Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

na prasysiu ir as patarimo. pirma karta gyvenime planuoju virtuve, iki tol kas nors "atiduodavo" su butu arba spinteliu pavidalu, taigi svajoniu virtuves nesu turejusi. bet ji pas mane mikroskopine, ilgis 3m, plotis 2 m. kol kas su projektuotoju esame deliojimo stadijoj. cia paskutinis jo atsiustas variantas, tik pasakiau, kad virs kriaukles reikia spinteles indams kaip ne kaip, ir kad po kaitlente geriau butu stalciai. o daugiau ir nezinau. uz spinteliu numatoma baldu plokste, nes dabar plytelese esancios rozetes isdestymui trukdo, taigi plokstes pagalba slepsim. tik kad jis tokia tamsia uzdejo, tai as likau nesupratus. issirinkus esu tik dureliu plokstes, jos bus dazytos, ne blizgios, virsutine tokia kremine, beveik balta, apatine - balintos kavos spalvos. stalvirsio ir tos plokstes dar neissirinkau. cia dizaineris matyt prie grindu derino, bet man tai nesiziuri. kas kokiu pastabu?
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sveikos, aš, kaip ir turbūt daugelis, virtuvę įsirenginėju pirmą kartą. Pirminis planas toks: user posted image
Virtuvė nemaža - beveik 13 kv. m. tad neramu dėl to, ar ne per daug spintelių. Prie antro lango pakabinamų visai atsisakėme.
Dabar dilema, ar toje dešinėje sienoje rengti spinteles, ar daryti kaip vietą prisėsti user posted image - kažkas panašaus.
Prašau komentarų ir patarimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuotaka siaubūnė: 02 gruodžio 2014 - 17:35
tai del vietos prisesti yra pagal poreiki. jei namie yra daug tu prisedimo vietu r virtuvej niekada niekas nebuna, tai gal geriau spinteles. ju per daug niekad nebuna, atsiranda tu rakandu, gal kambariuose vietos palaisveja, daugiau indu sudejus virtuvej, ar kokiam sandeliuke daugiau vietos, jei uogienes virtuvej susidedat. o jei virtuvej vyksta pasisedejimai, arbatos gerimai, tai reikia ta sedima vieta planuoti. as savo mazoj virtuvelej turiu toki pat stalvirsi palange, kaip dabartiniam projekte. tai pradzioj po juo 2 tabureteles pastaciau, atseit pusryciams pavalgyti vaikams pries mokykla, bet tai niekas niekada ten nesedejo, visi i salia esanti valgomaji viska nesesi, nunyko tos kedutes
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 17:52)
tai del vietos prisesti yra pagal poreiki. jei namie yra daug tu prisedimo vietu r virtuvej niekada niekas nebuna, tai gal geriau spinteles. ju per daug niekad nebuna, atsiranda tu rakandu, gal kambariuose vietos palaisveja, daugiau indu sudejus virtuvej, ar kokiam sandeliuke daugiau vietos, jei uogienes virtuvej susidedat. o jei virtuvej vyksta pasisedejimai, arbatos gerimai, tai reikia ta sedima vieta planuoti. as savo mazoj virtuvelej turiu toki pat stalvirsi palange, kaip dabartiniam projekte. tai pradzioj po juo 2 tabureteles pastaciau, atseit pusryciams pavalgyti vaikams pries mokykla, bet tai niekas niekada ten nesedejo, visi i salia esanti valgomaji viska nesesi, nunyko tos kedutes

Už baro iškart valgomojo stalas numatytas. Didesni valgymai turėtų vykti ten. bet svarstau, tarkim gaminant, kuomet reikia laukti, nereiktų ropštis ant baro kėdžių, o vietoj ant minkštasuolio gali nugriūti... Po juo būtų stalčiai daiktams, bet vėl - balta - gali per laiką nuo kojų apsispardyti..
Jei paliekam spinteles - iš viso jų 20. Projektuotojas sakė, kad niekada nedarė tokios didelės virtuvės. Tad klausimas, ar tikrai ji tokia didelė reikalinga.
Atsakyti
o namuose siaip ar daug vietos? ar daug daiktu pasidejimo spintu?
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 17:23)
na prasysiu ir as patarimo.

