Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis Dermatitas

QUOTE(googyte @ 2015 01 16, 18:52)
Šiandien mes jau po vizito. Pasidarėm alergenų tyrimą, alergiška mažoji kiaušiniui, daugiau niekam. Norėjo į stacionarą guldyti, nes labai išberta, bet pavyko sutarti kad gydysimės namie. Paskyrė gydymą tik švelniai tariant keistą, atsižvelgiant į tai, kad mūsų AD plotai labai sausi, paskyrė tepti metilo mėliu dukart dienoje, ant jo antibiotikus, o ant jų dar gamintą tepalą iš bazės/Cutivate  unsure.gif Man atrodo, kad po tokio mikso turėtų nepagerėti, o tikrai ligoninėj atsidursim, ar klystu?  unsure.gif Kam dar džiovinti, jei ir taip viskas kaip sacharoj sausa?  verysad.gif Ar kuri susidurėt su gydymu Cutivate? Pasiskaičiau anotaciją ir bijau jį tepti. Be to tas prierašas, kad jis tinka tik tais atvejais, kai kiti silpnesni vaistai nededa, ir kontraindikacijos vaikams iki metų, visai gerai nenuteikia  verysad.gif

Turbūt turėjot labai svarbių priežasčių negulti į stacionarą? unsure.gif Mano manymu, ten būtumėte gavę žymiai daugiau, nei gydantis namuose... Daromi papildomi tyrimai - išmatų, odos pasėlis, lėto tipo alerginių realcijų tyrimas "odos lopo" metodu, kuris ambulatoriškai neatliekamas... Ir šį jums paskirtą gydymą būtumėte išbandę su gydytojo priežiūra, galbūt vietoj ir pakoreguotas būtų... Gal dar apsigalvosit? mirksiukas.gif

Mums ligoninėje tepė metileno mėliu šlapiuojančias vieteles, jis dezinfekuoja. Ir antibiotikų, hidrokortizono ir kremo ssu cinku miksu tepė. Ryškaus greito pagerėjimo nebuvo. Labiausiai vis dėlto padėjo kompleksinis gydymas - pirmiausiai žarnyno, po to odos. Bet pradžią viskam davė būtent išsamūs tyrimai stacionare.
Atsakyti
QUOTE(Klaauzada @ 2015 01 14, 23:49)
Supratau,kad tai letos reakcijos alergenai,kuriu tyrimais nepavyko nustatyt verysad.gif

Leto tipo reakcijas parodo odos lopo testas, pasidarykite ji.
googyte: man tai irgi keista, kad nesigulete i stacionara. Jei nepatogu tuo metu, tai pasiskirkite kita laika. Jums dabar speju dare tik odos durio testus. Pvz maniskiui jie (kai visai maziukas buvo) nieko nerode. Dabar yra reakcija tik i kiausini ir piena. Taciau puikiai zinau (odos lopo testu pagalba ir savo stebejimais), kad alergenu yra tikrai daug daugiau.
Atsakyti
Nesigulėm į stacionarą, nes turiu dar tokias pat dvi labai mažas namie, ir non stop dirbantį vyrą, kurio valdžia jokių biliutenių nesupranta schmoll.gif Todėl ir nesigulėm. Šlapiuojančių vietų, tfu tfu neturim, todėl ir metileno mėliu nėra reikalo tepti, tai va kodėl tokį miksą iš lempos mums nurodė ir pasimečiau. Bet kokiu atveju pasidžiaugsiu, kad eliminavus iš raciono kiaušinį ir bet kokius jo pėdsakus, odelė šviesėja, plius labai padėjo emolianto pakeitimas - vietoj Emolium, pradėjau naudoti Bioderm atopinei odai wub.gif Hormonų dar netepiau, bandysiu verstis be jų unsure.gif Ir dar šiandien išsiaiškinau vieną dalyką - pasirodo ir aš vaikystėje buvau alergiška vieninteliam dalykui - kiaušinio baltymui, kaip ir mano tėtis, kaip ir mano vyresniosios - pvz. jei patenka ant odos parduotuvinio majozeno, garantuotai turim raudoną dėmę. Liūdna tik tiek, kad manau mano mergaitės išaugti tai iš visų tų odos reakcijų išaugs, bet alerginę slogą tai tikrai turėsim blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos,

