Mūsų indaplovė nestandartinė - plotis apie 54, aukštis apie 42 cm. Neįmontuojama, pirkome tokią, nes reikėjo įtalpinti ankstesnėje virtuvėje, tai ieškojome kažko, ką galima kad ir ant stalviršio pastatyti ir pan.
Tai ji labai gerai dviems, na maksimum - dviems su vienu vaiku. Taupi, nedidukė, ergonomiškai įsikomponuojanti. Bet didesnei šeimai - per maža. Sudedi porą puodų ir viskas, jau beveik pilna. Privalumas toks - indai indaplovėje neužsibūna (nereikia laukti, kol indaplovė prisipildys), taigi, nėra jokio kvapo, kuris atsirastų, jei nešvariems indams tektų palūkėti.
Perspektyvoje būtinai keisime į normalią įmontuojamą 60 cm.
Na va, pasisakysiu ir as del vykstanciu diskusiju..
Visu pirma del saldytuvo: saldytuvui blogai kai salia jo yra silumos saltinis, nes saldytuvas tada labiau saldo, naudoja daugiau elektros ir pan ir taip gadinasi.
Del indaploves tai cia visa istorija: Pas mane siuo metu indaplove stovi visai kitam kambari (kitoj namo pusej, kur dabar isirenginejam busimus namus), nesvarius indus as kraunu ant stalvirsio, salia kriaukles, na mes nepaliekam lekstej sauksto koses ar pan, bet jei papuola pora ryziuku ar pan tai as taip ir palieku, o jei vaikas jau nesuvalgo tai viskas keliauja siuksliu dezen ir indas ant stalo. Per 2 ar 3 dienas prisirenka indu ir tada as kalna leksciu nesuosi link indaploves, ten sukraunu (pridziuvusius, neskalautus), puodus ir keptuves plaunu rankom, nes indaplove 45cm tai 2 puodus statyt manau neapsimoka. Ijungiu automatini rezima (rodo 100 min) ir vsio, labai retai kokia viena lekste blogiau isplauna (del pridziuvimo). Na o isplautus indus jau kita diena (nes plaunu nakti) nesuosi atgal, jei lieka kur vandenelio tai pilu indaploven, ten gi nebuna kibirais vandens. Ir mano nuomone, kam indaplove jei jau beveik svarius indus ten deti..
Tai vat, tokie pastebejimai..
Visu pirma del saldytuvo: saldytuvui blogai kai salia jo yra silumos saltinis, nes saldytuvas tada labiau saldo, naudoja daugiau elektros ir pan ir taip gadinasi.
Del indaploves tai cia visa istorija: Pas mane siuo metu indaplove stovi visai kitam kambari (kitoj namo pusej, kur dabar isirenginejam busimus namus), nesvarius indus as kraunu ant stalvirsio, salia kriaukles, na mes nepaliekam lekstej sauksto koses ar pan, bet jei papuola pora ryziuku ar pan tai as taip ir palieku, o jei vaikas jau nesuvalgo tai viskas keliauja siuksliu dezen ir indas ant stalo. Per 2 ar 3 dienas prisirenka indu ir tada as kalna leksciu nesuosi link indaploves, ten sukraunu (pridziuvusius, neskalautus), puodus ir keptuves plaunu rankom, nes indaplove 45cm tai 2 puodus statyt manau neapsimoka. Ijungiu automatini rezima (rodo 100 min) ir vsio, labai retai kokia viena lekste blogiau isplauna (del pridziuvimo). Na o isplautus indus jau kita diena (nes plaunu nakti) nesuosi atgal, jei lieka kur vandenelio tai pilu indaploven, ten gi nebuna kibirais vandens. Ir mano nuomone, kam indaplove jei jau beveik svarius indus ten deti..
Tai vat, tokie pastebejimai..
