Graziai parasete apie svajone . Noriu as tos salos, bet norisi kad ir butu gerai, patogu, nereiktu gailetis. Tai kaip supratau Jusu virtuves toks isplanavimas - virykle saloje.Ir jokiu problemu neturite? O kaip del stalvirsio ploto? Dabar gana maza musu virtuve tai nesinori pasidaryti vel per mazos. Dabartine virtuve yra kairioje patalpoje, norime ja persikelti, truputi sienu isgriauti ir isirengti didyji kambari.
pabandziau pirmajame variante virykle prie lango deti, mazai ten vietos gartraukiui, o man kazkai ir atrodo nelabai bus grazu prie pat lango gartraukis
Jei norisi salos, o vietos nera, labai saunus sprendimas yra pussale, ka mes ir padareme savo miniatiurineje virtuveje
QUOTE(Frontera @ 2014 12 03, 17:03)
Tai kaip supratau Jusu virtuves toks isplanavimas - virykle saloje.Ir jokiu problemu neturite? O kaip del stalvirsio ploto?
Nu neturiu ... man smagu gaminant matyti svetainę/tv/vaikus, o ne žiūrėti į sieną...
Ką turėjot omeny klausdama dėl stalviršio ploto?
Papildyta:
QUOTE(Flirt @ 2014 12 03, 17:07)
Jei norisi salos, o vietos nera, labai saunus sprendimas yra pussale, ka mes ir padareme savo miniatiurineje virtuveje
Flirt, nu parodyk, nors akis krašteliu žvilgtelt . Įdėk nuorodą į foto, paskui ištrinsi ją talpykloj . Kiek pamenu, daug ten visa ko geriausio planavai susidėti .
QUOTE(Juodai @ 2014 12 03, 16:10)
Nu neturiu ... man smagu gaminant matyti svetainę/tv/vaikus, o ne žiūrėti į sieną...
Kiek to ploto reikia kad nebutu per mazai. Ar uztektu jo tame mano antrame variante?
Tai va man ir atrodo kad butu labai fainai prie tos salos, nuo jos matytusi gyv kambarys.
Tiesa dar kadangi namas senas, tai vintiliaciniu vamzdziu neitu labai uzslepti, eitu jis per lubas kazkaip
QUOTE(Juodai @ 2014 12 03, 15:10)
Flirt, nu parodyk, nors akis krašteliu žvilgtelt . Įdėk nuorodą į foto, paskui ištrinsi ją talpykloj . Kiek pamenu, daug ten visa ko geriausio planavai susidėti .
Pasirodysiu, reiks padotkint, dar visokiu smulkmenu nepabaigtu siai dienai yra, tai vis laukiu galutinio vaizdo. Planavau daug, bet norai su realybe nesusiderino. Atsisakiau pakeliamu spinteliu, del sienu nelygumo, nors dabar del to dziaugiuosi
QUOTE(Flirt @ 2014 12 02, 22:30)
labai idomu butu, kad akcentuotumet kodel?
QUOTE(Juodai @ 2014 12 03, 09:27)
Kodėl?
Nes man žymiai patogiau, kai durelės pasikelia į viršų. Kai sukiojuosi virtuvėje, dažnai būna pakeltos, kol gaminu, darausi kavą, arbatą ir pan. Taip gali atsidaryti nors ir visas spinteles vienu metu, viskas po ranka. O kai atsidaro į šoną, jei neuždarai, tai žiūrėk, kad su galva netyčia netrinktelėtumei, dvi gretimas atidarius durelės daužosi vienos į kitas. Turėjau ir tų ir tų variantų, tai jau man pakeliamos į viršų nepalyginamai patogiau
QUOTE(Frontera @ 2014 12 03, 17:13)
Kiek to ploto reikia kad nebutu per mazai. Ar uztektu jo tame mano antrame variante?
Tai va man ir atrodo kad butu labai fainai prie tos salos, nuo jos matytusi gyv kambarys.
