Įkraunama...
Įkraunama...

Žagarėliai

Kartojuosi, nes tikrai laaaaabai noriu
"Pagelbekit, prasau.... Ieskau nusipirkti zagareliu formele(gelyte ant ilgo kotuko), tik niekur nerandu... Ar ju jau nebebuna pirkti? "
Atsakyti
Sveikos,mano mociutes receptas kuri mokydavo kaip eilerasti
Saukstas grietines
Saukstas degtines
Vienas cielas ,du tryniai

Cukraus saukstas ziupnelis druskos mazytis. O miltu tiek kad butu galima lengvai kocioti tesla ,nei labai kieta ,nei labai minksta,neliptu prie pirstu.
Beje tesla reikia gerai isdauzyti,metyt i stata,kociolu apdauzyt smile.gif
Jei iskocioji storai,tada buna minkstesni,jei labai plonai,buna trapus ir kietesni,atsiranda pusliu.
Kepti aisku aliejuj ikaitintam kol paruduos,apipudruoti

Beje man si tesla puikiai tinka ceburekams,tik aisku cukraus mazai det reiketu smile.gif
Atsakyti
NETIKĘS RECEPTAS ARBA MAN NEPAVYKO:
0,5kg miltų,100g sviesto, 6 tryniai, 2 kiaušiniai, 30g cukraus, 1st.grietinės, 25g spirito, vanilinio cukraus, riebalų virimui.

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kad joje atsirastų pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2mm storio lakštais, ratuku arba peiliu supjaustoma 10-12cm ilgio, 2cm pločio kaspinėliais, per vidurį įpjaunama ir perneriama kilpa.
Riebalai įkaitinami plačiame neaukštame inde. Į taukus įmetame porą griežinėlių žalios bulvės. Jei įleistas žagarėlis tuoj čirkšdamas iškyla, riebalai tinkamo karštumo. Kai viena pusė apgelsta, žagarėliai apverčiami. Po to išgriebiami ant sieto ir apibarstomi cukraus pudra.

Dariau pagal minėtą receptą... blush2.gif Nu neskaniai gavosi, lyg tai ir tešlą labai plonai iškočiojau-Vistiek: lyg viduje neiškepti... verysad.gif
[/quote]
Darau pagal paprastą receptą dar mano mamos(močiutės): 3 kiaušinių tryniai, 1 kiaušinis, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 3 šaukštai cukraus, miltai. Išplaku trynius+kiaušinį+cukrus, įdedu grietine, kepimo miltelius ir viską išmaišau, dedu miltus ir kočioju, pjaustau pailgos formos, persuku per vidurį ir kepu.Skanaus. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicia: 10 lapkričio 2010 - 22:41
QUOTE(Vicia @ 2010 11 11, 00:39)
NETIKĘS RECEPTAS ARBA MAN NEPAVYKO:
0,5kg miltų,100g sviesto, 6 tryniai, 2 kiaušiniai, 30g cukraus, 1st.grietinės, 25g spirito, vanilinio cukraus, riebalų virimui.

