QUOTE(Milk @ 2015 03 05, 15:40)
Turbūt žinote, kad yra ir kita teorija - kuo labiau vengiama alergenų, tuo didesnė tikimybė alergijai vystytis. Aš pati šiuo klausimu perskaičiau nemažai info, deja ji labai prieštaringa ir panašu, kad medikai dar nepriėjo vieningos nuomonės, tačiau prieš kelias savaites buvo paskelbti vienos studijos rezultatai, kurie patvirtino tai, kad alergenų vengusiems vaikams išsivystė alergiją. Studija truko 5metus ir tiriama buvo alergija žemės riešutams. Jeigu ką domina galit plačiau panagrinėti "Leap study".
Tokie tyrimai dažniausiai atliekami su produktais,kurie sukelia ūmią reakciją- desensibilizacija vadinasi. Taip pat taikoma ir kai kuriais kitais atvejais. Bet,manau, Seprentine turėjo omenyje produktus, kurie sukelia lėtąją reakciją.
Aš asmeniškai vengiu didžiųjų alergenų, glitimo ir dar poros kitų produktų. Meniu sudariau stebėdama ją, griežtai maitinu tuo pačiu valgiu tik kas penktą dieną. Naujų produktų beveik neįvedu, nes dažniausiai netinka,o antra bijau stiprios anafilaksinės reakcijos, kuri ,deja, jau jai buvo.
Maniškės atveju lopas neparodė beveik nieko, nors akivazidžiai matau,kad netinka tai,ką lopas rodė,kad tinka.
Irgi labai tikiuosi,kad bent kai ką išaugs.