Sveikos merginos
Labai prašau patarimo Kokiame aukštyje turėtų būti langai virtuvėje, kad stalviršis būtų lygus su vidine palange? Ir kokio max pločio gali būti stalviršis ( toje vietoje, kur ištisinis su palange) ?
Labai tikiuosi suprasite ką čia prirašiau
Ačiū
Poeme, pas mus lango apačia 89 cm, dar užsidės bendras stalviršis ir bus gerai, manau Nors aš neįsivaizduoju, kaip tas stalviršis ten turi įsiprūdyt į palangę, ar reikia išgriaužti tą tinką, kaip kad paprastas palanges įdeda, ar tiesiog gražiai įsistato ir kažkaip užsitaiso tie krašteliai, neturiu supratimo, o jo man reikia, nes jaučiu, kad pačiai reiks tai padaryti, kaip ir visą namo vidaus apdailą, kuriai šią mielą vasarą paaukojau
Pas mane dėžėj guli smėlio spalvos Blanco plautuvė su padėklu, ale čia paskaičius supratau, kad reikėjo lygų padėklą rinktis, nors manau, kad jie ir gerokai brangesni buvo
Pas mane dėžėj guli smėlio spalvos Blanco plautuvė su padėklu, ale čia paskaičius supratau, kad reikėjo lygų padėklą rinktis, nors manau, kad jie ir gerokai brangesni buvo
QUOTE(Baltupyte @ 2014 11 10, 12:03)
Poeme, pas mus lango apačia 89 cm, dar užsidės bendras stalviršis ir bus gerai, manau Nors aš neįsivaizduoju, kaip tas stalviršis ten turi įsiprūdyt į palangę, ar reikia išgriaužti tą tinką, kaip kad paprastas palanges įdeda, ar tiesiog gražiai įsistato ir kažkaip užsitaiso tie krašteliai, neturiu supratimo, o jo man reikia, nes jaučiu, kad pačiai reiks tai padaryti, kaip ir visą namo vidaus apdailą, kuriai šią mielą vasarą paaukojau
Ačiū
Architektė suprojektavo langus 90 cm aukštyje. Bet čia bendros angos apačia. Juk dar pučiasi putos ( ant kurių "sodinamas" langas) ir palangė gaunasi aukščiau Kol kas dar neįstatyti langai, tai galėtumėm situaciją pakeisti, tik vat nežinau kokiame aukštyje daryti
QUOTE(poeme @ 2014 11 10, 11:29)
Ačiū
Architektė suprojektavo langus 90 cm aukštyje. Bet čia bendros angos apačia. Juk dar pučiasi putos ( ant kurių "sodinamas" langas) ir palangė gaunasi aukščiau Kol kas dar neįstatyti langai, tai galėtumėm situaciją pakeisti, tik vat nežinau kokiame aukštyje daryti
Pas mane lygiai ta pati situacija Aš irgi bandau sugalvot kaip būtų geriau
QUOTE(poeme @ 2014 11 10, 11:43)
Sveikos merginos
Labai prašau patarimo Kokiame aukštyje turėtų būti langai virtuvėje, kad stalviršis būtų lygus su vidine palange? Ir kokio max pločio gali būti stalviršis ( toje vietoje, kur ištisinis su palange) ?
Ačiū
Ačiū
ir stalviršį , ir palangę galit rinktis kokiam nori aukštyje, nėra kažkokios taisyklės. nors vienoj vietoj klausiau,tai sakė dabar nerašytas "standartas" stalviršių yra 90 cm. o plotį irgi kokį norit galit daryt, standartai 600, 900, 1200 - jeigu netinka, galit išspjauti kiek pageidaujat.
QUOTE(*MM* @ 2014 11 10, 11:34)
ir stalviršį , ir palangę galit rinktis kokiam nori aukštyje, nėra kažkokios taisyklės. nors vienoj vietoj klausiau,tai sakė dabar nerašytas "standartas" stalviršių yra 90 cm. o plotį irgi kokį norit galit daryt, standartai 600, 900, 1200 - jeigu netinka, galit išspjauti kiek pageidaujat.
Taip, tik pabrangsta viskas gerokai, vien dėl to noro prikišti stalviršį prie lango.
Aš kaip supratau, norimas stalviršio aukštis žinomas, klausimas tame, kokiam aukštyje daryti lango aukštį, kad gautųsi tas norimas stalviršio aukštis. Reikia dar įvertinti, kokias grindis dėsite.
Mums gavos 90cm nuo grindų - kažkaip labai pataikėm . Stalviršis 4cm storio, tad jo viršus yra 94cm aukštyje.
Papildyta:
Ar tai blogas noras? Man labai patogu toks gilesnis stalviršis . Dabar jau turbūt nebemokėčiau dirbti prie siauro 60cm
Mums gavos 90cm nuo grindų - kažkaip labai pataikėm . Stalviršis 4cm storio, tad jo viršus yra 94cm aukštyje.
Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 10, 13:26)
Taip, tik pabrangsta viskas gerokai, vien dėl to noro prikišti stalviršį prie lango.
