Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos aparatai - 7

Dėkui už nuorodą! Kažkaip neatėjo į galvą palyginti juos smile.gif

Bet mane domina kiek kitokie dalykai. Pvz.: Jei aš vienintelė mėgstu kava su pienu, tai man gal geriau pirkti tą aparatą kur aš pati plakčiau pieno putas? Plius skaičiau, kad jei yra tas pieno indas prie aparato, tai prisideda išlaidos visokiems antibakteriniams skysčiams.

Taip pat skaičiau, kad vieni aparatai blogiau plaką pieno putą, kiti geriau.

Na ir panašūs dalykai..

QUOTE(Vi_ktorija @ 2016 07 24, 14:36)
Delonghi puslapyje lyginote skirtumus? Ten nurodytos turimos funkcijos
http://www.delonghi....minimo-aparatai

Atsakyti
QUOTE(w.i.t.c.h @ 2016 07 24, 15:18)
Dėkui už nuorodą! Kažkaip neatėjo į galvą palyginti juos smile.gif
Bet mane domina kiek kitokie dalykai. Pvz.: Jei aš vienintelė mėgstu kava su pienu, tai man gal geriau pirkti tą aparatą kur aš pati plakčiau pieno putas? Plius skaičiau, kad jei yra tas pieno indas prie aparato, tai prisideda išlaidos visokiems antibakteriniams skysčiams.
Taip pat skaičiau, kad vieni aparatai blogiau plaką pieno putą, kiti geriau.
Na ir panašūs dalykai..

Aš galiu pasakyti tiek, kad draugė turi seną kavos aparatą, kur reik pačiai susiplakti putą, per vamzdelį eina garas. Tai reikia įgusti kad gerai suplaktum, nes turi labai jaust, kada užtenka, gali nedaplakt, o gali ir perkaitint per ilgai plakant ir gera puta nesigaus. Bandžiau pati plakt ne kartą ir tikrai ne visada pasiseka. Kai puodelio dugnas delne, tai dar kažkiek gali jaust kada užkaista ir laiku sustot. Aš tokio nepirkčiau. Kad ir vienas žmogus šeimoj geria kavą su pienu, vistiek tai yra didelis nepatogumas, nebent jei yra tikrai labai ribotas biudžetas. Aš kai rinkausi aparatą, buvau nusiteikusi, kad noriu daikto, kuris man tarnautų ilgai ir būtų patogus naudoti, juk nekeisi jo kas pora metų. Maniškis jau ketvirti metai dirba kaip laikrodukas, tfu tfu. Kolkas nereikėjo jokio remonto. Aš net labai patenkinta savo pirkiniu. Mano yra Jura Impressa F7. Nesiūlau jura, tik noriu pasakyt, kad geriau pataupyti ir nusipirkti geresnį aparačiuką, negu vargti visą laiką. Yra tikrai nemažai aparatų su automatiniais kapučinatoriais, čia kaip ir su pačiu kavos darymu, juk yra ir pusiau automatiniai kavos aparatai, bet renkamės automatinius, nes norim gerai ir patogiai. Nežinau kaip su pieno talpom, mano aparatas su šlangute, labai patogu - įdedi šlangutę į pieno pakelį, ir daraisi kavą. Po kiekvieno panaudojimo pakartoju procedūrą su vandeniu, taip prasiplauna kapučinatorius ir tikrai kasdien neplaunu antibakteriniu skysčiu. Kartą per savaitę užtenka ir tikrai tai nėra didelės išlaidos. Brangiau nukalkinimas kainuoja, bet irgi nenaudoju firminių jura teblečių. Tomas Philips parduotuvėje būna nukalkinimo tablečių ar miltelių būtent automatiniams kavos aparatams ir jie ne karvę kainuoja. Tik valymo tabletes naudoju jura, bet pakučio užtenka maždaug pusei metų. Šiaip jei nori kad aparatas ilgai tarnautų reikia jį prižiūrėti, koks jis bebūtų. Pieno suplakimas aišku kažkiek priklauso nuo kapučinatoriaus, bet ir pieno baltymų kiekis turi įtakos. Geriausiai susiplaka pienas, turintis 3,2 proc. baltymų, kur baltymų tik 2,9 proc., plakasi prasčiau. Riebalų kiekis neturi įtakos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolancike: 26 liepos 2016 - 16:08
QUOTE(Jolancike @ 2016 07 26, 17:07)
Aš galiu pasakyti tiek, kad draugė turi seną kavos aparatą, kur reik pačiai susiplakti putą, per vamzdelį eina garas. Tai reikia įgusti kad gerai suplaktum, nes turi labai jaust, kada užtenka, gali nedaplakt, o gali ir perkaitint per ilgai plakant ir gera puta nesigaus. Bandžiau pati plakt ne kartą ir tikrai ne visada pasiseka. Kai puodelio dugnas delne, tai dar kažkiek gali jaust kada užkaista ir laiku sustot. Aš tokio nepirkčiau. Kad ir vienas žmogus šeimoj geria kavą su pienu, vistiek tai yra didelis nepatogumas, nebent jei yra tikrai labai ribotas biudžetas. Aš kai rinkausi aparatą, buvau nusiteikusi, kad noriu daikto, kuris man tarnautų ilgai ir būtų patogus naudoti, juk nekeisi jo kas pora metų. Maniškis jau ketvirti metai dirba kaip laikrodukas, tfu tfu. Kolkas nereikėjo jokio remonto. Aš net labai patenkinta savo pirkiniu. Mano yra Jura Impressa F7. Nesiūlau jura, tik noriu pasakyt, kad geriau pataupyti ir nusipirkti geresnį aparačiuką, negu vargti visą laiką. Yra tikrai nemažai aparatų su automatiniais kapučinatoriais, čia kaip ir su pačiu kavos darymu, juk yra ir pusiau automatiniai kavos aparatai, bet renkamės automatinius, nes norim gerai ir patogiai. Nežinau kaip su pieno talpom, mano aparatas su šlangute, labai patogu - įdedi šlangutę į pieno pakelį, ir daraisi kavą. Po kiekvieno panaudojimo pakartoju procedūrą su vandeniu, taip prasiplauna kapučinatorius ir tikrai kasdien neplaunu antibakteriniu skysčiu. Kartą per savaitę užtenka ir tikrai tai nėra didelės išlaidos. Brangiau nukalkinimas kainuoja, bet irgi nenaudoju firminių jura teblečių. Tomas Philips parduotuvėje būna nukalkinimo tablečių ar miltelių būtent automatiniams kavos aparatams ir jie ne karvę kainuoja. Tik valymo tabletes naudoju jura, bet pakučio užtenka maždaug pusei metų. Šiaip jei nori kad aparatas ilgai tarnautų reikia jį prižiūrėti, koks jis bebūtų. Pieno suplakimas aišku kažkiek priklauso nuo kapučinatoriaus, bet ir pieno baltymų kiekis turi įtakos. Geriausiai susiplaka pienas, turintis 3,2 proc. baltymų, kur baltymų tik 2,9 proc., plakasi prasčiau. Riebalų kiekis neturi įtakos.