Mes šiandien pagaliau patekom pas alergologą. Bandau suvirškinti visą info kurią parsinešiau ir galvoju gal padėsit man susidėlioti veiksmų planą.
Sūnui 14mėn, dar maitinu savo pienu. Bandymų būdu įtariamųjų sąraše pas mus pienas, kviečiai, soja, kiaušiniai. Šiuo metu mažyliui išberti skruostai, koja ir keletas smulkių dėmelių kitose kūno vietose. Šiandien gydytoja atliko dūrio testą, aišku jokių reakcijų neparodė. Tuo remdamasi ji man patarė bandyti duoti kiaušinį ir žiūrėti kokia reakcija bus. Taip pat paskyrė gydymą esamiems bėrimams. Gėrimai nėra labai baisūs, tokie gijimo stadijoje, bet aš svarstau dabar jau duoti tą kiaušinį ar laukti kol pilnai išgydysim viską? Gydytoja sako, kad duoti dabar ir žiūrėti ar neblogės esami bėrimai, bet pas mane tiek daug abejonių dėl to, nes paskutinį kartą sūnų išbėrė neaišku nuo ko, nes įtartinų produktų nevartojam jau seniai. Beto, kadangi gydyme paskirti vaistai su steroidais galvoju ar nebus taip, kad tie vaistai tiesiog neleis išlįsti galimai reakcijai į kiaušinį? Nežinau, gal per giliai kapstau g.gif

Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2015 01 19, 16:21)
Sveikos, mamos,

Mes šiandien pagaliau patekom pas alergologą. Bandau suvirškinti visą info kurią parsinešiau ir galvoju gal padėsit man susidėlioti veiksmų planą.
Sūnui 14mėn, dar maitinu savo pienu. Bandymų būdu įtariamųjų sąraše pas mus pienas, kviečiai, soja, kiaušiniai. Šiuo metu mažyliui išberti skruostai, koja ir keletas smulkių dėmelių kitose kūno vietose. Šiandien gydytoja atliko dūrio testą, aišku jokių reakcijų neparodė. Tuo remdamasi ji man patarė bandyti duoti kiaušinį ir žiūrėti kokia reakcija bus. Taip pat paskyrė gydymą esamiems bėrimams. Gėrimai nėra labai baisūs, tokie gijimo stadijoje, bet aš svarstau dabar jau duoti tą kiaušinį ar laukti kol pilnai išgydysim viską? Gydytoja sako, kad duoti dabar ir žiūrėti ar neblogės esami bėrimai, bet pas mane tiek daug abejonių dėl to, nes paskutinį kartą sūnų išbėrė neaišku nuo ko, nes įtartinų produktų nevartojam jau seniai. Beto, kadangi gydyme paskirti vaistai su steroidais galvoju ar nebus taip, kad tie vaistai tiesiog neleis išlįsti galimai reakcijai į kiaušinį? Nežinau, gal per giliai kapstau  g.gif

aš neduočiau kiaušinio dabar schmoll.gif
Atsakyti
Neduociau kiausinio ir as unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zibute33: 19 sausio 2015 - 22:18
QUOTE(geliuke @ 2015 01 17, 16:11)
Leto tipo reakcijas parodo odos lopo testas, pasidarykite ji.
googyte: man tai irgi keista, kad nesigulete i stacionara. Jei nepatogu tuo metu, tai pasiskirkite kita laika. Jums dabar speju dare tik odos durio testus. Pvz maniskiui jie (kai visai maziukas buvo) nieko nerode. Dabar yra reakcija tik i kiausini ir piena. Taciau puikiai zinau (odos lopo testu pagalba ir savo stebejimais), kad alergenu yra tikrai daug daugiau.

mes daremes lopo testus ir durio testus-nieko neparode,o vaikas smarkiai isbertas doh.gif Jau dabar pradedu galvoti kad labai priklauso kur daromi tyrimai: AK jau pirmo vizito metu nustate nemazai alergenu,o Santariskese-visai nieko nerado doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Turiu klausimeli jums. 1m.7 m.suneli dar maitinu pati.
Pradejo sunelio girgzdeti/trasketi sanariukai. Pediatre siulo gerti kalci, nes pieno produktu visai negauna, tik maniski. Galvoju, galbut gerti kalci paciai. Ir jam kazkiek persiduotu. Pagal pries puse metu man daryta kraujo tyrima kalcio netruko. I sita klausima, ar tik man geriant kalci jis jo gautu pakankamai, nelabai kas gali atsakyti. Juolab, kad ir pienuko jau labai mazai. Gal esate susidure? Gal galit rekomenduoti koki kalcio papilda? Sunku nuspresti,koki issirinkti is austriu kiautu-organinis kalcis, pagal mano zinias geriausiai pasisavinamas, bet mes alergiski zuviai, yra turbut rizika, o pvz. osteocare-su apelsinu skoniu ir niekur nerandu info kokios kilmes kalcis.
Buciau dekinga, jei pasidalintumete savo patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Karamelisa @ 2015 01 20, 15:14)
Sveikos mamytes.
Turiu klausimeli jums. 1m.7 m.suneli dar maitinu pati.
Pradejo sunelio girgzdeti/trasketi sanariukai. Pediatre siulo gerti kalci, nes pieno produktu visai negauna, tik maniski. Galvoju, galbut gerti kalci paciai.  Ir jam kazkiek persiduotu. Pagal pries puse metu man daryta kraujo tyrima kalcio netruko. I sita klausima, ar tik man geriant kalci jis jo gautu pakankamai, nelabai kas gali atsakyti. Juolab, kad ir pienuko jau labai mazai. Gal esate susidure? Gal galit rekomenduoti koki kalcio papilda? Sunku nuspresti,koki issirinkti is austriu kiautu-organinis kalcis, pagal mano zinias geriausiai pasisavinamas, bet mes alergiski zuviai, yra turbut rizika, o pvz. osteocare-su apelsinu skoniu ir niekur nerandu info kokios kilmes kalcis.
Buciau dekinga, jei pasidalintumete savo patirtimi.

