Įkraunama...
Įkraunama...

Žagarėliai

Padekit! O kas darot zagarelius su varske. Noreciau issikepti zagareliu. bet kad jie nebutu nei trapus, nei kieti, nes seimyna megsta purius ir su varske, pastaruoju metu nebeiseina padaryti, nes istikruju dedu ka turiu, nepagal recepta.
Atsakyti
QUOTE(darbsti @ 2007 06 05, 12:08)
Padekit! O kas darot zagarelius su varske. Noreciau issikepti zagareliu. bet kad jie nebutu nei trapus, nei kieti, nes seimyna megsta purius ir su varske, pastaruoju metu nebeiseina padaryti, nes istikruju dedu ka turiu, nepagal recepta.

500g varskes, 4-8 saukstai sukraus, 1 saukstelis kepimo milteliu, 2 kiausiniai, miltu - kol nelips prie ranku 4u.gif
Atsakyti
[quote=Lukutis,2004 11 17, 09:49]
sveikutes seiminykes, turiu labai skaniu mieliniu zagareliu recepta.galit pabandyti labai skanus thumbup.gif
mieliniai zagareliai
250g miltu
puse stiklines grietines
20g mieliu
3 tryniai
50g sviesto
50g cukraus
vanilinio cukraus
miltinio cukraus apibarstymui
aliejaus virimui

paruosiama mieline tesla, ja reikia kildinti du kartus (jei kas nezinos kaip reikia kildinti , tai galesiu smulkia parasyti, kaip reikia). po to pakilusia tesla iskociojame kuo ploniau ( apie 2mm storio). ir suformuojame zagarelius ir verdame ikaitintintame aliejuje, paskui apibarstome miltiniu cukrumi. tongue.gif
labai skanus, pabandykit. thumbup.gif



Labai norejau paklausti kaip ta tesla reiktu du kartus kildinti g.gif . Vakar dariau zagarelius pagal elena, skaniai gavos ,bet noretusi man ju ne tokiu sausu.delto bandysiu mielinius. labai aciu uz atsakyma .
Atsakyti
Sveikos merginos, gal zinot kaip pasigaminti tokius zagarelius kur maximose pardavineja? na jie tokie dideli, issipute ir miksti, beto buna apibarstyti cukrumi (ne cukraus pudra)... man jie patys skaniausi... wub.gif
Stai kaip sie zagarelia atrodo:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 25 rugsėjo 2007 - 19:13
QUOTE(Lilė T. @ 2005 02 03, 09:26)
Aš turiu tų gėlyčių receptą biggrin.gif , tik jau senokai kepiau  blush2.gif .

1 stiklinė miltų,
1 kiaušinis,
1 š. cukraus,
1 stiklinė vandens,
50g degtinės,
žiupsnelis sodos, druskos, vanilės.

Miltus išmaišyti su kiaušiniu, cukrumi, druska, soda, degtine. Vandenį reikia pilti po truputį, pamaišant, kad nesigautų gabaliukų. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Giliame inde užkaitinti 0,5 l aliejaus ir laikyti ant silpnos ugnies. Formą pakaitinus aliejuje įmerkti į tešlą ir palaikyti keletą sekundžių. Paskui su prikibusia tešla į karštą aliejų. Atkibusia gėlytę pakepinti iki geltonumo ir ištraukti ant servetėlės.Pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus smile.gif .

sveiki bandziau si recepta,nezinau nesigavo,man tos gelytes prilipe ir labai riebios,tiesiog permirke,gal kas turit dar receptu begalo skanus dalykas tik niekaip iskept nepavyksta,IR DAR GAL KAM REIK VOVERUSKU FORMELES PIRKAU PAS GELEZNIKUS KAINAVO 10 LT.VISAI DAR NETEKO PANAUDOT MAT TURIU GELYTES
Atsakyti
GALUZE,
Gėlyčių receptas