Ar tai blogas noras? Man labai patogu toks gilesnis stalviršis . Dabar jau turbūt nebemokėčiau dirbti prie siauro 60cm
QUOTE(Myliukas` @ 2014 11 09, 22:52)
Ojej Turinčios tamsias akmens masės Frankes kriaukles, kaip jums jos? Norim pirkti juodą, kartais irgi mėgstu įdėti karštą puodą į kriauklę, kad kokie kiaušiniai po vandeniu atvėstų, ar bulves nupilant prireikia ant krašto pasidėti, negi taip iškart baltuoja?
turejau juoda franke su padeklu, dabar sviesi... dedu karstus duodus, skardas. niekas joms tikrai nesidaro, galit buti rami i nauja virtuve irgi desiu didele franke bet be jokiu padeklu.
QUOTE(Juodai @ 2014 11 10, 00:34)
Atsiprašau, už nukrypimą .
Kiek laiko naudojatės tamsia plautuve?
Dar turbūt nelygu kokis padėklas. Pas mane buvo su grioveliais toks, tai patikėkit . O dabar yra lygių padėklų, tai ant jų gal ne taip baisiai .
Kiek laiko naudojatės tamsia plautuve?
Dar turbūt nelygu kokis padėklas. Pas mane buvo su grioveliais toks, tai patikėkit . O dabar yra lygių padėklų, tai ant jų gal ne taip baisiai .
tikai taip, as ilgai naudojausi juoda su padeklu, buvo grioveliai...bbbbrrr daugiau tokios ne uz ka nedeciau, kaupiasi kalkes juose, sunku isvalyti. dar maisytuvas juodas akmens mases buvo, tai sakes derinys daugiau jokiu kraukliu su padeklais. negrazu man, o ir papildomas valymas prisideda (nesu as apsesta tvarkymosi manijos, o gaila )
QUOTE(Juodai @ 2014 11 10, 12:44)
Aš kaip supratau, norimas stalviršio aukštis žinomas, klausimas tame, kokiam aukštyje daryti lango aukštį, kad gautųsi tas norimas stalviršio aukštis. Reikia dar įvertinti, kokias grindis dėsite.
Papildyta:
Papildyta:
Yra tekę susidurti kai langas apie 50 cm pločio, o stalviršis apie 3 m ilgio, tai reikia imti 900 pločio stalviršį tam, kad išpjauti tą iškišulį, o kadangi 900 pločio 3 m nepardavė, tai reikėjo imti visą 4100 juostą. Langas buvo žemokai, tai stalviršis atsidūrė apie 840 aukštyje. Toje pačioje patalpoje buvo galima padaryti patogiau, gražiau ir pigiau, bet buvo noras prie lango.
QUOTE(flight @ 2014 11 08, 20:49)
flight labai gražios plytelės pas mane irgi tokios prisipažinsiu man jos taip patiko kad net stalviršį prie jų derinau reiks kai mažius leis nufotkint savo virtuvę ir jums parodyt
QUOTE(Juodai @ 2014 11 10, 13:44)
Jūs teisingai supratote
Na architektė jau projektuodama žinojo šį mano norą nuo pat pradžių, tiesiog vakar sunerimau, nes buvau pas draugę, ji labai gailėjosi jog nepataikė su lango aukščiu ir jiems neišėjo padaryti ištisinės palangės-stalviršio. Bet dabar atsičiuhinau, nes neužfiksavau jog jos stalviršis 86 cm aukščio ( nes ji pati nedidelio ūgio). Turbūt dėl to ir pasidariau sau "problemą" Tikiuosi, kad viskas bus gerai su dabartiniu aukščiu (90cm) kaip ir pas jus
Ačiū, kad padėjote susidėlioti viską
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 10, 14:09)
Yra tekę susidurti kai langas apie 50 cm pločio, o stalviršis apie 3 m ilgio, tai reikia imti 900 pločio stalviršį tam, kad išpjauti tą iškišulį, o kadangi 900 pločio 3 m nepardavė, tai reikėjo imti visą 4100 juostą. Langas buvo žemokai, tai stalviršis atsidūrė apie 840 aukštyje. Toje pačioje patalpoje buvo galima padaryti patogiau, gražiau ir pigiau, bet buvo noras prie lango.
Mes dabar nekalbam apie visokius nelogiškus nukrypimus . Kalba yra apie naują statybą. Domisi žmonės, kaip daryti, kad būtų normalus stalviršio užeinančio ant palangės aukštis. t.y. lango aukštį derina prie stalviršio, o ne stalviršį prie lango .
QUOTE(poeme @ 2014 11 10, 14:22)
Tikiuosi, kad viskas bus gerai su dabartiniu aukščiu (90cm) kaip ir pas jus
Šis aukštis jau nuo sudėtų grindų? Jei taip, tai turėtų būti gerai . Jokių putų ant palangės mūro nepūtė pas mus, jei gerai pamenu , tik langas užsandarintas ir viskas.