Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkų mokyklos Vilniuje

QUOTE(sunflow @ 2011 01 24, 20:04)
O gal Jūsų vaikas lanko? Gal galėtumėt plačiau pakomentuoti? Ačiū  4u.gif

Mano vaikas lanko ir ta mokykla ir ta bureli. Tas burelis veikia iki 17 val. Vaikai ten gali daryti pamokas, ziureti animacinius filmukus, bet mokytoja su jais uzsiima ir kita veikla. Mokina origami meno, jie piesia, eina i sporto sale.
Taciau svietimo ministerijos, kiek zinau, tokie dalykai nera sveikintini, nes pagal ES standartus vaikas po pamoku mokykloja buti negali, jeigu nelanko kokio vietinio burelio. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Luce @ 2011 04 11, 15:00)
Mano vaikas lanko ir ta mokykla ir ta bureli. Tas burelis veikia iki 17 val. Vaikai ten gali daryti pamokas, ziureti animacinius filmukus, bet mokytoja su jais uzsiima ir kita veikla. Mokina origami meno, jie piesia, eina i sporto sale.
Taciau svietimo ministerijos, kiek zinau,  tokie dalykai nera sveikintini, nes pagal ES standartus vaikas po pamoku mokykloja buti negali, jeigu nelanko kokio vietinio burelio.  blink.gif

Ačiū labai už atsakymą. Buvo pas mus į darželį atėję iš mokyklos atstovas viską papasakojo. 4u.gif Tai uždavėm visus mum rūpimus klausimus 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Noreciau pasidometi, gal kas lanko Egliskiu (Jalowka) Jono Bosko vidurine mokykla?
Noreciau atsiliepimu isgirsti is teveliu, ju nuomone apie mokytojus, mokymo lygi ir tpt:ax:
Atsakyti
QUOTE(senioritta @ 2011 04 07, 16:25)
Jono Pauliaus Gimnazija yra viena iš liderių tarp lenkiškų gimnazijų. Tikrai gera atmosfera ten ir mokytojai stiprus ir užsitarnavę mokinių pagarbą. Be to turi daug burelių, pvz: muzikinė grupė, teatrą, skautai itt. smile.gif
Deje, nuo 2011 09 01, geografija, historija bus dėstomi lietuvių kalba, tai yra labai žiauri reforma, nes vaikai ir taip turi daug vadovėlių lt kalba, kam dar ir pamokas vest lietuviškai, ypač kai nei mokytojai nei lenkai/rusai nežino tos taisiklingos lietuvių kalbos! kam "prievartauti" tą  kalbą?
Kažkas minėjo, kad reikia leist vaikus i lietuviškas mokyklas, o jeigu nori išmokt gimtosios kalbos, tegul mokosi to namie arba eina i šeštdienines mokyklas. Tai va, geriau negu mokytojas, tėvai neišmoks tos kalbos, nes patys moka ja naudotis, bet visos gramatikos išaiškint jau nesugėbėtų. Plius, vaikus sunku kartai priverst namų darbus daryt, o čia dar vienas kruvis -  papildomos kalbos mokymas.

Nelabai sutiksiu su jūsų komentarais, bet, kiek žmonių, tiek nuomuonių:
Mano vaikas lankė šią gimnaziją< bet pakeitėm mokyklą:-komentuoti šio dalyko viešai nenorėčiau:)
Tai, kad vaikams kai kurie dalykai bus dėstomi lietuvių kalba: nieko blogo nematau:- taip, bus gal būt šiek tiek sunkiau, bet .... mano du vaikai mokosi lenkų mokykloje, nuo 5 klasės dalis vadovėlių lietuvių kalba: anksčiau niekas niekad nesureikšmindavo šių dalykų: KAS GI ATSITIKO DABAR?
pažiūrėkite statistiką: lenkų mokyklas baigę moksleiviai žymiai geriau įstoja ne tik į Lietuvos aukštąsiais, bet ir Europos. thumbup.gif
Ir, jei sugalvojote vaiką leistui į lenkų arba rusų mokyklą: tai ir leiskite. Tikrai jam nepakenksite. lenkų mokykloj jūsų vaikai išmoks ir lenkų, ir lietuvių(tikrai daug pamokų), ir rusų, bei anglų.
O dėl savo ir kitų kalbų pagarbos:-tai jau kitas klausimas:-juk iš tiesų, ne kalba ar tauta gali būti bloga ar gera:- ŽMONĖS:-jų visur ir visada buvo ir bus visokiųsmile.gif)))
Atsakyti
Ufff, radau temą, bet nieko informacijos, nuomonių apie mokyklas praktiškai nulis sad.gif

Vat atėjo laikas leist vaiką į mokyklą (lenkų), bet niekaip negaliu apsispręst: Sirokomlės ar Jono Pauliaus II?
kažkas gali tuo klausimu pasisakyti?