reikejo sviesto nedet butu galevesi ax.gif
Atsakyti
sveikutes panelytes siandien bandziau dar viena recepta( kiek esu ju bandziusi gaunasi riebus,o kaip atsimenu nuo vaikystes turi but sausi ir traskus) lai nesupyksta forumiete nes neatsimenu vardo jos ,receptas buvo 2 kiausiniai,po stikline pieno ir miltu, kaip sakoma paprastas,BET tikrai geras receptas zagareliai gelytes gavosi sausi kaip turetu buti,tik va beda kita kai pastovi suminksteja ax.gif ,nebuna trapumo,gal patartumet ka dar padaryt kad ir neriebus isliktu ir traskus butu,(i tesla bandziau det truputi daugiau pieno-nepadejo situacija nepasikeite, doh.gif poto ipyliau truputi likerio tokio naminio ganetinai stipraus(nes neturejau po ranka degtines) tai ir viska sugadinau gavosi sausi neriebaluoti blyneliai nes pasidare visai minksti g.gif
Atsakyti
sveikos mergikes,negi nieks neturite recepto voverusku nesigauna ko noretusi blush2.gif
Atsakyti
Gal kas zinote kodel verdant zagarelius labai putoja aliejus.Putoja taip kad lipa per puodo krastus.
Atsakyti
QUOTE(GALUZE @ 2010 11 22, 15:59)
sveikutes panelytes siandien bandziau dar viena recepta( kiek esu ju bandziusi gaunasi riebus,o kaip atsimenu nuo vaikystes  turi but sausi  ir traskus) lai nesupyksta forumiete nes neatsimenu vardo jos ,receptas buvo 2 kiausiniai,po stikline  pieno ir miltu, kaip sakoma paprastas,BET tikrai geras receptas zagareliai gelytes gavosi sausi kaip turetu buti,tik va beda kita kai pastovi  suminksteja ax.gif ,nebuna trapumo,gal patartumet ka dar padaryt kad ir neriebus isliktu ir traskus butu,(i tesla bandziau det truputi daugiau pieno-nepadejo situacija nepasikeite, doh.gif poto ipyliau truputi likerio tokio naminio ganetinai stipraus(nes neturejau po ranka degtines) tai ir viska sugadinau gavosi sausi neriebaluoti blyneliai nes pasidare visai minksti g.gif

sako, kad kepant reikia ideti puse zalios bulves, ji visus riebalus bereikalingus sugers, o zagareliai ne, ir nebus riebus tada jie. siaip as tik 1 karta bandziau metoda su bulve, nes nera butinybes- niekada nesigauna man per riebus... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(muse+ @ 2010 11 06, 22:08)
Kartojuosi, nes tikrai laaaaabai noriu
"Pagelbekit, prasau....  Ieskau nusipirkti zagareliu formele(gelyte ant ilgo kotuko), tik niekur nerandu...  Ar ju jau nebebuna pirkti? "

Na, jų gal ir galima rasti, bet tik naudotų. Turguose arba kur prekiauja sendaikčiais. Arba gal iš žmonių pagal skelbimą.

Ewacka, bulvė žinau tai ne riebalams sugerti, o kad riebalai neperkaistų. O gal gali savo receptą pasakyti, kai gaunasi neriebūs žagarėliai? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(makalys @ 2010 12 25, 19:38)
Gal kas zinote kodel verdant zagarelius labai putoja aliejus.Putoja taip kad lipa per  puodo krastus.

Čia gal irgi bulvė pagelbėtų? Manau , kad aliejus gal nerafinuotas ir turi nuosėdų, gal dėl to? Arba gal nekartą naudotas virimui aliejus ir turi nuosėdų likučių nuo ankstesnių virtų produktų? O gal ir nuo tešlos priklauso. Manau , kad aliejus nuo sausų miltų, jei daug barstoma kočiojimui ir nesusigeria į tešlą taip pat putoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 26 gruodžio 2010 - 21:37
QUOTE(GALUZE @ 2010 11 22, 16:59)
sveikutes panelytes siandien bandziau dar viena recepta( kiek esu ju bandziusi gaunasi riebus,o kaip atsimenu nuo vaikystes  turi but sausi  ir traskus) lai nesupyksta forumiete nes neatsimenu vardo jos ,receptas buvo 2 kiausiniai,po stikline  pieno ir miltu, kaip sakoma paprastas,BET tikrai geras receptas zagareliai gelytes gavosi sausi kaip turetu buti,tik va beda kita kai pastovi  suminksteja ax.gif ,nebuna trapumo,gal patartumet ka dar padaryt kad ir neriebus isliktu ir traskus butu,(i tesla bandziau det truputi daugiau pieno-nepadejo situacija nepasikeite, doh.gif poto ipyliau truputi likerio tokio naminio ganetinai stipraus(nes neturejau po ranka degtines) tai ir viska sugadinau gavosi sausi neriebaluoti blyneliai nes pasidare visai minksti g.gif