Labai pritariu jums, pas mane Nivona aparatas irgi su slangele, mama turi saeco su pieno indu, bet irgi nenaudoja jokio antibekterinio skyscio, bet su slangele daug patogesnis valymas. Aparata turiu jau beveik du metus mokejau apie 450eur.
Atsakyti
Pritariu ir aš visiems Jolancike pastebėjimams. Mūsų aparatas- 3 metų senumo Saeco su pieno paėmimo žarnele. Man tai atrodo daug patogiau nei atskiras pieno indas.
Mūsų draugai turi aparatą, kur pieno putą reikia plakti patiems. Jie iki šiol taip ir neįgudo gerai tai padaryti. w.i.t.c.h, nesiūlyčiau jums pirkti tokio kavos aparato.
Atsakyti
Ar kas esate pirkę įmontuojamą kavos aparatą?
žiūrinėju dabar juos, kainos nemažos palyginti su laisvai pastatomais. Įdomu kokie būtų atsiliepimai ax.gif ar verti tų pinigų? ar galima geresni/kokybiškesnį išsirinkti iš laisvai pastatomų, nes pasirinkimas jų nėra didelis?

Atsakyti
QUOTE(Carlin @ 2016 08 29, 10:48)
Ar kas esate pirkę įmontuojamą kavos aparatą?
žiūrinėju dabar juos, kainos nemažos palyginti su laisvai pastatomais. Įdomu kokie būtų atsiliepimai  ax.gif  ar verti tų pinigų? ar galima geresni/kokybiškesnį išsirinkti iš laisvai pastatomų, nes pasirinkimas jų nėra didelis?

