Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

QUOTE(Juodai @ 2014 11 07, 00:05)
Dabar aš jos padorios stalčiuje kaip ir neturiu verysad.gif ... Bet ką padarysi, dėl užsigeistos plautuvės turėjau paaukoti gėrį

Na va, o galėtų būti šalia plautuvės rolleyes.gif
Kalbėdama apie šiukšlių stalčių patogumą, aš turiu galvoje buto variantą, kur buvo specialūs kibirai įstatyti į padėklą ir užsidengiantys dangčiu uždarant stalčių - kažkodėl man svarbu, kas tos dėžės stalčiuje būtų uždengtos unsure.gif

Mes visą laiką turėjom tik šiukšliadėžes be dangčio. Nes būtent, jį nuiminėti nepatogu. Kai pamačiau kokios būna tos įmontuojamos šiukšliadėžės su dangčiais, pabandžiau įsivaizduoti kiek ten purvo gali prisirinkti unsure.gif Na nebent niekada nepridedama šiukšlių iki viršaus... Bet mes taip uoliai jų nenešam blush2.gif Ir nekeliam reikalavimo šiukšlių dėžei būti su dangčiu rolleyes.gif Taigi mums tiks paprastos iš Ikea smile.gif
O ar Jūs, Carramidami, rūšiuosit šiukšles? Jei taip, tai kur? Klausiu, nes manau, kad šalia plautuvės netilps viskas.

Dabar šiukšlių nerūšiuojam (nėra šalia konteinerių), bet kai persikraustysim šiek tiek planuoju. Todėl bus dvi šiukšliadėžės – bendroms šiukšlėms ir plastmasei (pakuotėms). Popieriui ir stiklui manau padarysiu atskiras dėžes sandėliuke, o gal prigis ir po staliuku šalia šaldytuvo.
Atsakyti
Mano stalčiuje po kriaukle telpa 5 šiukšlių dėžės: 2 didesnės, 3 mažos. I didesniame - bendros šiukšlės, II didesniame - stiklas, plasmasė, kuriuos paskui jau išrūšiuojam garaže ir tik vėliau išvežam į atitinkamus konteinerius (prie namų tokių konteinerių nėra), I maža - bulvės, II maža smulkūs popieriai, kurie vėliau keliauja į pečių, III maža - įvairios pūvančios šiukšlės, kurios keliauja į kompostinę lauke. Didesnius popierius dedam į dėžę sandėliuke ir priduodam į supirkimo punktus kaip makulatūrą. Gyvename name
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 11 06, 22:59)
Nehigieniska ir kempineles, su kuriomis indus plaunam, bet mes tai bandom isgyventi ir su jom biggrin.gif

bet pašveitus su kempinėle nuplaunat su vandeniu,o iššluosčius rankšluosčiu taip ir lieka. gerai, jei kasdien keičiat, o jei nel bet aišku,jūsų valia,kaip daryt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 11 06, 21:17)
higieniškiausia būtų leisti nudžiūti.

Teisingai. Rakšluosčiuose bakterijos gyvena, nes ten joms daugintis labai gera terpė, drėgna ir šilta. Kas yra dirbęs visuomeninio maitinimo įstaigose, žino kokie yra indų džiovinimo reikalavimai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 11 07, 09:46)
bet pašveitus su kempinėle nuplaunat su vandeniu,o iššluosčius rankšluosčiu taip ir lieka. gerai, jei kasdien keičiat, o jei nel bet aišku,jūsų valia,kaip daryt. smile.gif

Bet šveičiam tai nešvarumus, o su rankšluoščiu valome jau išplautus indus. Tad kempinės palyginimas su rankšluoščiu nelabai vykęs...
Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 07, 09:50)
Rakšluosčiuose bakterijos gyvena

Sakykit, o kur jos negyvena? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 11 07, 08:57)

Visur gyvena, tik skirtingais kiekiais. Velniop tas baterijas, grįžtam prie baldų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 11 07, 09:57)

Ir dantų šepetėliuose, ir vonios kempinėse, ir, ir , ir.. smile.gif drinks_cheers.gif

Svarbu rankšluosčius reguliariai keisti,skalbti aukštesnėje temperatūroje ir tiek. Nematau tame didelės bėdos.

Mes stalčiuje po šiukšline turime vieną dėžę bendroms šiukšlėms, ir kitą - popieriui, plastikui. Nes būtent jo kaupiasi daugiausia. Stiklo lieka nedaug, kas lieka - nunešu į konteineriuką kieme, gyvename name, netoli eiti smile.gif Dar stalčiuje tilptų siaura dėžė kam nors, gal susiorganizuosiu tokią stiklui.
Atsakyti
QUOTE(Carramidami @ 2014 11 07, 02:07)
Na va, o galėtų būti šalia plautuvės rolleyes.gif

Kaip jau rašiau, buvo mintis šalia plautuvės darytis šiukšlinę "a'la Oliveris", su skyle stalviršyje, nors gerai pagalvojus, tokia šiukšlinė gal būtų patogiau prie kaitlentės, tačiau pagailėjau jai atskiro bloko doh.gif ir dar tokios valymas man įtartinas pasirodė.
Todel pasilieku prie savo nuomonės, kad patogiausia buitinėms atiekoms šiukšlinė po plautuve, stalčiuje, su savaime atsidengiančiu/užsidengiančiu dangčiu, idealu, jei tas stalčius atsidaro stuktelėjus keliu bigsmile.gif . Po pat plautuve dar gali būti vidinis stalčiukas. Dar vienas momentas - taip, mano manymu, geriausia išnaudojama erdvė po plautuve.