QUOTE(siofka @ 2014 11 05, 09:42)
Per 2 ar 3 dienas prisirenka indu ir tada as kalna leksciu nesuosi link indaploves
- ar nebūna kvapo, jei neplauti indai laukia dvi -tris dienas?
-ar jums patogu taip juos nešiotis pirmyn- atgal? O jei vaikų daugiau, ir indų automatiškai - irgi daugiau? Jau du kalnai?
QUOTE(flight @ 2014 11 05, 07:35)
Kažkodėl manau, kad Carramidami patarimai nereikalingi
O paskutinis planas man irgi atrodo nelabai patogus. Indaplovė jau ne tik kad ne prie kriauklės, bet ir ne prie indų stalčių...Kas gerai - tai pakankamai darbastalio tarp kaitlentės ir kriauklės.
O paskutinis planas man irgi atrodo nelabai patogus. Indaplovė jau ne tik kad ne prie kriauklės, bet ir ne prie indų stalčių...Kas gerai - tai pakankamai darbastalio tarp kaitlentės ir kriauklės.
Labai gaila, kad taip pasirodė... Visus patarimus priimu ir apgalvoju, o jei nerandu argumentų jiems pagrįsti klausiu. Sutikite, negaliu daryti vienaip ar kitaip tik dėl to, kad kitai šeimininkei taip patogiau turiu įvertinti kaip bus patogiau man
Va apie Jūsų argumentą mąstau taip:
Atidaryta indaplovė bus maždaug iki vidurio kaitlentės, indaplovės stalčiai ištraukti, tada stoviu aš ir dedu indus į nuo kaitlentės į kairę esančius stalčius (ten bus smulkiausi indai). Taip, šiek tiek nepatogu atidarius indaplovę prieiti prie kampe pakabintų spintelių, stalčių po kaitlente, bet tokiu atveju tikriausiai turėčiau daryti indaplovę vidury virtuvės, kad į visas spinteles būtų patogu nuo jos krauti indus. Jei reikia ką praskalauti, stoviu ties šiukšliadėže (o ji net gali būti iki pusės atidaryta), pasisukusi į vieną pusę (na gal dar žengusi žingsnelį) praskalauju, pasisukusi į kitą pusę - įdedu.
Ir Opensea argumentams turiu klausimų, bet jau bijau klausti
Na bent jau paaiškėjo kad indų skalauti nebūtina, o turinčios šiukšliadėžes šalia plautuvės jų nebedėtų po ja
O šiaip aš už indaplovę, ir didesnę, nes kaip jau minėta į mažesnę ne viskas telpa, o nors aš ir mėgstu plauti indus, bet mieliau tą laiką leisčiau su vaiku
del indaploves, tai mes turim 60cm, ir esam 4asmenys. tai as visai mazesens noreciau puoduku ir puodu ten neplaunu, plaunu rankomis. indaploveje dedu lekstes i kas antra vieta, kad geriau issiplautu ir greiciau uzsipildytu nes valgom tik vakare... jei laukciau kol pilnai uzsipildys, atsiranda kvapai tai indaplove pas mus dirba kokius du-tris kart per savaite, na nebent man kulinarinaiai ikvepimai (kas pasitaiko nedaznai) arba turim sveciu
Papildyta:
tai greiciausiai uzdziuna ir kvapu neskleidzia. o va indaploveje dregme, todel pradeda smirdet
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 11 05, 09:45)
tai greiciausiai uzdziuna ir kvapu neskleidzia. o va indaploveje dregme, todel pradeda smirdet
Tai į 45 cm netilptų po pietų 4 asmenų lėkštės ir puodeliai, bliūdas koks ir puodas ar keptuvė? Vaje vaje, kur aš tuos virtuvinius rankšluosčius slėpsiu tada? Nors indaplovę turint ne taip ir reik jo turbūt, ar ne? Rankas galima ir į popierinį nusišluostyt, vis tiek su vaikais jis pas mus pilnu tempu naudojamas. Galvoju, visai čia logiška kai turi 45 cm, puodus plauni kriauklėj ir reik rankšluosčio, o kai turi 60 cm, puodus plauni indaplovėj ir nereik rankšluosčio
Labas rytas, nemažai prirašėt
Gerai, kad toks forumas yra, gali patirties pasisemti, ai, bet vis tiek žinau, kad tobulai nesigaus Va, projektavomės namą ir tiek dabar norėčiau pakeisti, ale, bet, tačiau... Kad ir orkaitė, taip norėjau aukštoje spintoje, o dabar gausis, kad vis tiek turėsiu pažeme naudotis, ech... Dėliojomės anądien su vyru ikėjinę virtuvę, lieka mums tarpeliai, Flight, ar tie užpildai būna kokio nori išmatavimo, ar tik tie 5cm, niekaip nesuprantu, pvz, mums reikia nepilnai 10, tai ką daryti Indaplovę buvom nukišę kažkur toliau, gerai, kad pasiskaičiau, dabar bus prie kriauklės, tikrai patogiau.
