buti, kad blogai dirba kepenys,

Irgi variantas. 4u.gif Tik vat kaip "naturaliai" pagerint kepenu veikla?

QUOTE(argus @ 2011 09 13, 19:09)
Vaistinė medetka gerina kepenų darbą,

O! Jau radau! Aciu uz info! 4u.gif
Atsakyti
Čia yra maisto piramidė http://www.grynas.lt...e.d?id=46215481 arba lėkštė, kas dabar propaguojama. Jeigu maitinsies pagal šią sistemą, normaliai valgydama svorio nepriaugsi. Čia iš savo patirties. Šiuo metu esu priversta maitintis normaliai, panašiai pagal šią lėkštę, tai svoris, kad ir kiek nemažai valgau, neauga.
Pano dienos meniu:
pusryčiams avižinių dribsnių/grūdų košė su lydytu sviestu ir su džiovintais abrikosais/razinomis/datulėmis, šaldytomis uogomis, kartais uogienės įsidedu;
priešpiečiams daržovių salotos (burokėlių, morkų, kopūstų) su sezamo aliejumi ir dažnai įsidedu saulėgrąžų, graikiškų riešutų, nes dirbu protinį darbą, reikalauja organizmas;
pietums dažniausiai virta/troškinta mėsa su daržovėmis, garnyras - grikiais, bulvėmis, kt. kruopos; daug daržovių, kartais net kruopų nebededu, o tik daržoves duodu;
pavakariams obuoliai, vynuogės;
vakarienei sriuba iš kalakuto sultinio ir daržovėmis.
Duoną valgau tik ruginę "Rugelis", kartą per savaitę leidžiu sau ir vaikui (mes abu šitaip valgome, MB valgo ką duodu, ko nori pasiima pats ar nusiperka) po saldumyną (saldainis, sausainis, batonas, bulkutė), kartais pavakariams arba priešpiečiams duodu vaikui varškės, pusryčiams pati suvalgau arba priešpiečiams pasiimu (dažnausiai pavalgius košės kaip ir nebelabai norisi tų priešpiečių) sumuštinį su grybų paštetu ar mėsos virtą vyniotinį. Vakarais mėgstame pagraužti sėmkes, moliūgų sėklas. Visas maistas gaminamas namie, pusfabrikačių nevalgome. Vaikas ir mokykloje nevalgo. Maistas šildomas ne mikrobangų krosnelėje.
Kavą geriu tik kartą per dieną. Šiaip geriame ryte, vakare, dieną arbatos žolelių. Vakarais būna kefyras, rūgpienis. Žiemos metu darau jogurtą pati ir duodu rytais arba priešpiečiams. Angliavandenius geriausia naudoti iki 16 val.

Kas liečia cholesterolį, tai jei kaupiasi, vadinasi kepenys dirba ne taip kaip reikia. Pavartok kiaulpienių šaknų ar lapų, medetkų arbatos, pelyno, varnalėšos (jos gerina kepenų veiklą) - tik ne visus iš karto, o kelias savaites vienų vieną kart dienoj, keletą savaičių kitų ir pan. Valgyk linų sėmenų rytais. Moliūgas, cukinija, morkos, kopūstai, burokai labai gerai. Česnako dėk gamindama maisto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo argus: 14 spalio 2011 - 10:39
Aciukas didelis! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Kazkaip visko ir iskart nepaviks paragaut. biggrin.gif Nes nemegstu vandens ir arbatu. schmoll.gif Man tik kava...ir viskas rolleyes.gif Anksciau galejau istisai nieko nevalgyt ir negert,kol napamatyciau gerus skaicius ant svarstykliu. Vat ir dasivariau smile.gif

O gali padidet cholesterolis del : A) del alkoholio vartojimo. cool.gif del streso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juliciukas666: 14 spalio 2011 - 11:11
QUOTE(juliciukas666 @ 2011 10 14, 12:10)
Aciukas didelis!  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kazkaip visko ir iskart nepaviks paragaut.  biggrin.gif Nes nemegstu vandens ir arbatu.  schmoll.gif Man tik kava...ir viskas  rolleyes.gif Anksciau galejau istisai nieko nevalgyt ir negert,kol napamatyciau gerus skaicius ant svarstykliu. Vat ir dasivariau  smile.gif

O gali padidet cholesterolis del : A) del alkoholio vartojimo. cool.gif del streso?