Ar duodat D vitaminą? Jis padeda psisavinti kalcį.
Atsakyti
Duodu. Buvo tarpas kai nedaviau - buvom kelioneje, kaitinomes sauleje, bet kai saules nebera geriam.

Atsakyti
QUOTE(Karamelisa @ 2015 01 20, 15:14)
Sveikos mamytes.
Pediatre siulo gerti kalci, nes pieno produktu visai negauna, tik maniski. Galvoju, galbut gerti kalci paciai.  Ir jam kazkiek persiduotu.

Pieno produktuose kalcio daug, tačiau jo įsisavinimas yra menkas, todėl net ir vartojant pieno produktus kalcio gali trūkti. Mano patarimas jums būtų geriau stengtis kalcio gauti su maistu, tiek jums, tiek jūsų sūnui. Priklausomai nuo to, kam alergiškas sūnus, atsirinkit ką galėtumėt duoti dažniau, kad kalcio netrūktų. Pvz. brokoliai, ankštiniai augalai, džiovinti abrikosai, sezamų sėklos, avižos, grikiai.
O jūsų pienas yra geriausias kalcio šaltinis, nes mažylio organizmas jį puikiai įsisavina. Kai paskutinį kartą lankėmės pas dietologę, tai ji minėj, kad 5-6 pilni maitinimai pienu per parą turėtų užtikrinti pakankamą kalcio kiekį mažyliui. O pilnus maitinimus reiktų suprasti, kaip krūties ištuštinimą, o ne šiaip kelių gurkšnių atsigėrimą smile.gif
O jeigu nuspręsit vartoti papildus, tai pradėkit nuo savęs ir žiūrėkit ar nebus reakcijos sūnui.
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2015 01 20, 17:01)
Pieno produktuose kalcio daug, tačiau jo įsisavinimas yra menkas, todėl net ir vartojant pieno produktus kalcio gali trūkti. Mano patarimas jums būtų geriau stengtis kalcio gauti su maistu, tiek jums, tiek jūsų sūnui. Priklausomai nuo to, kam alergiškas sūnus, atsirinkit ką galėtumėt duoti dažniau, kad kalcio netrūktų. Pvz. brokoliai, ankštiniai augalai, džiovinti abrikosai, sezamų sėklos, avižos, grikiai.
O jūsų pienas yra geriausias kalcio šaltinis, nes mažylio organizmas jį puikiai įsisavina. Kai paskutinį kartą lankėmės pas dietologę, tai ji minėj, kad 5-6 pilni maitinimai pienu per parą turėtų užtikrinti pakankamą kalcio kiekį mažyliui. O pilnus maitinimus reiktų suprasti, kaip krūties ištuštinimą, o ne šiaip kelių gurkšnių atsigėrimą smile.gif
O jeigu nuspręsit vartoti papildus, tai pradėkit nuo savęs ir žiūrėkit ar nebus reakcijos sūnui.

Ištuština jis pilnai, tik tų maitinimų būna 4-5. Esu dirbanti, dienomis valgo MP tik man grįžus, pries miega ir savaitgaliais. Nakti - 2-3 kartai. Pienuko ne itin daug. Po kokiu 8-10 gurkšniu, jauciu, kad pradeda ryti kas 2-3 patraukimus ir galiausiai visai nelieka. Žinoma, jis išvalgo abu pieno rezervuarėlius smile.gif

Užsiminėt apie dietologę. Esate patenkinti konsultacijomis? Maistą derinu pati, ir tuos, kuriuos galime, pilnai vartojam.
Atsakyti