Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis Dermatitas

bet kaip keistai, kad oficialaus pardavejo puslapyje informacija klaidinati.

o as saviske tik pradejau primaitinti ir pabere siek tiek. buvau davus tik bulve, galvojau, kad bulves niekas negali buti alergiskas. dabar skaitau, kad jusu vaikuciai alergiski bulvei, tai tada matyt ir maniske gali buti alergiska bulvei. del berimo nebuvau tikra- galvojau gal paprakaitavo, tik sutapimas, kad pabere kai pradejau duoti bulve

ir kas cia per kremas Kartalin - kiek beskaiciau forumu, tokio nebuvau uzmaciusi ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyn: 26 gegužės 2015 - 21:48
QUOTE(sandmari @ 2015 05 26, 21:09)
Pritariu  drinks_cheers.gif
Del vaiko odos problemu esam atsisake jau ilga laika pieno produktu, kvietiniu miltu gaminiu, visu saldumynu, bulviu, citrusiniu vaisiu, raudonu uogu. Nei kiek sveikata nepablogejo. Priesingai- vaikai turi puiku apetita, nebestreikuoja viduriai, nepucia pilvu, turi daugiau energijos ir maziau negatyviu emociju - matau tik pliusus. Ir nezadam grizti atgal, nes visa seima pripratom ir jauciames labai gerai.

p.s. dar bijau dziugauti, bet panasu,kad smirdantis kremas kartalin ir jo analogas berzu kazkoks dervos kremas taip pat rusiskas, mano dukrai padare stebukla. Gal ir tiesiog jau laikas atejo,gal sutapo, 100% teigti negaliu, kad tai kremo nuopelnas, bet panaudojus 2 savaites  ryte vakare buvo labai zymus pagerejimas. Dabar tepu tik profilaktiskai paprasta drekinanti nivea ir oda svari. Istrauke is labai blogos bukles kai nebuvo nei vieno odos gabalelio be pazeidimu.

Linkiu visiems rasti savo buda iveikti sia problema 4u.gif  Bukit sveiki ir laimingi !

Is kur jus pirkdavot ta kartalin krema? Ar ilgai uzteko tos tubeles? Nes internete randu kad kaina 32 eur. Na tikrai nemazai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frija: 27 gegužės 2015 - 06:55
QUOTE(smargarettt @ 2015 05 26, 20:16)
Labai aciu uz issamu atsakyma! Kai buvom pas alergologe tai ji minejo kad su riesutais geriau palaukti, kazin kaip su kokosu pienu, ar jis laikomas alergenu? Matyt tik per savo bandymus kazka atrasiu ar gali dukryte ta produkta valgyti ar ne..Kokio amziaus jusu sunelis jau?

Mano sūnui 1m 7mėn. Pieno produktų mes nenaudojam beveik metus ir su kalciu tikrai nėra problemų, nes aš reguliariai darausi kraujo tyrimus, kadangi vis dar maitinu sūnų.
Riešutų mes taip pat vengėm ilgą laiką ir turbūt būtume vengę dar ilgai, tačiau mūsų dietologė paragino mane pabandyti, ji mane supažindino su naujausia studija šiuo klausimu ir aš nusprendžiau pabandyti. Šiuo metu jau išbandžiusi daugelį riešutų rūšių ir tikrai jokios reakcijos nepastebėjau. Apskritai, aš daug ką buvau išbraukusi iš mūsų meniu be jokio pagrindo, tiesiog todėl, kad tai buvo priskiriama prie galimų alergizuoti produktų, tačiau kai vieną dieną pamačiau kad musų meniu labai skundus, nsuprendžiau, kad negalima šitaip "iš lempos" atimti iš vaiko maisto ir pradėjau po truputį duoti naujų dalykų. Tiesa, man buvo lengviau, nes pas mus nesunki AD forma.

Kaip ir minėjot - vienintelsi būdas atsirinkti kas jums tinka o kas ne yra bandyti, kitaip nesužinosit. Žinoma, jeigu jūsų vaikui AD labai sunkios formos, tuomet tą daryti reikia ypač atsargiai.
Atsakyti
QUOTE(Frija @ 2015 05 27, 07:54)
Is kur jus pirkdavot ta kartalin krema? Ar ilgai uzteko tos tubeles? Nes internete randu kad kaina 32 eur. Na tikrai nemazai.

