Įkraunama...
Įkraunama...

2011 spaliukai

QUOTE(Nonna @ 2015 04 27, 23:06)
vilkra, labai graži jūsų su vyresnėle nuotrauka  wub.gif

Niekur nepasislėpsi.. biggrin.gif Šį kartą ir mane priėmė į kadrą..
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2015 04 28, 06:54)
Niekur nepasislėpsi.. biggrin.gif  Šį kartą ir mane priėmė į kadrą..

Slėptis niekur nereikia mirksiukas.gif tikrai gražu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedress @ 2015 04 20, 11:14)
Nuostabu smile.gif Sveikinu, kad padarei didelį darbą. Niekada nesustok, nes situacijos su metais vis keisis. Bet tas faktas, kad pasidarė lengviau - labai paguodžiantis thumbup.gif

Aš pati ieškau savo spaliukei būdų, kaip ją nuraminti doh.gif Isterijas mokam valdyti. Bet niekaip nesuvaldom jos mušimosi, daiktų atiminėjimo, eina visiems per galvas. Jai neegzistuoja joks autoritetas. Keisim darželį, gal pavyks su pedagogių pagalba nuveikti ką nors.

Troliuke, dar kartą sveikinimai 4u.gif friends.gif

4u.gif

Giedress mano Ievute aprasei.
pradejo vel darzeli lankyti po ilgo tarpo.
tai jau siandiena aukeltoja maniskiui skundzia doh.gif

Musasi, daiktus atimineja, nori buti visur pirma. meto daiktus, kelti nenoriu.

Tai maniskis parvare susiparines, kaip visada doh.gif lotuliukas.gif

Tai vat ir nezinau, ar ji jau viena tokia tam darzelyje.
na ji pas mane hiper aktyvi. na bet ka daryti, jei toks vaikas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2015 05 06, 13:28)
Tai vat ir nezinau, ar ji jau viena tokia tam darzelyje.
na ji pas mane hiper aktyvi. na bet ka daryti, jei toks vaikas  unsure.gif

Nesišvaistykim hiperaktyvumais čia 4u.gif
Jai tiesiog reikia rasti būdą, kaip jai daeitų į galvą, kad šitaip elgtis negalima.

Kad taviškis susiparinęs, yra labai gerai. Tačiau, ar jis daro dėl to ką nors? Ar tik mėgsta apkaltinti tave, kad čia tu nemoki vaikų auklėti? biggrin.gif Nes jūs turite abu ieškoti būdų, kaip su ja susikalbėti. Tik kartu susitartus (ne prie vaiko), kaip ir kokius metodus dabar taikyti, padės išspręsti šitą problemą.

Stiprybės ir ištvermės mums visiems thumbup.gif
Atsakyti
troliuk,

aktyvus vaikas ir hyperaktyvus vaikas tai ne tas pats. hyperaktyumas yra diagnoze, kuria nustato gydytojas. nemanau, akd ievutei kas nors ja nustate, taip, kad gal neskubek pati nustatyti smile.gif))

o aktyvus vaikas ir dar sudetingo charakterio + auklejimo klaidos daznai buna irgi labai sudetingas variantas.

o ievute tecio irgi taip pat neklauso? irgi drasiai meto daiktus ir ignoruoja jo prasymus taip nesielgti?

as tai tradicishkai pasiskusti savo vaiku negaliu. nes jis yra auksas kaos puodelyje. nu nezinau net ka blogo apie ji pasakyti? gal vienintelis blogis, kad labai nemegsta tvarkyti ir labai sunku ikalbinti detis zaislus i deze? nu bet cia pas mus seimos problema. niekas tvarkytis nemegsta:))))

bet pas mus kita beda: mazas kadangi yra toks ramiakas ir nekonfliktinis, o dicke aktyvuole+jautruole+dramos karaliene tai ji pastaruoju metu puole man aishkinti, kad as broli myliu labiau nei ja, nes ant brolio nepykstu, nekeliu balso, o su ja pastoviai pykstames. ir tas yra tiesa, su ja pykstames daznai. su mazu retai. bet su meile tai neturi nieko bendro. myliu juos abu, tik kad dicke pastoviai prisidirba. todel dazniau ir buna griezti pokalbiai su ja. as jau profilaktishkai kartais ir maza paaukleju lygioj vietoj, kad neatrodytu, kad vien ant dickes vaziuoju. bet kad vis tiek taip gaunasi....
Atsakyti
Pritariu visoms pasisakiosioms dėl hiperaktyvumo nustatymo- tai tikrai medikų reikalas.