Aš siūliau tokį patį receptą, bet man gavosi traškūs, bet kiek perdaug riebalų prigėrę, todėl gal čia būtų irgi pravertęs šaukštas degtinės? ax.gif

Na, vėl sugrįžau po ilgo laiko į šią temą, bet žiūriu, kad niekas nepasiūlė išbandyto gero forminių žagarėlių (voveraičių ar gėlytės) recepto. Pati nebandžiau ir nedrįstu, bet radau knygoje 2 receptus:
1. 3 kiaušiniai, 6 šaukštai miltų, 1-2 šaukštai vandens, 1 šaukštas degtinės, truputis miltinio cukraus, 2 šaukšteliai kakavos.
Kepimui: 1 bulvė, 400 g kulinarinių riebalų.

2. 1 stiklinė grietinės, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai miltinio cukraus, 4-5 šaukštai miltų, truputis druskos. Tešla turi lengvai kristi nuo šaukšto

Laukiu bandymų rezultato. jei gerai gausis ir aš gal pasiryšiu. Sėkmės. Manau , kad su tokiu pasiryžimu turi pavykti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 26 gruodžio 2010 - 22:27
QUOTE(GALUZE @ 2010 11 22, 16:59)
o kaip atsimenu nuo vaikystes  turi but sausi  ir traskus) lai nesupyksta forumiete nes neatsimenu vardo jos ,receptas buvo 2 kiausiniai,po stikline  pieno ir miltu, kaip sakoma paprastas,BET tikrai geras receptas zagareliai gelytes gavosi sausi kaip turetu buti,tik va beda kita kai pastovi  suminksteja ax.gif ,nebuna trapumo,gal patartumet ka dar padaryt kad ir neriebus isliktu ir traskus butu,(i tesla bandziau det truputi daugiau pieno-nepadejo situacija nepasikeite, doh.gif poto ipyliau truputi likerio tokio naminio ganetinai stipraus(nes neturejau po ranka degtines) tai ir viska sugadinau gavosi sausi neriebaluoti blyneliai nes pasidare visai minksti g.gif

Nagi, pamasčiusi suvokiau, kad traškumą kepiniams duoda kiaušinio baltymas, taip pat kažkiek traškumui atsirasti turėtų padėti ir dalį miltų pakeičiant krakmolu. Tokius triukus esu bandžiusi ir kepdama vaflius, kai norėdavau, kad jie būtų traškūs. Todėl Galuže patarčiau pabandyti formines voveraites kepti dalį pieno keičiant kiaušinių baltymais, pagal pvz tokį receptą:

2 kiaušiniai,
1 ar 2 kiaušinių baltymai,
1 valg šaukštas spirito ar kito stipraus alkoholio,
130 g miltų (beveik pilna 237 ml stiklinė)
20-30 g krakmolo (į tą pačią stiklinę kur miltai, iki bus pilna),
apie 160 ml pieno,
žiupsnelis druskos,
0,5 arb šaukštelio vanilinio cukraus,
1 arb šaukštelis cukraus (galima nedėti)

Manau turėtų pavykti. Sėkmės bandant bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2003 10 30, 16:00)
ŽAGARĖLIAI
30-40 žagarėlių

500 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus
keli lašai citrinos esencijos
2 šaukštai romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai pieno
125 g sviesto
cukraus pudros papuošimui

Miltus ant lentos sumaišykite su kepimo milteliais ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, įlašinkite citrinos esenciją, supilkite romą, pieną ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite su dalimi miltų. Sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir, užžėrę likusiais miltais, užminkykite tešlą.
   Tešlą plonai iškočiokite ir ratuku supjaustykite juostomis, o šiuos - stačiakampiais. Juos per vidurį įpjaukite ir pernerkite kilpą. Fritiūrinėje įkaitinkite riebalus ir iš abiejų pusių apvirkite žagarėlius. Išgriebę graibstu, sudėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstykite cukraus pudra.

gaminau shitus tik miltu prireike daugiau, nes labai lipni teshla buvo. o shiaip skanus visai gavosi thumb_yello.gif
Atsakyti