QUOTE(Carramidami @ 2014 11 04, 17:29)
Mano aplinkos žmonės labai labai retais atvejais indus praskalauja prieš dedant į indaplovę... Mano akimis indaplovės vienas privalumų yra jos ekonomiškumas, o praskalaujant jau kiek vandens sunaudojama
Ne tiek ir daug, kaip Jums atrodo. Nebūtina iš krano leisti, vandens paprastai prisikaupia kokiam gilesniam dubeny, jame/juo ir praskalauji. O atliekoms sulaikyti plautuvėj sietelis yra.
Man privalumas dar tas, kad plautuvėje nešvarūs indai neapdžiūsta, tad indaplovė geriau juos išplauna.
O vat indaplovės iškrovimo problemą girdžiu dažnai
Iš pradžių labai įdomu ir visada ji tvarkingai iškraunama . Bet ilgainiui atsibosta, tad švarūs indai joje lieka iki pat vakaro tvarkymosi. Jau minėjo kažkas, kad tai dar viena priežastis, dėl ko indai keliauja į plautuvę pirma .
Dėl indaplovės prijungimo prie kanalizacijos ir vandentiekio problemų nėra santechnikai sakė gali ją pastatyti kur nori vamzdeliai praeina apačioje.
Galima, aišku. Galima ir kitam kambarį ją pajungti . Bet kam daryti sudėtingiau, jei galima tiesiai prie plautuvės sifono jungti?
Labai nenorėčiau tokio vaizdo iš svetainės, turiu omeny šonuose esančias aukštas spintas (čia mūsų virtuvės galima vizualizacija):
Tai nesuprantu Jūsų tikrai - nenorėtumėt tokio vaizdo, o tokį planuojate... Tas staliukas prilipdytas prie šaldytuvo man išties nekaip atrodo .
Tiesa, radau "apsiūtą" neįmontuojamą šaldytuvą:
Iš šito gamintojo galerijos ėmiau . Gal ir nieko atrodo .
Papildyta:
Turiu pavyzdį kaip vos drungnas šalia esantis vamzdis jį sugadino. Orkaitė pati ne tiek pavojinga, kiek manau karštis, einantis ją atidarius (čia, žinoma, priklauso nuo to, kaip dažnai kepama).
Dėl to šaldytuvo sugadinimo, tai briedas kažkoks , nepykit už išsireiškimą . Įrodymų jokių nėra. Pasižiūrėkit realiai, kiek pats šaldytuvas šilumos išskiria, gal net daugiau, nei tas drungnas vamzdis .
O atidarius orkaitę, kur tas karštis eina? Tiesiai į šaldytuvą? Nu dar viena pasaka .
Tai gal ir karšta vasara kenkia šaldytuvui? Atsipeikėkit žmonės, šaldytuvas yra izoliuotas, antraip nelaikytų jis to šalčio viduje.
Tiesiog kai buvo daroma virtuvė, apie jokius trikampius niekas net nekalbėjo, o kai buvo statytas namas, net ir elektros nebuvo. Būna ir taip!
Be abejo, kad būna visaip . Bet tai nėra priežastis dabar irgi darytis taip pat nepatogiai .
QUOTE(Carramidami @ 2014 11 05, 00:12)
O jei reikia pvz., kokį vaisių nuplauti, ką daryti kai plautuvėje krūva nešvarių indų?
Sakėte, kad pas jus planuojama dviguba plautuvė:
Patį kriauklės dubenį planuoju didesnį, ir šalia mažiuką, o ar padėklas bus dar klausimas, nebent mažas.
tai ar ne tam reikalui tas mažasis dubuo? Bet aš nelabai suprantu to mažesnio dubens reikalingumo. Man jokių problemų nesudaro vaisius/daržoves nuplauti virš sukrautų indų. Kaip Jūs tai įsivaizduojat - kad sukrautas didelis kalnas indų iki pat krano? Niekad taip nebuvo . Dar naudą galima įžvelgt - plauni vaisių, skalaujasi nešvarūs indai .
Va jei būtų kas parašę, kad taip indaplovė ir šiukšliadėžė negerai, nes negalėsiu jų atidaryti vienu metu, tada būčiau didelį ačiū pasakius, nes būtent ši priežastis verčia mane perdėlioti planą
Tiesą sakant, net nenagrinėjau Jūsų pirminio plano iki durelių atidarymo patogumo apačioje, nes man iškart kliuvo, kad indaplovė ir šiukšliadėžė (dėl šitos nebūčiau tokia kategoriška, bet vistik ) nevietoj. Tad ir perdėliojau taip, kaip man atrodė patogiau. Dar pakabinamos spintelės kampe durelės iškart krito į akį.
Dabar Jūs pesidėliojot dar ir pati kažkokias klaidas atradusi - puiku! Kam kitam labiau turi rūpėti Jūsų virtuvė, jei ne Jums?
