Aciu uz atsakymus del pieno...ismeginsiu riebesni ir ilgai grojanti gal😁😁😁.Kazkur buvau girdejusi,kad to ilgo galiojimo nerekomenduojama i kavos aparatus?🤔🤔🤔
QUOTE(maltakava @ 2018 04 17, 07:41)
Kazkur buvau girdejusi,kad to ilgo galiojimo nerekomenduojama i kavos aparatus?🤔🤔🤔
Neisivaizduoju, kodel jo butu negalima naudoti.
QUOTE(maltakava @ 2018 04 17, 08:41)
Aciu uz atsakymus del pieno...ismeginsiu riebesni ir ilgai grojanti gal😁😁😁.Kazkur buvau girdejusi,kad to ilgo galiojimo nerekomenduojama i kavos aparatus?🤔🤔🤔
Tai kad į kavos aparatą jis nei nepakliūna - tik iki kapučinatoriaus. Iš ten garais išpučiamas į puodelį. O kapučinatorių (bent jau pas mane) galima išardyti ir išplauti "po kranu".
Aciu uz atsakymus😉Siandiena ismeginau dvaro 3.5proc riebumo piena,puta tikrai skiriasi nuo 2.5proc riebumo pieno😁😁😁
Visą šią temą perskaičiau, radau kažkur postą, kad pieno puta priklauso ne nuo pieno riebumo, jis įtakos atseit nedaro absoliučiai jokios, o nuo pieno baltymų kiekio. Bet tingiu gūglinti, tiesa tai ar ne
Papildyta:
Aš tai laukiu nesulaukiu aparato, šeštadienį turėtų jau atvykti, bus pirmas gyvenime, įsivaizduoju jau, kaip sėdžiu balkone, geriu normalią tikrą kapučino kavą ir kaifuoju Renkantis labai padėjo ši tema, speedy patarimai ir merginų įkelti video iš jūtūbo ir delfi. Tad patarimas ieškančioms - pirmiausia ne klausti, kokį aparatą pirkti, o perskaityti visą temą ir tada jau uždavinėti klausimus
Papildyta:
Dėl kavos pupelių, prisiminiau juk, kad turiu pažįstamą, kuri treti metai turi savo kavinę ir šiuo metu apie kavą žino tikrai nemažai. Nukopinu jos žinutę, rašytą man, gal kam bus įdomu Aš jai įmečiau Tiziano pupeles parodyti, kurios buvo rekomenduotos čia, tai nepatarė
Turint geras pupeles per tuos namu aparatus galima gerti labaaaai skania kava! Siaip sitas pupeles, kur įmetėt, tai nezinau, nesu ragavusi konkreciai. Bet ka galiu pasakyti, kad kaina didele uz abejotiną kokybę. Visu pirma abu misiniai nera 100 proc arabika. Geriau ziureti tik arabika, robusta i kava inesa kartumo 🙂 tada antra, neraso is kokiu regionu pupeliu misinys.. tada isvis abejotina.. dažniausiai regionų konkretumas, pupelių augimo aukstis ir t.t. nurodo kokia kava bus - saldi, rugsti, karti, svelni ar pan. Plius as asmeniskai nesirinkciau tu italisku kavos misiniu. Italiska kava nereiskia, kad ji bus skani. Dazniausiai italiski kavos misiniai buna kartesni. As jusu atveju imciau svieziai skrudinta kava Lietuvoje. Dabar labai daug Lietuvoje atsirado skrudintoju, kurie is pasaulio ūkių vežasi geras pupeles, o jau skrudykloje ta kava gimsta is naujo ) sviezia kava visada turi- kavos krema, ta vadinama puta, turi rugsteles (nes jeigu kava neturi visisiaki rugsteles, vadinasi ji skrudinta minimum pries puse metu), sviezia kava dazniausiai yra vidutinio skrudinimo. Visos tos parduotuvines pupeles yra tamsiai skrudinamos - jos buna kartesnes. Tai is tikruju paragavus svieziai skrudintos kavos, jeigu visada geret parduotuvine lavaza ar kazka tokio, gali pasirodyti rugsti ar per silpna. Bet ta sviezia kava tures savyje nerealiu poskoniu... kiekviena karta galima atrasti kazka naujo )
Papildyta:
Aš tai laukiu nesulaukiu aparato, šeštadienį turėtų jau atvykti, bus pirmas gyvenime, įsivaizduoju jau, kaip sėdžiu balkone, geriu normalią tikrą kapučino kavą ir kaifuoju Renkantis labai padėjo ši tema, speedy patarimai ir merginų įkelti video iš jūtūbo ir delfi. Tad patarimas ieškančioms - pirmiausia ne klausti, kokį aparatą pirkti, o perskaityti visą temą ir tada jau uždavinėti klausimus
Papildyta:
Dėl kavos pupelių, prisiminiau juk, kad turiu pažįstamą, kuri treti metai turi savo kavinę ir šiuo metu apie kavą žino tikrai nemažai. Nukopinu jos žinutę, rašytą man, gal kam bus įdomu Aš jai įmečiau Tiziano pupeles parodyti, kurios buvo rekomenduotos čia, tai nepatarė
