Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

QUOTE(Juodai @ 2014 12 05, 15:04)
Turiu tokį dangtį keptuvei,
Žinoma, jei yra galimybė patogiai pasidaryti kaitlentę kitur
Gal tik vienas mažiukas - kad negaliu virš salos pasikabinti masyvių man labai patinkančių šviestuvų
O Jūsų pateiktam pavyzdy
suardomas salos vientisumas.

Tikrai atrodo geras daiktas toks dangtis thumbup.gif
Dėl galimybės kaitlentę daryti kitoj vietoj, tai ji sąlyginai yra, pas man virtuvės siena apie 4.7m, iš kurių 2.7m bus langas. Tai kur kampe įkiščiau kaitlentę. Bet... nežinau kaip tada daryti su gartraukiu, nes dabar ventiliacijos kaminas yra išvestas būtent salai, kad būtų tiesioginis ištraukimas be jokių alkūnių. O darant gartraukį prie sienos, atsirastų alkūnės, arba tada kažkaip tiesioginį "išmetimą" daryti tiesiai sienoje, kas man atrodo gal nelabai daroma.
Kita vertus, padidinsiu salą, nes projekte tai ji labai negili padaryta, beveik tik kaitlentės pločio, aš kol kas planuoju daryti 1m gylio. Bet dėl padidinimo suvalgomojo stalu atsirado problemų doh.gif nežinau ar tilps lotuliukas.gif tiksliau ar netrukdys praėjimui (nors kokį transformerį nusipirkus gal ir gerai bus)
Pati sala man gražiausiai atrodo irgi vientisa. O tas pavyzdys tai toks šiaip gal nekoks, yra geresnių, aš tik patį principą įmečiau dėl to aukščių skirtumo.
o jūsų šviestuvai tai bent man labai wub.gif pavydžiu žmonėms turintiems fantaziją, ir sugebėjimą susiderinti viską. Ir šiaip, žinantiems ko nori lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meme: 05 gruodžio 2014 - 16:06
Sveikutes 4u.gif Jungiuosi i jusu buri ax.gif Pasistatem nama, reikia uzsakinet jau virtuve. Daugmaz zinau ko noriu, bet zinoma klausimu kyla daug. Po darbo eisiu paskaitinet jusu temutes, bet paklausiu is karto, ar susidurete su dirbtinio akmens stalirsiu? Ar apsimoka? Kokia kaina? Ar geriau brangiau (pvz. marmuras), ar tiesiog paprasta stalvirsi det, o ne dirbtini akmeni? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(19891010 @ 2014 12 06, 14:35)
Sveikutes 4u.gif

Laba 4u.gif . Visų pirma marmuras virtuvei netinka, nes jis trapus, porėtas - greitai įgeria dėmes. Tinka granitas. Geras lieto (dirbtinio) akmens stalviršis kainuos daugiau nei granito stalviršis.
Dėl kokių priežasčių svarstote apie lietą akmenį?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 12 06, 14:51)
Laba  4u.gif . Visų pirma marmuras virtuvei netinka, nes jis trapus, porėtas - greitai įgeria dėmes. Tinka granitas. Geras lieto (dirbtinio) akmens stalviršis kainuos  daugiau nei granito stalviršis.
Dėl kokių priežasčių svarstote apie lietą akmenį?

Supratau, tiesa sakant granita ir turejau galvoje.. doh.gif Kadangi praktiskai tik del grozio svarstau, tai tkrai neapsimoka g.gif
Pas mus virtuve bus sujungta su svetaine. Pradzioje galvojome rinktis sviesias spalvas visur, bet nusiziurejome tamsiai ruds parketlentes, tokios pat spalvos duris, virtuves baldu noriu dramblio kaulo aba baltos spalvos, o vat stalvirsis pagalvojom, kad tiktu prie visko tamsus. Bet taip as tu tamsiu spalvu bijau g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(19891010 @ 2014 12 06, 14:59)
Kadangi praktiskai tik del grozio svarstau, tai tkrai neapsimoka g.gif

