QUOTE(Carramidami @ 2014 11 05, 16:12)
Na neišradinėju aš dviračio taip daug kur daro
Turėjau omeny indaplovės/šiukšlinės ir plautuvės kombinaciją kartu paėmus ir Jūsų pirmąjį variantą . Būtent tokios kombinacijos daug kas lyg nedaro...
Kyla klausimas kodėl, bet neklausiu
Jis nebus prilipdytas, tiesiog paprastas staliukas šalia.
Jis nebus prilipdytas, tiesiog paprastas staliukas šalia.
Tai kaip ir paklausėte . Supratau, kad nebus prilipdytas - čia tik vaizdingas išsireiškimas . Atsakau, nelabai patogu ir nepernelyg gražu . Jei šaldytuvo šalia nebūtų, staliuką galima būtų orientuoti taip, kad žmonės sėdėtų viens priešais kitą, o dabar gaunasi tokis apsėdimas kampu, kur vienas žiūri į šaldytuvo šoną, o ktas (ar du žmogeliukai) - į sieną .
Ne dviguba, šalia mažytis skyrelis, jame pvz., vynuogių nenuplausiu...
O kam tada tas mažytis skyrelis? Kokia iš jo nauda?
Ne atrodo, o patirta savo kailiu. Siūlau patirti šiukšliadėžės šalia patogumą gal patiks!
Ar turėjote šiukšliadėžę stalčiuje po plautuve? Kiek aš išskaičiau, tik spintelėje turėjote. Spintelėje po plautuve šiukšlinė nepatogu ir niekad netvirtinau priešingai . Todėl manau, kad Jūs kažką supainiojote su ta patirtimi .
Deja, aš šiukšliadėžės patogumą šalia galiu pajusti tik pasistačius atskirą šiukšlinę šalia - bet toks variantas man nėra patogus... Artimiausiu metu virtuvės naujos nedarysiu, nes šita man labai gerai išplanuota ir graži pasižiūrėti .
Pas kaimynus/pažįstamus irgi nėra Jūsų siūlomo varianto.
O Jūs ar bandėte kur nors pasinaudoti šiukšline stalčiuje po plautuve? Jei ne, būtinai pabandykit, dar prieš užsakydama virtuvės baldus .
Apie atvirą šiukšliadėžę niekada nekalbėjome... Kada nori tada uždarai/atidarai ir čia nepriklauso ar ji po plautuve, ar šalia
Čia kažkas minėjo, jog patogu atsidarius šiukšlinę šalia darbuotis prie plautuvės. Va radau:
QUOTE(@leja @ 2014 11 04, 18:26)
del siukledezes po kriaukle ar salia, tai as pvz kai ruosiu maista labai daznai naudojuosi ir kriaukle ir siukledeze tuo paciu metu, tai yra atsidarau siukledeze (ji pas mane prie dureliu pritvirtinta), kazka plaunu, nupjaunu metu tiesiai i siukles vel plaunu vel metu. Nelabai isivaizduoju kaip tai galeciau daryti jeigu butu tarkim siuksliu stalcius tiesiai po plautuve, nes ji atidarius neprieiciau prie plautuves, arba reiktu viska detis kazkur atskirai paskui ismesti. Tai cia man atrodo labiau yprocio reikalas, vienai vienaip patogiau kitai kitaip ir vieno teisingo atsakymo kas geriau nera
Į šitą postą ir atsakinėjau sakydama nuomonę apie atidarytą šiuklinę .
Papildyta:
Gal galit dar priminti tą patogesnį variantą, nes pasimečiau tarp informacijos kiekio
Prašau (aišku, čia ne tiek jau toli ieškoti reikėjo ):
QUOTE(Juodai @ 2014 11 03, 10:30)
Aš prie lango sieną dėliočiau taip - iš kairės į dešinę: kampinė spintelė 45cm durelėmis, indaplovė 60cm, šiukšlinės stalčius po plautuve 60cm, stalčių blokas 75cm
<...>
Kaitlentės dešinėje daryčiau stalčių bloką - taip išsilygintų linijos toje dalyje .
Dar pagalvočiau apie šaldytuvo statymą šalia orkaitės spintos.
orkaitės spinta 60cm<...> šaldytuvas 60cm, stalčių blokas 45cm (arba cargo - kas Jums patogiau, aš rinkčiaus stalčius) aliejams, prieskoniams, 70cm stalčių blokas po kaitlente, kur ji išcentruota būtų.
<...>
Kaitlentės dešinėje daryčiau stalčių bloką - taip išsilygintų linijos toje dalyje .
Dar pagalvočiau apie šaldytuvo statymą šalia orkaitės spintos.
orkaitės spinta 60cm<...> šaldytuvas 60cm, stalčių blokas 45cm (arba cargo - kas Jums patogiau, aš rinkčiaus stalčius) aliejams, prieskoniams, 70cm stalčių blokas po kaitlente, kur ji išcentruota būtų.
QUOTE(Juodai @ 2014 11 04, 11:03)
Jūsų atveju, kiek pamenu, gautųsi taip: kampinė spintelė (kur galėtų būti puodai), indaplovė, kriauklė ir stalčių blokas (kur galėtų būti lėkštės) - viskas labai šalia ir jokio nepatogumo . Tik pakabinamos spintelės prie kitos sienos, kur greičiausia bus puodeliai, stiklinės - irgi padoriai pasiekiama.
<...>
Net nežinau šitoj vietoj ką bepatarti. Kampinė tikrai Jūsų atveju netinka .
Gal bandyt daryti dvi atskitas spinteles su 30cm durelėmis, bet abiejų atidarymą orientuoti į sieną, t.y. į dešinę .
<...>
Net nežinau šitoj vietoj ką bepatarti. Kampinė tikrai Jūsų atveju netinka .
Gal bandyt daryti dvi atskitas spinteles su 30cm durelėmis, bet abiejų atidarymą orientuoti į sieną, t.y. į dešinę .
Gero planavimo
Papildyta:
QUOTE(Flax @ 2014 11 05, 16:44)
Dauguma šaldytuvų priklauso N klasei, kurios aplinkos temperatūros ribos yra +16 - +32°С.
Tai reikėtų realiai išmatuoti kokia temperatūra yra šalia orkaitės . Ir dar būtų įdomu žinoti, kokia temperatūra yra neįmontuojamo šaldytuvo galinėj daly
Dėl kitų virtuoziškų veiksmų, tai pasitaiko visko, ypač jei rankos užimtos ar nešvarios - ir galva, ir alkūne ar dilbiu dureles uždaryti, apatinių spintelių dureles ar stalčius - keliu pastumti, ar jūs taip nedarot?
uždaryti - taip, viskuom uždarinėju, tik galva dar neteko . Bet atidarinėju tik rankomis ir tik už rankenėlių
Man taip patiko, kad į naują virtuvę norėjau perkelti gerąją patirtį, deja deja, niekaip nepritaikiau, nepatogu
Priminkit, kur dabar šiukšlinė pas Jus>