Dėkoju už mintis, pasiūlymus ir diskusijas, viskas labai padeda ieškant to tikrojo sprendimo[/b]
Tikiuosi, kad visos diskusijos tikrai padės ir ne tik Jums
Papildyta:
QUOTE(@leja @ 2014 11 04, 18:26)
Nelabai isivaizduoju kaip tai galeciau daryti jeigu butu tarkim siuksliu stalcius tiesiai po plautuve, nes ji atidarius neprieiciau prie plautuves, arba reiktu viska detis kazkur atskirai paskui ismesti. Tai cia man atrodo labiau yprocio reikalas, vienai vienaip patogiau kitai kitaip ir vieno teisingo atsakymo kas geriau nera
Jau rašiau, kad tai tikrai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo . Plaunies, reikia išmesti, užpakaliuką atgal, šiukšlių stalčių pravėrei, išmetei, keliu paspyrei uždarei ir darbuojie toliau. Niekur nueit tikrai nereikia . Ir nereikia laikyti atidarytos šiukšlinės - man tas atviros šiukšlinės vaizdelis visai nekaip atrodo ...
Bet teisingai sakote - jo didenybė įprotis valdo viską
QUOTE(tursi @ 2014 11 05, 00:19)
aš dabar gyvenu be indaplovės, tai niekaip neapsisprendžiu ar numatyti jai vietą naujoje virtuvėje
Numatykit. Kodėl gi nesinaudoti technika, kuri puikiai veikia ir lengvina buitį?
QUOTE(Flax @ 2014 11 05, 00:27)
Turim tokias virtuvėje Nepasakyčiau, kad man nepatogu būtų. Pradžioje - gal, kol įpranti, įgundi, kaip paimti už durelių. Bet svečiai retai kada iš pirmo karto atidaro, vis pirštai nusprūsta.
Apie ką aš ir kalbu. Kaip sakant, šuo ir kariamas pripranta . Bet nugi sakykit, kam save pratinti prie to nelabai patogaus (tikiu, kad tikrai galima įgusti ir virtuoziškai daryti pačius nepatogiausius veiksmus), kai galima iškart patogiai pasidaryt? Jūsų svečių patirtis puikiausiai aprašo tokių rankenėlių "patogumą". Net įsivaizduoju, kaip patogu atidarinėti jomis kokį 90cm stalčių, prikrautą pilną lėkščių ...
QUOTE(Flax @ 2014 11 05, 00:27)
Turėjom senam bute šiukšlinę spintelėje šalia kriauklės, man buvo labai labai patogu, ypač dėl to, kad lengviau buvo dviese šeimininkauti. Virtuvė buvo tokia mažulytė, kad pradžioje, kai laikėm šiukšles po plautuve spintelėje su durelėmis, jei stovėdai prie kriauklės, o kitą reikėdavo praleisti prie šiukšlių, tekdavo galima sakyti išeiti iš virtuvės Kibiras stalčiuje, manau, būtų gerokai pataisęs padėtį.
Taip, šiukšlinės stalčius po plautuve pas Jus būtų idealus variantas. Po plautuve, nes mažoje virtuvėje tai jau tikrai gaila šiukšlinei skirti atskirą bloką.
Daugelis čia taip aprašinėja, jog susidaro įspūdis, kad jau toje virtuvėje tai amžinos grūstys būna, jau teip visi puola šiukšles išmetinėti, kai šeimininkė tvarkosi, lyg viena šiukšliadėžė namuose būtų ... Man rodos, truputį persūdoma .
QUOTE(Justesea @ 2014 11 05, 00:37)
Sakot 60 cm indaplovė geriau nei 45? O realiai dėl ko, tik dėl talpos? Man taip gerai būtų, jei 45 irgi būtų gerai
Geriau, jei turit vietos, dėl to kad talpesnė, dėl to, kad jos kaina ne ką didesnė už 45cm pločio indaplovės. Bet jei vietos virtuvėje nedaug, rikčiaus kad ir 45cm indaplovę. Taip ir turėjau bute ir labai džiaugiaus .
QUOTE(Justesea @ 2014 11 05, 00:37)
Bet šiaip ir aš vis susimąstau, kad koks čia taupumas ir greitis, jei į ją vis tiek tik apyšvarius indus reikia dėti? Jei sugaištu kelias sekundes apiplovimui, tai galiu ir dar kelias sekundes pridėjus visiškai išplauti indą. Nors vis tiek noriu indaplovės, nes labai nemėgstu plauti indų
Jei norit indaplovės, tai ir nemąstykit taip. Sudėjimas į indaplovę tikrai greičiau trunka, nei visiškas indų išplovimas, šluostymas/dėjimas į džiovyklą. Man toji džiovykla pakabinamoj spintelėj tiesą sakant kiek atgyvenęs reikalas, nors daug kam patinka ir patogu.
QUOTE(Jurga_urte @ 2014 11 05, 09:13)
Pas mus ir tokios rankeneles, specialiai daremes tokias, apsaugo dureles nuo vandens, vis vien slapiu ranku virtuveje neisvengsi. Bet priprasti reikejo
Dar vienas patvirtinimas, kad priprasti prie Jų reikia...
Bet sakykit, nuo kokio vandens reikia saugoti dureles? Koks vanduo ir kaip gali pakenkti durelėms su įprastomis rankenėlėmis? Sakykim kad ir tokiomis: