Sveikos. Pas mane irgi aukštas cholesterolis - 8,77 ,taip pat blogi gerojo ir blogojo skaičiai. Mano gydytoja nenori skirti cheminių vaistų ir tai aš vertinu. Bandžiau omega3,6,9 kapsules,šalto spaudimo aliejus,atitinkamas dietas,nepadėjo. Po to vaistinėje pamačiau Jadvygos Balvočiūtės žolių mišinius ir nutariau pabandyti žolelių arbatą Nr.3-mažinančią cholesterolį. Per 3 gėrimo mėnesius cholesterolis sumažėjo iki 6,30. Aišku nusibodo man ilgainiui vaikščioti visur pasiėmus buteliuką arbatos,nes reikia gerti 3kart per dieną ir nustojau vartoti. Gal po pusmečio pasidariau tyrimus-vėl cholesterolis padidėjęs. Pas mane geičiausiai persidavė genetiškai(pas tėvus aukštas) ir kovok nekovojęs vis atsistatys...
Labutis,
Jungiuosi prie jusu. Nors pati neturiu sios problemos, bet mama kamuojasi jau nezinau kiek metu. Ir ne tai kad padidejes cholesterolis jis tiesiog nerealus - labai daznai toks aukstas kad nerodo aparatura, paskutinio patikrinimo metu virs 9. Vaistu negeria nes nieko neisraso gydytojai, nes mama niekuo nesiskundzia nieko neskauda anksciau galva sukosi dabar viskas normaliai. Riebiai niekada nevalgo ir man neduodavo. Kiaulienos is principo nevalgo, jokiu riebalu ir riebiu pieno produktu. Skydliauke tvarkoj, sirdele irgi. Bande praktiskai visas naturalias priemones, antpiliukus su cesnakais, marija trebel zoliu misiniai, lecitinas, antpilai su citrinom ir sultim, cesnakiniai...pasaka be galo. Giminej irgi nieko panasaus nepsitaike. Net neisivaizduoju kur dar kreiptis kad paaisketu tokio cholesterolio priezastys. Juk cia nenormalu kai virsija norma du kartus
Jungiuosi prie jusu. Nors pati neturiu sios problemos, bet mama kamuojasi jau nezinau kiek metu. Ir ne tai kad padidejes cholesterolis jis tiesiog nerealus - labai daznai toks aukstas kad nerodo aparatura, paskutinio patikrinimo metu virs 9. Vaistu negeria nes nieko neisraso gydytojai, nes mama niekuo nesiskundzia nieko neskauda anksciau galva sukosi dabar viskas normaliai. Riebiai niekada nevalgo ir man neduodavo. Kiaulienos is principo nevalgo, jokiu riebalu ir riebiu pieno produktu. Skydliauke tvarkoj, sirdele irgi. Bande praktiskai visas naturalias priemones, antpiliukus su cesnakais, marija trebel zoliu misiniai, lecitinas, antpilai su citrinom ir sultim, cesnakiniai...pasaka be galo. Giminej irgi nieko panasaus nepsitaike. Net neisivaizduoju kur dar kreiptis kad paaisketu tokio cholesterolio priezastys. Juk cia nenormalu kai virsija norma du kartus
Sveika,man atrodo,kad niekas nežino tikslių priežasčių,dėl ko susidaro cholesterolis. Aš manau,kad maistas įtakoja nedaug. Mūsų kepenys irgi gamina cholesterolį. Kiek kalbėjau su savo ilgaamžiais giminaičiais,tai jie visą gyvenimą valgė labai riebiai-viskas virta taukuose,riebi kiauliena,spirgučiai ir t.t. Sveikata nesiskundė ir gyveno pakankamai ilgai,nevaikščiojo pas gydytojus ir niekas nebuvo girdėjęs apie cholesterolį ir jo kiekį organizme. Man atrodo,kad cholesterolio normą nustatė farmacijos įmonės,kad kuo daugiau užsidirbti pinigėlių už jų parduodamus vaistus nuo cholesterolio. Gal aš ir neteisi,bet tai yra mano nuomonė.
mano holesterolis buvo 9.palangoj lino sanatorijoj kardiologe sirvyte istyre ekoskopu kraujagysles.kadangi ant kraujagysliu nebuvo nusedes holesterolis liepe gerti zuvu taukus 1000mg. 2kapsules ryte ir 2kapsules vakare.gerti reikejo 2menesius.tai brangokas gydymas taciau siandien mano holesterolis 5.dabar pastoviai vartoju zuvu taukus po 2kapsules dienoj
QUOTE(annadale @ 2011 08 25, 17:32)
Labutis,
problema gali buti, kad blogai dirba kepenys, jos skaido cholesteroli, taip yra mano vyrui, jam nenumusa niekas, bet turi visada problemu su kepenikem
Sveikos. Ir as jauna, o cholesterolis aukštas. Ir todėl esu labai nelaiminga Bet irgi turiu skydliaukės bėdų. Geriu L -Thyroksinsa kas rytą.
Nusipirkau homeopatineje vaistineje Cholesterinum "vaistukus" (10 lt. užtenka ilgam). Po mėnesio cholesterolis pakilo. Nuo 7.5 iki 8.2. Bet sako, kad tai normalus vaistukų veikimas. Kartosiu tyrimą, tai parašysiu kaip sekės.
Be to, žadėjau leistis vitaminą C ir B profilaktikai. Irgi tūrėtų suveikti... Tikiuosi.