Darbastalio pas Jus apvalus nulis. Tikrai nedaryčiau tos skylės šluostukams - nei grožio, nei naudos, be to ir vieta netinkama parinkta, geriau jau būtų prie plautuvės. Kas ten kairiqm kampe apačioj? Kampiniai stalčiai? Geriau jau stalčiai visur kitur būtų, o ne spintelės.Virš plautuvės pritariu, reikia spintelę daryti, kam čia tie dizaino klyksmai... Kas ten virš šaldytuvo? Vyninė? Ar Jums jos reikia? Ir dar tokios didelės? Ar čia projektuotojas prisigalvojo?
Geriausia visada prie projektėlio matyti patalpos planą su planuojamu kitu apstatymu, kad būtų galima tiksliau patarti.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 12 02, 18:31)
Sveikos,

Įkelkit patalpos planą.
Planuojant didesnę virtuvę svarbu neišsididinti darbinio trikampio šaldytuvas - kaitlentė - plautuvė ir nepristatyti jo kelyje kliūčių, tokių kaip stalas, kėdės ar pan. Kol kas man Jūsų variantas neatrodo nei dailus, nei patogus. Turite gerai apgalvoti savo poreikius. Kam daryti didelę virtuvę, jei poreikio jai nėra?
Tas variantas su spintelėm, ant kurių sėdima - manot bus patogu ant jų sėdėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 02 gruodžio 2014 - 19:26
QUOTE(Juodai @ 2014 12 02, 20:23)
Darbastalio pas Jus apvalus nulis. Tikrai nedaryčiau tos skylės šluostukams - nei grožio, nei naudos,  be to ir vieta netinkama parinkta, geriau jau būtų prie plautuvės. Kas ten kairiqm kampe apačioj? Kampiniai stalčiai? Geriau jau stalčiai visur kitur būtų, o ne spintelės.Virš plautuvės pritariu, reikia spintelę daryti, kam čia tie dizaino klyksmai... Kas ten virš šaldytuvo? Vyninė? Ar Jums jos reikia? Ir dar tokios didelės? Ar čia projektuotojas prisigalvojo?
Geriausia visada prie projektėlio matyti patalpos planą su planuojamu kitu apstatymu, kad būtų galima tiksliau patarti.
4u.gif

patalpa taip atrodo: is valgojomo iejimas i virtuve, tiksliau jie sujungti. taigi valgome prie stalo, o jei ir kokiam baliui gaminu, tai irgi nusinesusiu prie stalo salotas pjaustyti.
user posted image
cia mano laikinoji virtuve, tik nieko nera ilgiau uz laikina. kaip matote stalvirsiu ir ten nebuvo, tai man naujajam projekte kaip ir dar daugiau gaunasi. as siaip prie lango daug ka pjaustau, nes smagu pro langa ziurint, tik dabar pastebejau , kad palange stalvirsis nusiaurinta, as sakysiu, kad darytu toki kaip buvo, kazkaip nepastebejau to dalyko is planelio.
user posted image

virs saldytuvo taip, vynine, kaip ir labiau del grozio, yra variantas ir su spintele virs saldytuvo, bet taip jau viskas per daug uzmuryta gaunasi, o ir aukstai, sunkiai prieinama, tai galvoju gal geriau tie vynai lai guli. tik man ji irgi biski didoka, daug vyno reikes g.gif net nezinau. gal vynine kur nors kelti kita puse, kur tos atviros lentynos?
o kampiniu stalciu as labai noriu, puodus susikrausiu, pamaciau keliose vietos ir uzsidegiau. man rodos taip geriausiai kampinej spintoj erdve prieinama ir tu neaiskiu dureliu su sanariais nera.
stalcius po kaitlente tai as jam sakiau, pamirso jis, padarys dar. o siulot visas apatines spinteles su stalciais daryti?
Atsakyti
QUOTE(odes @ 2014 12 01, 23:58)
Sveikos, merginos 4u.gif

Langas, prie kurio galėtumėt statyt virtuvinį yra 85cm aukštyje. Čia jauusu palange, ar iki lango angos tiek? Turit apsvarstyti, ar užteks stalviršio tokiame aukštyje. Jei taip, tai aišku, kad smagiau ir praktiškiau virtuvę ties langu turėti. Dėl dydžio - ar tikrai daug turite? Apkarpėt planą, tai neaišku, kaip toliau viskas atrodo. Gal kur bus sandėliukas, kuriame galima laikyti kai ką iš viryuvės, o gal patsetas ataikratyti nenaudojamais daiktais? smile.gif
Dabar esate dviese, tai turėtų užtekti. Šeima pagausės, gal visas butas per ankštas pasidarys... vadinasi bus naujas būstas ir nauja virtuvė bigsmile.gif . Viskas keičiasi wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 18:15)
o namuose siaip ar daug vietos? ar daug daiktu pasidejimo spintu?