Atsakyti
QUOTE(Joho @ 2012 01 02, 12:31)
Ufff, radau temą, bet nieko informacijos, nuomonių apie mokyklas praktiškai nulis sad.gif

Vat atėjo laikas leist vaiką į mokyklą (lenkų), bet niekaip negaliu apsispręst: Sirokomlės ar Jono Pauliaus II?
kažkas gali tuo klausimu pasisakyti?

Mano vyresnioji eina į Jono Pauliaus II. Mokykla, kaip mokykla nieko įpatingo... Dar tik pirma klasė, tai nelabai ta nuomonė dar susidarė. Apie mokytoja negaliu nieko blogo pasakyti, gero, deja, irgi. Aplinka mokykloje prasta, langai nekeisti, pakankamai vėsu. Patys pirkomės baldus- keitėme. O daugiau net nežinau ką parašyt. Gal turite kokių klausimų- tai klauskite 4u.gif
Nenuginčiajamas argumentas buvo tai, kad mokykla yra prie pat namų, tai kitų variantų net nesvarsčiau mirksiukas.gif
Viena draugė, kurios dukra buvo su maniške kartu darželyje, tai apvažiavo apžiūrėjo visas Vilniaus lenkų mokyklas, tai pasirinko Konarskio, sakė pati fainiausia, ir aplinka ir mokytoja ir pan. 4u.gif
Atsakyti
Jei kalbėti apie pradines klases, tai manau, kad būtent mokytojas yra svarbiausias, nes juk iš esmės nuo jo viskas ir priklauso, todėl aš manau, kad protingiausia būtų bandyti visaip susirinkti informaciją, pas kurį konkretų mokytoją verta leisti vaiką ir bandyti ten patekti, net jei mokykla būtų toli nuo namų. Bent jau aš taip daryčiau. O vėliau jau žiūrėti, ar tenkina ta mokykla, ar palikti vaiką ir po pradinės ten mokytis. Deja, pati nieko negaliu patarti dėl pradinių klasių mokytojos, ta, pas kurią pačiai teko mokytis, jau nebedirba, nors ir nebuvo tai labai labai seniai ax.gif
O šiaip žinokit dėl to, kuri mokykla geresnė, tai man atrodo, kad jos visos daugmaž vienodos, na visose mokytis neteko, bet vėlgi - pagrinde viskas nuo mokytojų priklauso, o jų kiekvienoj mokykloj visada bus geresnių ir blogesnių, deja. Ir keičias tie mokytojai, todėl iš dalies mokyklos pasirinkimas kažkiek ir sėkmės dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ayaan: 02 sausio 2012 - 12:46
Apie mokytoją tai Jūs gerai parašėte thumbup.gif drinks_cheers.gif Iš tikrųjų taip ir yra drinks_cheers.gif
Mūsų mokytoja yra vyresnio amžiaus, patirties turinti. Kas liečia patį mokymosi procesą, tai nieko blogo negaliu pasakyti, ir dukrai patinka thumbup.gif Bet vat pertraukų metu, tai neišleidžia jų iš klasės, kad tipo nelakstytų... Na taip lakstymas netoleruojamas (iš savo laikų dar prisimenu), bet prasimankštinti vaikams taigi reikia...

Ir dar apie mokyklą prisiminiai: būrelių pasirinkimas yra nelabai koks. schmoll.gif Mokamų burelių nėra, bandė rinkti anglų kalbos grupę, tai iš mūsų klasės, tik mes vieni panorome lotuliukas.gif Šokiai, tik vieną kartą per savaitę, ir tai mokytoja dvi savaites serga, vieną moko ir t.t. lotuliukas.gif Tautinių šokių iš vis mokytojos nėra... Gal kitiems metams suras g.gif Lieka choras, na bet ten reikia nors šiek tiek balso turėt mirksiukas.gif Karate dar yra (bet čia labiau berniukams).
Tai va ir judresniems vaikams pomokyklinės veiklos praktiškai nėra (bent jau mažiukams).
Veikia dar ir prailginto buvimo grupė. Tai ten iš vis beprotnamis doh.gif Daug vaikų, skirtingo amžiaus (nuo 1 iki 4 klasės), vienoje klasėje, viena mokytoja. Trūkšmas, kaip siemens arenoje per krepšinio rungtynes. doh.gif Kuprinės sumestos į kampą doh.gif
Atsakyti
Man tai iki abiejų minėtų atstumas vienodas, tik vat paskaičiau biški komentarų apie Sirokomles, tai šakės. Ten net mokykla užrakina, kad vaikai nelakstytų, na manau čia jau biški pereboras....valgykloj sako maistas brangokas....na ir dėl mokytojų kompetencijos nieks nealpsta...
O bureliu ten isvis nera, nes šalia jaunimo centras...
Bet vat užmačiau internete Lietuvos berodz mokyklų reitingus, tai Jono Pauliaus 52 berods vietoj, o Sirokomlęs 242, gal tai irgi apie kažką pasako...