Ir dėl alkoholio ir dėl streso. Kepenų veiklai gerinti reikalingas tiek vanduo (aišku jo nereikia gerti tiek kiek dabar skelbiama - vien tik vandnens 1,5 litro, skysčių tiek reikia, o skysčiai tai ir arbatos ir sriuba ir vanduo ir vaisiai). Kava šalina skysčius. Išgėrus kavos puoduką reikia stiklinę vandens išgerti.
Atsakyti
Kas liecia skyscius ir dieta as viska zinau. Bet apie kepenys- schmoll.gif biggrin.gif
Nes pastaruoju metu streso apturejau nemazai. Plius,aisku,tai ten baliukas,tai sian alutis su lasynukais(vat jei nevalgau-tai nevalgau,bet jei jau "nutrukau nuo vadiu",tai doh.gif )

Dar atsiranda "reguliariai" (po geros vakarienes,ar siaip,po picerijos kokios) burnoi tokiu zaisdeliu. Ant liezuvio ir uz lupu. Skauda,zarazos,negaliu. doh.gif Del to ir padariau kraujo tyrima. Stomotologe nieko nesake,ar stomatytas,ar ne schmoll.gif
Atsakyti
Pradžioj pradėk nuo to, kad reikia reguliariai ir normaliai maitintis. Tam kad susitvarkyti mineralinių medžiagų, žiedadulkių pavartok (čia vietoj vitaminų, naudos daugiau ir kainuoja mažiau). O alkoholis, jei tu pavartosi 2-3 kartus savaitėj po stiklą alaus ar vyno tai nieko neatsitiks, net keli stikliukai degtinės nepakenks.
Atsakyti
Supratau bigsmile.gif
Mes tokie alaus megejai. Ir buna sueina i pilvuza nemazai biggrin.gif ...
Gerai,o kaip del vitaminu? Geriu vitB kompleksa g.gif
Atsakyti
Jau minėjau, kad vietoj sintetinių vitaminų daugiau naudos žiedadulkės (jei tik nesi alergiška) - tai turbūt pats paprasčiausias variantas, svarainius su medum, erškėtrožes su šermukšniais ir medumi ir pan. Variantų yra daug.
O sintetiniai vitaminai gulasi ant tavo kraujagyslių, o organizmas juos priima tik 30 proc. Be to yra nuomonė, kad ilgainiui organizmas nuolat šeriamas sintetiniais nebesugeba iš maisto produktų pasiimti vitaminus.
O šiaip, jei teisingai matinsies, tai nereikės jokių papildomų vitaminų, nebent pavasarį, kai jau daržovių minimumas ir daugiausia eina perdirbtas maistas.
Atsakyti
Aciu!
O kaip del salduminu? g.gif Siaip,as ju nemegeja,bet.
Atsakyti
Saldumynai reikalingi, bet.. su saiku smile.gif Reikia vengti baltų miltų produktus. Geriau vietoj saldumynų suvalgyti džiovintų vaisių, sėklų, riešutų. Aišku, vėlgi jei suvalgysit kelis saldainius, sausainius, pyragus - nieko neatsitiks smile.gif
Esmė paprasta - valgyti reguliariai, įvairų maistą, kuo mažiau riebaus, kepto, rūkyto, kuo daugiau daržovių (ypač žalių) ir viską valgyti su saiku protingais kiekiais smile.gif Jei suvalgysim 1 gabaliuką ar kartą per savaitę keptą ar rūkytą - nieko nenutiks. Bet jei nuolat kiekvieną dieną - tai jau nebėra gerai.
Atsakyti