Kiek reikia nežinau... galiu pasakyti, kiek pas mane jo yra. Prie sienos yra 1780mm ilgio ir 850mm gylio darbastalis, saloje 1180mm ilgio ir 1000 gylio darbastalis. Čia rašiau tuos didžiuosius gabalus. Mažųjų, kur yra kitose kaitlentės ir plautuvės pusėse nerašiau. Per akis tiek. Dar turiu pastebėti, kad nemenkai apsikrovę juos esam iš kraštų - čia jau tokia mada, kol nėra svetainėj visų baldų, tai jei ką reikia kažkur padėti, dedama ant salos ... Kai apsistarysim viską, tikiuosi šią ydą išgyvendinti. Ant darbastalio prie sienos irgi kraunasi viskas - tai vaisiai, tai augalai prie lango, tai koks sausainių indelis... Realiai, kai reikia darbuotis - minkyt, pjaustyt ir kita, viską, kas nepriklauso, nušluoju nuo salos ir ten darbuojuos. Ten smagiau .
QUOTE(Frontera @ 2014 12 03, 17:13)
Tiesa dar kadangi namas senas, tai vintiliaciniu vamzdziu neitu labai uzslepti, eitu jis per lubas kazkaip
Taip, su gartraukiu problema tokiu atveju. Bet yra recirkuliacinių gartraukių - mes tokį naudojam, bet ne dėl to, kad nebuvo kaip vamzdžio iki jo nutiesti, o dėl kitų priežasčių. Jų yra labai gražių, kaip šviestuvai kokie atrodo - tuo pačiu galėtų būti ir virtuvės puošmena .
Va šitas yra su plaunamu anglies filtru, kas labai patogu. Mes kažkaip apsižiolpinom, nusipirkom tokį gartraukį, kuriam filtrų nelabai kur yra, o jei randam, tai mažiausia už ~150Lt . Va dar koks retro gartraukis . Arba va čia visas sąrašas. Dar galima planuoti iš stalviršio ištraukiamą gartraukį. Aišku, jie turi savo kainą... bet gal verta .
Juodai atrodo,kad Jums kas pinigus moketu. Skaitau ir stebiuosi tokiu zmogaus geronariskumu kazkam padeti. Labai noreciau patarimu is Jusu kai ir man ateis laikas isirengineti virtuve. Saunuole,Dievas mato
O dabar klausimas tik siaip. Iki virtuves irengimo dar daug laiko,bet mane labai domina siuksliadezes presuojancios siuksles.Kur galima butu apie jas paskaityti?
O dabar klausimas tik siaip. Iki virtuves irengimo dar daug laiko,bet mane labai domina siuksliadezes presuojancios siuksles.Kur galima butu apie jas paskaityti?
QUOTE(Jurgin@ @ 2014 12 03, 21:21)
Ačiū už gerus žodžius ...
Kažkaip galvoju, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį ... Man visai nesunku pasakyti savo nuomonę, pasidalinti tokia patirtimi, kokią turiu . Buvo laikas, kai pati gavau gerų patarimų, nemokamai, tad noris ir kitus taip nudžiuginti, nors nesu šitos srities profesionalė.
Apskritai, karts nuo karto pastebiu, kad mūsuose žmonės visai malonūs, visai geranoriški... svarbu nebijoti man pirmai jiems nusišypsot .
O vat Jūsų paminėtos šiukšliadėžės išties įdomu .
QUOTE(smile_at @ 2014 12 03, 20:37)
Jūs teisi. Jei yra įprotis dirbti atsidarius viršutines spinteles, tai pakeliamos nepalyginamai patogiau. Mano atveju, visi rikalingi produktai, indai, įrankiai reikalingi gaminimui yra apačioje, tad pakabinamos spintelės visai ne prie ko. Jose laikau stiklines, puodelius, kavas, arbatas, "draudžiamus" skanumynus , vaistus. Jas atidarau tada, kai iškraudinėju indus iš indaplovės - atidarau vieną, iškraunu kas priklauso, uždarau. Viskas. Jokio nepatogumo.
Atidaromas į šonus spinteles viršuje rinkausi labiausia dėl to, kad dariausi klasikinę virtuvę. Jei būčiau dariusi modernią, greičiausia būčiau rinkusis atidaromas į viršų. Nors negaliu dabar žinoti.