Sunflow, o kelerių metų Jūsų dukrytė nuėjo i mokyklą?

Atsakyti
QUOTE(Joho @ 2012 01 02, 17:15)
Man tai iki abiejų minėtų atstumas vienodas, tik vat paskaičiau biški komentarų apie Sirokomles, tai šakės. Ten net mokykla užrakina, kad vaikai nelakstytų, na manau čia jau biški pereboras....valgykloj sako maistas brangokas....na ir dėl mokytojų kompetencijos nieks nealpsta...
O bureliu ten  isvis nera, nes šalia jaunimo centras...
Bet vat užmačiau internete Lietuvos berodz mokyklų reitingus, tai Jono Pauliaus 52 berods vietoj, o Sirokomlęs 242, gal tai irgi apie kažką pasako...

Sunflow, o kelerių metų Jūsų dukrytė nuėjo i mokyklą?

Mano nuėjo 6,5 metų. Ji jau skaitė, skaičiavo ir pan. Juos labai gerai paruošiamojoje klasėje darželyje paruošė, tai su mokslu kol kas problemų neturime, tikiuosi taip bus ir ateityje.
Dėl maisto Jono Pauliaus mokyklos valgykloje galiu pasakyti, kad jis yra beskonis. Dar rugsėjo mėn. visi vaikai valgė, tačiau dabar jau valgo tik tie, kad gauna nemokamą maitinimą. Kaino irgi sakyčiau didelės. Pvz. arbata su bandele paprasta kainuoja 1,5 Lt, pietūs (sriuba, antras ir gėrimas)- 6,5 Lt. Jeigu imti tik antrą patiekalą- 5-6 Lt. Yra ten dar sumuštinių, HotDogų, picų, tai kaina 3 Lt.
Mūsų vaikai dauguma dabar atsineša su savimi, per pertrauką ilgą pavalgo, kas lieka prailgintoje klasėje eina į valgyklą, kas ne- eina namo.
Noriu paminėti dėl pinigėlių. Tai po kol as mokykla rinko tik po 10 Lt valymo priemonėms. Baldus klasėje keitėme jau savanoriškai. Tiesa tėvų komitetas surinko po 40 Lt- tai čia popieriui švietimui, pačiam švietimui, tualetiniam popieriui ir pan. Kaip bus toliau nežinau, bet po kol as gerai thumbup.gif
Atsakyti
Amžinas ginčas. Tačiau iš savo, giminių, draugų, kaimynų patirties galiu pasakyti, kad lenkiškose mokyklose tiesiog vaikus "labiau spaudžia", todėl dažnai jie lietuvių kalbos gramatiką moka geriau už pačius lietuvius. Leisčiau į lietuvių mokyklą tik tuo atveju, jei galima būtų pasirinkti tokį dalyką, kaip lenkų kalba. Taisyklinga lenkų kalba. Kokia kalba yra dėstomi kiti dalykai - man nesvarbu. Tačiau aš už tai, kad vaikas mokėtų abidvi kalbas, jei jau mes su vyru skirtingų tautybių.
Atsakyti
QUOTE(Nekieno @ 2012 05 23, 12:04)
Amžinas ginčas. Tačiau iš savo, giminių, draugų, kaimynų patirties galiu pasakyti, kad lenkiškose mokyklose tiesiog vaikus "labiau spaudžia", todėl dažnai jie lietuvių kalbos gramatiką moka geriau už pačius lietuvius. Leisčiau į lietuvių mokyklą tik tuo atveju, jei galima būtų pasirinkti tokį dalyką, kaip lenkų kalba. Taisyklinga lenkų kalba. Kokia kalba yra dėstomi kiti dalykai - man nesvarbu. Tačiau aš už tai, kad vaikas mokėtų abidvi kalbas, jei jau mes su vyru skirtingų tautybių.

Jūsų temoje atsitiktinai, bet labai pritariu šiam postui. Mūsų šeima lietuvių, gyvenam net ne Vilniuje, bet aš labai norėčiau, kad šalia anglų kaip antrą užsienio kalbą Lietuvos mokyklose galima būtų rinktis lenkų kalbą. Deja galima rinktis rusų, prancūzų, vokiečių ar pan., bet tik ne lenkų unsure.gif O gaila, deja vis dar esam keistų stereotipų ir istorinio palikimo gniaužtuose, nenorim žiūrėt į ateitį, vis gręžiojamės kas buvo blogo praeity. verysad.gif
Atsakyti