Dėl plytelių tai aš irgi neapsisprendžiu, bet taip pat galvoju, gal reiks stambesniais raštais imti, nes ta virtuvė nors ir nemaža, bet šalia valgomasis nemažas, langas didelis, gal ir gerai žiūrėsis
Dėl šaldytuvo tai man irgi šiek tiek neramu, grindys tai visur šildomos, ar negadins šiluma iš apačios, nors vyras ramina, kad smarkiai šiltos jos ir nebus, tik šiek tiek drungnos
Norėčiau planelį kokį įkelti, bet braižyt nemoku gal reiks su fotoaparatu šiandien padaryti nuotraukų, gal ką patartumėt, nes vieną dieną man taip atrodo, kitą kitaip, o kur dar galvos skausmas - vonios kambariai
Geros dienelės visoms
Dėl indaplovės kvapų, tai man sesė patarė laikyti šiek tiek pravertą, ir ką, nesidaugina tada taip greit tos bakterijos ir tikrai kvapo nėra-išbandyta O neplautų indų ant staviršio bent jau aš tai nepakenčiu ilgiau nei 10 min. , bet čia jau kaip kam, aš tiesiog pedantė esu, ko nepasakysi apie mano šeimos narius, jiems bele kaip būtų gerai, užtat ir lakstau kaip bitė su šluostėm ir neturiu kantrybės įpratint dukrų prie tvarkos,(tuo labiau vyro) nes man turi būti tvarka čia ir dabar , o ne po kokios valandos
Gerai, kad toks forumas yra, gali patirties pasisemti, ai, bet vis tiek žinau, kad tobulai nesigaus Va, projektavomės namą ir tiek dabar norėčiau pakeisti, ale, bet, tačiau... Kad ir orkaitė, taip norėjau aukštoje spintoje, o dabar gausis, kad vis tiek turėsiu pažeme naudotis, ech... Dėliojomės anądien su vyru ikėjinę virtuvę, lieka mums tarpeliai, Flight, ar tie užpildai būna kokio nori išmatavimo, ar tik tie 5cm, niekaip nesuprantu, pvz, mums reikia nepilnai 10, tai ką daryti Indaplovę buvom nukišę kažkur toliau, gerai, kad pasiskaičiau, dabar bus prie kriauklės, tikrai patogiau.
