Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

QUOTE(odes @ 2014 12 02, 21:43)

Oi, man dar iki galutinio varianto labai toli. Kol kas bandau apsispręsti prie kurių sienų viską lipdyti. Bet šiaip man prioritetas - darbastalis. Man vietos turi būti pakankamai, nes jei dar kartu su vyru gaminam, tai pusė malonumo dingsta, kai kuriam vietos pritrūksta doh.gif

nu pas mus tai vienas tada prie lango gamina. dar su metru apvaiksciojau virtuve, tai man tikrai darbastalio atzvilgiu patogiau pasidaro prie to kampo gaminti, prie kriaukles pjaustymo lentele pasidedu, kaip tik telpa, prie kaitlentes visokius bludelius, paciam kampe daugiafunkcinis puodas stoves, tiesiai i ji ir metu. man rodos pakaks. nes pas mane tokia seimyna, kad jei bus daug stalu ir mazai spinteliu, tai viskas ant tu stalu ir sudeta bus.
ranksluostines jauciu nebedarysiu, jei jau sakot, nereikalinga. su ta vynine dabar nebezinau, kaip pasielgti.
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 21:48)
nu pas mus tai vienas tada prie lango gamina. dar su metru apvaiksciojau virtuve, tai man tikrai darbastalio atzvilgiu patogiau pasidaro prie to kampo gaminti, prie kriaukles pjaustymo lentele pasidedu, kaip tik telpa, prie kaitlentes visokius bludelius, paciam kampe daugiafunkcinis puodas stoves, tiesiai i ji ir metu. man rodos pakaks. nes pas mane tokia seimyna, kad jei bus daug stalu ir mazai spinteliu, tai viskas ant tu stalu ir sudeta bus.
ranksluostines jauciu nebedarysiu, jei jau sakot, nereikalinga. su ta vynine dabar nebezinau, kaip pasielgti.

Aš tai kažkaip apsikraunu tais bliūdais bliūdeliais gamindama ir išvis man patinka, kai viskas po ranka, kad nereikėtų per virtuvę nešti/eiti ieškoti smile.gif Žinoma, norisi kuo labiau erdvę išnaudoti ir pritaikyti poreikiams, kas ir yra sunkiausia smile.gif
Atsakyti
Dar neraminantis klausimas - gal kuri turite patirties? Jei plautuvė po langu, nėra galimybės viršuj įrengti indų džiovinimo spintelės, kur dėti ką tik suplautus puodelius. Negi tek šluostyti viską. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 12 02, 10:19)
aš stalviršį kaip ir apgalvojau jau tokio),

mes tokį turėjom, nerekomenduoju schmoll.gif - kiek valai, dryžiai lieka. Ir trini su drėgnu, tada su sausu, kad padoriau atrodytų doh.gif
O dėl kampo, aš jau seniai svajojau apie LeMans aišku nepigiai kainuoja, bet labai norėjau blush2.gif
Ir dar pastebėjau, kad dauguma darote spinteles iki lubų, tai kaip su jų atsidarymų? man nėra patogiau, kai spintelės pasikelia į viršų, bet tam reikalinga erdvė viršuje. Atsidarančių į šoną nenoriu net pagalvot, nei apatinių, nei viršutinių g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smile_at: 02 gruodžio 2014 - 21:35
QUOTE(Sandrulia @ 2014 11 30, 19:05)
Mes taip darėm. Plokštes užsisakėm UAB "Trukmė" (www.trukme.lt), išpjovė, išfrezavo, apkantavo, susirinkom patys. Jie ir furnitūrą visą turi.

Vyras irgi Trukmėj siūlo susipjauti. smile.gif Reikės labiau ten pasižvalgyti.
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2014 12 02, 20:18)
mes tokį turėjom, nerekomenduoju  schmoll.gif  - kiek valai, dryžiai lieka. Ir trini su drėgnu, tada su sausu, kad padoriau atrodytų  doh.gif
O dėl kampo, aš jau seniai svajojau apie LeMans aišku nepigiai kainuoja, bet labai norėjau blush2.gif
Ir dar pastebėjau, kad dauguma darote spinteles iki lubų, tai kaip su jų atsidarymų? man nėra patogiau, kai spintelės pasikelia į viršų, bet tam reikalinga erdvė viršuje. Atsidarančių į šoną nenoriu net pagalvot, nei apatinių, nei viršutinių  g.gif