Nusipirkau homeopatineje vaistineje Cholesterinum "vaistukus" (10 lt. užtenka ilgam). Po mėnesio cholesterolis pakilo. Nuo 7.5 iki 8.2. Bet sako, kad tai normalus vaistukų veikimas. Kartosiu tyrimą, tai parašysiu kaip sekės.
Be to, žadėjau leistis vitaminą C ir B profilaktikai. Irgi tūrėtų suveikti... Tikiuosi.
QUOTE(Panda36 @ 2011 09 13, 08:52)
Sveika Shoko,mane irgi domina šis homeopatinis vaistukas,būtinai parašyk,kaip sekėsi.
Parašysiu, bet.. nžn kaip čia dabar bus, nes papildomai gert pradėjau česnako kapsules. Abu kartu derinu.
Vaistinė medetka gerina kepenų darbą, mažina cholesterolio kiekį - pagerkit arbatą, tai ne tik cholesterolį sumažinsit, bet ir pagerinsit kepenų veiklą, nereiks jokių carsil gerti
QUOTE(Panda36 @ 2011 08 26, 13:30)
Sveika,man atrodo,kad niekas nežino tikslių priežasčių,dėl ko susidaro cholesterolis. Aš manau,kad maistas įtakoja nedaug. Mūsų kepenys irgi gamina cholesterolį. Kiek kalbėjau su savo ilgaamžiais giminaičiais,tai jie visą gyvenimą valgė labai riebiai-viskas virta taukuose,riebi kiauliena,spirgučiai ir t.t. Sveikata nesiskundė ir gyveno pakankamai ilgai,nevaikščiojo pas gydytojus ir niekas nebuvo girdėjęs apie cholesterolį ir jo kiekį organizme. Man atrodo,kad cholesterolio normą nustatė farmacijos įmonės,kad kuo daugiau užsidirbti pinigėlių už jų parduodamus vaistus nuo cholesterolio. Gal aš ir neteisi,bet tai yra mano nuomonė.
as manau, kad cholesterolis ir ateriskleroze priklauso jau genetiskai, kaip pvz pasakysiu, mociute 78 metu (ne mano mociute , darytas profilaktinis cholesterolio tyrimas, pas ja 8,8 ir nieko, gyvena linksmai ir laimingai, o tarkim as, mano gimineje uzkoduota kraujospudziai, aterosklerozes ir veziai, taciau mano cholesterolis retai kada 5 pasiekia, visada nedidelis, o kraujospudis mano aukstas labai, tyriausi kraujagysles, nustate nepraeinamuma, taigi ka norejau pasakyti...kad viskas uzkoduota genuose ir sakykite jus ka norite, gyvenimo budas lemia ne daugiau kaip 20 proc. sveikatos, o tai ka atsinesi is tevu yra pagrindas, tokie kaip sirdies ir kraujagysliu susirgimai, veziai ir t.t. PVz mano senelis, gyvenime neruke, ir tikrai saikingai isgerdavo, tik per sventes, mire nuo plauciu vezio? Klausimas - kodel? gyveno kaime, sveikai, uzsigrudines, valge irgi sveika maista...dar kaimyne, farmacininke, zoleliu megeja ir tyreja, sveikos mitybos salininke, mire nuo kepenu cirozes vos vos sulaukusi 60 metu, irgi klausimas, zmogus, nevartojantis alkoholio, valgantis normalu maista, kaip taip gavosi, kad mire nuo tokios ligos? Ir dar blogas pavyzdys, kaime, gyvena du "chroniai", abimes mazdaug apie 67 metus, zodziu pensininkai, geria nesustodami, ne karta vaziuodama pro sali maciau pakeleje besivoliojancius, manote, jie serga? o ne...kraujospudis idelaus (bent jau nesisikundzia), vienintelis dalykas kas juos vargina, yra tai, kad kartais pasala, nes nera uz ka namu pakurenti... nes viska prageria taigi isvada ta, ka atsinesei genuose, ta turi, gyvenimo budas labai smarkiai neitakoja, aisku, labai daug lemia nervine busena, nervai ir stresas labai zmogu alina, sitai galiu is asmenines patirties pasakyti...
QUOTE(lina46 @ 2011 10 06, 19:31)
kroska19 as 100 procentu su tavimi sutinku.ta pati alkoholizma mes taip pat paveldime is tevu seneliu proseneliu genetikos.o ka jau kalbeti apie ligas
taip taip, kaip ir mano tevukai, is mamos paveldejau visas "bedas", ji kencia nuo kraujospudzio mazdaug nuo 30, nuo 45 m. beveik nieko nevalgo, kraujospudis kyla nuo visko, zodziu, tai gyva kosemis ir darzovemis, cia aisku nera blogai, tai sveikas maistas, bet salia yra kitas pavyzdys, mano tevas, jam virs 60, iki siol kepa riebiausius karbonadus su daug daug tauku, ne vienos dienos negali pabuti be mesos, tai jam butina ir ne siaip kokia, o riebi, fui....ir kol kas dar nesiskundzia, aisku vargina venu koju issipletimas, bet cia is mociutes paveldejo...taigi, noriu pasakyti, zmones turi genetini fonda, kuri gimdami atsinesa ir nieko cia nepadarysi, kaip atseiketa, taip ir turi, tik reikia ismokti su tuo susigyventi...aisku bet kada ir bet kur svarbu yra saikas, bet cia jau kita tema...