Mamos, temos neseku, gal jau kas ir kalbejo apie tai, bet labai mano svarbus patarimas, ne tik sekti, ka valgote, kuom skalbiate, bet butinai ziureti, ar jusu skalbykle isskalauja skalbimo priemones. Noriu pasidalinti savo patirtimi ir svarbiu atradimu. Auginu du berniukus, vienam 3 metai, kitam 7 men. Abu serga atopiniu, kuris labiausiai pasireiskia ant kojyciu. Augindama pirma leliuka su atopiniu, niekada nesusimasciau, kaip mano skalbykle isskalauja skalbiklius, pirkdavau ekologiskus ir maniau, kad to pakanka, turejome per virsu kraunama masina, tad nesimatydavo koks vanduo lieka po skalavima. Su antru persikeleme I naujus namus, kur buvo per prieki kraunama skalbykle ir viena kart pakraupau pamaciusi, kaip per paskutini skalavima taskosi putos! Niekad nepildavau daugiau negu normos, taciau pasirodo, kad to nepakanka. Vis dar vargstu perskalaudama skalbinius, nes visi jie labai prisigere muilo. Bet rezultatas puikiai matosi, leliuko oda zymiai pagrazejo, dabar uztenka tik kremo, nors visad galvodavau, kad nuo ivairiu maistu beria...
Zodziu, daug domejausi, pasirodo, kad siuolaikiniu masinu taupumas nera jau toks geras dalykas, kuo aukstesnes klases skalbykle, tuo ji maziau sunaudoja vandens, tad net maziausius kiekius skalbiklio isskalauti tampa neimanoma.
Galima padaryti paprasta testa, paimkit kelis isskalbtus rubelius ir pamerkit i svaru vandeni kubile, pasiziurekit, ar vanduo lieka svarus, ar muiluotas. Gal kam pades...
Po pagrindinio skalbimo ir skalavimo visada prasuku dar 4-5 papildomus skalavimo ciklus. Sesuo sukioja pirštą prie smilkinio, bet aš negaliu neskalauti, jei matau bent mažiausią putų dalelę. O juk dar lieka visos tos chemijos nors ir nematom!