labai idomu butu, kad akcentuotumet kodel? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 18:52)
as savo mazoj virtuvelej turiu toki pat stalvirsi palange, kaip dabartiniam projekte. tai pradzioj po juo 2 tabureteles pastaciau, atseit pusryciams pavalgyti vaikams pries mokykla, bet tai niekas niekada ten nesedejo, visi i salia esanti valgomaji viska nesesi, nunyko tos kedutes

mat kaip... g.gif Mūsų palangė stalviršis suplanuotas kitu tikslu. Vyriškis sakė, kad reik vietos, kad ir jis tilptų kulinariaut su manim biggrin.gif nu... laukiu nesulaukiu tai pamatyt biggrin.gif Bet brandinau mintį prie jo kokia kedikę įsitaisyt kavai get.. ar jei ką daugiau pjaustyt reiktų dupcę pasidėt biggrin.gif Turėtų būt smagu besicekavinant kas vyksta už lango biggrin.gif

QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 19:36)
o siulot visas apatines spinteles su stalciais daryti?

Jei tik įmanoma-taip! biggrin.gif Lentynoj ką į galą nukiši, tai kaip ir pasmerkta biggrin.gif O va stalčius su visu turiniu išsitraukia ir viską galima patogiai naudot ką ten laikai smile.gif

O va dėl kampo tai pas mus tuščias neisnaudotas liks... :/ Nesugalvoju kaip išnaudot... nebent šiukšlinės stalčiaus atsisakyt, bet.. geriau jau kampą pasmerksiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo it's not me: 02 gruodžio 2014 - 23:23
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 20:48)

Jei Jūsų palangės stalviršį ne iškąstą padarytų, tai normaliai jau to stalviršio atsiranda. Bent man taip atrodo smile.gif Kompensuosis orkaitės pavogta vieta ir orkaitė manau turėtų būt patogu aukščiau smile.gif
O rankšluostinės tikrai nesamonė blush2.gif nesuprantu aš jų.
Papildyta:
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 16:23)

Dar tokia mintis kilo... o neišeitų šaldytuvo kelt į kitą pusę, prie lango, ten kaž koks kampas su atvirom lentynom, gal mažiau reikalingas. Tada aukštą spintą su orkaite stumtelt į dabartinę šaldytuvo vietą ir dar viena spintelė darbiniu paviršium atsirastų biggrin.gif Aišku klausimas kas ten už to kampo, ar neužgriozdins šaldytuvas įėjimo kokio g.gif
Atsiprašau, kad cituoju ir nuotraukas, bet taip paaiškint lengviau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo it's not me: 03 gruodžio 2014 - 00:27
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 12 02, 21:05)
Dar neraminantis klausimas - gal kuri turite patirties? Jei plautuvė po langu, nėra galimybės viršuj įrengti indų džiovinimo spintelės, kur dėti ką tik suplautus puodelius. Negi tek šluostyti viską. doh.gif

jei planuojate turėt indaplovę, neteks smile.gif o pora išplautų puodelių man gyvenimo negadina kol nudžiūna patys ant padėklo. Nors daug kam mačiau gadina smile.gif Bet tada tą porą ir iššluostyt ne problema smile.gif Mielas vaizdas pro langą darbuojantis tai atperka irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo it's not me: 03 gruodžio 2014 - 07:32
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 12 02, 21:03)
Gal galite parodyti, kaip visa tai atrodo?

Va 4u.gif
QUOTE(Juodai @ 2014 11 23, 13:53)
o va nauja - kelios nuotraukos 4u.gif .

QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 21:37)
nu va vyno lentyna kur iskasta, tai cia eina balkis, jis plane tusciavidutis pavaizduotas, i prieki jis ateina

