Įkraunama...
Įkraunama...

Žagarėliai

Noriu pasiūlyti greitai pagaminamus riestainukus, jiems pagaminti nereikia daug laiko ir sugebėjimų, galima valgyti su arbata, kava.

Produktai: 250 g varškės,
160 g miltų, (apie 1 st.)
1 kiaušinis,
1- 2 šaukštai cukraus,
1 a. š. sodos,
riebalų virimui.
Darbo eiga;
1. Kiaušinį, cukrų ir varškę gerai ištrinkite.
2. Sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkykite tešlą.
3. Iš gautos tešlos iškočiokite apie 3 mm storio lakštą.
4. Didelės stiklinės pagalba išpjaukite skrituliukus, o iš jų dar išpjaukite mažesne
stiklinaite.
5. Gautus žiedelius virkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose.
6. Verdame, kol pagelsta viena pusė, tada apverčiame ir užbaigiame virti.

Man vyras yra padaręs formelę, tai aš iš karto išspaudžiu žiedelius.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2003 10 30, 19:00)
ŽAGARĖLIAI
30-40 žagarėlių

500 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus
keli lašai citrinos esencijos
2 šaukštai romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai pieno
125 g sviesto
cukraus pudros papuošimui

   Miltus ant lentos sumaišykite su kepimo milteliais ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, įlašinkite citrinos esenciją, supilkite romą, pieną ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite su dalimi miltų. Sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir, užžėrę likusiais miltais, užminkykite tešlą.
   Tešlą plonai iškočiokite ir ratuku supjaustykite juostomis, o šiuos - stačiakampiais. Juos per vidurį įpjaukite ir pernerkite kilpą. Fritiūrinėje įkaitinkite riebalus ir iš abiejų pusių apvirkite žagarėlius. Išgriebę graibstu, sudėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstykite cukraus pudra.




labai ačiū už receptuką clap.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2007 02 23, 18:20)
as visada verdu tokius:

5 stiklines miltu,
4 kiausiniai (kartais ir penkta imusu, jei siek tiek kietoka buna tesla:),
6 saukstai cukraus,
didelis indelis grietines,
truputis acto (cia kad riebalu kepant neprisigertu),
aliejaus virimui.
kam patinka, isvirtus apvolioti cukraus pudroje.

Skanaus smile.gif

P.S. niekada aliejus neputoja man, bet siaip mama  man visada sakydavo, kad jei ka, tai imesti i riebalus puse bulves ir neburbuliuos smile.gif


Prisikepėm žagarėlių pagal šį receptuką.Patingėjau kept pagal elenos receptą. Gavos man nelabai skanūs, nes tokie minkšti, o man patinka traškūs, bet manau, kad kai atšals tai padžius.Šiaip visada kepdavau paprastus:kiaušiniai, grietinė, cukrus ir miltai.

user posted image
Atsakyti
labai skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2008 05 18, 18:09)
GALUZE,
Gėlyčių receptas

Pabandyk išsikepti pagal šį receptą gėlytes. Ir būtinai parašyk kaip sekėsi. Laukiu su nekantrumu. Pagal šį receptą aš pati jau nedrįstu kepti, nes prieš tai kepiau gėlytę irgi pagal Lilės T receptą ir taip pat gavosi prilipusi ir riebi. doh.gif
Į šį, kur įdėjau nuorodą, receptą taip pat gal reikėtų pilti truputį degtinės ar acto, kad neprisitrauktų riebalų. Ir dar čia turbūt priklauso nuo laiko, kiek kaitinti formelę riebaluose ir kiek laikyti tešloje?
Labai laukiu atsiliepimų. Aš savo gėlytę jau nugrūdau toli, nes neturiu verto dėmesio išbandyto recepto.

NERODO RECEPTO! schmoll.gif g.gif g.gif verysad.gif
oi kaip kepti?o taip noretusi siu skanumynu
Papildyta:
QUOTE(bea @ 2005 01 19, 10:31)
mano nuomone tai čia tikrai ne žagarėliai...

ax.gif tai tikru tikriausi lietiniai ar forminiai kaip kiti vadina zagareliai gaunasi labai ploni ir trapus
Atsakyti
štai aš šiandien dariau varškės žagarėlius. ir vat kas gavosi
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2003 10 30, 18:00)
ŽAGARĖLIAI
30-40 žagarėlių

500 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus
keli lašai citrinos esencijos
2 šaukštai romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai pieno
125 g sviesto
cukraus pudros papuošimui




dariau viska pagal recepta, bet man nelabai, per daug ishsipute. Noretusi traskesniu, kuri recepta geriau naudoti?
Atsakyti
man kaip tik skaniausi tie, kurie minkšti ir išsipūtę rolleyes.gif
Atsakyti
aš tai tešlą darau tokią pat kaip ir varškėtukam tik, dar truputuką kepimo miltelių įdedu smile.gif gaunas labai skanūs, bet čia tiem kurie mėgsta minkštus netinka smile.gif nors mačiau receptukų su varške parašyta, tai manau, kad čia tas pats principas smile.gif
Atsakyti
[quote=Elena,2003 10 30, 18:00]
ŽAGARĖLIAI
30-40 žagarėlių

500 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus
keli lašai citrinos esencijos
2 šaukštai romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai pieno
125 g sviesto
cukraus pudros papuošimui



Begalo skanūs žagarėliai....
Ačiū.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(limita @ 2009 01 20, 14:12)
štai aš šiandien dariau varškės žagarėlius. ir vat kas gavosi
user posted image

niam niam kaip skaniai atrodo...labai vilioja.. ax.gif
Atsakyti
dariau pagal elenos recepta, tai gavosi miksti ir trapus, o galvojau bus pusti minksti..bet siaip ir tokie skanus, tokie kaip sausainukai rolleyes.gif
Atsakyti