Mes visą laiką turėjom tik šiukšliadėžes be dangčio. Nes būtent, jį nuiminėti nepatogu. Kai pamačiau kokios būna tos įmontuojamos šiukšliadėžės su dangčiais, pabandžiau įsivaizduoti kiek ten purvo gali prisirinkti unsure.gif

Na būdavo kartais, kad tas dangtis (čia aš vis apie savo "automatinį" biggrin.gif ) išsitepa, tačiau jį buvo galima lengvai nuimti ir nuplauti. Aš tai galvoju, tiems, kurie rečiau tas šiukšles neša, būtinai dangtis turi būti, nes maisto atliekos kvapelį skeidžia...
Dabar šiukšlių nerūšiuojam (nėra šalia konteinerių), bet kai persikraustysim šiek tiek planuoju. Todėl bus dvi šiukšliadėžės – bendroms šiukšlėms ir plastmasei (pakuotėms). Popieriui ir stiklui manau padarysiu atskiras dėžes sandėliuke, o gal prigis ir po staliuku šalia šaldytuvo.

Pas mus šalia konteinerių irgi nėra, ir kieme pasistatyti dar negavom - kažko neskuba mūsų rajono aprūpinti jais unsure.gif . Kai prisikaupia sandėliuke pastatyti, vežam iki konteinerių.
Jei darysit popieriui ir stiklui sandėliuke, tai gal ir plastmasei/metalui trečią ten dar suplanuokit kartu, nes, bent jau mums, būtent ši dėžė pirma prisikaupia smile.gif. Na, bet aišku, Jums gali būti kitaip smile.gif.
Mes naudojam šitas IKEA dėžes. Jos dedasi viena ant kitos - labai patogu thumbup.gif , kad ir keturias tokias galima susistatyti, vietos daug neužima mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 11 07, 09:12)
Ir dantų šepetėliuose, ir vonios kempinėse, ir, ir , ir.. smile.gif  drinks_cheers.gif
Svarbu rankšluosčius reguliariai keisti,skalbti aukštesnėje temperatūroje ir tiek. Nematau tame didelės bėdos.

Kvapas parodo ar tų bakterijų ten jau per daug ar dar galima kentėti. smile.gif Bakterijos skaldo organines medžiagas, išsiskiria dujos kurios smirdi. Tad jeigu virtuvinis rankšluostis turi blogą kvapą, tai ten bakterijų jau šimtai milijonų. O jei smarvės dar nėra, tai tik vienas kitas milijoniukas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 07 lapkričio 2014 - 09:35
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 07, 10:32)
Kvapas parodo ar tų bakterijų ten jau per daug ar dar galima kentėti. smile.gif Bakterijos skaldo organines medžiagas, išsiskiria dujos kurios smirdi. Tad jeigu virtuvinis rankšluostis turi blogą kvapą, tai ten bakterijų jau šimtai milijonų. O jei smarvės dar nėra, tai tik vienas kitas milijoniukas.  smile.gif

Keiču kasdien virtuvinius, kvapo nėra, šluostau ne visus indus, o tik kartais, jei prireikia - pvz., išplautą puodą peršluostyt ir pan. Iki šiol gyvi bigsmile.gif

Beje, skaičiau ir kitą nuomonę - per didelis sterilumas namuose, ypač auginant vaikus, veda į visiška neatsparumą (organizmas neužsiaugina reikiamo imuniteto). Taigi, turbūt su saiku, koks keletas milijonų bakterijų, mums net į naudą.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 11 07, 10:55)
Beje, skaičiau ir kitą nuomonę -  per didelis sterilumas namuose, ypač auginant vaikus, veda į visiška neatsparumą (organizmas neužsiaugina reikiamo imuniteto). Taigi, turbūt su saiku,  koks keletas milijonų bakterijų, mums net į naudą.

Ačiū, kad parašėt mano mintis drinks_cheers.gif . Va ką turėjau galvoje, kai sakiau, kad nenupušau iki to lygio biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 11 07, 11:55)
Ačiū, kad parašėt mano mintis  drinks_cheers.gif . Va ką turėjau galvoje, kai sakiau, kad nenupušau iki to lygio  biggrin.gif .

Tai Jūs linkusi palaikyti optimalų bakterijų skaičių virtuvėje. smile.gif
Atsakyti