Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

http://www.termopala...talvirsiai/2606

gal kas turi ir naudoja sita stalvirsi?mane atkalbineja,kad visokie trupinukai,plemai matysis,siulo sviesu deti

Atsakyti
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 12 03, 12:14)
Kaip sakoma, skonis draugų neturi.  ax.gif

drinks_cheers.gif
Tai suprantu, Jums nemielas toks dviejų eilių virtuvės planas?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 12 03, 11:57)
drinks_cheers.gif
Tai suprantu, Jums nemielas toks dviejų eilių virtuvės planas?

Kažkaip, ne. Niekada net nebuvo kilusi mintis, kad norėčiau dviejų eilių virtuvės. Matyt tam įtakos turi ir tai, kad niekur realiai nesu nei mačiusi, nei išbandžiusi. Neturiu patirties pasakyti, gerai tai ar ne. Faktas, kad svajoju apie skandinaviško stiliaus baltą virtuvę. Bet jos išdėstymas man jau varo paranoją. Šeštadienį atvyksta santechnikai, elektrikai, o aš neturiu konkretaus plano doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 12 03, 14:03)
Kažkaip, ne.

Tai darykit kitaip smile.gif. Aš tiesiog iš patirties pasakiau, kaip man yra patogu. Man tos didelės virtuvės pažiūrėti labai gražu wub.gif , bet lakstymas iš vieno galo į kitą visai nežavi schmoll.gif .
Sakote, kad neramu dė to, ar ne per daug bus virtuvinio spintelių, užtikrinate, kad tikrai bus pagabinių patalpų. Įvertinus tai ir siūliau virtuvės su sala variantą. Juo labiau, kad virtuvė bendroje erdvėje su valgomuoju/svetaine, man norėtųsi turėti dailų kompaktišką (bet tai nereiškia, kad jis bus netalpus) variantą, o ne būtinai visas sienas aplipdytas spintelėmis. Dvi eilės dar gerai tuom, kad nebelieka kampinių spintelių - dar vienas galvos skausmas, kokią geriau pasirinkti. Tada drąsiai visur galima daryti stalčius - patį patogiausią variantą apatinei virtuvės daliai.
Sėkmės planuojant 4u.gif . Kreipkitės į kokį baldų saloną, ten vietoje projektuotoja pabraižys kažką, gal gerą, tinkamą Jums idėją pasiūlys - išsinešti neduos (arba duos už kokį 100Lt), bet manau, kad prisiminsit nesunkiai mirksiukas.gif .
Ir nepaleiskit savo svajonės - gerai, kad ją turit, - nes paskui gailėsitės smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 03 gruodžio 2014 - 13:21
QUOTE(siofka @ 2014 12 03, 11:51)
Zivilka, o nenoretumet kaitlente patraukti kuo arciau i kairi kampa, o puoda pastatyti pavyzdziui i stalvirsio kampa, is kaires kriauklei? Gautusi didesnis darbastalis..

bet tada jau gautusi visai paciam kampe, nes kaip matoma virsuje yra trys simetriskos spinteles, po viena is ju gartraukis, tai reiskia gartrauki reiktu irgi traukti i kampine spintele. as irgi apie tai masciau. man rodos projektuotojas ja dejo per viduti, nes ten ventiliacija pas mane per viduri, ir as prasiau , kad kaitlente butu arciau, trauka geresne ir ortakis spinteliu neuzima. bet per prie patraukti tai cia ne beda. kazin kaip tada apatines spinteles susideliotu g.gif daugiafunkcinis puodas tai taip, gyvens kampe.

Juodai, bet pastebekit, tie kampiniai stalciai, net jei ir palieka tusciu erdviu bloke, vis tiek yra zymiai talpesni ,nei tos puskaruseles, nes jos tokios yra atviros, tai ten smulkaus nieko nesudesi, byres darinejant, o i stalciu kampuskus juk ir visokiu maiseliu , ir vaistu stalcius vienas butu - tai buteliukus graziai susitatai. prieskonius, biriu produktu indelius sukaisioji, man rodos atperka ta ploto praradima pats talpumas.
puodams beje persigavojau, kadangi darau viska isvaziuojama, tai po kriaukle kur yra dvejos dureles, bus perskirta ir viduj, viena isvaziuojanti siuksline su valymo priemoniu sandeliuku, kita - isvaziuojanti puodu lentyna, kur toks metalinis vidus prieinamas is abieju pusiu.