Supratau... Velnias žino, ką ten sugalvot g.gif Bet kokiu atveju, ta vieta nesimatys iš valgomojo, tad dėl jos dizaino mažiau pergyvent reikia. Reikia geriau pasukti galvą, kaip praktiškiau išnaudoti tą vietą, dėl to vietos pasidėjimams trūkumo. Iš patirties apie vynines galiu pasakyt - turėjom ankstesnėj virtuvėj a'la vyninę - pačiam gale virtuvinio reikėjo kažką sugalvot, nes trūko ilgio lyginant su pakabinamomis spintelėmis (baldus gamino Nabukas, tad pas juos jau yra standartiniai išmatavimai, negali belekokio pločio spintelių padaryt), tai pasiūlė vyninę daryt apačioj, bet netikra tokia gavos - siaura atvira spintutė su keliomis lentynomis. Ir ką? Visad tuščia ji pas mus buvo doh.gif . Dulkių kaupykla. Nors vyno mėgėjai esam. O gal dėl to ir neužsilaikydavo tas vynas pas mus lotuliukas.gif . Bet kokiu atveju, tos vyninės man atrodo tik iš reikalo daromos, nebent žmonės jau turi tokias ir nori naujoje virtuvėje taip pat turėti. Kita vertus, tie kur turi vyno atsargų, gal geriau specialius vyno šaldytuvus renkasi unsure.gif .

QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 21:37)
tai kampines spintelese visada jie tusti juk lieka, nebent ten keturiom iropotum ir kazka susidetum. bet manau stalciai daugiau daiktu sutalpina, negu kokia puskarusele. o kas pas jus kampinej yra?

Aš dabar kampinės neturiu. Anksčiau turėjau I tipo spintelę 450mm durelėmis su puskarusele. Ten visus savo puodus (daug jų neturiu), keptuves, dar visokias skardeles, virtuvės kombainą laikydavau. Man ji pakankanai talpi atrodė.
Išties, sunku pamatuoti, kiek tos neišnaudojamos vietos lieka. Stalčiai žinoma yra labai gerai thumbup.gif - patogiausias daiktų pasiekimas.
Įdomu, kaip patogios tokios spintelės (foto radau SM forume):
user posted image
Kaip tas mechanizmas, ar nepaklera laikui bėgant g.gif . Čia atrodo erdvė gana gerai išnaudota.

QUOTE(odes @ 2014 12 02, 21:45)
Juodai, o koks jūsų nuomone geriausias sprendimas kampams?

Vat ir nežinau... Kampiniai stalčiai man iš principo gerai, būtent dėl patogumo imant/dedant daiktus. Erdvės išnaudojimo atžvilgiu - nežinau... Aš visai gerai gyvenau su puskarusele. I tipo spintelė su lentynomis - schmoll.gif ... kaip ir visos spintelės apačioje.

QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 12 02, 22:05)

Jeigu langas žemas, tokio aukščio, kaip būna tarpas tarp spintelių - pas mane dabar taip,- tai aišku kad galima. Pas mane dabar virš lango visur pakabinamos apintelės, tik aš indų džiovyklos nedėjau, nes indaplovė turiu. Iššluostyti kelis išplautus indus man ne problema. Jei langas aukštas, toks normalus, tai žinoma kad virš jo jokios spintelės nepasidarysit. Na, pasidaryt galit, bet vargu ar pasieksit ką ten įdėti... be palipuko smile.gif

QUOTE(smile_at @ 2014 12 02, 22:18)
Atsidarančių į šoną nenoriu net pagalvot, nei apatinių, nei viršutinių  g.gif

Kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 03 gruodžio 2014 - 09:29
Zivilka, o nenoretumet kaitlente patraukti kuo arciau i kairi kampa, o puoda pastatyti pavyzdziui i stalvirsio kampa, is kaires kriauklei? Gautusi didesnis darbastalis..
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 12 03, 08:27)
Va 4u.gif
Jeigu langas žemas, tokio aukščio, kaip būna tarpas tarp spintelių - pas mane dabar taip,- tai aišku kad galima. Pas mane dabar virš lango visur pakabinamos apintelės, tik aš indų džiovyklos nedėjau, nes indaplovė turiu. Iššluostyti kelis išplautus indus man ne problema. Jei langas aukštas, toks normalus, tai žinoma kad virš jo jokios spintelės nepasidarysit. Na, pasidaryt galit, bet vargu ar pasieksit ką ten įdėti... be palipuko  smile.gif
Kodėl?

Ačiū, Juodai, visą temą perskaičiau, Jūsų virtuvę mačiau. Kaip sakoma, skonis draugų neturi. ax.gif

Langas net sakyčiau didelis, tikrai jokia spintelė netilps. Gal ir kvailas klausimas buvo, bet kadangi nesam turėję indaplovės - nežinom, kas ir kaip.

Atsakyti