Na kodėl gi... žiūrint, kaip ta Jūsų virtuvė bus sudėliota. Sakykim, lieto akmens pliusas tas, kad nebėra jokių stalviršių sujungimo siūlių - viskas vientisa. To neišeis padaryti su granitu, nes, visų pirma matysis rašto skirtumas. Tas dalinai išeitų padaryti su plokštės stalviršiu, jei tik gamintojas nesispyriotų, nesiūlytų tos baisios sujungimą dengiančios juostelės, o mokėtų kokybiškai suklijuoti stalviršius - tuomet siūlė matytųsi minimaliai. Va mano ankstesnės virtuvės stalviršio sujungimas (dvi nuotraukos) iš arti. Iš toliau jis dar mažiau matosi. Jam yra jau beveik 10 metų, niekas neišsipūtę, nors tikrai nelaikiau super sausai, bet aišku ir balų pernakt nepalikdavau. Beje, virtuvės kampas pas mane irgi nebuvo 90 laipsnių - kažkas čia rašė, kad būtent dėl stataus kampo nebuvimo baldininkai negalėjo suklijuoti stalviršio.
Jums reikia pirmiausia suprasti, kokio vaizdo norite. Ar norit lygios spalvos - jei bus tamsi lygi, gali būti labai tepli, reikalaujanti nuolatinio pavalymo. Jei norite, kad būtų su raštu, vėlgi klausimas - koks tas raštas turi būti? Ar akmens margumas, ar medžio faktūra, ar šiaip kokie pataškavimai. Plokštės stalviršis gali būti visokiausių imitacijų - medžio, akmens, rūdžių, lygus, taškuotas - belekoks. Granitas bus kaip granitas smile.gif. Lietas akmuo turtingas savo spalvomis, dėl faktūrų tiksliai nežinau... bet turbūt irgi nemažai pasirinkimo yra, nors neįsivaizduočiau lieto amnens su medžio faktūra biggrin.gif .
Kiek esu girdėjus, džiaugias žmonės pasidarę tą lietą akmenį (kur nesidžiaugsi, tiek pinigų sukišęs... biggrin.gif - shutka blush2.gif ), būtent dėl to jo vientisumo, paprastos priežiūros, atnaujinimo galimybės, nes braižosi jis kžkiek. Bet esu girdėjus, kad karšto puodo ant jo gerau nestatyti... O ant granito galima. Dar sako, kad šviesus lietas akmuo gali įgerti dėmes, tačiau tuo pačiu mini, akd tos dėmės išsivalo... bet kadangi Jūs planuojate tamsų dėti, tai to dėmės gal ir neaktualu.
Dar yra kvarco stalviršiai. Jiek kiek brangesni už granitą, bet ir patvaresni, nes granitą irgi pasirodo galima suskaldyti, bei sako, kad yra galimybė dėmėms įsigerti, o į kvarcinį stalviršį nieks neįsigeria.
Tad Jums siūlčiau pirmiausia gerai apgalvoti, kokį vaizdelį norite matyti. Tada, pirmiausia peržvelkit kiek rasite plokštinius stalviršius, nes plokštė tikrai patvari medžiaga, ne taip jau lengvai sudėvima. Žinoma, jei jau pasirinkot baldininką, pasiteiraukit jo, su kokiom medžiagom jis dirba, kad nebūtų taip, jog išsirinksit plokštę, o baldininkas negali jos patiekti.
Apie stalviršius pasiskaitykit čia 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2014 12 05, 17:05)
o jūsų šviestuvai tai bent man labai  wub.gif pavydžiu žmonėms turintiems fantaziją, ir sugebėjimą susiderinti viską. Ir šiaip, žinantiems ko nori  lotuliukas.gif

Aš irgi pavydžiu tokiems žmonėms blush2.gif ... Mano fantazija tai tokia, kad pamačiau, patiko, kuo ilgiau žiūrėjau, tuo dar labiau patiko... vat dabar ir reikia man tokių būtinai doh.gif
Su tais šviestuvais aš dar va kaip pažaidžiu, prieš įsigydama: be to, kad susidėlioju juos ant kambario nuotraukos, sugalvojau ataispausdinti juos realių matmenų ir pasikabinti tokius šablonus... biggrin.gif . Ir ką Jūs manot, atkrito mano planuoti virš pietų stalo, nes vaizdelis toks sunkus gavosi, nelabai derantis prie svetainės sietyno - irgi popierinio šablono... šitas patiko ir įtikinau vyrą, kad jis mums geriausias, nors prieš tai spyriojos biggrin.gif . Dar liko tuos kur rodžiau virš salos planuojamus kabinti ant popieriaus atsispausdinti ir pasižiūtėt, ar tikrai jie limpa toje vietoje smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 12 06, 15:28)
žiūrint, kaip ta Jūsų virtuvė bus sudėliota.