Its not me, ne, saldytuvas priesingoj pusej netelpa, ten siaura arka, apie 30 cm.

stalvirsi tai taip, darysiu nesusiaurinta, o toki, kaip pas mane dabar yra, as net nepastebejau, kad jis man ji nupjove, kol cia diskutuoti nepradejom.
na kede pjaustymui gal ir gerai, as tas kur buvau nusipirkus, kazkaip man buvo per zemos, kad pjaustyti patogu butu ,tai gal del to neprigijo, nors kai pirkau, galvojau ir pjaustymui naudosiu. reiks gal vel atgal pamastyti smile.gif
Papildyta:
as tai labai noreciau virtuves salos, jei tureciau didele virtuve. Nuotaka, o jei liktu per daug vietos, tai geriau kampe koki mikro staliuka su dviem jaukiais mazais foteliukais pastatyciau, su drauge vyno su suriu pasivaisinti, ar rytines kavos su zurnalu, na toki moteru kampeli, patogu sedejimui, toliau nuo akiu, bet kur viena akim gali puoda ant kaitlentes priziureti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 03, 15:17)

Juodai, bet pastebekit, tie kampiniai stalciai, net jei ir palieka tusciu erdviu bloke, vis tiek yra zymiai talpesni ,nei tos puskaruseles

Taip taip, jei smulkmes laikysit drinks_cheers.gif . Bet kai pradžioj minėjot, kad ten bus puodai, tai ir pradėjau abejoti, ar kampinis stalčius jiems tinkamas.
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 03, 15:17)
ir vaistu stalcius vienas butu

Aš tai vaistukus keliu kuo aukščiau... Jums, kiek matau, irgi aktualu būtų vaistų lengvai pasiekiamų nelaikyti, kad penkiametis nesusigundytų revizijos padaryt... unsure.gif

O kiek brangiau gaunas kampinis stalčius lyginant su tarkim kampine spintele su karusele?
Atsakyti
Sveikos planuotojos. Reikalinga nuomonė iš šono. Rekonstuojame namą, norime pasidaryti atvira virtuve. Įėjimas iš kairės, virtuvės dešinėje bus gyv kambarys.
Susideliojau du variantus noreciau isgirsti komentarus/pasiūlymus

Pirmo varianto minusai - per toli gaunasi šaldytuvas (gal turesite kokiu kitu pasiulymu kaip to išvengti); antra reikia keisti lango aukštį (per žemai yra palangė)

user posted image

Šitas variantas man labai patinka, tik klausimas ar nepermazai stalviršio bus ir ar praejimai pakankamo plocio.

user posted image

visas planas toks user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 03, 15:22)
as tai labai noreciau virtuves salos, jei tureciau didele virtuve. Nuotaka, o jei liktu per daug vietos, tai geriau kampe koki mikro staliuka su dviem jaukiais mazais foteliukais pastatyciau, su drauge vyno su suriu pasivaisinti, ar rytines kavos su zurnalu, na toki moteru kampeli, patogu sedejimui, toliau nuo akiu, bet kur viena akim gali puoda ant kaitlentes priziureti smile.gif

Žinokit, prie pačios salos labai smagu sėdėti wink.gif. Kai turim svečių, tai prie stalo visai nesėdam, nebent kokį karštą patiekalą suvalgyt, jei toks būna. Tik prie salos wub.gif. Bet jei erdvėj tilptų kokie foteliukai, staliukas ne toks būtinas, tai išvis labai smagu būtų wub.gif .
Papildyta:
QUOTE(Frontera @ 2014 12 03, 15:27)

Gal pirmam variante pabandyt šaldytuvą kelt prie kaitlentės sienos, daryti patį pirmą nuo įėjimo g.gif .
Antram variante mažoka vietos preėjimui pro stalą į svetainę, o ir kaitlentė per arti salos krašto... Nebent tarp salos ir likusio virtuvinio kiek mažinti atstumą, na iki kokio 1 - 1,1m, pačią salą ilginti į apačią tuo pačiu patraukiamt kaitlentę nuo krašto bent per 30-40cm, nes 1,4m praėjimui nereikia, užtektų ten ir 1metro, juo labiau, kad į svetainę yra it kitas įėjimas.
Stalo svetainėj nebus? Galima būtų pagalvot apie sėdimas vietas tiesiai prie salos, o stalą kelti į svetainės erdvę tiesiai prie įėjimo į ją iš virtuvės, o minkštą kampą kelti prie kitos sienos.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 12 03, 14:43)

1.Gal pirmam variante pabandyt šaldytuvą kelt prie kaitlentės sienos, daryti patį pirmą nuo įėjimo  g.gif .
2Antram variante mažoka vietos preėjimui pro stalą į svetainę, o ir kaitlentė per arti salos krašto... Nebent tarp salos ir likusio virtuvinio kiek mažinti atstumą, na iki kokio 1 - 1,1m, pačią salą ilginti į apačią tuo pačiu patraukiamt kaitlentę nuo krašto bent per 30-40cm, nes 1,4m praėjimui nereikia, užtektų ten ir 1metro, juo labiau, kad į svetainę yra it kitas įėjimas.
Stalo svetainėj nebus? Galima būtų pagalvot apie sėdimas vietas tiesiai prie salos, o stalą kelti į svetainės erdvę tiesiai prie įėjimo į ją iš virtuvės, o minkštą kampą kelti prie kitos sienos.