Turint geras pupeles per tuos namu aparatus galima gerti labaaaai skania kava! Siaip sitas pupeles, kur įmetėt, tai nezinau, nesu ragavusi konkreciai. Bet ka galiu pasakyti, kad kaina didele uz abejotiną kokybę. Visu pirma abu misiniai nera 100 proc arabika. Geriau ziureti tik arabika, robusta i kava inesa kartumo 🙂 tada antra, neraso is kokiu regionu pupeliu misinys.. tada isvis abejotina.. dažniausiai regionų konkretumas, pupelių augimo aukstis ir t.t. nurodo kokia kava bus - saldi, rugsti, karti, svelni ar pan. Plius as asmeniskai nesirinkciau tu italisku kavos misiniu. Italiska kava nereiskia, kad ji bus skani. Dazniausiai italiski kavos misiniai buna kartesni. As jusu atveju imciau svieziai skrudinta kava Lietuvoje. Dabar labai daug Lietuvoje atsirado skrudintoju, kurie is pasaulio ūkių vežasi geras pupeles, o jau skrudykloje ta kava gimsta is naujo ) sviezia kava visada turi- kavos krema, ta vadinama puta, turi rugsteles (nes jeigu kava neturi visisiaki rugsteles, vadinasi ji skrudinta minimum pries puse metu), sviezia kava dazniausiai yra vidutinio skrudinimo. Visos tos parduotuvines pupeles yra tamsiai skrudinamos - jos buna kartesnes. Tai is tikruju paragavus svieziai skrudintos kavos, jeigu visada geret parduotuvine lavaza ar kazka tokio, gali pasirodyti rugsti ar per silpna. Bet ta sviezia kava tures savyje nerealiu poskoniu... kiekviena karta galima atrasti kazka naujo )
Labas, na kaip jums šis aparatas https://www.kavosdra...201-barista-ts/? mes kažkaip išsirinkom ir pasirinkimas buvo tarp juros a7 sitas nugalejo del didesnes vandes talpos kavos pupelių talpos ir po kiek padarytu kavos pupeliu puodeliu reik išvalyti o šeip gal kas turite toki? aišku dar turi daugiau kavos rušių gaminimo tai kaip ir idomus variantas pagal savo kainą.
QUOTE(evaldas_d @ 2018 04 17, 15:39)
<p>Labas, na kaip jums šis aparatas <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.kavosdraugas.lt/p/kavos-aparatas-melitta-f75-0-201-barista-ts/'>https://www.kavosdraugas.lt/p/kavos-aparatas-melitta-f75-0-201-barista-ts/</a>? mes kažkaip išsirinkom ir pasirinkimas buvo tarp juros a7 sitas nugalejo del didesnes vandes talpos kavos pupelių talpos ir po kiek padarytu kavos pupeliu puodeliu reik išvalyti o šeip gal kas turite toki? aišku dar turi daugiau kavos rušių gaminimo tai kaip ir idomus variantas pagal savo kainą. </p>
Užmeskite akį https://www.kavosdra...sch-tes60729rw/
QUOTE(RIJADA @ 2018 04 17, 13:55)
Visą šią temą perskaičiau, radau kažkur postą, kad pieno puta priklauso ne nuo pieno riebumo, jis įtakos atseit nedaro absoliučiai jokios, o nuo pieno baltymų kiekio. Bet tingiu gūglinti, tiesa tai ar ne
Mano pastebėjimas: Lidl (Pilos) pieno 3,2 (ar 3,5 ) ir Dvaro 3,5 puta tikrai skiriasi. Dvaro naudai. O galvojau, kad pienas yra tiesiog pienas...
QUOTE(san @ 2018 04 18, 08:03)
Mano pastebėjimas: Lidl (Pilos) pieno 3,2 (ar 3,5 ) ir Dvaro 3,5 puta tikrai skiriasi. Dvaro naudai. O galvojau, kad pienas yra tiesiog pienas...
Bet Dvaro pienas ne UAT?
QUOTE(linamog @ 2018 04 18, 07:48)
Bet Dvaro pienas ne UAT?
pas mane nei tas, nei anas ne UAT. Nenaudojam UAT - turim šaldytuvą.
QUOTE(RIJADA @ 2018 04 17, 14:55)
Visą šią temą perskaičiau, radau kažkur postą, kad pieno puta priklauso ne nuo pieno riebumo, jis įtakos atseit nedaro absoliučiai jokios, o nuo pieno baltymų kiekio. Bet tingiu gūglinti, tiesa tai ar ne
Taip,as irgi kazkur skaiciau, kad nuo to kiek piene baltymu yra. Todel perku Dvaro piena (nes ant pakelio parasyta "issaugoti baltymai") , nezinau kiek tame tiesos, bet man puta labai gera gaunasi net ir su 2.5 riebumo. Is kito pieno irgi gaunasi bet mazesne palyginus su dvaro, beto riebaus pieno as nenoriu pirkti.
PS. kazkada bandziau su ilgai galiojanciu 2.5 riebumo pienu,tai isvis beveik nesigauna nieko.