Susiradau moteri, kuri parveza rusisku vaistu. Kainavo 20eur. Tepant kremu butina atsisakyti kiausiniu, astraus, kepto ir riebaus. Kiausiniu dar nesusigrazinom, bet galbut galesim, visa kita nevalgom ir siaip, tai problemu nebuvo jokiu. Cia jau atskira tema smile.gif
Kaip ir minejau anksciau- negaliu garantuoti,kad tai vien tik kremo nuopelnas, bet bandziau ir pati todel,kad jau isbandyta praktiskai viskas, o odele buvo baisi.
Kremas tikrai ne is tu kur faina teptis. Atkentejom galima sakyti. Turi specifini kvapa. Oda veikia maloniai, nedirgina visai, turi neikyru pleveles efekta, siek tiek suteikia odai idegio efekta, nes yra rudos spalvos. Pabandyti manau galima. Kiek rusiskuose forumuose skaiciau daug kam tai buvo tai,kas isgelbejo nuo to bjauraus dermatito ar zvynelines. Vien kremas galbut ir nepadarytu stebuklo, bet su dieta specialia musu atveju suveike puikiai.

p.s. mes valgom riesutus taip pat. Ir vistiena ir zuvi. Nors tai taip pat skaitytusi dideli alergenai. Man paciai tai labiau panasu,kad AD buna daugiau ne del alergijos, o del netoleravimo tam tikru produktu. Todel ir nevalgom pieno, cukraus ir kvieciu, nes jie duoda letines reakcija,apkrauna organizma ir pasunkina AD. Is mano vaiko stebejimu darau sita isvada- tai tikrai ne absoliutu ir manau visiems kitaip.
Atsakyti
QUOTE(GPS @ 2015 05 26, 23:09)

Milk-kaip suprantu jusu sunui alergija pienui ir kiausiniams?
Nes dauguma jusu isvardinto maisto priskiriama labai dideliem alergenam, kuriu AD sergantiem labai nerekomenduoja pirmais metais del galimu sunkiu reakciju ( ypac riesutu ir zuvies geriausiai duoti tik pobatliktu tyrimu arba po nedideli kieki pabandymui).

Mes nevartojam pieno produktų, kviečių, sojos, kiaušinių. Avižas aš kartais valgau, tačiau sūnus gauna labai retai. Bananus taip pat tik kartą ar du per savaitę. Citrusinių taip pat vengiam.
Mūsų mitybos principas yra įvairovė, nes jeigu tik pradedam valgyti tą patį per tą patį, sūnų ima berti nuo to maisto. Taip atsitiko su avižom ir dabar palaispniui įvedu jas labai labai retai.
Kalbant apie vaikus iki metukų, tai jiems daug kas nerekomenduojama valgyti ir ne tik dėl galimų alerginių reakcijų, bet dėl to, kad virškinimo sistema dar nėra pilnai subrendusi ir nesugeba skaidyti ir įsisavinti tam tikro maisto. Beto, šiems vaikams pagrindinis maistas vis dar yra pienas ir kol mažylis gerai geria pienuką, tol tikrai neverta pergyventi kad trūksta kokių vitaminų ar mikroelementų, nes iš pieno visa tai labai efektyviai įsavinama, priešingai nei iš maisto.

Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2015 05 27, 15:58)
Mes nevartojam pieno produktų, kviečių, sojos, kiaušinių. Avižas aš kartais valgau, tačiau sūnus gauna labai retai. Bananus taip pat tik kartą ar du per savaitę. Citrusinių taip pat vengiam.
Mūsų mitybos principas yra įvairovė, nes jeigu tik pradedam valgyti tą patį per tą patį, sūnų ima berti nuo to maisto. Taip atsitiko su avižom ir dabar palaispniui įvedu jas labai labai retai.
Kalbant apie vaikus iki metukų, tai jiems daug kas nerekomenduojama valgyti ir ne tik dėl galimų alerginių reakcijų, bet dėl to, kad virškinimo sistema dar nėra pilnai subrendusi ir nesugeba skaidyti ir įsisavinti tam tikro maisto. Beto, šiems vaikams pagrindinis maistas vis dar yra pienas ir kol mažylis gerai geria pienuką, tol tikrai neverta pergyventi kad trūksta kokių vitaminų ar mikroelementų, nes iš pieno visa tai labai efektyviai įsavinama, priešingai nei iš maisto.

Jei mama maitina vaikeli savo pieneliu ir laikosi dietos. Kencia ir jos pienelis, ir ji geriantis vaikelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 27 gegužės 2015 - 15:12
QUOTE(Amelita @ 2015 05 27, 17:11)
Jei mama maitina  vaikeli savo pieneliu ir laikosi dietos. Kencia ir jos pienelis, ir ji  geriantis vaikelis.

Todėl mamai reikia reguliariai darytis išsamius kraujo tyrimus ir jeigu kažko trūksta, atitinkamai keisti savo mitybą. Galų gale - vartoti maisto papildus.
Atsakyti
Jei vaikas MP gauna, nėra ko nerimauti. Net ir badaujančios mamos MP yra visų reikalingų medžiagų (tol kol mama anoreksike nepatampa...). Pvz mano mažiui kai buvo metukai, jis gėrė TIK MP kas 2 val. Nevalgė NIEKO. Tuo tarpu aš mėnesį valgiau tik cukinijas ir kukurūzus. svoris mano jau beveik kritinis buvo, bet mažius per mėnesį taip sugebėjo 1 kg priaugti. Taigi akivaizdu, kad nukenčia tik mama, vaikutis vis tiek gauna visko ko reikia.