Dėl plytelių tai aš irgi neapsisprendžiu, bet taip pat galvoju, gal reiks stambesniais raštais imti, nes ta virtuvė nors ir nemaža, bet šalia valgomasis nemažas, langas didelis, gal ir gerai žiūrėsis
Dėl šaldytuvo tai man irgi šiek tiek neramu, grindys tai visur šildomos, ar negadins šiluma iš apačios, nors vyras ramina, kad smarkiai šiltos jos ir nebus, tik šiek tiek drungnos
Norėčiau planelį kokį įkelti, bet braižyt nemoku gal reiks su fotoaparatu šiandien padaryti nuotraukų, gal ką patartumėt, nes vieną dieną man taip atrodo, kitą kitaip, o kur dar galvos skausmas - vonios kambariai
Geros dienelės visoms
Dėl indaplovės kvapų, tai man sesė patarė laikyti šiek tiek pravertą, ir ką, nesidaugina tada taip greit tos bakterijos ir tikrai kvapo nėra-išbandyta O neplautų indų ant staviršio bent jau aš tai nepakenčiu ilgiau nei 10 min. , bet čia jau kaip kam, aš tiesiog pedantė esu, ko nepasakysi apie mano šeimos narius, jiems bele kaip būtų gerai, užtat ir lakstau kaip bitė su šluostėm ir neturiu kantrybės įpratint dukrų prie tvarkos,(tuo labiau vyro) nes man turi būti tvarka čia ir dabar , o ne po kokios valandos
Jei maista palikineti lekstese tai kvapas ir butu, o seip turbut greiciau uzdziuna..
Na vaikscioti i kita namu puse nepatogu, bet norejau indaploves greiciau o dabartinej virtuvej nera kur statyti, tai tenka aukotis.. Bet tikiuosi jau nebeigai teks..
Na vaikscioti i kita namu puse nepatogu, bet norejau indaploves greiciau o dabartinej virtuvej nera kur statyti, tai tenka aukotis.. Bet tikiuosi jau nebeigai teks..
QUOTE(Baltupyte @ 2014 11 05, 10:13)
Flight, ar tie užpildai būna kokio nori išmatavimo, ar tik tie 5cm, niekaip nesuprantu, pvz, mums reikia nepilnai 10, tai ką daryti
Prie virtuvės darbavosi vyras, tai konkrečiai nežinau, bet mumsirgi buvo likę apie 10cm vienoje vietoje - jokių problemų. Kitoje vietoje tarpukas buvo labai nedidelis, irgi gražiai užsidengė. Taigi manau, kad dydis kintamas.
Dėl plytelių tai aš irgi neapsisprendžiu
Aš jau nuleidau rankas, nes idėjų - lygiai nulis.Viskas arba negražu, arba per brangu Jaučiu, imsime pirmas pasitaikiusias, kad tik bent kažkas ant sienos būtų, nes ir taškosi labai, ir riebalai nuo kaitlentės kaupiasi.
Pas mus pirmame aukšte šildomos grindys. Karštos tikrai nebūna O jei šaldytuvas įmontuojamas - išvis nesijus. Beje, ilgai gyvenome su paprastu neįmontuojamu, pastatytu tiesiai ant šildomų girndų,šaldytuvu - viskas tvarkoje.
QUOTE(Opensea @ 2014 11 05, 01:11)
Carramidami, man jusu virtuves ispalnavimas atrodo nepatogus. Kaip supratau, indaplove paskutiniame jusu planelyje bus prie kampines spinteles, jei atidarysite indaploves duris ir tuo metu reiks dar suktis apie puodus ant vyrykles, na nebus patogu. Kaip ir vieta siuksliadezei netinkama, maisys prieit prie indaploves nuo plautuves, teks ja vis uzdarinet. Gal kelkite siukliu spintele i kita plautuves puse Kazka tikrai reikia keisti.
Suprantu, kad parasyta jei, bet net susimasciau Nu dar ne karto nebuvo, kad gaminu valgyti ir indaplove atidaryta stovetu. Cia tikrai iprocio reikalas. As irgi indu neskalauju, likuciai metami tiesiai i siuksline ir visi indai tiesiai keliauja i indaplove, jei valgome visi. Jei gaminu, tada viska dedu i kriaukle, kazkoki dubeneli ar pan, tada tvarkantis stalvirsi viskas keliauja i indaplove.