Vakare pasibraizysiu. Dar niekur nebuvom, baldininku neisirinkom. Virtuve musu nemaza, dvejose pusese dideli langai, tai virsuje spinteliu nebus kogero, nebent paciuose kampuose. Stalvirsio gausis nemazai, negaliu pasakyti kiek, bet jei daryciau dirbtinio, manau kaina butu kosmine doh.gif
Kas del spalvos, manau juoda, siek tiek pataskuota sviesiau. Nu gal nevisai juoda, o tamsiai tamsiai pilka g.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Turiu granitini darbastali 5metus (realiai jam 20+metu) kriaukle metaline graziai ileista,yra borteliai,tai valymas super paprastas,neturiu lenteliu,viska pjaustau ant darbastalio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2014 12 04, 20:40)
Juodai, šviestuvai atrodo  wub.gif

Ačiū 4u.gif
Jūs čia apie tuos, kur provanso temoj įkėliau? Žinokit aš ir pati likau maloniai nustebusi, kai juos pasikabinom smile.gif . Taip labai gerai užpildo tą siaurą koridorių, o ir patys tokie ne visai piguva atrodo smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Serra do Mar @ 2014 12 06, 16:08)
,neturiu lenteliu,viska pjaustau ant darbastalio  cool.gif

Dažnai peilius galandat? smile.gif
Atsakyti
Issisiunte greiciau nei norejau ax.gif
daug granitui pliusu galiu det,bet yra ir minusu
negalima valyt su rugstinio pagrindo valikliais,atrodys lyg apsitraukes dulkem,tarsi spalvos butu ruke,vyras nuvale su actu paskui ilgai teko sveist su alcoo kol dalinai grazinau spalva doh.gif
pakeist nera taip paprasta apatines spinteles,jokiu nauju "skyliu" nebepadarysi,na galima,bet niekas neduos garantijos kad neskils,kas gali nutikt ir ji nuiminejant.
galandu karta per sav, ar dazniau lygiai taip pat galasdavau ir pjausrant ant lentuciu,tad jokio skirtumo man nera biggrin.gif tik nebereik plaut lentuciu ir ju keist tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Serra do Mar @ 2014 12 06, 15:20)
Issisiunte greiciau nei norejau  ax.gif
daug granitui pliusu galiu det,bet yra ir minusu
negalima valyt su rugstinio pagrindo valikliais,atrodys lyg apsitraukes dulkem,tarsi spalvos butu ruke,vyras nuvale su actu paskui ilgai teko sveist su alcoo kol dalinai grazinau spalva  doh.gif
pakeist nera taip paprasta apatines spinteles,jokiu nauju "skyliu" nebepadarysi,na galima,bet niekas neduos garantijos kad neskils,kas gali nutikt ir ji nuiminejant.
galandu karta per sav, ar dazniau lygiai taip pat galasdavau ir pjaustant ant lentuciu,tad jokio skirtumo man nera biggrin.gif tik nebereik plaut lentuciu ir ju keist tongue.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Serra do Mar: 06 gruodžio 2014 - 15:27
QUOTE(Serra do Mar @ 2014 12 06, 17:08)
viska pjaustau ant darbastalio  cool.gif

mano svajonė wub.gif

Noriu paklausti šeimininkių, kaip joms sekasi ant visokių tekstūrinių stalviršių daryti kokius tai tešlos darbus: kočioti meduolinius sausainius, picas, tarkim? Ar ta tešla "nesulenda" į tekstūrą, ar lengvai pasikelia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 06 gruodžio 2014 - 18:12
QUOTE(naitas @ 2014 12 06, 18:08)
mano svajonė  wub.gif

Noriu paklausti šeimininkių, kaip joms sekasi ant visokių tekstūrinių stalviršių daryti kokius tai tešlos darbus: kočioti meduolinius sausainius, picas, tarkim? Ar ta tešla "nesulenda" į tekstūrą, ar lengvai pasikelia?

per 5metus jokiu problemu,jei ir "sulenda" (cia daugiau jei vyresnis sau pica kocioja,tai puodelis vandens su trupucio alcoo ir su tokia kaip valgu valymo mentele,viska nustumiu i kriaukle smile.gif bet pas mane darbastalis su bortukais,plius vos vos nuzemejimas link kriaukles (ji cente darbastalio) tai galiu zaist su vandeliu smile.gif
mano virtuve kolkas tik popieriui ir plyteliu dezutese (negalejau praeit pro jas blush2.gif ) pirma reik antra auksta susivarkyt,kad galetu santechnikai vamzdzius nupjaut,nes virtuve isskeliaus i kita namo vieta,o ir bus sienu griovimo.
bet tikrai zinau kad nebus nei vienos pakabinamos spinteles biggrin.gif kaip ir nebus didelio saldytuvo,noriu dvieju telpanciu po darbastaliu,vienas vaisiams ir darzovem,kitas visam kitam,ir gal dar saldiklio tokio pat dydzio smile.gif
Atsakyti