Pabandyk išsikepti pagal šį receptą gėlytes. Ir būtinai parašyk kaip sekėsi. Laukiu su nekantrumu. Pagal šį receptą aš pati jau nedrįstu kepti, nes prieš tai kepiau gėlytę irgi pagal Lilės T receptą ir taip pat gavosi prilipusi ir riebi. doh.gif
Į šį, kur įdėjau nuorodą, receptą taip pat gal reikėtų pilti truputį degtinės ar acto, kad neprisitrauktų riebalų. Ir dar čia turbūt priklauso nuo laiko, kiek kaitinti formelę riebaluose ir kiek laikyti tešloje?
Labai laukiu atsiliepimų. Aš savo gėlytę jau nugrūdau toli, nes neturiu verto dėmesio išbandyto recepto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 18 gegužės 2008 - 18:11
Gėlytės
128 postas Ciocia Polia voveruškų receptas (tinka ir gėlytei ant ilgo kotelio)
http://www.supermama...?...3632&st=120
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 18 gegužės 2008 - 21:43
Gėlyčių ir voveruškų receptas:
1st. grietinės, 2 kiauš.,5-6šaukšt.miltų, druskos, truputis vandens, kad tešla būtų, kaip lietiniams.Cukraus pudros, aliejaus kepimui.
Ištryniau kiaušinius, įdėjau grietinę, druskos truputėlį, miltus, gavosi labai tiršta tešla,tada pyliau vandenuko nedaug, kol tešla gavosi, kaip lietiniams.
Labai įkaitinau formas aliejuje ir padėdavau šakute nukrapštyti nuo formos į aliejų voverušką. Gavosi gerai , aliejaus nepritraukė thumbup.gif . Kepiau vakar tai šeimyna greit suvalgė. biggrin.gif

Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif sveikos kuri norit bandykit labai skanus:
žagarėliai iš varškes
nestuke.gif
reikes:
400g varskes
3 kiaušinių
200gr grietines
1 arbat.šaukštelis sodos ar kepimo milteliu (nubrauktas)
vaniles,
1,5 stiklinės
cukraus(jei norisis saldžiu beri 0,5 stiklines ir daugiau jei ne tai maziau)
ir riebalu virti.
g.gif
eiga:
kiausinius su varške ištrinam...poto cukru su vanile beriam ir išmaisom.i grietine idedam sodos ar kepimo milteliu ir išmaisom kad padydetu grietines puse karto. tada viska ismaisome ir beriam mašydamos miltus kad galimetu tešla kočiot... ir daryti zagarelius kepti kol gražiai apskrus... labai skanūs thumbup.gif wub.gif nestuke.gif
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif sveikos kuri norit bandykit labai skanus:
žagarėliai iš varškes
nestuke.gif
reikes:
400g varskes
3 kiaušinių
200gr grietines
1 arbat.šaukštelis sodos ar kepimo milteliu (nubrauktas)
vaniles,
1,5 stiklinės
cukraus(jei norisis saldžiu beri 0,5 stiklines ir daugiau jei ne tai maziau)
ir riebalu virti.
g.gif
Cia 1,5 stiklines miltu g.gif
Atsakyti
QUOTE(kirkstuniene20 @ 2008 06 16, 11:37)
biggrin.gif  biggrin.gif sveikos kuri norit bandykit labai skanus:
  žagarėliai iš varškes
nestuke.gif
reikes:
400g varskes
3 kiaušinių
200gr grietines
1 arbat.šaukštelis sodos ar kepimo milteliu (nubrauktas)
vaniles,
1,5 stiklinės
cukraus(jei norisis saldžiu beri 0,5 stiklines  ir daugiau jei ne tai maziau)
ir riebalu virti.

Sitie skanus zagareliai.Tik miltu man prireike ne 1.5 stiklines ( g.gif ),o 4.5stiklines.Neskaitant,kad reikia ir kociojimui.
Atsakyti
Atsiprasau,ne 4.5stikliniu reikejo,o 3.5 ax.gif
Atsakyti