QUOTE(Carramidami @ 2014 11 04, 17:29)
Kai pradėjau planuoti virtuvę pradėjau labiau atkreipti į tai, kas erzina, kas patogu, kas ne
Labai gera pradžia
Indus plausiu mažiau, bet daržoves, salotas, vaisius ir t.t. tikrai dažnai. O juos plaunant dažnai reikia ir pačiai ką nors išmesti, ir tikrai patogiau, kai šiukšliadėžė šalia
Pritariu, kad tai pripratimo reikalas. Tiesa, kaip dabar turite? Man pavyzdžiui, nesudarė problemų plaunant daržoves čia pat atidaryti šiukšlių stalčių ir išmesti atliekas. Ir išmetimo trajektorija trumpesnė, ir nereikia nuolat laikyti atidaryto šiukšlių stalčiaus. Man taip patogiau .
Viduje viršuje bus negilus stalčiukas, taigi ervę išnaudosim pilnai
Paprastai šiukšlinę daro po plautuve dėl to, kad būtent taip geriausiai išnaudojama erdvė. Jūs po ja darysit du stalčiukus, kurie bus nepilnaverčiai - trumpesni, apatinis tik normalus, tai pinigine prasme man kiek nelogiška, nes furnitūros jiems reikės. Labiau apsimoka daryti normalų stalčių bloką šalia. Man čia truputį panašu į dviračio išradinėjimą... Bet ok, pasidarysit taip ir būtinai pasidalinkit . Gal išties Jūsų "dviratis" geriau važiuos . Galit sau leisti visokias variacijas, nes vietos apsčiai turite. Beje, va idėja, kuria gal pasinaudosite:
Tiesa, aš planuodama savo virtuvę svajojau apie šiukšlinę "a'la Oliveris" , kur tiesiog stalviršyje skylė užkemšama kamščiu, o į ją šiukšlės tiesiog subraukiamos. Ale, pagailėjau vietos jai atskirai , ir dar pagalvojau apie jos valymą... pabijojau, kad per daug tarnavimo tokiam daiktui gausis .
O dabar apie indaplovę Jos šiuo metu neturiu, todėl remiuosi savo aplinkos žmonių patirtimi ir savo pastebėjimais būnant svečiuose.
O aš turiu jau 9-ti metai .
Turint indaplovę jie keliaus tiesiai ten (tai daryti planuoju aš, na o kai vaikai paaugs, bus darbo ir jiems).
Aš gal ir negerai darau, bet neverčiu vaikų darbuotis prie indaplovės... nebent patys nori, ir tai tik iškrauti. Jau minėjau, jei dėtų į ją visi, pridėtų belekaip, paskui man antrąkart darbą dirbti. Na jau ne .
O vaikai lai savo kambarius tvarkos, lai piešia .
QUOTE(Justesea @ 2014 11 05, 10:10)
Tai į 45 cm netilptų po pietų 4 asmenų lėkštės ir puodeliai, bliūdas koks ir puodas ar keptuvė? Vaje vaje, kur aš tuos virtuvinius rankšluosčius slėpsiu tada? Nors indaplovę turint ne taip ir reik jo turbūt, ar ne? Rankas galima ir į popierinį nusišluostyt, vis tiek su vaikais jis pas mus pilnu tempu naudojamas. Galvoju, visai čia logiška kai turi 45 cm, puodus plauni kriauklėj ir reik rankšluosčio, o kai turi 60 cm, puodus plauni indaplovėj ir nereik rankšluosčio
Labai teisingai
Šiaip tikrai tilptų tiek kiek surašėt ir į 45 cm, bet ar Jūs tik tiek ir dėsit indų? Plauna jei taupesnis režimas ir 1,5 ir beveik 3 val (nuo indaplovės ir programos priklauso) tai su kiekvienu valgymu gi neplausit indų. O per visą dieną jų tikrai daugiau būna.