QUOTE(w.i.t.c.h @ 2016 07 24, 15:18)
Dėkui už nuorodą! Kažkaip neatėjo į galvą palyginti juos
Bet mane domina kiek kitokie dalykai. Pvz.: Jei aš vienintelė mėgstu kava su pienu, tai man gal geriau pirkti tą aparatą kur aš pati plakčiau pieno putas? Plius skaičiau, kad jei yra tas pieno indas prie aparato, tai prisideda išlaidos visokiems antibakteriniams skysčiams.
Taip pat skaičiau, kad vieni aparatai blogiau plaką pieno putą, kiti geriau.
Na ir panašūs dalykai..
Aš galiu pasakyti tiek, kad draugė turi seną kavos aparatą, kur reik pačiai susiplakti putą, per vamzdelį eina garas. Tai reikia įgusti kad gerai suplaktum, nes turi labai jaust, kada užtenka, gali nedaplakt, o gali ir perkaitint per ilgai plakant ir gera puta nesigaus. Bandžiau pati plakt ne kartą ir tikrai ne visada pasiseka. Kai puodelio dugnas delne, tai dar kažkiek gali jaust kada užkaista ir laiku sustot. Aš tokio nepirkčiau. Kad ir vienas žmogus šeimoj geria kavą su pienu, vistiek tai yra didelis nepatogumas, nebent jei yra tikrai labai ribotas biudžetas. Aš kai rinkausi aparatą, buvau nusiteikusi, kad noriu daikto, kuris man tarnautų ilgai ir būtų patogus naudoti, juk nekeisi jo kas pora metų. Maniškis jau ketvirti metai dirba kaip laikrodukas, tfu tfu. Kolkas nereikėjo jokio remonto. Aš net labai patenkinta savo pirkiniu. Mano yra Jura Impressa F7. Nesiūlau jura, tik noriu pasakyt, kad geriau pataupyti ir nusipirkti geresnį aparačiuką, negu vargti visą laiką. Yra tikrai nemažai aparatų su automatiniais kapučinatoriais, čia kaip ir su pačiu kavos darymu, juk yra ir pusiau automatiniai kavos aparatai, bet renkamės automatinius, nes norim gerai ir patogiai. Nežinau kaip su pieno talpom, mano aparatas su šlangute, labai patogu - įdedi šlangutę į pieno pakelį, ir daraisi kavą. Po kiekvieno panaudojimo pakartoju procedūrą su vandeniu, taip prasiplauna kapučinatorius ir tikrai kasdien neplaunu antibakteriniu skysčiu. Kartą per savaitę užtenka ir tikrai tai nėra didelės išlaidos. Brangiau nukalkinimas kainuoja, bet irgi nenaudoju firminių jura teblečių. Tomas Philips parduotuvėje būna nukalkinimo tablečių ar miltelių būtent automatiniams kavos aparatams ir jie ne karvę kainuoja. Tik valymo tabletes naudoju jura, bet pakučio užtenka maždaug pusei metų. Šiaip jei nori kad aparatas ilgai tarnautų reikia jį prižiūrėti, koks jis bebūtų. Pieno suplakimas aišku kažkiek priklauso nuo kapučinatoriaus, bet ir pieno baltymų kiekis turi įtakos. Geriausiai susiplaka pienas, turintis 3,2 proc. baltymų, kur baltymų tik 2,9 proc., plakasi prasčiau. Riebalų kiekis neturi įtakos.