QUOTE(Juodai @ 2014 12 03, 21:39)
QUOTE(Jurgin@ @ 2014 12 03, 21:21)
Ačiū už gerus žodžius ...
Kažkaip galvoju, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį ... Man visai nesunku pasakyti savo nuomonę, pasidalinti tokia patirtimi, kokią turiu .
O vat Jūsų paminėtos šiukšliadėžės išties įdomu .
Jus labai daug laiko skiriate cia komentuodama,pagarba
o apie siuksles
Buvau amerikoj,gyvenau pas gimines.Ten siuksliu deze atsidaro paspaudziant su koja ir yra salia mygtukas kuri paspaudus siuksles buna supresuojamos,t.y. atsidarius matai pilna siuksliadeze,o po presavimo matai trecdali suksliadezes uzpildymo. Tai va,man dar tada (buvau pries3 metus) labai patiko ir lyg siai dienai noreciau apie tai pasidometi cia pas mus
o kaip užderėjo planelių
keliu savo pirmą normalesnį blyną, be buitinės 5650lt, ką manot? viršutinės sp. blizgus kremas, apatinės ir buitinė sp.-tamsi ruda.
Neįmontuojamas šald., įmont. indaplovė, šiukšlinės stalčius .... buitinė spintelė ir viršut. spint. visos iki lubų lubos žemintos, tad viršutinėms sp. lieka ~90cm (2*45)
ką pati supratau, kad nepalikau stalčiuko įrankiams prie kriauklės, ir nematau kur įtalpinti. Ar tai yra daroma virš įmont. indaplovės? Stalviršis vis dėlto 90cm, lieka neišnaudoto aukščio kokių patarimų apskritai?
keliu savo pirmą normalesnį blyną, be buitinės 5650lt, ką manot? viršutinės sp. blizgus kremas, apatinės ir buitinė sp.-tamsi ruda.
Neįmontuojamas šald., įmont. indaplovė, šiukšlinės stalčius .... buitinė spintelė ir viršut. spint. visos iki lubų lubos žemintos, tad viršutinėms sp. lieka ~90cm (2*45)
ką pati supratau, kad nepalikau stalčiuko įrankiams prie kriauklės, ir nematau kur įtalpinti. Ar tai yra daroma virš įmont. indaplovės? Stalviršis vis dėlto 90cm, lieka neišnaudoto aukščio kokių patarimų apskritai?
QUOTE(Juodai @ 2014 12 03, 20:44)
Apskritai, karts nuo karto pastebiu, kad mūsuose žmonės visai malonūs, visai geranoriški... svarbu nebijoti man pirmai jiems nusišypsot
Ne į temą, bet tiesiog akis už šio sakinio užkliuvo, nes iš tiesų dažnai girdžiu bambant, kokie lietuviai pikti žmonės, o man tada norisi pasakyti būtent tai, ką parašėt Man asmeniškai jie neatrodo labai pikti
Kad nebūčiau visai ne į temą, susimąsčiau dėl tų pakeliamų durelių Mano mažytėj virtuvėj didžioji dalis dažnai naudojamų dalykų bus viršuje, o aš, nusprendus, kad 30x100 per siauros gal durelės, galvoju daryti 60x100 (arba 90, dar neaišku). Bet va galvoju dabar apie tą galvos daužymą Nors gaminti atsidarius spintelių įpročio ir neturiu. Šiaip man visai gražu, kai viršutinės į viršų atsidarančios durelės būna be rankenų, plačios ir dar per vidurį jų ta juostelė lenkimo eina. Bet dabar, kai vartau atminties katalogą, tai kažkodėl tokių virtuvių tik blizgių vaizdas iškyla. O blizgios aš nenoriu, noriu to čia neseniai dėto dryžuoto medžio, tokio ne visai mediško. Nežinau, ar žiūrėtųsi gražiai Reiktų pavyzdžių paieškot. Beje, gal kas susidūrė su tokiu pasirinkimu ir gali palyginti kainą paprastai ir į viršų atsidarančių durelių?