bandziau pirma karta kepti zagarelius.tai toki skanus visai gavosi,buvau labai pasiilgusi tokio namu gamybos skanesto. 650g miltu 0.5 stiklines grietines cukraus pudros, vanilino,acto truputi,aliejaus kepimui. dar dejau cukraus kelis saukstus. dariau is puses normos,mum su vyru pats tas,prisikirtom,galvojau sprogsim toki traskus,ten kur storiau iskociota,minksti.zodziu,skanu.
kepiau pagal elenos recepta, nu galvojau pirma ir paskutini kart, tesla lipo ir prie ranku prie stalo , tiesiog velesi, tas sviestas kol issilyde, o boze boze, nu miltuot teko , bet nuo to labai aliejus putojo, nu pervargus siaip ne taip.. bet rezultate skonis liuks, trapus skanus ir sotus
kepiau pagal elenos recepta, nu galvojau pirma ir paskutini kart, tesla lipo ir prie ranku prie stalo , tiesiog velesi, tas sviestas kol issilyde, o boze boze, nu miltuot teko , bet nuo to labai aliejus putojo, nu pervargus siaip ne taip.. bet rezultate skonis liuks, trapus skanus ir sotus
kita kart bandyk pagal mano recepta jau jeigu man pavyko is pirmo kart,tai ir jum pavyks.ir jokiu teslos lipimu prie ranku irgi buvo traskus,skanus ir sotus
bandziau pirma karta kepti zagarelius.tai toki skanus visai gavosi,buvau labai pasiilgusi tokio namu gamybos skanesto.
650g miltu
0.5 stiklines grietines
cukraus pudros,
vanilino,acto truputi,aliejaus kepimui.
dar dejau cukraus kelis saukstus.
dariau is puses normos,mum su vyru pats tas,prisikirtom,galvojau sprogsim toki traskus,ten kur storiau iskociota,minksti.zodziu,skanu.
Siūlau savo mačiutės žagarėlių receptą Yra daug ,daug sykių išbandytas. 1/2kg. miltų, 100g.sviesto,, 6tryniai, 2kiaušiniai, 30g.cukraus,, 1stikline grietines, ,25g.spirito,,vanilinio cukraus,aliejaus virimui Sumaišyti visus produktus esancius recepte,suminkoma tešla. Gerai išmušama ant lentos,kol tešloje atsiranda pūslelių Kuo daugiau tešlokje oro,tuo trapesni žagareliai. Tada tešlą atšaldoma,uždengus rankšluosčiu,kad neapdžiūtų. Tešla iškočiojama2mm. storio lakštu peiliu supjaustoma 10-12cm.ilgio,2cm.pločio kaspinėliais ,per vidurį įpjaunama perveriama kilpele. Verdame aliejuje. Kai viena puse apgelsta ,žagarėliai apverčiami. Po to išgriebiami ant popierinio rankšluosčio,apibarstoma cukraus pudra.
Buvau kepusi pagal aguonėlės receptą, gavos skanūs, tačiau kietoki ir traškūs, o mes mėgstam minkštesnius, tad išbandžiau pagal šį, internete rastą receptą ir pagal jį kepu lig šiol. Nuostabiai minkšti ir purūs žagarėliai su varške tik dektinės nepilu, nes dažniausiai jos neturiu Tai va, su jais paperku net MB Skanaus
Mmm, jau senokai noriu žagarėlių, bet vis pritrūkstu laiko juos pasigaminti. Dabar pasiskaičius ir pasižiūrėjus iliustracijas net seilė tįsta, reikės būtinai išsikepti
As irgi labai pasiilgau zagareliu bet vis neprisiruosiu iskept, nes receptu tokios kruvos, o kuris geriausias vis neapsisprendziu man, asmeniskai, skaniausi zagareliai yra pirkti "sokolado meistruose".. aisku, zinau, kad pirktiniai (nors visi sako, kad naminiai skaniausi), bet man jie labai skanus.. kartais nusiperku pasilepint (koki karta i pusmeti ).. jeigu rasciau recepta, kad iseitu tokie zagareliai, turbut kepciau minimum karta i savaite, kol namiskiam neatsibostu