QUOTE(Meskute26 @ 2015 05 12, 16:19)
mes Zyrteko trecdali duodam vakarais. bet rytais poveikio nebelieka, tai kasosi. negalim sest ant puodo, nes negalim but be pedkelniu. Tai visad pedkelnes ir miegant.
Kokio amžiaus jūsų dukrytė? Aš savo sūnų išmokiau, kad visad kai jis nori kasytis, tai einam tepti kremą. Šiuo metu jau jis beveik nebesikaso, bet paskutinio pablogėjimo metu maždaug prieš porą mėnesių buvom pasiekę tokią stadiją kad jis ateidavo pas mane ir rodydavo į niežtinčią vietą ir kažką burbėdavo. Arba rodydavo į kremą, kuris visad stovėdavo matomoje vietoje. Kai norėdavo masytis veiduką, tai pamokiau jį baksnoti, spaudyti su pirštuku. Žinokit pati buvau nustebusi, bet jis labai greitai tą perprato. Kartais pati jam paspaudydavau niežtinčias vietas, nes taip jos nepažeidžiamos, bet vaikui lengviau.
Kalbant apie kremus, mano sūnus labiausiai kasėsi tuomet, kai mes naudojom riebius "vazelininius" kremus (emolientus), kurie lieka odos paviršiuje. Spėju, kad jie užkemša odos poras, blokuoja kvėpavimą ir dar plius visas odos paviršiuje esančias bakterijas išlaiko ant tų nudrąskytų bėrimų. Prireikė daug laiko kol tą išsiaiškinau ir kai tik ėmėm naudoti lengvą kremą, kuris susigeria į odą, efektas buvo akivaizdus.