Maistinė alergija jau nepalyginamai mažesnė. Tikrai daug išaugom. Bet pvz glitiminių produktų pati nevalgau ir mažius mano namuose jų tikrai negaus. Tai žiaurūs produktai kiekvienam, o ką jau kalbėti apie alergiškus vaikučius.
beje, riešutus sėkmingai valgom!!! O pvz elementaraus moliūgo negalim.

Ir tikrai, kokia jau mūsų tragiška būklė buvo...patikėkit, visų vaikučiai maistui alergijas daugiau mažiau išaugs. Kažkam liks, bet tikrai ne taip, kaip kad iki metukų tenka kankintis.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2015 05 27, 16:49)
Jei vaikas MP gauna, nėra ko nerimauti. Net ir badaujančios mamos MP yra visų reikalingų medžiagų (tol kol mama anoreksike nepatampa...). Pvz mano mažiui kai buvo metukai, jis gėrė TIK MP kas 2 val. Nevalgė NIEKO. Tuo tarpu aš mėnesį valgiau tik cukinijas ir kukurūzus. svoris mano jau beveik kritinis buvo, bet mažius per mėnesį taip sugebėjo 1 kg priaugti. Taigi akivaizdu, kad nukenčia tik mama, vaikutis vis tiek gauna visko ko reikia.

Maistinė alergija jau nepalyginamai mažesnė.  Tikrai daug išaugom. Bet pvz glitiminių produktų pati nevalgau ir mažius mano namuose jų tikrai negaus. Tai žiaurūs produktai kiekvienam, o ką jau kalbėti apie alergiškus vaikučius.
beje, riešutus sėkmingai valgom!!! O pvz elementaraus moliūgo negalim.

Ir tikrai, kokia jau mūsų tragiška būklė buvo...patikėkit, visų vaikučiai maistui alergijas daugiau mažiau išaugs. Kažkam liks, bet tikrai ne taip, kaip kad iki metukų tenka kankintis.

O plauojat niekad glitiminiu produktu neduoti? Tai is esmes viskas, kas is miltu? Iar planuojat kai vaikaa didesnis bus, vis gi ju duoti?
Atsakyti
Sveikos, mamytes, nepykit, jei kartosiuos, bet noriu akcentuoti, kad nebandziusios uzsiregistruotu i santariskese rengiama egzemos mokyklele (http://www.santa.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=47:egzemos-mokykla-skirta-pacientams-ir-pacient-artimiesiems&catid=36:renginiai&Itemid=374) ten viska paaiskina apie liga ir duoda meginuku ivairiu kremu. Pacios zinot, kad kremai nepigus, o jei dar neveiksmingi ar labiau suerzina odele.. as kai buvau, sake vasara nebedarys kursu, bet rudeni vel prades, tad turekit omeny wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2015 05 27, 16:19)
Todėl mamai reikia reguliariai darytis išsamius kraujo tyrimus ir jeigu kažko trūksta, atitinkamai keisti savo mitybą. Galų gale - vartoti maisto papildus.

Maisto papildai chemija. As ju nevartosiu, nors svoris jau tikrai nedidukas.Sveriu kaip iki pirmo vaikelio. O gal ir maziau. Reiks ryt pasisvert.

Paskutinis mano vaikas auga po 1 kg per men, bet jam dabar pats augimas ( siuo metu 3 menesiukai).

Bet, kai kankinaus su antro vaiko maitinimu MP, pati sveriau 49 kg ( tiek sveriau 14 metu budama) , tuo metu man vaikas visai nieko nepriaugdavo, nors valgydavo MP labai daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 27 gegužės 2015 - 21:05
QUOTE(Lyn @ 2015 05 27, 15:57)
O plauojat niekad glitiminiu produktu neduoti? Tai is esmes viskas, kas is miltu? Iar planuojat kai vaikaa didesnis bus, vis gi ju duoti?

Taip, planuoju visiškai neduoti. Aišku kai paaugs, mokykloje nesužiūrėsi. Kažkada turbūt paragaUs. Na bet jei bus reakcija kaip man, vargu ar norės dar kada ragauti biggrin.gif
yra ir neglitiminių miltų, kepinių. Bet jais nepiktnaudžiaujam. Progom tik.
Papildyta:
Amelita, Vartokit daugiau riebalų, ypač kai mityba itin skurdi. Kokosų, alyvuogių aliejus ir pan. Čia buvo didžiausia mano klaida, kai maitinau MP, kad pati nevartojau net jokio riebalų šaltinio. Aišku dėl to ir pati labai silpau, ir galiausiai pienukas tapo išties liesas, kai mano pačios organizmo atsargos visos išseko.
Atsakyti