QUOTE(Juodai @ 2014 12 02, 18:23)

Įkelkit patalpos planą.
Planuojant didesnę virtuvę svarbu neišsididinti darbinio trikampio šaldytuvas - kaitlentė - plautuvė ir nepristatyti jo kelyje kliūčių, tokių kaip stalas, kėdės ar pan. Kol kas man Jūsų variantas neatrodo nei dailus,  nei patogus. Turite gerai apgalvoti savo poreikius. Kam daryti didelę virtuvę, jei poreikio jai nėra?
Tas variantas su spintelėm, ant kurių sėdima - manot bus patogu ant jų sėdėti?

Zivilka, namas didelis, 237 kv.m. įsirenginėjam viską iš pagrindų. Tad planuojam, kad turėsim ir sandėliukų, ir spintų.

Juodai, user posted image
namo planas. Virtuvė numatyta kairėje, išgriovėm sieną, sujungta su svetaine ir valgomuoju.
Na tame trikampyje kol kas kliūčių, apie kurias kalbate, nėra. Kaip patartumėt, kad būtų patogiau. Dėl poreikio - sunku susidėlioti į vietas, ko iš tiesų mums reikia. Nes dabar nuomojamam bute teturim keturias sovietines spinteles... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 12 02, 20:36)

Aš turėjau omeny planą iš viršaus... bet ačiū ir už foto.
Na, ir Jums patogu nešiotis kažkur pjaustyti salotas ar kt.? Manau, kad naują virtuvę siekiate patogesnę pasidaryti smile.gif.
Kampiniuose stalčiuose puodus žadar laikyti? Ar nebus daug neišnaudotos vietos? Stalčių kampai bus tuštoki, o ir erdvės bloko viduj šonuose tuščios bus... Manau, kad kampinė spintelė geriau išnaudotų erdvę... bet gal aš klystu, kampinių stalčių nesu turėjus.
Jei vyninė daugiau dėl vaizdo, siūlau getai pagalvoti, ar tikrai ro reikia. Kaip tą vaizdą matysit? Kažin ar sėdint prie stalo kas besimato g.gif ... neskaitant to, kad tai, kaip ir kitos lentynos, bus dulkių kaupykla unsure.gif .
Taip, visas apatines siūlau stalčias daryti.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 12 02, 20:49)
Aš turėjau omeny planą iš viršaus... bet ačiū ir už foto.
Na, ir Jums patogu nešiotis kažkur pjaustyti salotas ar kt.? Manau, kad naują virtuvę siekiate patogesnę pasidaryti smile.gif.
Kampiniuose stalčiuose puodus žadar laikyti?  Ar nebus daug neišnaudotos vietos? Stalčių kampai bus tuštoki, o ir erdvės bloko viduj šonuose tuščios bus... Manau, kad kampinė spintelė geriau išnaudotų erdvę... bet gal aš klystu, kampinių stalčių nesu turėjus.
Jei vyninė daugiau dėl vaizdo, siūlau getai pagalvoti, ar tikrai ro reikia. Kaip tą vaizdą matysit? Kažin ar sėdint prie stalo kas besimato g.gif ... neskaitant to, kad tai, kaip ir kitos lentynos, bus dulkių kaupykla unsure.gif .
Taip, visas apatines siūlau stalčias daryti.

kad tu stalvirsiu daugiau nebera is kur isspausti, nes tada vel lieku beveik be spinteliu, kaip dabar, o namuose vietos ziauriai truksta. galima butu rkaite zemyn nuleisti, bet "ciela" didele spintele prasiranda.
nu gal ir nereikia tos vynines tikrai, nelabai matysis g.gif
o kur reikia ranksluosti pasikabinti, kai nera ranksluosciu kabyklos? as siaip ant orkaites rankenos visad kabindavau, bet jei pakeliu orkaite, tai jau negrazu bus. negi kokius kabliukus kaip senovej pakampese prigrezioti?
kampiniai stalciai jega, tik kainuoja nepigiai
Atsakyti
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 12 02, 20:42)

Jei namuose bus pagalbinių patalpų, tikrai galvočiau apie dviejų eilių virtuvę, t.y viena dalis prie sienos apačioje, o priekyje sala. Dabar taip turiu, nu šakės, kaip man patinka wub.gif . Ir tikrai nemaža virtuvė 4,2m prie sienos ir 2,3m sala. Pas Jus siena dar ilgesnė yra, tad tikrai nenusimažintumėt. Būtų tokia kompaktiška ir jauki, viskas ranka pasiekiama. Jūsų gi variante vidury virtuvės šokių salė... blink.gif biggrin.gif
Atsakyti