QUOTE(holi @ 2015 05 09, 12:19)

bet pas  mus kita beda: mazas kadangi yra toks ramiakas ir nekonfliktinis, o dicke aktyvuole+jautruole+dramos karaliene  tai ji pastaruoju metu puole man aishkinti, kad as broli myliu labiau nei ja, nes ant brolio nepykstu, nekeliu balso, o su ja pastoviai pykstames. ir tas yra tiesa, su ja pykstames daznai. su mazu retai. bet su meile tai neturi nieko bendro. myliu juos abu, tik kad dicke pastoviai prisidirba. todel dazniau ir buna griezti pokalbiai su ja. as jau profilaktishkai kartais ir maza  paaukleju lygioj vietoj, kad neatrodytu, kad vien ant dickes vaziuoju. bet kad vis tiek taip gaunasi....

biggrin.gif Dramos karalienė gyvena ir mūsų namuose. Irgi vyresnėlė. biggrin.gif mažė nėra angeliukas- bet mažiau dramatinis personažas. Ji partizanė. Lyg ir skirtingos- lyg ir panašios. Mažoji- nors ir pavydi sesei, bet ją ir kopijuoja. Ypač- dainavime, šokime ir šiaip kokiame kūrybiniame darbe. Kulinarijoj- nea- dviese vienoj virtuvėj netelpa niekaip. schmoll.gif schmoll.gif tenka priimti po vieną . Išėjus į kiemą- abi gerai sutaria. Ypač su dviračiais. Šiaip keista- mūsų kieme vyrauja mergaitės ir visos su dviračiais- 6 įvairaus amžiaus mergaitės laksto po kiemą su dviračiais. Gražu.

Va būna panašiai- tik mergiočių daugiau :

user posted image
Atsakyti
vilkra tikrai grazu:)) ir kiemas toks romantiskas.
pas mus nera kiemo. tiklsiau nera tokio uzdaro , kur vaikai galetu vieni iseiti.
ir siaip as po amerikos kazkokia "safety first" pasidariau. man ne i galva vaiku vienu i kiema leisti.

Atsakyti
QUOTE(holi @ 2015 05 10, 09:08)
vilkra tikrai grazu:)) ir kiemas toks romantiskas.
pas mus nera kiemo. tiklsiau nera tokio uzdaro , kur vaikai galetu vieni iseiti.
ir siaip as po amerikos kazkokia "safety first" pasidariau. man ne i galva vaiku vienu i kiema leisti.

- Kiemas tikrai šaunus- ir vaikes vienas išleidžiu- kol dičkė buvo viena- eidavau su ja. Tai kelios mamkos susirinkdavom-paplepėdavom, kol vaikai siausdavo. Su laiku- vaikai ėmė išeidinėti vieni- likdavau viena kieme- vaikai sau- o man nėra kas veikti. tai per langą stebėdavau. Kol tapo aišku-niekam nei po langu, nei už lango aš nereikalinga. Su maže- viskas paprasčiau- yra "ganytoja" blush2.gif
Atsakyti
Sveikos..
O as Ievute savo pasigirti negaliu. Ziauru bet negaliu.
Atrodo baiges tos isterijos, reikalavimai.

Bet va musa broli siaubingai.
ir daro viska piktybiskai, spec.
PVz broliukas guli ant zemes,ji uzdejus koja ant jo ir spaudzia ji.
prasau kad nespaustu, neskriaustu jo. ji ziuri i akis ir daro ta pati.
Arba spiria jam. Nu vienu zodziu, vardyti ir vardyti unsure.gif

Nezinau ka daryti su ja.
Gauna nuo manes kiekviena diena. blush2.gif
Ir saukti, ir su dirziuku,o rezultatu nera.

Ir graziai kalbama.
Kaip i siena viska.

Nezinau kaip padalina demesi mama, kuri turi 3-4 vaikus. blush2.gif unsure.gif
as negaliu 2 vaikams padalyti demesio.

o dar kaip vaikas elgiasi piktybiskai, visai nenoriu jo melyti verysad.gif

Galit memyti mane pomidorais, bet tokia tiesa. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2015 05 13, 16:20)
Sveikos..
O as Ievute savo pasigirti negaliu. Ziauru bet negaliu.

Nezinau ka daryti su ja.
Gauna nuo manes kiekviena diena. blush2.gif
Ir saukti, ir su dirziuku,o rezultatu nera.

Galit memyti mane pomidorais, bet tokia tiesa. verysad.gif

Vaikeli, tu mano....

taigi darai priešingai. Mušimu ir rėkimu nieko nepasieki? Ir nepasieksi. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

nes ji gauna- ko nori- TAVO DĖMĖSĮ.

Paprasčiausiai patraukčiau ją nuo brolio. Ir užsiimčiau su broliu. Prieš tai su vyru aptartumėm, kad už netinkamą elgesį ji negauna jokio dėmesio. "Time out" Pradžioj bus isterijos. Kol supras- skriaudžia brolį- pašalinama iš vietos, kur tai vyksta- žaidimo vietos. Taisykles aptrakit- "Mūsų šeimoje vienas kito neskriaudžiam" Taškas.
Atsakyti
vienintelis budas - kai musha broli atriboti ja nuo jo. nuvesti i kita kambari, pasodinti ant lovos ir liepti nusiraminti ir pagalvoti, kaip pasistengti ir nemushti brolio.

o kai nemusha, pabrezti kaip graziai ji elgiasi, kokia yra nuostabi sesuo. ir girti issijuosus.
Atsakyti
Troliuke, as visada galvoju kad vaikas is nuobodulio isdaigas daro 4u.gif Pabandyk ja kuo nors uzimti - gal i koki bureli uzrasyk, net kelis. Sugalvok jai veiklos, kad neturetu laiko isterijoms 4u.gif

Pas mane atvirksciai - maziukas padukes, o vyresne sese geruole - rupinasi broliu, jam nusileidzia. Maziukas kiek piknaudziauja tuo. Konfliktas buna, kai sesei atsibosta maziukui nusileidinet, kai abu alkani ar pavarge biggrin.gif

Atsakyti