Turite "tų pinigų" ir norite išlaikyti vientisą dizainą - tada verti.
Ar galima geresni/kokybiškesnį išsirinkti iš laisvai pastatomų - geresni/kokybiškesni kainuoja taip pat daug.
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2016 08 29, 09:07)
Turite "tų pinigų" ir norite išlaikyti vientisą dizainą - tada verti.
Ar galima geresni/kokybiškesnį išsirinkti iš laisvai pastatomų - geresni/kokybiškesni kainuoja taip pat daug.

Taip, norisi išlaikyti vientisą dizainą ir nelabai noriu jokių matomų ir pastatomų daiktų virtuvėje. Na bet čia diskusinis klausimas ir neesu 100 proc. į tai įsikabinus.

Idealiai dizaino prasme tinka šis variantas, nes orkaitė identiško dizaino bus. :
http://www.kavosdrau...bosch-ctl636es1

Tik konsultantas labai įdomiai atsiliepė apie jį, na lyg ir davė suprast, kad galima rasti ir geriau iš laisvai pastatomų.

tai va ir klausimas, ar šis modelis (atmetus idealiai tinkantį dizainą) vertas kainos. Ar geriau bandyt rasti virtuvėje vietą laisvai pastatomam vertam kiekvieno už jį sumokėto euro.

Reikalavimai aparatui paprasti: naudojamas vieno mygtuko paspaudimu, kad nebūtų labai sudėtingo programavimo ir lengva priežiūra. Kavą kartais mėgstu ir su plaktu pienu.
Atsakyti
QUOTE(Carlin @ 2016 08 29, 09:31)
Taip, norisi išlaikyti vientisą dizainą ir nelabai noriu jokių matomų ir pastatomų daiktų virtuvėje. Na bet čia diskusinis klausimas ir neesu 100 proc. į tai įsikabinus.

Idealiai dizaino prasme tinka šis variantas, nes orkaitė identiško dizaino bus. :
http://www.kavosdrau...bosch-ctl636es1
Tik konsultantas labai įdomiai atsiliepė apie jį, na lyg ir davė suprast, kad galima rasti ir geriau iš laisvai pastatomų.

tai va ir klausimas, ar šis modelis (atmetus idealiai tinkantį dizainą) vertas kainos. Ar geriau bandyt rasti virtuvėje vietą laisvai pastatomam vertam kiekvieno už jį sumokėto euro.

Reikalavimai aparatui paprasti: naudojamas vieno mygtuko paspaudimu, kad nebūtų labai sudėtingo programavimo ir lengva priežiūra. Kavą kartais mėgstu ir su plaktu pienu.

Šis modelis vertas kiekvieno euro....Keraminės kavos pupelių malimo girnos " silent ceram drive" pupeles sumala beveik be garso. " Cream center" pieno centras- ypač tiršta pieno puta išgaunama keturių skyrių pieno plaktuve.....19 barų spaudimo sistema ...valdymas vieno mygtuko paspaudimu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2016 08 29, 10:06)
Šis modelis vertas kiekvieno euro....Keraminės kavos pupelių malimo girnos " silent ceram drive" pupeles sumala beveik be garso. " Cream center"  pieno centras- ypač tiršta pieno puta išgaunama keturių skyrių pieno plaktuve.....19 barų spaudimo sistema ...valdymas vieno mygtuko paspaudimu thumbup.gif

na taip, aprašyme skamba gražiai :D
o kaip dėl garantinio? gedimo atveju atvažiuotų pas mane kaip ir kitos buitinės įmontuojamos atveju ar reiktų jį išmontuoti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Carlin @ 2016 08 29, 10:17)
o kaip dėl garantinio? gedimo atveju atvažiuotų pas mane kaip ir kitos buitinės įmontuojamos atveju ar reiktų jį išmontuoti?  blink.gif

Tikrai atvažiuoja ir žiūri gedimą vietoje....jai reikės rimto taisymo jis labai lengvai išsiima iš nišos......
Atsakyti
QUOTE(Carlin @ 2016 08 29, 12:17)
...

Tam ir aprašymas, kad gražiai skambėtų. mirksiukas.gif
Tingiu jieškoti, bet manau kad įmontuojamas kavavires BSH'ui gamina tas pats Eugster/Frismag AG (jis gamina ir Jura).
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2016 08 29, 12:53)
Tam ir aprašymas, kad gražiai skambėtų. mirksiukas.gif
Tingiu jieškoti, bet manau kad įmontuojamas kavavires BSH'ui gamina tas pats Eugster/Frismag AG (jis gamina ir Jura).

... ne Eugster/Frismag AG g.gif
Atsakyti