1.Man atrodo praktiskiausia yra saldytuvas prie kriaukles, juk dazniausiai is šaldytuvo imamas daržoves reikia plauti ir kazkaip kitaips apdoroti, taigi reiktu per toli jas nesti.

2.kaitlente pastumdyti ne problema smile.gif Stalo norisi pacioje virtuveja, kad nereiktu per daug nesioti maisto, o sedeti visai seimai vistik norisi prie stalo, ne prie salos.
o del tarpo mazinimo nuo stalvirsio iki salos, tai radau kad jis turi but min 120. Gal kas pasidare mazesni? ar uztenka vietos tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frontera: 03 gruodžio 2014 - 14:58
QUOTE(Frontera @ 2014 12 03, 15:53)

Jūs labai teisingai mąstote drinks_cheers.gif .
1. Reikia susidėlioti prioritetus - kas svarbiau. Bje, perkėlus šaldytuvą, kur sakiau, ar ne panašus atstumas iki plautruvės gautųsi? Gal galit pamatuot?
2. Dėl to ir klausiau, ar šis stalas rimtiems pietums, ar tik prisėdimui. Savo variantą siūliau tuo atveju, jei tik prisėdimams jis būtų planuojamas. Dabar viskas aišku, kad rimto pietų stalo norite virtuvėje.
3. Taip, geriausias atstumas yra 1,2m. Bet galima jį šiek tiek keisti, tai nėra didelis nusikaltimas. Padarius 1,1m tikrai labai neturėtų jaustis. Jei jį pamažintumėt, automatiškai ir stalas pasislinktų ir preėjimo į svetainę tarpas kiek padidėtų mirksiukas.gif .
Atsakyti
Na tikrai perkelus saldytuva i kita gala, man atrodo nepraktiska toki atstuma keliauti iki kraikles (gaunasi 2,2m).
na dar pasedesiu pagalvosiu kaip cia ka pastumdyti.
Bet ir del virykles saloje abejoju. Ar patogu, gi ja reikia ir valyti, o tai reiskia kad taskysis tas tarpas tarp salos ir stalvirsio g.gif Noretusi vienoje tiesiojoje virykles su kriaukle. Dabar yra pas mane kriaukle virykle ir priesais saldytuvas - tai super patogu.
Atsakyti
QUOTE(Frontera @ 2014 12 03, 16:27)
Bet ir del virykles saloje abejoju. Ar patogu, gi ja reikia ir valyti, o tai reiskia kad taskysis tas tarpas tarp salos ir stalvirsio  g.gif

O kaip Jūs valote viryklę? Ar varvančia kempine? Man dėl šito nekilo problemų. Kaip tik išsizonavau darbastalius - prie plautuvės toks "nešvaresnis", ten daržoves plaunu, lupu, o prie kaitlentės saloje - "švaresnis", ten pjaustau, kočioju, blynus maišau ax.gif .
Dar noriu pasakyti, kad labai daug reiškia pripratimas. Jei esat kažkaip pripratę darbuotis, ir Jums taip patogu, tai nereikėtų atradinėti amerikos, o pasinaudoti gerąja patirtimi 4u.gif . Ir žinoma, jei kažko labai norisi - kaip čia kalbėjom apie kampinius stalčius, didelę skandinavišką virtuvę, - tai ir įgyvendinkit savo svajones, nes paskui graušitės, kad galėjot, o nepasidarėt. Bus smagu vien dėl to, kad turit savo svajonę 4u.gif .
O mes čia per savo prizmę viską vertinam, dalijamės savo gerom/blogom patirtim.
Papildyta:
QUOTE(Frontera @ 2014 12 03, 16:27)
Na tikrai perkelus saldytuva i kita gala, man atrodo nepraktiska toki atstuma keliauti iki kraikles (gaunasi 2,2m).

Gal tuomet reikėtų pirmam variante kriauklę stumti kiek dešiniau, arčiau šaldytuvo, o kaitlentę perkelti prie lango sienos - irgi prie pat kampo, kad užtektų sienos gartraukiui pakabinti g.gif
Atsakyti